anyp4kouo_ydor Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 anyp4kouo_ydor : Δέν μπορείς να έχεις παραστάσεις ξέμπαρκες μέσα στο κώδικα σου , παρα μόνο μέσα σε συναρτήσεις. Τα δύο παραπάνω τα δέχεται γιατι θεωρούνται δηλώσεις/αρχικοποιήσεις global μεταβλητής Δηλαδή έχω δίκιο ή όχι ; και by the way, τι είναι οι παραστάσεις;
migf1 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δηλαδή έχω δίκιο ή όχι ; και by the way, τι είναι οι παραστάσεις; Το 1ο παράδειγμα είναι ορισμός μεταβλητής με αρχικοποίηση, το 2ο παράδειγμα είναι ορισμός μεταβλητής και κατόπιν εκχώρηση τιμής στη μεταβλητή και στο 3ο παράδειγμα είναι ότι και το 2ο με τη διαφορά πως την εκχώρηση την κάνεις ξέμπαρκα έξω από κάθε συνάρτηση (είναι το ίδιο πράγμα σαν να έγραφες έξω από κάθε συνάρτηση: x = 10; (illegal) Σε γενικές γραμμές απόφευγε να ορίζεις καθολικές μεταβλητές, ενδέχεται να αποδειχτούν πηγές αρκετών κακών στην πορεία! Η εκχώρηση είναι statement (αυτό εννοεί υποθέτω ο ektwr_ ως "παράσταση") και είναι έτσι κι αλλιώς illegal όταν γίνεται ξέμπαρκα σε global namespace.
anyp4kouo_ydor Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Άρα έχω δίκιο!!! B) Α, και να σας πω... Τώρα που γνωριστήκαμε μη χαθούμε... i'll be back
Timonkaipumpa Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Πάντως, θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιείς τα typedef για τα struct. Π.χ., για το domi, θα μπορούσες να γράψεις: > typedef struct _domi{ int x; float y; } domi, *pDomi; και μετά, όποτε θέλεις να φτιάξεις μία μεταβλητή τύπου domi θα γράφεις: > domi miaDomi; ή για δείκτη σε domi: > pDomi enasDiktisSeDomi;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.