Προς το περιεχόμενο

Dual boot σε laptop με windows 7

eko13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να κανω το lenovo g560 windows 7 home premium, να εχει dual boot με xp.

Πηγα να κανω το παρτισιον με την λειτουργια που εχουν τα 7 αλλα, ελεγε οτι εχει ηδη τον μεγιστο αριθμο (εχει ηδη ενα παρτισιον για ρεκαβερι, ενα πολυ μικρο γυρω στα 200ΜΒ) Ετσι εφτιαξα μονο τον χωρο

Με το partition wizard εκανα των ελευθερο χωρο δυο σκληρους, οποτε το συστημα εμαφανιζει να εχει 4, εναν 7, ενα ρεκοβερυ, ενα για xp, και τον μεγαλο για τα αρχεια, οπως ακριβως το ηθελα.

Σε περιβαλον 7, εβαλα τo cd να κανω εγκατασταση αλλα δεν γινοταν, ειχε ανενεργο το λινκ.

Στο μπουταρισμα εβαλα να τρεξει απο το cd και ξεκινησε η εγκατασταση. ΟΜΩΣ εκει που φορτωνε τα αρχεια της εγκαστασης (μπλε οθονη με μπαρα κατω που φορτωνε) αρκετα πριν επιλεξω σκληρο εγκαταστασης, εβγαλε μπλε οθονη σφαλματος και σταματησε. Στην επανεκινηση δεν υπαρχει καποιο προβλημα στα 7.

Το κανω σωστα? Φταει το cd εγκαταστασης? Η' μηπως δεν εχει γινει καλα ο σκληρος (αν και δεν τον ειχα επιλεξει, και τον εμφανιζει κανονικα, ειναι προσβασιμος στα 7)

Δημοσ.

Καμια φορα τρωνε τα λαπτοπ κατι τετοια κολιματα. Νομιζω οτι αν δοκιασεις πιο μετα μπορει να μπει. Αυτο μου εκανε εμενα και το Netbook

Δημοσ.

Εχω δοκιμασει αρκετες φορες και με αλλη εκδοση αλλα το ιδιο προβλημα? Να δοκιμασω με 64 εκδοση? Υπαρχει περιπτωση να μην τα παιρνει καθολου?

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι να βρεις έναν οδηγό για dualboot με αυτά τα δυο λειτουργικά και να τον ακολουθήσεις κατά γραμμα.έχω την αίσθηση οτι δεν τα καταφέρνεις γιατί δεν θέλεις να "σπάσεις αυγά" αλλά έτσι ομελέτα δεν έχει.. :-D

και μια απορία δική μου.. γιατί θέλεις 2 Windows αφού το ένα τρέχει κιόλας εφαρμογές σε xp mode ?

Δημοσ.

Εχω διαβασει τον οδηγο, απλα δεν γινεται η εγκατασταση των xp. Αυτο ειναι το προβλημα...

Το dual boot το θελω για λογους ασφαλειας, αν προκυψει κατι να εχω ετοιμο λογισμικο (το εφαρμοζα με επιτυχια με δυο xp στο σταθερο) αλλα οπως και να το κανεις βολευει καλυτερα να ειναι ετοιμο σε δισκο παρα xp mode. Δεν εχω να χασω κατι, παρα μονο μερικα δευτερολεπτα στην εκινιση.

Δημοσ.

Αν κάνεις Zero τον δίσκο σου,κάνεις πρώτα εγκατάσταση και partitioning με τα xp και μετά με τα σωστά δισκάκια τα 7 δεν μπορώ να δω εγώ κανένα λόγο να μην γίνει..

Δημοσ.

Εσυ προτινεις δηλαδη να βαλω πρωτα ΧΡ και μετα 7? Το εκανα στο σταθερο αυτο... Αλλα το λαπτοπ εχει τα μπακ απ κτλ, δεν ειμαι και πολυ σιγουρος οτι θα γινει. Μπορει τελικα να ειναι και θεμα σιντι γιατι στην μπλε οθονη το μονο που καταλαβαινω ειναι check disk (καπως ετσι) F (το cd)

Δημοσ.

