nik324 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Από τον Σεπτέμβρη θα είμαι φοιτητής και δεν θα με χάλαγε καθόλου η ιδέα τα καλοκαίρια να δουλέυω ως ναυαγωσώστης σε κάποια παραλία και να μαζεύωνται 2-3 χιλιάρικα για να περνάω τον χειμώνα(χωρίς τα νοίκια φυσικά )!Τα ερωτηματα μου είναι τα εξής Πόσο κοστίζει ένα τέτοιο χαρτί και εάν υπάρχουν διευκολύνσεις στους φοιτητές, δλδ όταν η εξεταστική τελειώνει γύρο στα τέλη ιουνίου αν υπάρχει ακόμα το περιθώριο να ξεκινίσει κάποιος να εργάζεται. Και το σημαντικότερο βεβαια πόσες υπαθανότητες υπάρχουν να βρώ δουλεία μετά που θα τελειώσω την σχολή;
SPANK Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Το μόνο που μπορώ να σου πω και ξέρω ειναι οτι φίλος μου που πήρε πρόσφατα το χαρτί του ναυαγοσώστη βρήκε δουλειά σχετικα έυκολα σε πισίνα τον χειμώνα και στην λίμνη της βουλιαγμένης τώρα το καλοκαιράκι. Πάντως τα χρήματα δεν ειναι και πάρα πολλά , βέββαι ειναι και ανάλογα που δουλεύεις Τώρα απο τιμές αν και μου έχει πει ποσο στοιχίζει κτλπ δεν θυμάμαι αλλα μπορώ να τον ρωτήσω να σου πω οταν τον δώ.
nik324 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 θα με βοηθούσες πάρα πολύ αν τον ρωτούσες γιατί στο ιντερνετ δεν βρήκα κάτι σχετικό...Πόσο περίπου είναι ο μισθός;; Γιατί έχω ακούσει ότι έχει πολύ καλά λεφτα!
Swimmer21 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 θα με βοηθούσες πάρα πολύ αν τον ρωτούσες γιατί στο ιντερνετ δεν βρήκα κάτι σχετικό...Πόσο περίπου είναι ο μισθός;; Γιατί έχω ακούσει ότι έχει πολύ καλά λεφτα! Το λιγότερο 800ευρω το μηνα θα παιρνεις.. εχω φιλο που παιρνει 1400ευρω και εχει 2 γευματα απο το ξενοδοχειο + δωματιο για να μενει δωρεαν.. Το διπλωμα για να το παρεις θες γυρω στα 400ευρω για πισινα και αν θες να γινεις ναυαγοσωστης σε Παραλια θες αλλα 100-150 για το διπλωμα ταχυπλοου Οι εξετασεις γινονται οποτε να ναι ολο το χρονο, οταν μαζευτουν πολλα ατομα που θελουν να βγαλουν διπλωμα, τοτε βγαινει και η προκηρυξη
Mirlogria Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 @nik324: Θεσσαλονίκη που τελείωσα εγώ έδωσα 250€ για το πτυχίο,Αθήνα είναι αρκετά πιο τσιμπημένα...για να δουλέψεις σε ΠΑΡΑΛΙΑ πρέπει να έχεις επιπλέον δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους (υπολόγισε καμιά 300€) και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που θα πάρεις μέσω εξετάσεων από το Λιμεναρχείο...μόνο με το πτυχίο μπορείς να δουλέψεις ΜΟΝΟ σε κάποια ΠΙΣΙΝΑ (ξενοδοχείου,κολυμβητηρίου κ.λπ.)... Τώρα σχετικά με τις εξετάσεις...οι εξετάσεις στη σχολή δεν είναι τίποτα σπουδαίο,είναι μια κατάσταση "εμείς κι εμείς" και εξετάζεσαι σε φιλικό κλίμα στις αντίστοιχες δοκιμασίες που θα κάνεις και στο Λιμεναρχείο!Και 3" αν αργήσεις στο ναυαγοσωστικό ελεύθερο,και 2 μέτρα αν χάσεις στην άπνοια δεν θα σου πάρουν και το κεφάλι! Οι εξετάσεις στο Λιμεναρχείο όμως δεν είναι παιχνιδάκι,κάθε άλλο μάλιστα...δεν υπάρχουν διαλείμματα ανάμεσα στις δοκιμασίες,οι επιτηρητές είναι αυστηρότατοι και η τελική δοκιμασία (=50m ρυμούλκηση πανικοβλημένου θύματος) κρύβει παγίδες καθώς,όχι μόνο θα πρέπει να διασώσεις έναν άνδρα πιθανότατα πιο ογκώδη και βαρύτερο από εσένα σε νερό πισίνας (=δίχως άνωση) ΜΟΝΟ με τα δύο σου πόδια (που σημαίνει άριστη φυσική κατάσταση από τη μέση και κάτω) αλλά πολλές φορές τα "θύματα" είναι σκηνοθετημένα ώστε να σε κάνουν να κοπείς! Έτσι κόπηκα εγώ φέτος!