anesperos13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Έχω ένα router της CYTA στον κάτω όροφο και στον ακριβως από πάνω δεν πιανει καλα.. Τι θα μπορούσα να κάνω?? Υπάρχει γραμμη τηλεφώνου και στον πάνω οροφο..
Super12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δοκίμασε να βάλεις τον router στον επάνω όροφο και δοκίμασε να δείς εάν έχει δυνατό σήμα κάτω(Συνήθων έτσι κάνεις λίγο δουλειά) Διαφορετικά μπορείς να πάρεις μία μεγαλύτερη κεραία ή άλλο router με περισσότερα DB.Λύσης πολλες ανάλογα και τα πόσα διαθέτης και το πόσο τραγικό είναι το πρόβλημα+αναγκαίο..
Cham Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δες αν έχει ρύθμιση σήματος πρώτα το ίδιο το router.Μέτα αν θέλεις και μπορείς εγκατέστησε στον τοίχο μακριά από άλλες συσκευές κ καλώδια σε όρθια θέση (όλα έχουν αυτή την επιλογή)Αν δεν σ'αρεσει αυτή η λύση μπορείς να αγοράσεις έναν αναμεταδότη που χρειάζεται μόνο ρεύμα για να λειτουργήσει.
anesperos13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 O αναμεταδοτης ειναι ακριβός? Μπορεί να τοποθετηθεί εξωτερικα στο μπαλκονι πχ? Το ζήτημα είναι οτι το σπίτι δεν εχει εσωτερική σκάλα. Είναι άλλος όροφος τελείως. Οπότε ειδικά το χειμώνα αλλά και τώρα όταν κλείνουν τζαμια πατζουρια κτλ δε θα πιάνουν κόλπα ούτε με πιο ισχυρο σημα.. Τωρα μεταφερω το ρουτερ προς το μπακλονι για παραδειγμα.. Να πάρω δεύτερο ρούτερ δε γινεται ετσι και να το συνδεσω πάνω..? Είναι η ίδια γραμμη..
Cham Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 O αναμεταδοτης ειναι ακριβός? Μπορεί να τοποθετηθεί εξωτερικα στο μπαλκονι πχ? Το ζήτημα είναι οτι το σπίτι δεν εχει εσωτερική σκάλα. Είναι άλλος όροφος τελείως. Οπότε ειδικά το χειμώνα αλλά και τώρα όταν κλείνουν τζαμια πατζουρια κτλ δε θα πιάνουν κόλπα ούτε με πιο ισχυρο σημα.. Τωρα μεταφερω το ρουτερ προς το μπακλονι για παραδειγμα.. Να πάρω δεύτερο ρούτερ δε γινεται ετσι και να το συνδεσω πάνω..? Είναι η ίδια γραμμη.. Και το ίδιο το ρουτερ μπορείς να το βάλεις εξωτερικά στο μπαλκόνι αρκεί να το βάλεις ψηλά για να μην υπάρχει περίπτωση να βραχεί,να το χτυπάει ήλιος,και να μην ζεις σε μέρος που τον χειμώνα πάει -10.Αυτό με την μεταφορά θέλει ψάξιμο γιατί πιθανόν να σου μπερδέψει τις άλλες συσκευές,μπριζες. Διάβασε εδώ θα σου λύσει όλες τις απορίες.> http://www.menslounge.gr/hitech/texnologia/problimata_sti_sundesi_wifi_no_problem.html
