dipat Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη ατόμων που είτε έχουν σπουδάσει hardware engineers η γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο σχετικά με την απόκτηση μηχανικού εξοπλισμού για την δημιουργία, διαχείριση, αξιοποίηση και προστασία ενός site. Ξέρω οτι υπάρχουν διάφορα είδη servers όπως web servers, file servers, app servers, data storage servers κλπ αλλά δεν γνωρίζω καθόλου απο που μπορώ να τους προμηθευτώ, το κόστος και τη πραγματική χρησιμότητα τους. Για να φιλοξενήσω ένα site με όλες τις λεπτομέρειες και ενέργειες που θέλω να περιλαμβάνει σε δικό μου μηχανικό εξοπλισμό χρειάζομαι όλους τους παραπάνω servers ή η δουλειά μπορεί να γίνει με κάποιους απο αυτούς; Δεδομένου του ότι θέλω το site να παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης πληροφοριών, email, δημιουργία λογαριασμών, διαχείριση των λογαριασμών αυτών, τραπεζικές συναλλαγές (απο λογαριασμό σε λογαριασμό, visa/credit card κλπ)και φυσικά ασφάλεια, τι hardware θα μου προτείνατε και γιατί; Υ.Γ: δεν έχω καμία σχέση με τον κλάδο, είμαι manager για αυτό αν οι απαντήσεις είναι περιεκτικές και δείχνουν κατεύθυνση θα το εκτιμήσω πολύ. Ευχαριστώ.
tmjuju Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Αναζήτησε εταιρία που να αναλάβει το όλο πακέτο. Γιατί λ.χ. πείρες απόφαση ότι πρέπει να έχεις Hardware δικό σου? Μπορείς απλά να νοικιάσεις χώρο ή leasing … Και φυσικά τις ανάγκες εξοπλισμού θα τις μάθεις στα πλαίσια του ευρύτερου έργου. Εφόσον είσαι Manager, καταλαβαίνεις την ανάγκη για IT/Technical Manager
filip123go Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Και εγώ θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε εταιρία..! Μην ξεχνάς, δεν πρέπει μόνο να τα αγοράσεις... Θέλουν και συντήρηση και κατάλληλο περιβάλλον (ελεγχος θερμοκρασίας, ιονισμός περιβάλλοντος κλπ)
dipat Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Έχω ήδη συμφωνήσει με IT, software engineer/web developer απλά δεν θέλω να αναθέσω το έργο σε κάποια συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία. θέλω να έχω πλήρη πρόσβαση στον μηχανικό εξοπλισμό με οποιοδήποτε τρόπο και επιπλέον θέλω να τον έχω σε χώρο που έχω νοικιάσει μόνο για αυτό. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιες ιδιωτικές εταιρίες που εμπορεύονται μηχανικό εξοπλισμό σε Ελλάδα η και εξωτερικό; Απο μια μικρή έρευνα που έκανα είτε αναθέσεις το έργο εξολοκλήρου σε ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαδικτύου είτε αποφασίσεις να αναλάβεις εξολοκλήρου την επένδυση, το κόστος δεν γέρνει πολυ προς τη μια πλευρά συν το οτι διαλέγεις εσύ τα μηχανήματα που πιστεύεις οτι σε εξυπηρετούν + το προσωπικό.
tmjuju Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Έχω ήδη συμφωνήσει με IT, software engineer/web developer απλά δεν θέλω να αναθέσω το έργο σε κάποια συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία. θέλω να έχω πλήρη πρόσβαση στον μηχανικό εξοπλισμό με οποιοδήποτε τρόπο και επιπλέον θέλω να τον έχω σε χώρο που έχω νοικιάσει μόνο για αυτό. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιες ιδιωτικές εταιρίες που εμπορεύονται μηχανικό εξοπλισμό σε Ελλάδα η και εξωτερικό; Απο μια μικρή έρευνα που έκανα είτε αναθέσεις το έργο εξολοκλήρου σε ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαδικτύου είτε αποφασίσεις να αναλάβεις εξολοκλήρου την επένδυση, το κόστος δεν γέρνει πολυ προς τη μια πλευρά συν το οτι διαλέγεις εσύ τα μηχανήματα που πιστεύεις οτι σε εξυπηρετούν + το προσωπικό. Το πιο πιθανό είναι ότι έχεις πάρει λάθος αποφάσεις. Το ‘μηχανικός εξοπλισμός’ είναι ορολογία που δε χρησιμοποιούμε καν… Μπορείς φυσικά να απευθυνθείς για hardware / server σε HP, IBM, DELL ή και ΠΛΑΙΣΙΟ κ.ο.κ. Αλλά φοβάμαι δε ξέρεις καν τι να παραγγείλεις… και εάν περιμένεις να μάθεις μόνο από ένα thread… πρόσεξε … Μη συζητήσουμε για τι εστί ενεργός εξοπλισμός δικτύου, μη συζητήσουμε για το ρίσκο που παίρνεις εάν έχεις μόνο μια σύνδεση με το διαδίκτυο (που τουλάχιστο εάν έκανες collocation θα υπήρχαν διπλές τριπλές οδοί). Γενικά, δε θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά μάλλον σε περιττά έξοδα μπαίνεις… πρόσεχε τους συμβούλους σου από εδώ και πέρα. Μπορεί να σε βοηθήσουν να φτιάξεις κάτι αξιόπιστο καλό και οικονομικό σχετικά, ή μπορεί να αρχίσεις να κάνεις τραγικά έξοδα και πάλι να μην απολαμβάνεις αξιόπιστες υπηρεσίες της προκοπής… θέλω να έχω πλήρη πρόσβαση στον μηχανικό εξοπλισμό με οποιοδήποτε τρόπο και επιπλέον θέλω να τον έχω σε χώρο που έχω νοικιάσει μόνο για αυτό. Γιατι ? (Ελπίζω όχι επειδή τον νοικιασες...)
