georsev Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 εχω το acer aspire 5920g σε idle cpu ειναι στους 45C περιπου και Gpu στους 60c και σε gaming παει cpu περιπου στους 90c και gpu 85 εβαλα παστα στην cpu αλλα δεν βοηθησε καθολου τι να κανω...
SPANK Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Γενικά εντάξει ειναι καλοκαιράκι και οι θερμοκρασίες ειναι ανεβασμένες σε ολους μας αλλα 90 βαθμοί ειναι πολλοί... Απο σκόνες κτλπ στο εσωτερικό του ειναι καθαρό , το ανεμιστηράκι δουλεύει κανονικα ? Βασικά μπορείς να πας σε μια λύση βάσης με ανεμιστήρες οταν τουλάχιστον παίζει παιχνίδια. Coolermaster
Cham Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Φίλε μου θα μας βοηθήσεις αν μας πεις δυο πραγματάκια πολύ απλά.Είναι η πρώτη χρονιά καλοκαίρι που τον έχεις ? Αυτές οι θερμοκρασίες ήταν από πάντα ? Τι θερμοκρασία περίπου περιβάλλοντος είχες όταν έκανες τις μετρήσεις ?
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 τι να κανω... Undervolting στην cpu -οσο παιρνει, μη το φοβασαι!- και Underclocking στην gpu -τουλαχιστον στο desktop/2D
georsev Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 νομιζω αν δεν κανω λαθος θερμοκρασια μου ανεβαζει απο τοτε που εκανα φορματ απο vista εβαλα seven ultimate 32.Δεν ειναι το πρωτο καλοκαιρι που το εχω ειναι περιπου 3 χρονια.Ενα παραξενο ειναι οτι ο ανεμιστηρας ανεβαζει full στροφες οταν παει πανω απο 90c cpu και τους ριχνει στους 85C.Ειναι λογικο να ανεβαζει τοσο ψηλα την θερμοκρασια για να δουλεψη φουλ ο fan?η θερμοκρασια δωματιου ειναι περιπου 35C... Τωρα αυτους τους 3 μηνες μου ανεβαζει τοσο πολυ αλλα δεν τον ειχα μετρηση πιο πριν ποσο ανεβαζε αλλα τωρα το νιωθω ψηνω αυγα πανω του..
Cham Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Τώρα κατ'εμε κάτι δεν έχει γίνει σωστά,η η πάστα δεν μπήκε σωστά,η δεν έχει σφραγίσει γύρω γύρω σωστά το ανεμιστηρακι με τις ταινίες του,η δεν έχει καθαριστεί σωστά.Υπάρχει και μια πιθανότητα να είναι και από Βιος UpDate η λάθος .inf του chipset.Όλα αυτά για να ελεγχτούν θα σου κοστίσει κανένα 50αρι σε κανένα καλό τεχνικό και καλό είναι να τα δώσεις με την προϋπόθεση όμως ότι θα σου κατεβάσει τις θερμοκρασίες.Από εκεί και πέρα αν δεν δεις θεαματική βελτίωση θα πρέπει να τον βοηθήσεις με μια βάση μεταλλική με ανεμιστήρες αν είσαι σε gamemode πολλές ώρες. Η θερμοκρασία σου δεν είναι κανονική σίγουρα,τα προγράμματα που σου πρότειναν θα κάνουν ενδεχομένως δουλειά αλλά για έμενα δεν είναι λύση.Είναι η τελευταία λύση.
georsev Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 η παστα δεν νομιζω να μην μπηκε σωστα γτ σε ατομο που ασχολειτε με τα pc και εχει και μαγαζι..μηπως απο το bios να μπορω κατι να κανω να ανεβaζει rpm o cpu fan σε πιο μικρη θερμοκρασια γινετε αυτο?
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 μηπως απο το bios να μπορω κατι να κανω να ανεβaζει rpm o cpu fan σε πιο μικρη θερμοκρασια γινετε αυτο? Δες στο bios σου αν υπαρχει επιλογη (πιθανοτατα οχι σε φορητο), η δοκιμασε με καποιο software/προγραμμα οπως το SpeedFan Σιγουρα αποτελεσματα, χαμηλωματος θερμοκρασιων: Undervolting στην cpu -οσο παιρνει, μη το φοβασαι!- και Underclocking στην gpu -τουλαχιστον στο desktop/2D Τι προσφερουν? Διαφορά, ως και -10C, δοκιμασε τα!
thommas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Εγώ σε ένα acer aspire 5715z που έχω, το ανεμιστηράκι δουλεύει στο full μόνο όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 80 βαθμούς (το έχω φτάσει τόσο με cpu stress test το καλοκαίρι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.