Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλά Τουφα, να σημειώσω οτι τα σώματα ασφαλείας και αρκετές ακόμη δημόσιες υπηρεσίες έχουν δικαίωμα να δουν το ΣΙ σου, πχ το υπουργείο παιδείας δε θα προσλάβει κάποιον με Ι5 ψυχολογικό, ούτε η αστυνομία κάποιον με Ι3.

Είναι προσωπικό δεδομένο και απαγορεύεται να το ζητήσουν οι Ιδιώτες.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πχ το υπουργείο παιδείας δε θα προσλάβει κάποιον με Ι5 ψυχολογικό

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν ισχύει αυτό.

Δημοσ.
Πρέπει ακόμα να γνωρίζεις ότι όπως προαναφέρθηκε η σωματική ικανότητα μπορεί να αλλάξει και να τροποποιηθεί οποτεδήποτε, ακόμα και οπλίτες Ι/3 ή Ι/4 μπορεί να γίνουν Ι/1 αν το ζητήσουν και θεωρήσουν ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους είχαν γίνει Ι/3 ή Ι/4.

Για να γίνεις ΔΕΑ ή έφεδρος υπαξιωματικός θα πρέπει να είσαι πάντοτε Ικανός πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας (Ι/1 ή Ι/2).

Η σωματική ικανότητα δεν αναγράφεται στο απολυτήριο και είναι περισσότερο μύθος παρά αλήθεια ότι δεν θα μπορέσεις να βρεις εύκολα δουλειά στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα αν δεν είσαι Ι/1, πλην ορισμένων περιπτώσεων.

Aπο εδω http://www.thiteia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=66

Δημοσ.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν ισχύει αυτό.

2.Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης του κλάδου τους. Άτομα με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων θα υποβληθούν σε ειδικό τρόπο εξέτασης κατά τον ίδιο χρόνο, στα ίδια θέματα και με το ίδιο πρόγραμμα, με το οποίο θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των λοιπών υποψηφίων, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που ορίζονται από την προκήρυξη.

Εκεί φαντάζομαι κολλάει το Ι5/Ψ

και από άλλη πηγή

Υποψήφιος που έχει απαλλαγεί από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις για λόγους υγείας προσκομίζει και πιστοποιητικό από τη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, στο οποίο να φαίνεται ότι είναι ικανός για διορισμό στο Δημόσιο.

Και λάθος να κάνω δεν υπάρχει καμια λογική να βάζεις ψυχασθενείς για δασκάλους.

Δημοσ.

Και λάθος να κάνω δεν υπάρχει καμια λογική να βάζεις άντρες ψυχασθενείς για δασκάλους.

fixed γιατί από τρελές είχαμε μπόλικες :P

Δημοσ.

2.Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης του κλάδου τους. Άτομα με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων θα υποβληθούν σε ειδικό τρόπο εξέτασης κατά τον ίδιο χρόνο, στα ίδια θέματα και με το ίδιο πρόγραμμα, με το οποίο θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των λοιπών υποψηφίων, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που ορίζονται από την προκήρυξη.

Εκεί φαντάζομαι κολλάει το Ι5/Ψ

Φαντάζεσαι πολύ λάθος. :-)

Όλες οι προκυρύξεις ζητούν βεβαίωση εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων ή νόμιμη απαλλαγή από αυτές.

Το I5 ψυχολογικό εμπίπτει στην δεύτερη κατηγορία.

Από εκεί και πέρα απαγορεύεται να διαρρεύσει από την στρατολογία οποιοδήποτε ιατρικό δεδομένο σε τρίτους, είτε αυτοί είναι ιδιώτες είτε δημόσια υπηρεσία.

Σε εξετάσεις ασφαλώς και θα υποβληθούν, όλοι, ανεξαρτήτως στρατιωτικής σωματικής ικανότητας.

και από άλλη πηγή

Υποψήφιος που έχει απαλλαγεί από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις για λόγους υγείας προσκομίζει και πιστοποιητικό από τη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, στο οποίο να φαίνεται ότι είναι ικανός για διορισμό στο Δημόσιο.