Εσυ προτινεις δηλαδη να βαλω πρωτα ΧΡ και μετα 7? Το εκανα στο σταθερο αυτο... Αλλα το λαπτοπ εχει τα μπακ απ κτλ, δεν ειμαι και πολυ σιγουρος οτι θα γινει. Μπορει τελικα να ειναι και θεμα σιντι γιατι στην μπλε οθονη το μονο που καταλαβαινω ειναι check disk (καπως ετσι) F (το cd)

Άλλα δισκάκια έχεις για τον σταθερό και αλλα για τον φορητό ? Αν δούλεψε στον σταθερό το δισκακι γιατί οχι στο λαπτοπ ?

Δημοσ.

Aυτην την μπλε οθονη βγαζει στην εγκατασταση. Eιναι θεμα του cd?

dsc00179cf.th.jpg

Ενα αυθεντικο σιντι που εχω το εχω δωσει σε καποιον για να δοκιμασει το κομπιουτερ του, τωρα κατεβασα, αλλα δεν εκανε verification το cd! Δυο διαφορετικες εκδοσεις! Εκαψα 5-6 Να ειναι σκαρτη ολη η παρτιδα?

Δημοσ.

Αυτό που ξεχωρίζει απο τα κινέζικα είναι το checkdisk/f οπότε τι σου λέει ? ότι βρίσκει BUG στον δίσκο σου και ότι πρέπει να το τρέξεις.

Άρα με τον τρόπο που σου είπα και τα έβαλες στο desk θα μπει και στο λαπτ. :rolleyes:

Δημοσ.

Στο σταθερο ειχα πρωτα xp και μετα περασα 7.

Τωρα εχω αλλο προβλημα πιο σημαντικο...

Στο παρτισιον (D:) που ηταν το recovery, ειχε δυο φακελους εναν drivers και εναν Lenovo, απο εκει εγινε και η αρχικη εγκαταση νομιζω... Αυτο το παρτισιον δεν το πειραξα και σημερα βλεπω οτι εχει πολλα αρχεια ενω δεν υπαρχει ο φακελος drivers. Εχει μεσα 6 GB γεματα απο τα 14.

Το θεμα ειναι οτι δεν εμφανιζεται! στους δισκους του υπολογιστη (για την ακριβεια ποτε εμφανιζεται, ποτε δεν εμφανιζεται...) Μηπως αυτο που ελεγε στην αρχη το προγραμμα οτι εχει μεγιστο αρχειο παρτισιον (ειχε 3) ισχυει? και το γουιζαρντ (που εφτιαξα το 4ο παρτισιον) κανει βλακειες? Οταν ανοιγω το παρτισιον γουιζαρντ φαινεται σαν δισκος χωρις γραμμα, του βαζω το D, και μερικες φορες τον εμφανιζει, αλλα μετα ξαναχανεται. Ενω δεν δουλευει για ανακτηση το OneKey Recovery, το προγραμμα του λενοβο, μονο φτιαχνει αρχεια ασφαλειας, που ευτηχως απο οτι φαινεται δουλευουν, κανω επαναφορα τωρα απο τα dvd. Ξεκινησα δοκιμαστικα αλλα πρεπει αν ολοκληρωσω την διαδικασια πλεον...

Για ο D κανει τα τρελα του? Μπορω να βρω καπου 7 και να βαλω το κωδικο μου, να κανω φορματ και νεα εγκατασταση οπως ξερω, ή μια ζωη τωρα τα δισκακια ειναι η μονη μου ελπιδα?

Αν κάνεις Zero τον δίσκο σου,κάνεις πρώτα εγκατάσταση και partitioning με τα xp και μετά με τα σωστά δισκάκια τα 7 δεν μπορώ να δω εγώ κανένα λόγο να μην γίνει..

Νταξει καταλαβα αν ολοκληρωσουν τα δισκακια... Ζερο πως γινεται? Θα βγαλω το γραμμα του σκληρου στο παρτισιον γουηζαρντ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...