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Έχω ένα router της CYTA στον κάτω όροφο και στον ακριβως από πάνω δεν πιανει καλα.. Τι θα μπορούσα να κάνω?? Υπάρχει γραμμη τηλεφώνου και στον πάνω οροφο.. α.τραβας Utp καλωδιο.η πιο καλη σταθερη λυση. β.powerline δηλαδη δικτυο απο το ρευμα.απλα προσοχη αν ειναι τριφασικο. γ.repeater.αν θες εξωτερικου χωρου καλο θα ηταν να μην το αφησεις εξω χυμα διοτι ακομα και να μην βρεχεται με υγρασια κτλ ξεχασε το.η θα παρεις καποιο που θα ειναι για εξωτερικο χωρο και θα παιρνει ρευμα απο poe η αλλιως θα βαλεις το repeater σε στεγανο κουτακι.ωραια Repeater που παιζουν 3 φορες πιο δυνατα απο τα κανονικα και παιζουν και σαν access point κτλ ειναι τα air live της Ovislink.ειναι 300 mw αντιγια 100. Δες αν έχει ρύθμιση σήματος πρώτα το ίδιο το router.Μέτα αν θέλεις και μπορείς εγκατέστησε στον τοίχο μακριά από άλλες συσκευές κ καλώδια σε όρθια θέση (όλα έχουν αυτή την επιλογή)Αν δεν σ'αρεσει αυτή η λύση μπορείς να αγοράσεις έναν αναμεταδότη που χρειάζεται μόνο ρεύμα για να λειτουργήσει. τα ρουτερ απο default εκμπεμπουν στο max.μπορει να γυρισει την κεραια πλαγια.να παει σε περισσοτερα db κεραια δεν θα αλλαξει κατι.το μονο που θα μπορουσε να κανει θα ηταν να παρει καποια καρτα Της alfa Που να ειναι 500 mw και να δει αν μπορει να πιασει το υπαρχον δικτυο χωρις repeater κτλ.επειδη ειναι 500 mw πιανουν καλυτερα και περισσοτερα δικτυα απο αλλες καρτες.επισης στον υπαρχον ρουτερ μπορει να δοκιμασει να αλλαξει καναλι και αντι για g να το βαλει b Protocol>καποιες φορες παιζει καλυτερα και πιο σταθερα το b. O αναμεταδοτης ειναι ακριβός? Μπορεί να τοποθετηθεί εξωτερικα στο μπαλκονι πχ? Το ζήτημα είναι οτι το σπίτι δεν εχει εσωτερική σκάλα. Είναι άλλος όροφος τελείως. Οπότε ειδικά το χειμώνα αλλά και τώρα όταν κλείνουν τζαμια πατζουρια κτλ δε θα πιάνουν κόλπα ούτε με πιο ισχυρο σημα.. Τωρα μεταφερω το ρουτερ προς το μπακλονι για παραδειγμα.. Να πάρω δεύτερο ρούτερ δε γινεται ετσι και να το συνδεσω πάνω..? Είναι η ίδια γραμμη.. απο 30 ευρω μεχρι κανα 68 της ovislink air live Που ειναι πιο δυνατα.εξωτερικα οπως ειπα σε στεγανο ηλεκτρολογικο κουτακι.το πλαστικο του κουτιου δεν κοβει σχεδον καθολου. δεν μπορεις να συνδεσεις δευτερο ρουτερ πανω διοτι θα πρεπει να κλεινεις τον πρωτο και να τον αποσυνδεεις για να ανοιξεις τον δευτερο .οποτε θα παιζει μια ο ενας η μια ο αλλος.εκτος αν εχεις καλωδιο Utp πισω απο τον τοιχο και παρεις ετσι internet απο κατω και το φτασεις πανω.δυσκολο αλλα σε καποια σπιτια ριχνουν Utp απο πριζακι σε πριζακι.
anesperos13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Εχεις κανεναν reapeater να προτεινεις απο καποιο μαγαζι; απαιτει κ συνδεση με πριζα ρευματος;; ισως σε πρωτη φαση να βαλω κ δευτερο router.. αφου ειναι εφικτο να κλεινεις το ενα κ να λειτουργει το αλλο!