Αυτό δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει ακόμα, μιας και πρόκειται για σαφή διάκριση.

Αλλά ακόμα και αν ισχύει, ο εξεταζόμενος μπορεί να ισχυριστεί οποιοδήποτε λόγο απαλλαγής θέλει,(πίστεψέ με, είναι πολλοί περισσότεροι απ'όσοι μάλλον φαντάζεσαι) και η επιτροπή να μη μπορεί να το διασταυρώσει με βάση τις εξετάσεις που έγιναν από την στρατολογία.

Μπορεί ακόμη και να ισχυριστεί πως απαλλάχθηκε για παθολογικούς λόγους.

Και λάθος να κάνω δεν υπάρχει καμια λογική να βάζεις ψυχασθενείς για δασκάλους.

Αστειεύεσαι ασφαλώς.

Δηλαδή ισχυρίζεσαι πως οποιοσδήποτε κρίνεται ανίκανος να υπηρετήσει την θητεία του για ψυχολογικούς λόγους, είναι ανίκανος και να διδάξει;

Seriously?

Να οδηγήσει μπορεί;

:-)

Δημοσ.

Όποιος έχει ψυχική ασθένεια, για μένα, πρέπει να μην βρίσκεται σε θέσεις τέτοιου τύπου.

Άλλο οτι οι περισσότεροι είναι μούφα ψυχασθενείς. Αυτό είναι πρόβλημα διαφθοράς του Ελληνικού κράτους.

Αλλά δεν το θεωρώ ασφαλές, ούτε λογικό, κάποιος διεγνωσμένος φοβικός-καταθλιπτικός-σχιζοφρενής η οτιδήποτε να μπαίνει σε σχολείο. Για τους ίδιους λόγους που υποχρεώνονται οι μάγειρες και οι πόρνες να μην πάσχουν από κάποια αρρώστια. Είναι εν δυνάμει επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Και για να πάρει απαλλαγή κάποιος διαγιγνώσκεται ψυχικά ασθενής.

Κανονικά πρέπει να περνούν όλοι ανεξαιρέτως από εξετάσεις.

Όσο για την οδήγηση, ψυχίατρος δεν είμαι, αλλά αν υπάρχει μια στο εκατομμύριο παραπάνω από το φυσιολογικό να του τη δώσει και να περάσει απο πάνω μου/σου/καποιον άλλο τότε δεν πρέπει να οδηγεί.

Δημοσ.

Όποιος έχει ψυχική ασθένεια, για μένα, πρέπει να μην βρίσκεται σε θέσεις τέτοιου τύπου.

Άλλο οτι οι περισσότεροι είναι μούφα ψυχασθενείς. Αυτό είναι πρόβλημα διαφθοράς του Ελληνικού κράτους.

Αυτό είναι πρόβλημα της παράλογης και ανούσιας υποχρεωτικής στράτευσης, αλλά ας μη πάμε εκεί την κουβέντα plz.

Αλλά δεν το θεωρώ ασφαλές, ούτε λογικό, κάποιος διεγνωσμένος φοβικός-καταθλιπτικός-σχιζοφρενής η οτιδήποτε να μπαίνει σε σχολείο. Για τους ίδιους λόγους που υποχρεώνονται οι μάγειρες και οι πόρνες να μην πάσχουν από κάποια αρρώστια. Είναι εν δυνάμει επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ρέι, διαβάζεις τι γράφεις;

Υπάρχουν πάρα πολλές ψυχολογικές ασθένειες, κάποιες δε σου επιτρέπουν να υπηρετήσεις.

Αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου κανονικότατα.

Με την γενίκευση που κάνεις, είναι σα να λες πως δε θες ο μάγειράς σου να έχει λάμες στο πόδι και η πόρνη μυωπία.

Δε ξέρω πόσο πιο απλά να το γράψω.

Και για να πάρει απαλλαγή κάποιος διαγιγνώσκεται ψυχικά ασθενής.

Κανονικά πρέπει να περνούν όλοι ανεξαιρέτως από εξετάσεις.

