Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Κάρτα γραφικών

shawnm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, δεν είμαι σίγουρος αν το προβλημα το εχει η καρτα γραφικων αλλα ειναι το πιο πιθανο...πριν οχι πολυ καιρο συνηθιζα να παιζω καποια παιχνιδια σε full γραφικα(αφου βεβαια ο υπολογιστης μου συναντουσε τις απαιτησεις του παιχνιδιου) με καθολου lag.θα παρω για παραδειγμα ενα απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια το league of legends. το επαιζα με extra γραφικα και ειχα fps περιπου στα 60-70 αλλα εδω και λιγο καιρο χωρις να αλλαξω κατι στον υπολογιστη μου, εχω 10-20 fps, προσπαθησα να κατεβασω τα γραφικα στο very low αλλα τα fps παραμενουν τα ιδια.καθαρισα την καρτα γραφικων και ολο το συστημα και τα παιχνιδια τρεχανε αψογα οπως παλια, αλλα μετα απο μερικες ωρες το προβλημα επανηλθε, εχω ολους τους drivers updated χρησιμοποιοντας το driver genius pro 10.δεν ξερω αν το προβλημα το εχει η καρτα γραφικων μου και γιαυτο θελω την γνωμη σας ετσι ωστε να δρασω καταλληλα...το συστημα μου ειναι: windows vista home prenium service pack 2

4gb ram

nvidia geforce gt220 1gb

inter core 2 quad q8200 2.33ghz

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ωριστε :)

ΑΚΥΡΟ

Το link που εβαλες δεν βγάζει καμια φωτο απο hwmonitor

Καλυτερα κανε attach με το εργαλειο για upload του φορουμ

Δημοσ.

ΑΚΥΡΟ

Το link που εβαλες δεν βγάζει καμια φωτο απο hwmonitor

Καλυτερα κανε attach με το εργαλειο για upload του φορουμ

οκ συγνωμη δεν το ηξερα

post-221319-0-43773900-1312840979_thumb.jpg

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες σου στην καρτα γραφικών φαίνονται αρκετά ανεβασμένες για τρεξε για κανενα 5 - 10λεπτο το furmark και ρίξε ενα screenshot με θερμοκρασιες πριν το κλείσεις να δουμε που φτάνουν σε load!! Παντως και το ανεμηστήρι της πολύ στροφάρει!!

Ααααα και για την ιστορία πες μας και ποιο τροφοδοτικό έχεις (μαρκα - μοντέλο)

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες σου στην καρτα γραφικών φαίνονται αρκετά ανεβασμένες για τρεξε για κανενα 5 - 10λεπτο το furmark και ρίξε ενα screenshot με θερμοκρασιες πριν το κλείσεις να δουμε που φτάνουν σε load!! Παντως και το ανεμηστήρι της πολύ στροφάρει!!

Ααααα και για την ιστορία πες μας και ποιο τροφοδοτικό έχεις (μαρκα - μοντέλο)

εβγαλα screenshot πριν κλεισω το προγραμμα αλλα το screenshot ηταν μια μαυρη εικονα...στο 6λεπτο τεστ που εκανα απο οτι ειδα ειχε 91 βαθμους και 2 load 99% kai 9% ελπιζω αυτο να βοηθαει...οσο για το τροφοδοτικο πως βλεπω πιο εχω?

Δημοσ.

91 βαθμοί είναι πάρα πολλοί και μάλλον εκέι οφέιλονται τα προβλήματα σου... τωρα οι επιλογες σου είναι ...

1)αν πιανουν τα χερια σου να βγάλεις την μονος σου , να αφαιρέσεις την ψυκτρα της να την καθαρίσεις πολυ καλα απο σκόνες και επίσης να καθαρισεις την παλία θερμοαγώγιμη παστα και να βαλεις καινουργια.

2)Να αφήσεις ένα φιλο που ξερει 5 - 10 πραγματα παραπανω να το κανει εκεινος

3) Αν είσαι στην εγγύηση να πας την καρτα στο καταστημα αγοράς και να τους πεις ότι ανεβάζει πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Ο μοναδικός τροπος να δεις πιο τροφοδοτικό έχεις είναι να ανοιξεις το κουτί σου και να διαβάσεις τι λέει στο πλαινο αυτοκόλλητο του τροφοδοτικού!!

