Προς το περιεχόμενο

Για άρση της ανωνυμίας στα blog ετοιμάζεται η κυβέρνηση


panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο παρον νομος (αρση μονο για πολυ σοβαρα αδικηματα) ειναι επαρκεστατος και πρεπει (αντιθετα με τον εισαγγελεα του ΑΠ) να συμπεριλαμβανει και το διαδικτυο.

 

Δεν ειδα κανενα να ενδιαφερεται για τη βρωμικη παραπληροφορηση (ή ελλειψη πληροφορησης) που ασκειται καθημερινα απο τα καναλια.

 

Οποιος θεωρει οτι κατι που γραφεται στο διαδικτυο τον αδικει, μπορει να ανεβασει την αντιθετη αποψη του σε blogs/forums/sites και οπου αλλου επιθυμει. Αυτη ειναι η διαφορα του μεσου απο τα υπολοιπα (TV, ραδιοφωνο, εφημεριδες), ο καθενας μπορει να γινει εκδοτης και αυτο φυσικα δεν αρεσει σε καποιους που θελουν να εχουν τον ελεγχο.

 

Οποιος μιλησει θα πεσει μηνυση. Μας θελουν Κινα οπως ειπε και ενας παραπανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 310
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ορισμένες απόψεις επηρεάζουν κόσμο,και μάλιστα κάποιες φορές και ζωές.

Δεν είναι όλες οι ειδήσεις για την τεχνολογία όπου αν γράψει κάποιος το μακρύ του λες ΟΚ και πας παρακάτω,

 

Υπάρχουν sites με θρησκευτικό-παραθρησκευτικό κυρίως περιεχόμενο που μιλάνε κάθε 3 μέρες για συντέλειες και άλλα τέτοια,δίνει ψευδή στοιχεία,παραποιημένες εικόνες και βίντεο,χαζο-προφητείες κτλ,,κόσμος πιο ευκολόπιστος απο εσένα δωρίζει περιουσίες ή και αυτοκτονεί,αυτοι οι τύποι πρέπει να διώκονται,να γράψουν με οναματεπώνυμο λοιπόν.

 

Υπάρχουν sites που προωθούν το μίσος,καλούν σε ένοπλους αγώνες,επαναστάσεις κτλ και όοοοολο αυτό το μίσος το στηρίζουν σε ψευδείς και αστήριχτες ειδήσεις και γεγονότα,τι θα γίνει με αυτούς.

 

Με το μέτρο θα την πληρώσουν και "αθώοι" αλλά κάτι πρέπει να γίνει,ελευθερία ΝΑΙ-ασυδοσία ΟΧΙ

 

 

Καλα ,μην θεωρεις οτι για ολους αυτους τους λογους θα το κανουν !! Σωστα αυτα ολα....αλλα η γνωμη μου ειναι οτι απλα θελουν να κοψουν "γλωσσες" απο το ιντερνετ και ειδικα αυτων που μιλανε κατα της καθε εκαστοτε κυβερνησης !!!Μην ξεχνας οτι μεσο ιντερνετ και διαφορων μπλογκ,μπορει να οργανωθει μια πορεια διαμαρτυριας στις δυσκολες εποχες που διανυουμε......και κανεις απο τους "ΠΑΝΩ" δεν θελει τετοια πραγματα να γινονται, εξαλλου προσφατα ο παγκαλος ειχε αφηνιασει να του δωσουν ολες τις IP που τον εβριζαν γιατι θιχτηκε και μηπως τον ξεκανουν !!!το σιγουρο ειναι ,οτι πολλα μπλογκ θα κλεισουν και πρωτα πρωτα αυτα με πολιτικα περιεχομενα!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επιτέλους θα πρέπει σε αυτόν τον τόπο να καταλάβουν οι έλληνες (αν υπάρχουν ακόμα) τη διαφορά ελευθερίας και ελευθεριότητας. ... και πολλά γράψαμε. αν κάποιος νομίζει ότι η Δολοφονία του Αρχισυντάκτη του Θέματος ήταν τυχαία και δεν είχε σχέση με όλα αυτά τότε μάλλον θα πιστεύει και τον "δίκαιο αγώνα" των ταξί.