Όλοι περνούν από εξετάσεις.

Όσο για την οδήγηση, ψυχίατρος δεν είμαι, αλλά αν υπάρχει μια στο εκατομμύριο παραπάνω από το φυσιολογικό να του τη δώσει και να περάσει απο πάνω μου/σου/καποιον άλλο τότε δεν πρέπει να οδηγεί.

Ακριβώς, επειδή λοιπόν δεν είμαστε ψυχίατροι, ας αφήσουμε τους αρμόδιους να κρίνουν ποιος είναι ικανός για στράτευση, ποιος για οδήγηση και ποιος για διδασκαλία.

:-)

Δημοσ.

Ρέι, διαβάζεις τι γράφεις;

Υπάρχουν πάρα πολλές ψυχολογικές ασθένειες, κάποιες δε σου επιτρέπουν να υπηρετήσεις.

Αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου κανονικότατα.

Με την γενίκευση που κάνεις, είναι σα να λες πως δε θες ο μάγειράς σου να έχει λάμες στο πόδι και η πόρνη μυωπία.

Δε ξέρω πόσο πιο απλά να το γράψω.

Δωσε ενα παραδειγμα ωυχολογικου προβληματος το οποιο δεν ειναι εμποδιο στο να γινει καποιος εκπαιδευτικος γιατι δεν παει καπου το μυαλο μου. :huh:

Δημοσ.

Αγοραφοβία ας πούμε.

(αν και έθεσες κάπως ύπουλα την ερώτηση, εμπόδιο μπορεί να σταθεί και η υψηλή αρτηριακή πίεση ξερωγω, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάποιος που έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα δε μπορεί να γίνει εξαιρετικός εκπαιδευτικός)

Δημοσ.

Αγοραφοβία=φόβος κλειστών χώρων και πολυκοσμίας.

Που θα διδάξει ένας τέτοιος άνθρωπος; Σε κενές αίθουσες;

Δημοσ.

Υψοφοβια,κλειστοφοβια ειναι κι αυτα ψυχολογικα προβληματα αλλα δε νομιζω να ειναι ικανα ωστε να βγεις Ι5 αντιθετως η μανια καταδιωξης ειναι καπως ποιο σοβαρο και φαινεται.Γινεται ενας τετοιος ανθρωπος να ερθει σε επαφη με παιδια και να τα ψυχολογισει κιολας (γιατι ειναι και αυτο μια λεπτομερια που πρεπει να εχει ενας εκπαιδευτικος).

Επιπλεον δε νομιζω να ρισκαρουν να διορισουν καποιον με ψυχολογικο προβλημα σε θεση οπου ερχετε σε επαφη με παιδια και θα πρεπει να αντιμετωπισει τα προβληματα της συγκεκριμενης ηλικιας.

Δημοσ.

Αγοραφοβία=φόβος κλειστών χώρων και πολυκοσμίας.

Που θα διδάξει ένας τέτοιος άνθρωπος; Σε κενές αίθουσες;

Όχι απαραίτητα.

Η αγοραφοβία εκδηλώνεται κυρίως σε μη οικείους χώρους, όπου αυτός που έχει το πρόβλημα ας πούμε δεν έχει κοντά του ένα "safe spot", σημείο απομόνωσης.

Μπορεί να προκαλέσει κρίσεις πάνικού σε συναυλίες ή σε ουρές τράπεζας.

Εν πάση περιπτώσει για να μη ξεφεύγουμε, δεν είμαι ειδικός να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.

Δημοσ.

Λιοπυρ, προφανώς η νυχτερινή ενούρηση που είναι Ι5 Ψυχολογικό(όντως) δεν τον εμποδίζει να διδάξει αλλά μόνο ένας ψυχίατρος μπορεί να μας πει αν αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε επικίνδυνη συμπεριφορά.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ ΑΠΟ ΕΠΟΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΑΠΛΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΠΡΙΝ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΩ Ι3 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ

ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ

ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ 1 ΧΡΟΝΟ ΩΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ

ΜΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ Ι1 ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑ

ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ

ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ...

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...