Πήγα,έκανα ό,τι έπρεπε τον ακινητοποίησα αλλά εκείνος μου είπε "μη με σφίγγεις τόσο πολύ" κι έτσι χαλαρώνοντας εγώ,φεύγει αυτός με δύναμη και με βυθίζει μέσα! Να το θυμάσαι by the way,ποτέ να μην τον αφήσεις χαλαρό! Όσο για τις ημερομηνίες,στη σχολή όποτε είσαι εύκαιρος...στο Λιμεναρχείο,ΜΙΑ φορά τέλη Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ΜΙΑ ακόμη φορά (μη βασίζεσαι όμως σ'αυτό γιατί δε γίνεται πάντα) ένα μήνα πριν (τέλη Μαϊου) σε κάποια πόλη της επαρχίας!Συμβουλη: δώσε επαρχία αν βρεις ημερομηνία,είναι πιο "εύκολα" τα πράγματα! Τώρα σχετικά με τα "εργασιακά"...το καλό με την ΠΑΡΑΛΙΑ είναι ότι πολλά θέματα,ακόμη και το ωράριο εργασίας (το οποίο είναι 10:00-17:00,όχι κι άσχημα!) ρυθμίζονται μέσω Π.Δ.!Αντίθετα,σε μια πισίνα ιδιωτικών συμφερόντων (π.χ. σ'ένα μεγάλο ξενοδοχείο) οποιοδήποτε ωράριο και συνθήκες (καλές ή κακές) φαντάζεσαι μπορεί να συναντήσεις... Σχετικά με το μισθό,λόγω μη ύπαρξης "συλλογικής σύμβασης" τα πράγματα είναι πολύ ρευστά...όπως είπε και κάποιος πριν εξαρτάται 100% από το ΠΟΥ δουλεύεις και ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ!Οι περισσότερες σχολές λειτουργούν και ως Ε.Π.Α. (εταιρείες προσωρινής απασχόλησης) και σε συνεννόηση με τους δήμους,λαμβάνουν εργολαβικά ναυαγοσωστικούς "πύργους" στους οποίους στέλνουν απόφοιτους!Συνήθως όταν πας έτσι για δουλειά,έχεις εξασφαλισμένη διαμονή,διατροφή ή ημιδιατροφή,ασφάλιση και μισθό 800€-1200€...μπορείς να πας και μόνος σου (αν έχεις "μπλοκάκι") αλλά λόγω αυτού που ανέφερα πιο πάνω,είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα σου τον πιάσουν! Κι εγώ σπουδάζω κι επειδή καταλαβαίνω τη θέση σου,θα σου πω τα παρακάτω...για να βρεις μια καλή παραλία με μπόλικο κόσμο και "γούστα" (π.χ. Μύκονο) πρέπει να είσαι διαθέσιμος από 1η Ιουνίου το αργότερο,γιατί έτσι θα έχεις και την προτεραιότητα (για να εργαστείς) και την δυνατότητα ΕΠΙΛΟΓΗΣ του "που" και "πως" θα πας!Θα σου πουν π.χ. "έχουμε παραλίες εδώ εδώ κι εκεί,που προτιμάς;"! Σ'το λέω γιατί αν πας Ιούλιο να ζητήσεις δουλειά (δηλαδή μετά την εξεταστική σου) είναι εξαιρετικά πιθανό να σε στείλουν στου...βοδιού το κέρατο! Μην ξεχνάς ότι ο κλάδος σήμερα δεν είναι όπως πριν 5-6 χρόνια,ναυαγοσώστες πλέον υπάρχουν πολλοί (εδώ έγινα εγώ,φαντάσου ) και μάλιστα πολλοί εξ'αυτών περιμένουν το καλοκαίρι να βγάλουν τα προς το ζην (ανεργία βλέπεις) και έτσι οι "θέσεις" κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό "γεμίζουν" μέχρι τα μέσα Ιουνίου,με τις άδειες να βρίσκονται 100% σε τοποθεσίες κουκουρούκου... Επίσης ξέχνα αυτά που λένε ότι "δεν χρειάζεται να είσαι κι ο Mitch για να δουλέψεις",για να περάσεις το Λιμεναρχείο και να την παλέψεις 7 ώρες κάτω από τον ήλιο κάθε μέρα σε μια ξύλινη μ@λ@κία που θέλει να λέγεται "πύργος" πρέπει να είσαι άνθρωπος της γυμναστικής και με καλή φυσική κατάσταση! Αυτά τα ολίγα! Ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε...
