Προς το περιεχόμενο

Δεν ανοίγει το laptop

sir ImPeCaBlE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα με αυτό το laptop.Σήμερα το πρωί το είχα ανοιχτό για 2-3 ώρες και ξαφνικά έκλεισε.Δεν έκανε καμια βαριά δουλειά, 3 tabs είχα ανοιχτά στο FF (2 facebook, το άλλο youtube) και ταυτόχρονα έτρεχε το Limbo (παιχνίδι είναι,αλλά δε νομίζω οτι είναι απαιτητικό).Όταν έκλεισε, προσπάθησα να το ξανανοίξω αλλά αφού μπήκε στα windows έκλεισε αμέσως.Δοκίμασα να μπω με safe mode και τα κατάφερα αλλά τον έκλεισα μετα απο 30" για να δοκιμάσω να ξαναμπω κανονικά αλλά έκλεισε πάλι μόλις εμφάνισε την επιφάνεια εργασίας.Απο τότε δε κάταφερα να τον ξανανοίξω.Καμιά φορά ανοίγει για 2-3" και κλείνει αμέσως.

Δοκίμασα να τον ανοίξω με μπαταρία, χωρίς μπαταρία, δοκίμασα να βγάλω τη μπαταρία και το ρέυμα και να πατήσω το on/off κουμπί για 20-30" όπως λέει εδώ αλλά δε κατάφερα κάτι.Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

Το ανεμιστηράκι δουλεύει όταν το ανοίγεις (εστω γι αυτά τα 2-3 δευτερόλεπτα το ακούς να γυρίζει..? )

Επίσης να πιάνουν τα χέρια σου, άνοιξέ το, καν'του ένα καλό καθάρισμα, βάλ'του θερμοαγώγιμη πάστα και κάνε κ ένα clear cmos...

Δημοσ.

Το ανεμιστηράκι δουλεύει όταν το ανοίγεις (εστω γι αυτά τα 2-3 δευτερόλεπτα το ακούς να γυρίζει..? )

Τώρα δε μπορώ να το κάνω να ξαναδουλέψει αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος οτι το ανεμιστηράκι γύρναγε.

Επίσης να πιάνουν τα χέρια σου, άνοιξέ το, καν'του ένα καλό καθάρισμα, βάλ'του θερμοαγώγιμη πάστα και κάνε κ ένα clear cmos...

Θα προτιμούσα να μη το ανοίξω αλλά αν δεν σκεφτούμε τίποτα άλλο θα το κάνω.Clear cmos πρέπει να έκανα βγάζοντας τη μπαταρία και το ρεύμα και πατώντας το on/off κουμπί (τουλάχιστον αυτό κατάλαβα οτι έκανα :P).Τη θερμοαγώγιμη δε τολμάω να την αλλάξω αλλά γιατί το προτείνεις?Λες να φταιεί ο επεξεργαστής?

Δημοσ.

Για να κάνεις clear cmos πρεπει να βγάλεις την μπαταρία που έχει η μητρική πάνω, όχι την μπαταρία του λαπ τοπ.

Αυτό που έκανες εσύ ήταν να αποφορτίσεις τους πυκνωτες (και καλά έκανες το πρόβλημα σου θα μπορούσε κάλλιστα να ευθύνεται σε αυτό)

Τώρα, εφόσον δεν μπορείς να ανοίξεις καθόλου το λαπ τοπ μαλλον το πρόβλημά σου είναι στο hardware.

Αρχικά πιστεύω ότι κάτι έπαιζε με τις θερμοκρασίες η κάποιο part ήταν στα τελευταία του και με το άνοιξε-κλείσε + την ζέστη τα'παιξε τελείως...

Πριν από όλα αυτά όμως, ας ξεκινήσουμε με το πιο απλό...

Το τροφοδοτικό σου σίγουρα δουλεύει...?

Μήπως χάλασε αυτό και ξε-φορτίστηκε και η μπαταρία (οπότε λογικό να μην ανοίγει)..?

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό σου σίγουρα δουλεύει...?

Μήπως χάλασε αυτό και ξε-φορτίστηκε και η μπαταρία (οπότε λογικό να μην ανοίγει)..?

Ωχ, ξέχασα να το αναφέρω.Καμιά ώρα πριν κλείσει πρόσεξα οτι η μπαταρία είχε πέσει στο 10% ενώ ήταν συνδεμένο στο ρεύμα.Αλλά τότε δεν έδωσα σημασία ...Μόλις έκλεισε σκέφτηκα και εγώ οτι μπορεί να φταίει το καλώδιο, αλλά επειδή ανάβει κανονικά η ένδειξη οτι παίρνει ρεύμα το απέκλεισα.

Δημοσ.

Ωχ, ξέχασα να το αναφέρω.Καμιά ώρα πριν κλείσει πρόσεξα οτι η μπαταρία είχε πέσει στο 10% ενώ ήταν συνδεμένο στο ρεύμα.Αλλά τότε δεν έδωσα σημασία ...Μόλις έκλεισε σκέφτηκα και εγώ οτι μπορεί να φταίει το καλώδιο, αλλά επειδή ανάβει κανονικά η ένδειξη οτι παίρνει ρεύμα το απέκλεισα.

Βρες ενα δανεικό τροφοδοτικό να δοκιμάσεις η μέτρα την έξοδο με πολύμετρο να δεις αν βγάζει τις τάσεις που λέει από πόσω...

Κάτι μου λέει ότι αυτό είναι. Το ότι ανάβει το λαμπάκι δεν έχει και πολύ σημασία...

Δημοσ.

Μάλλον έχεις δίκιο.Το άφησα όλο το βράδυ στη πρίζα και σημερα το πρωί κατάφερα να τον ανοίξω και να πάρω ενα backup.Η μπαταρία ήταν στο 41% αλλά, ενώ ήταν στη πρίζα, συνεχώς έπεφτε.Θα πάω το απόγευμα να πάρω τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Τελικά δεν ήταν αυτό.Δοκίμασα και ένα άλλο τροφοδοτικό και δε δούλουψε.Μάλλον θα το στείλω στην αντιπροσωπεία της HP με την ελπίδα οτι φταίει κάτι που συνδέει τη τροφοδοσία με τη μητρική και οχι η μητρική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...