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Εχεις κανεναν reapeater να προτεινεις απο καποιο μαγαζι; απαιτει κ συνδεση με πριζα ρευματος;; ισως σε πρωτη φαση να βαλω κ δευτερο router.. αφου ειναι εφικτο να κλεινεις το ενα κ να λειτουργει το αλλο! ovislink air live βρες που ειναι 300+ Mw. και ναι θελει ρευμα.αλλα ειναι 300+ mw και το ρυθμιζεις εσυ.δηλαδη δεν ειναι στα 300 σταθερο αλλα μπορεις να το ρυθμισεις και σε λιγοτερο αμα δεν χρειαζεσαι τοσο πολυ. θα αποσυνδεεις το τηλ καλωδιο απο το αλλο ρουτερ και θα το βαζεις στο αλλο.καλο θα ειναι να μην το κλεινεις απλα γιατι το τηλεφωνικο παραμενει πανω στο ρουτερ και τερματιζει πανω στην συσκευη οποτε σπανια μεν αλλα θα μπορουσε να σου κανε θεμα.repeater που να ειναι Poe δεν θυμαμαι αλλα μπορει να εχει η ibiquiti Κανενα ή η tp link
8anos94 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 παιδια το γραφω εδω για να μην ανοιγο αλλο θεμα με ενα φιλο μου καναμε μια συνδεση ολα καλα εκεινος εχει το ρουτερ και βγαζει 5/5 εμενα ειναι δυο τετραγωνα πιο κατο αλλα μεσολαβη ενα σπιτι ενδιαμεσα και εχ 1/5 μαχ 2/5 αμα βαλω αυτο http://www.e-wifi.gr/Product/68/Instance/68/Page/25/ θα εχω ενα 3/5 εστω η κατι που θα μου προτινατε εσεις μεχρι 50 euro α και λεει οτι επιδης ειναι καινουργια ολα δεν θελει να βαλει κατι προσθετω οποτε οτι κανω εγω απο το σπιτι μου μππορω να κανω κατι η τσαμπα με το 1/5 θα μεινω? και το 1/5 το πιανο μονο στο μπαλγονει ελεος.......
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 μονο με http://www.ebay.co.uk/itm/AWUS050NH-Alfa-500mW-USB-Wireless-N-300M-s-AWUS036H-/220521926824?pt=UK_Computing_Networking_SM&hash=item33582190a8 επισης μια κατευθυντικη κεραια σε αυτο ισως επαιζε καλυτερα.και ο φιλος σου το ρουτερ οσο μπορει πιο κοντα μπρος το μερος σου.
8anos94 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 ειναι στο παραθυτο του αχαχαχ σε κανα ελληνικο μαγαζακι μπορω να το βρω αυτο η οχι? και αμα το βαλω θα εχω τουλαχιστον μεσα στο σπιτι 2/5 (οταν μπενω χανω τελειος το σημα)
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 δεν μπορω να στοεγγυηθω οτι θα παιξει http://www.skroutz.gr/c/128/kartes-wifi-adaptores.html?keyphrase=AWUS για ελλαδα εδω. ειναι 5 φορες πιο δυνατο απο ενα απλο Usb stick.θα μπορουσες να του αλλαξεις και την κεραια με κατευθυντικη.
8anos94 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 αφου ειναι 5 φορες καλυτερο απο ενα usb τοτε συμεπαγεται και απο την μαμα καρτα του λαπτοπ οποτε θα εχω εξω 4/5 και μεσα 2/5 πανω κατο..? (εσυ τι νομιζεις οχι αν θα ειναι η οχι αυτο τοξερω ειναι 50 50)
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 αφου ειναι 5 φορες καλυτερο απο ενα usb τοτε συμεπαγεται και απο την μαμα καρτα του λαπτοπ οποτε θα εχω εξω 4/5 και μεσα 2/5 πανω κατο..? (εσυ τι νομιζεις οχι αν θα ειναι η οχι αυτο τοξερω ειναι 50 50) δεν παει οτι επειδη ειναι 5 φορες πιο δυνατο οτι θα παιξεις 4/5.γιατι απο την αλλη πλευρα το ρουτερ σου ειναι 100 Mw .δεν ειναι οτι θα παει στα 500 Mw και αυτο οποτε λες οκ θα παιξω πολυ καλυτερα.δεν ειναι μονο το send ειναι και το Receive κτλ.αν κανατε αλλαγη και στο ρουτερ και στην καρτα με κατευθυντικο πανελακι θα επαιζες πιο ευκολα.αλλα συνηθως στα ρουτερ δεν αλλαζει .λιγα ρουτερ εχουν αποσπωμενη κεραια.
8anos94 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 οποτε το περνω και βλεπουμαι εντυπωσεις και αμα δεν γινει τιποτα θα του που να το κανουμαι οπτικη επαφη κερεα κερεα σε καθε σπιτι και θα λαμβανουμαιτι να πω.. αχ ιδεα ειχα ανειξει παλια ενα ποστ εχω ενα πιατι(δορυφορικο..) και την βαλω να κοιταει το σπιτι του φιλου θα πιασει καλυτερα αλλα θελω να μου πεις τη καρτα πρεπει να παρω για να μπενει το lnb στο πισι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.