nik324 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου αν και με προβλημάτισες λίγο...Εγω για Ηράκλειο σκεφτόμουν να πάω σε κάποια σχολή και να εργαστώ σε διπλανό νομό από όπου κατάγωμαι... Και βέβαια για παραλία γιατί σε ξενοδοχείο μου φαίνετε κάπως πιο δύσκολο μιας και τα τελευταία χρόνια βλέπω τους ίδιους και τους ίδιους να δουλέυουν Αντίθετα στις παραλίες κάθε χρόνο αλλά και ενδιάμεσα στην σεζόν υπάρχουν αλλαγές σε ότι αφορά τα άτομα στους πύργους Δεν ξέρω κατά πόσο η σχολή που θα πάω,αν πάω,θα μπορεί να βοηθήσει στο να πιάσω δουλειά στην περίπτωση που δεν αναλαμβάνει αυτη εργολαβία τους πύργους
Mirlogria Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δεν νομίζω ότι υπάρχει ναυαγοσωστική εταιρεία που ΔΕΝ ασχολείται με την προσωρινή απασχόληση των αποφοίτων της!Εκεί είναι "τα λεφτά",τα πτυχία και τα ταχύπλοα είναι για να πληρώνουν το Ι.Κ.Α. και το ρεύμα! Οπότε μη σε προβληματίζει ιδιαίτερα αυτό...στο φινάλε τόσες σχολές υπάρχουν,αν αυτή που τελειώσεις δεν ασχολείται πας και συνεργάζεσαι με άλλη! Φυσικά και είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχουν αλλαγές,π.χ. άλλος μπορεί μόνο τον Ιούνιο,άλλος μπορεί να βαρεθεί,άλλος ν'αρρωστήσει κ.λπ. όποτε και να πας "κάτι θα βρεθεί" μην ανησυχείς...απλά πηγαίνοντας "απ'τους πρώτους" έχεις πάντα το προβάδισμα στους "καλούς" προορισμούς!Φυσικά και δεν θα "θυσιάσεις" την εξεταστική σου,προς Θεού...θα πας τέλη Ιουνίου και με λίγη καλή συνεννόηση και διάθεση θα βρεθεί κάτι ενδιαφέρον!
nik324 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 κοίτα...και να μην βρεθεί κανείς ''φανταστικός'' προορισμός δεν θα χαλαστώ να σου πω την αλήθεια..Εδω σε μία κοντινή παραλία να καταφέρω να μπω θα είμαι υπερευχαρηστιμένος
Locke_John Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Καλημέρα παιδιά, να ρωτήσω κάτι, Εγω έχω μυωπία 2.5 βαθμους σε καθε ματι. ωστόσο τα τελευταια 8 χρονια φοραω εκτος απο γυαλια ορασεως και φακους επαφης χωρις ποτε να μου δημιουργησαν προβλημα, κουραση κτλ. Και στην θάλασσα, κολυμπαω πάντα άνετα με τους φακους επαφης. Θα μπορούσα να δοκιμασω να βγαλω διπλωμα ναυαγοσωστη και να εργαστώ, ή απαγορεύεται λόγω μυωπίας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις