Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχοντας ψαξει και σε φορουμ εκπαιδευτικων δε μπορω να βγαλω ακρη. ποια ειναι τελικα τα μεταπτυχιακα που δινουν την παιδαγωγικη επαρκεια?

Δημοσ.

Το ψαχνω και γω το θεματακι...τα εχει αναρτησει καποιος σε καποιο φορουμ του ασεπ νομιζω.Δε στα βγαζει στο google?Aλλιως παιρνεις τηλ στη γραμματεια του μεταπτυχιακου που σε ενδιαφερει και σε ενημερωνουν.Αλλα πολυ δυσκολο να μπεις ειδικα σε αυτα της Αθηνας με τοσα ατομα που κανουν αιτηση....γι'αυτο εγω αργοτερα θα προσπαθησω για ΑΣΠΑΙΤΕ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΜΕΕΕΕΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ....

Δημοσ.

κανεις δεν ξερει.τουλαχιστον για το δικο μου μεταπτυχιακο του πανεπιστημιου μακεδονιας οι μισοι λενε ναι οι αλλοι μισοι οχι. στο υπουργειο θα σε πουν να εχει στον τιτλο τη φραση επιστημες της αγωγης αλλα αυτο ειναι ακυρο. γιατι εγω στο μεταπτυχιακο μου κανω μονο παιδαγωγικα μαθηματα. για να μπεις ασπαιτε θελει παλι μεταπτυχιακο.

Δημοσ.

Το ξερω οτι θελει μεταπτυχιακο στο ΑΣΠΑΙΤΕ αλλα δε παιζει ρολο το ειδος του μεταπτυχιακου...Τεσπα ετσι οπως ειναι τα πραγματα λιγα ειναι τα ψωμια του δημοσιου αρα καιρος να το ψαχνουμε και αλλου(οχι βεβαι οτι αλλου ειναι καλυτερα αλλα λεμε τωρα).

Δημοσ.

Παιδαγωγικη επαρκεια εχεις by default που λενε απο παιδαγωγικες σχολες(νηπιαγωγων, δασκαλων κλπ), απο φιλοσοφικη σχολη και απο τις -μη χεσω- λεγομενες καθηγητικες σχολες(μαθηματικο, χημικο,φυσικο). Φυσικα αν εχεις τελειωσει π.χ Πληροφορικη και κανεις μεταπτυχιακο παιδαγωγικα παλι παιρνεις. Αλλιως, πας ΑΣΠΑΙΤΕ...

Ειχα σκοπο να δηλωσω για φετος αλλα δε μαμιουνται λεω εγω... Απο ολοκληρη Θεσσαλονικη, θα παρουν 8 ατομα για Πληροφορικη....και θελουν και 50 ευρω παραβολο για να κανεις μοναχα την αιτηση. Θα βγαλουν δηλαδη κανα 50.000 μονο απο αιτησεις Πληροφορικης τα καθικια :P

Δημοσ.

χαχα. για το δικο μου μεταπτυχιακο να σκεφτεις οτι ουτε οι ιδιοι οι καθηγητες δεν ξερουν. και φυσικα ουτε στο υπουργειο. μιλαμε την τυφλα τους δεν ξερουν.

Πιστεύω περισσότερες απαντήσεις θα πάρεις στο γνωστό κλαψο-forum των εκπαιδευτικών

εχω δοκιμασει κι εκει

Δημοσ.

Παιδαγωγικη επαρκεια εχεις by default που λενε απο παιδαγωγικες σχολες(νηπιαγωγων, δασκαλων κλπ), απο φιλοσοφικη σχολη και απο τις -μη χεσω- λεγομενες καθηγητικες σχολες(μαθηματικο, χημικο,φυσικο).

flame chair.gif

Οι απόφοιτοι της φιλοσοφικής οι παιδαγωγοί ξερωγώ.

Να μου πεις για το παιδαγωγικό να πω ναι. Εκεί βέβαια έχουμε ένα πρόβλημα με τα κλάσματα.

Δημοσ.

Χαχα κοιτα εφοσον μπηκαν στο τρυπακι της παιδαγωγικης επαρκειας, "ανιτκειμενικα", παιδαγωγικες σχολες κλπ το δικαιουνται. Αλλα απο που κι ως που ο μαθηματικος εχει παιδαγωγικη επαρκεια? Και γιατι να μην εχει και ο Πληροφορικος(αμα δε παινεψεις το σπιτι σου...)?

Απο την εμπειρια μου σε γυμνασιο,λυκειο,πανεπιστημιο by far οι χειροτεροι καθηγητες χωρις ιχνος μεταδοτικοτητας και ικανοτητας να διδαξουν, ηταν μαθηματικοι. Οχι μονο βεβαια, αλλα λογω και της "δυσκολης" φυσης των μαθηματικων, κυριως αυτοι ειχαν προβλημα.

Οσο για τους αποφοιτους Φιλοσοφικης οκ δεν ειπα οτι ειναι ΟΙ παιδαγωγοι, αλλα αν επρεπε να διαλεξω, φυσικα θα διαλεγα οτι ο φιλολογος εχει περισσοτερα εφοδια ωστε να μπορεσει να διδαξει(σε σχεση με μαθηματικους,χημικους κλπ κλπ).

Δημοσ.
αν επρεπε να διαλεξω, φυσικα θα διαλεγα οτι ο φιλολογος εχει περισσοτερα εφοδια ωστε να μπορεσει να διδαξει(σε σχεση με μαθηματικους,χημικους κλπ κλπ).

που τα βρήκανε; τα ίδια μαθήματα διδακτικής έχουν με το μαθηματικό και το χημικό κτλ.

Anyway, εμείς είχαμε πρόβλημα με τους φιλολόγους στο σχολείο :P νομίζω πως ήταν οι πιο ακατάλληλοι.

Δημοσ.

Εγω αυτο που αναρωτιεμαι ειναι γιατι μας ταλαιπωρουν μ'αυτη τη μαμημενη την παιδ.επαρκεια?Αφου τη θελουν ας την ενσωματωσουν σε οσες σχολες οι αποφοιτοι τους μπορει μελλοντικα να θελουν να διοριστουν ως εκπαιδευτικοι.Τι φταιω εγω δηλαδη που δε τους εκοψε να βαλουν παιδαγωγικα μαθηματα στο προγραμμα σπουδων?

Δημοσ.

Ετ οτε να βρω τι χρυση τομη....διαλεγεις κατευθυνσεις....οποιοι ενδιαφερονται για καθηγητες να τα επιλεγουν...Οκ?

Δημοσ.

Στη φιλοσοφική κάνουνε παιδαγωγικά μαθήματα,και υποχρεωτικά και επιλεγόμενα. (οχι και πολλά βέβαια).Αλλά με το νέο νόμο μόνο οι απόφοιτοι του παιδαγωγικού και του Φ.π.ψ θα έχουν παιδαγωγική επάρκεια απλά με το πτυχίο τους. Όοολοι οι άλλοι, απο φιλοσοφική,μαθηματικό,χημικό... κλπ κλπ θα πρέπει να κάνουν έξτρα μαθήματα παιδαγωγικών για κανένα εξάμηνο.

Αυτά για τον ασεπ του 2014 και μετα... Οι δύο επόμενοι θα είναι όπως ήτα μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Δηλαδη θα τα σκατωσουν ακομα περισσοτερο!!!Θα δεκαπλασιαστουν οι αιτησεις για μεταπτυχιακα και ΑΣΠΑΙΤΕ....ο,τι να'ναι ειμαστε ρε γαμωτο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...