 

δεν θα καθίσω να αλλάξω την άποψη κανενός απλά ελπίζω να μη γίνει και το ανάποδο, και επειδή συνήθως πάντα οι τραμπούκικες και περίεργες φωνές ακούγονται πιο δυνατά (πχ απεργεία ταξί, με το 80% της κοινής γνώμης να είναι φυσικά υπέρ της θέσης Ραγκούση, επικαλούμε δημοσκοπήσεις του πουσουκου.) ας τονίσω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά από την χούντα και απλά τον περιορισμό. ζω στ εξωτερικό όπου κανόνες υπάρχουν και σέβονται, στο ελλαδιστάν απλά θεωρείται μαγκιά να σπας ένα παγκάκι και να πετάξεις μια μολότοφ. όποιος έχει πάει γήπεδο ξέρει... (μπορεί και οι ματάδες να μην έχουν διαγωγή βασιλική αλλά και οι οργανωμένοι τους βρίζουν τα πάντα...)

 

τέλος προτείνω να είμαστε χαλαροί: το insomnia δεν επηρεάζεται και όπως και το 99,99% των ιστοτόπων. ακραίες φωνές δε χρειάζονται εδώ.

 

 

 

 

Αααυτά είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν από λίγο διάβαζα την άποψη του e-lawyer στο συγκεκριμένο θέμα που είναι νομικός αλλά κυρίως καταρτισμένος στο συγκεκριμένο τομέα και σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ.

 

Από εκεί και πέρα, βάσει της αρχής της αναλογικότητας θα εξεταστεί κατά πόσο η προσβολή του άρθρου 5 του Συντάγματος δικαιολογεί την παράκαμψη της ΑΔΑΕ του άρθρου 19.

 

Αυτά τα έχουμε ξαναπεί και παλαιότερα, ανεξάρτητη αρχή υπάρχει, μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να στραφούν σε αυτή.

 

Δεν αρκεί λοιπόν δίκαια να κυνηγηθεί μόνο ο λασπολόγος και ο συκοφάντης, αλλά επίσης δίκαια να προστατευτεί η ανωνυμία όποιου έχει διαφορετική άποψη (πολιτική και μή), έχει κάθε δικαίωμα να την εκφέρει ελεύθερα χωρίς να φοβάται ή να προβληματίζεται για το τι μπορεί να του κάνουν οι τραμπούκοι που με αφορμή μία δήθεν προσβολή της προσωπικότητας κάποιου ή μία ενδεχόμενη προβοκάτσια (πχ ποστ κάποιου άλλου) ζητήσουν και μάθουν και τα δικά του στοιχεία.

 

Το FAQ στο site της ΑΔΑΕ δίνει αρκετές εξηγήσεις σε πολλά βασικά ερωτήματα.

 

Μέχρι λοιπόν να έχουμε κάτι συγκεκριμένο στα χέρια πέρα από κάποιες αντιφατικές αοριστολογίες, περιμένουμε να δούμε τι θα μας ξεφουρνίσουν.

 

Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αααυτά είναι.

 

κάποιο πρόβλημα με τη γραφή μου? μάλλον εσύ είσαι αντίθετος στην ελευθερία της έκφρασης του λόγου (χωρίς πολλά πολλά).

 

αν κάτι από αυτά σε πειράζουν τότε καλύτερα να δεις μέσα σου. μπουχτίσαμε πια με ανθρώπους (στην τιβί, στη βουλή (μέσα και έξω στην πλατεία)) που ξέρουν μόνο να ασκούν κριτική και δεν δέχονται ούτε μια νέα ιδέα η σκέψη. και που αυτά? στη χώρα που δημιουργούσε σκέψεις και ιδεές από το μηδέν (ορισμός της φιλοσοφίας).

 

με τσιτάτα και κραυγές δεν βγαίνει τπτ. το ξέρουμε 20-30 χρόνια τώρα (Αλλαγή, Αλλαγή στην αλλαγή, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει: δεξιά, αριστερά κλπ κλπ).

