Προς το περιεχόμενο

Python: Δημιουργία κουμπιών bold,italic

nickT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Για ακόμη μια φορά χρειάζομαι την βοήθειά σας.

Φτιάχνω ένα πρόγραμμα,που του γράφω κείμενα και τα αποθηκεύει.

Το γραφικό περιβάλλον είναι το Tkinter.

Αυτό που θέλω είναι να δημιουργήσω τα κουμπιά bold , italic,και να μπορεί ο χρήστης που γράφει το κείμενο να διαλέγει font,και πόσο μεγάλα να είναι τα γράμματα.

Έψαξα στο ίντερνετ,και βρήκα πως αυτή τη δουλειά την κάνουν τα tags που μπορείς να δημιουργήσεις,και να τα προσθέσεις στο text. Το θέμα είναι πως δεν έχω καταλάβει πως να τα χειριστώ.

Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα παράδειγμα.

π.χ. Έχω ένα κείμενο μέσα στο text και επιλέγω με το ποντίκι κάποια τυχαία λέξη,και πατάω το κουμπί bold για να της βάλω bold,και ύστερα όταν την επιλέξω και πατήσω bold να την επαναφέρει στην normal κατάσταση,χωρίς να επηρεαστεί το υπόλοιπο κείμενο.

:huh:

Δημοσ.

Δηλαδή θέλεις να φτιάξεις έναν text editor σαν το WordPad των Windows; Ούτε το Notepad έχει τέτοια δυνατότητα!

Λίγο δύσκολο το βλέπω σε Python αν δεν γνωρίζεις πολύ καλά αυτήν την γλώσσα προγραμματισμού.

Στην RapidQ ίσως να είναι πιο εύκολο και έχει ολόκληρο τον κώδικα ενός τέτοιου editor (χωρίς εισαγωγή φωτογραφιών όμως) που ονομάζεται SimplEdit που χρησιμοποιεί τα RichEdit components της RapidQ.

Για να δεις πως δουλεύει το RichEdit αποθήκευσε την παράγραφο με τα tags σαν ένα απλό text file με το Notepad. Ο τίτλος είναι bold ενώ η λέξη "Αbstract" είναι italic με μπλε χρώμα. Αν ανοίξεις το αρχείο με το WordPad σαν να είναι αρχείο rtf θα δεις ακριβώς την διαμόρφωση.

>
{\rtf1\ansi\ansicpg1253\deff0\deflang1032{\fonttbl{\f0\fswiss\fprq2\fcharset0 Verdana;}}
{\colortbl ;\red0\green0\blue255;}
\viewkind4\uc1\pard\lang1033\b\f0\fs18 Performance of hydrocyclones with different geometries
\par 
\par    \b0 1. Luiz G. M. Vieira,
\par    2. Beatriz C. Silv\'e9rio,
\par    3. Jo\'e3o J. R. Damasceno,
\par    4. Marcos A. S. Barrozo
\par 
\par Article first published online: 30 MAR 2011
\par 
\par DOI: 10.1002/cjce.20461
\par 
\par Keywords:
\par 
\par     * hydrocyclone;
\par     * CFD;
\par     * response surface
\par 
\par \cf1\i Abstract
\par \cf0\i0 
\par }

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...