dipat Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Αρχικά νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος για το τι ακριβώς θα ήθελα να δω απαντήσεις και απόψεις και για πιο λόγο αποφάσισα να δημιουργήσω αυτο το thread. Έχω μαζέψει αρκετές γνώμες απο ιδιώτες που έχουν επιχειρήσεις που ασχολούνται με αυτό τον κλάδο αλλά ξέρω πως τα τεχνολογικά forums έχουν ποιότητα και γνώση και επιπλέον δεν εξυπηρετούν κάποιο συμφέρον ή συμφέροντα. Δηλαδή το να μου προτείνεις εσύ να απευθυνθώ στην IBM η στην HP για αυτό που ζητάω, το κάνεις οχι επειδή δουλεύεις για αυτές η πληρώνεσαι απο αυτές για να τις προωθείς, αλλά επειδή ασχολείσαι με τον χώρο και έχεις μια ξεκάθαρη άποψη για την ποιότητα και αποδοτικότητα. Επανέρχομαι λοιπόν, εαν γνωρίζεις λεπτομέρειες όπως μοντέλο κατασκευαστή, χρονολογία, κάποιο πιθανό κόστος η κάποιο ιστότοπο στο οποίο μπορω να ενημερωθώ λεπτομερώς για αυτά τα ζητήματα θα σου ήμουν υποχρεωμένος εαν τον μοιραζόσουν μαζί μου. Επιπλέον, επειδή αυτο το οποίο θέλουμε να δημιουργήσουμε δεν απευθύνετε στο ευρύ κοινό καταλαβαίνεις πόσο ζωτικής σημασίας είναι ο εξοπλισμός να είναι state of the art, να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ενδιαφερόμενων, να εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά ότι απο μηχανικής φύσεως έχουμε όλα οσα χρειαζόμαστε.
tmjuju Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Αν είχες σοβαρό developer, θα σου είχε δώσει προδιαγραφές εξοπλισμού έστω για την εφαρμογή του και προτάσεις από την πλευρά του. Αν είχες ΙΤ Manager, θα σου είχε δώσει Budget και χρονοδιάγραμμα. Το ότι έχεις ρωτήσει απλά μου λέει ότι έχεις κάνει κάτι σα δημοσκόπηση. Κανένας δε θα είναι τόσο επιπόλαιος ώστε να σου προτείνει part numbers / μοντέλα για προμηθευτές απευθείας χωρίς να έχει λεπτομέρειες που δεν μπορείς να μας δώσεις από όσο καταλαβαίνω. Δε ξέρω πόσο σοβαρό ή όχι είναι το εγχείρημα σου ή πως παίρνεις τις αποφάσεις που βλέπω παραπάνω. Την άποψή μου την κατέθεσα, χρειάζεσαι επαγγελματική βοήθεια, είτε σε μορφή Outsourcing, είτε σε μορφή IT Manager.
dipat Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Έχω επαγγελματική βοήθεια, πολύ καλό support και αρκετές προτάσεις που καλύπτουν τα περισσότερα απο αυτά που χρειαζόμαστε ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του project. Επειδή είσαι σκεπτόμενο άτομο, όπως η πλειοψηφία εδώ μέσα καταλαβαίνεις οτι για να πάρεις αυτό που εμείς ονομάζουμε επιχειρηματικό ρίσκο δεν γίνετε απλά να βασιστείς σε έτοιμες προτάσεις ανθρώπων του χώρου, πρέπει να κάνεις τη δική σου έρευνα για να κατανοήσεις την βαρύτητα της υπόθεσης, να εξαλείψεις τυχόν λάθη και να είσαι προετοιμασμένος να διαπραγματευτείς και να πετύχεις το μεγαλύτερη δυνατή αποδοτικότητα της επένδυσης με τα δεδομένα που έχεις. Πραγματικά δεν ζητάω κάτι εξειδικευμένο, απλά θέλω να δω εαν κάποιος ήταν στη θέση μου και έπρεπε να αποκτήσει μηχανικό εξοπλισμό τι θα αγόραζε και γιατί.
tmjuju Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Τι σου ζήτησαν οι ‘σύμβουλοι’ σου πριν να σου προτείνουν εξοπλισμό ? Ζήτησαν προδιαγραφές ? Φαντάζομαι ναι! (Εάν όχι μην τους επμιστευθείς.) Έχεις προδιαγραφές? Φαντάζομαι οχι! I rest my case. Καλή συνέχεια.
hawkpilot Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δε γίνεται να πάρεις απάντηση στο ερώτημά σου χωρίς να ξέρουμε τις λεπτομέρειες του project. Αφού φαίνεται(?) να έχεις οργανώσει την ομάδα που θα αναλάβει το έργο, θα πρέπει να εμπιστευτείς τις προτάσεις που σου έχει κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.