 

όποιος έχει θέμα με τους νόμους υπάρχουν πολύ όμορφα μέιλ υπουργών που απόσο διαβάζω όλοι τους έχουν δικό τους πισί και δική τους γραμματέα (ελπίζω με ΑΣΕΠ...) και θα έχουν την χαρά (ή την λύπη) να τα διαβάσουν (είτε διαβάζονται είτε όχι). έτσι λειτουργεί η δημοκρατία και ο διάλογος και μέσω ιντερνετ.

 

να φανταστώ ότι στις συζητήσεις του φόρουμ του ΥΠΟΙΚ περί νέου φορολογικού, απελευθέρωση κλειστών, γραφειοκρατειά ούτε ένα ποστ... εδώ όμως χιλιάδες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το "blog" ειναι μαι γενικη εννοια...

 

τι εννοουν ομως με τη λεξη "blog"

μονο το blogspot?

 

υπαρχουν και σελιδες φτιαχμενες σε joomla τα οποια δουλευουν σαν blog. σε αυτα τι γινεται?

θα πει στο δικαστηριο οτι ειναι joomla και οχι blog?

 

ας μη ξεχναμε το facebook! το facebook ειναι ελευθερο??

υπαρχουν απειρα group facebook που και αυτα δουλευουν σαν blog....

 

εκει τι θα κανουν?

 

επεισης υπαρχουν απειρες σελιδες σε ολες τις χωρες που δινουν δωρεαν blog, sites και forums!

 

με τα forums τι γινεται? θα παρακολουθουν και το forum που εφτιαξε Ελληνας καποιος στη Κινα?

 

Ρε παιδια ολοι ασχολειστε με το αν ειναι σωστη η οχι η αρση και κανεις δεν ασχολειτε με το κειμενο που παραθετω, το οποιο ο φιλος με προλαβε γιατι ακριβως αυτα, ηθελα να γραψω και εγω.

 

Πως θα μας κλεισουνε το στομα δηλαδη? Ανεβαζω ενα blog σε server στα νησια φιτζι, και μετα παω με το ipad στο ελευθερο wifi του "δημου" μου και ανεβαζω οτι γουσταρω. Με αυτο το τροπο πως θα μπορουσε καποιος να με φιμωσει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω μια απορία ρε παιδιά...

 

για να δηλώσω το ιστολόγιο μου θα πρέπει να πάω στο πλησιέστερο ΚΕΠ μόνο με την ταυτότητα μου ή χρειάζονται επιπλέον χαρτιά; :P

 

Θα μπορούσα να το δικαιολογήσω, λέγοντας πως αυτοί που βγάζουν τις αποφάσεις είναι ηλικιωμένοι και ανίδεοι! Γνωρίζοντας όμως ότι ευαγγελίζονται έναν έλεγχο τύπου Β. Κορέας και Κίνας και το κάνουν εν γνώση τους, φοβάμαι πως αυτή είναι μόνο η αρχή σε μια σειρά μέτρων... πάντα για το καλό μας-->τους! Πραγματική κατάντια! <_<

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιά, τις εφημερίδες που συστηματικά δεν είχαν όνομα αρθρογράφου κάτω από το μονόστηλο, τις χρησιμοποιούσαμε μόνο στο κλουβί του καναρινιού ή στο κοτέτσι για να κουτσουλάνε οι κότες. Οποιος τις διάβαζε του χάλαγαν τα μάτια -κατι σαν τον αυνανισμό ένα πράγμα- :) Δυστυχως οι σημερινές αναρτήσεις διάφορων blogs χωρις συντάκτη, αρχισυνταξία (και ειρμό) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοιουτοτρόπως.

 

Χάθηκε αυτό το κοινό αίσθημα αξιολόγησης της πληροφορίας, δηλαδη δεν κοιτάμε πλέον ποιος είναι αυτός που λέει το κάθε τι. Ευελπιστώ οτι κάποια στιγμή θα μάθαίνουμε επιτέλους αν το άρθρο που μόλις διαβάσαμε στο τάδε blog πρόκειται για αξιόλογη τοποθέτηση ή απλή αντικυβερνητική προπαγάνδα, ενδεχομένως προερχόμενη από το γραφείο του πολιτικού αντιπάλου του εκάστοτε κυβερνώντος. Μπορεί να μάθουμε ότι ο συστηματικά φιλοκυβερνητικός λόγος του δείνα blog δεν ήταν τόσο αθώος ή μουρλός γιατι πολύ απλά ο αρθρογράφος αποζημιώθηκε αργότερα με μια μόνιμη θέση στο δημόσιο.

 

Τώρα όλα αυτά είναι κρυφά και γίνονται, καθημερινα. Αλλα τόσα παραδείγματα υπάρχουν για συκοφαντήσεις και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές "αντίπαλων" εταιριών, για προσωπικές εμπάθειες και άλλα. Ολοι αυτοί εκμεταλλεύονται την ασυδοσία και την ελευθεριότητα του μέσου, όχι την ελευθερία του.

 

Ο νόμος δεν είναι ευχάριστος αλλά εδω που φτάσαμε την ποιότητα της πληροφορίας που γράφουμε, διαβάζουμε και αναπαράγουμε, είμαι βέβαιος πως είναι ένας αναγκαίος και χρήσιμος νόμος. Είμαι παράλληλα βέβαιος πως θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της ελευθερίας των απόψεων με διάφορα -γνωστά- προσχήματα. Η ιστορια θα δείξει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα παραδοσιακα μεσα ενημερωσης νιωθουν να απειλουνται και ενδεχομενως παψουν να υπαρχουν με τη μορφη που τα ξερουμε σημερα (εφημεριδες, περιοδικα κτλ )

 

δε μπορω να φανταστω ενα σημερινο 20αρη+ να αγοραζει στο μελλον την καθε λογης κομματικη εφημεριδα η οποια εχει μεν γελιο οταν τη διαβαζεις (μιας και διαβαζω αρκετα συχνα αυτες που αγοραζει ο πατερας μου, οι οποιες φυσικα εξυπηρετουν τα συμφεροντα συγκεκριμενης παραταξης ), αλλα η παραπληροφορηση και η στρατευμενη δημοσιογραφια πανε συννεφο

επισης εδω και καιρο σε διαφορα αρθρα τους ασκουν κριτικη γενικα και αοριστα στα blogs , προκειμενου να κανουν τους αναγνωστες τους να πιστεψουν οτι αυτοι ειναι η μονη και ανεξαρτητη πηγη αληθειας.

 

μπορει στο ιντερνετ να υπαρχει ασυδοσια , απο την αλλη ομως ειναι στο χερι μας να αναπτυξουμε τη κριτικη μας σκεψη και να φιλτραρουμε τις πληροφοριες και αυτη η ελευθερια ειναι πολυ προτιμοτερη απο το να μας πλασαρουν μασημενη τροφη η οποια φυσικα εξυπηρετει καποια συμφεροντα (κατι το οποιο στο κατω κατω συμβαινει απο παντα και ειδαμε που μας καταντησε.. )

 

ειναι πολυ ευκολο και δωρεαν πλεον να ακους παραπανω απο μια αποψεις και μεσα σε ολο αυτο το ρημαγδο πληροφοριων (που ποτε μεχρι τωρα δεν υπηρχε) θα βγαλεις τα συμπερασματα σου.

αν εισαι ηλιθιος και πιστευεις χωρις 2η σκεψη τα ψεματα του καθε τυχαρπαστου blog , τοτε το ιδιο ευκολα θα πιστεψεις και τα ψεμματα του καθε κομματος ή του καθε επιχειρηματια που ελεγχει το τυπο

 

εχουμε μια ελευθερια στα χερια μας την οποια δεν ειχαμε ποτε μεχρι τωρα και την οποια πρεπει να διαχειριστουμε και να εκμεταλλευτουμε σωστα και οχι να τη περιορισουμε με αφορμη τα κακως κειμενα που μοιρα θα υπαρχουν

(και δε μιλαω μονο για τα blogs , αλλα για καθε χωρο στο internet οπου καποιος μπορει να εκφραζεται ελευθερα και να ακουγεται απο πολλους)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης κρίνει ότι η ελεύθερη ενημέρωση και η διακίνηση ιδεών στα blogs είναι πιο επικίνδυνα από το χασίς…

Αποποινικοποιείται πλήρως για πρώτη φορά η χρήση ναρκωτικών ουσιών!

Οπότε παιδιά δεν θα μπορείτε να γράφεται αλλά θα μαστουρώνεται άνετα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...