Δημοσ.

91 βαθμοί είναι πάρα πολλοί και μάλλον εκέι οφέιλονται τα προβλήματα σου... τωρα οι επιλογες σου είναι ...

1)αν πιανουν τα χερια σου να βγάλεις την μονος σου , να αφαιρέσεις την ψυκτρα της να την καθαρίσεις πολυ καλα απο σκόνες και επίσης να καθαρισεις την παλία θερμοαγώγιμη παστα και να βαλεις καινουργια.

2)Να αφήσεις ένα φιλο που ξερει 5 - 10 πραγματα παραπανω να το κανει εκεινος

3) Αν είσαι στην εγγύηση να πας την καρτα στο καταστημα αγοράς και να τους πεις ότι ανεβάζει πολύ θερμοκρασία.

Ο μοναδικός τροπος να δεις πιο τροφοδοτικό έχεις είναι να ανοιξεις το κουτί σου και να διαβάσεις τι λέει στο πλαινο αυτοκόλλητο του τροφοδοτικού!!

τι ειναι η θερμοαγώγιμη παστα και που την βρισκω? επισης σε ποια ψυκτρα πρεπει να το κανω αυτο? σε αυτην του επεξεργαστη? οσο για τις σκονες εχτες το καθαρισα και εβγαλα πολυ σκονη αρα δεν νομιζω να φταιει αυτο...οσο για το τροφοδοτικο αυτην την στιγμη μου ειναι δθσκολο να μπω στην διαδικασια να το ανοιξω...και επισης η εγγυηση μου εχει ληξει απο περυσι και μιπως το προβλημα τις θερμοκρασιας ειναι το οτι το εχω περιπου 8-10 ωρες ανοιχτο την ημερα?

Δημοσ.

θερμοαγώγιμη μπορεις να βρεις σε οποιοδηποτε καταστημα υπολογιστων οπως πλαισιο , multirama κτλ κτλ...

Αυτό πρεπει να το κάνεις στη ψύκτρα της καρτας γραφικών οχι του επεξεργαστή!!

Αμα δεν βγάλεις την καρτα εντελώς ... ειδικά αν το pc δεν έχει καθαριστεί και για αρκετό καιρο ... την ψύκτρα της όσο και να το καθαρισες αποκλυεται να την καθάρισες σωστά!!!

Καλα το τροφοδοτικο μας το λες και όταν ανοιξεις το pc για να βγάλεις την κάρτα!!!

Δημοσ.

θερμοαγώγιμη μπορεις να βρεις σε οποιοδηποτε καταστημα υπολογιστων οπως πλαισιο , multirama κτλ κτλ...

Αμα δεν βγάλεις την καρτα εντελώς ... ειδικά αν το pc δεν έχει καθαριστεί και για αρκετό καιρο ... την ψύκτρα της όσο και να το καθαρισες αποκλυεται να την καθάρισες σωστά!!!

Καλα το τροφοδοτικο μας το λες και όταν ανοιξεις το pc για να βγάλεις την κάρτα!!!

οσο για το οτι δεν εχω καθαρισει σωστα την ψυκτρα ειμαι σιγουρος γιατι φοβαμαι μιν προκαλεσω προβλημα αλλα θα προσπαθησω να την καθαρισω καλα και κατι αλλο

μιπως το προβλημα τις θερμοκρασιας ειναι το οτι εχω το pc περιπου 8-10 ωρες ανοιχτο την ημερα?

και αυριο που θα ανοιξω το κουτι θα γραψω εδω τι τροφοδοτικο εχω και μιπως μπορω να εχω καποιο link με παστες?

οταν λες στην ψυκτρα της καρτας τι εννοεις? το μικρο ανεμνηστηρακι που ειναι τοποθετημενο πανω στην καρτα γραφικων?

Δημοσ.

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1420

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste/Arctic-Thermal-Paste-Ceramique-2-7Gr-CERAMIQUEUS.htm

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/197

Το κουτι του υπολογιστή σου έχει κανενα ανεμηστηρα να βγαζει αερα (συνηθως στο πισω μέρος) και κανένα να βάζει (συνηθως στο μπροστά μερος)??

Γενικότερα παντως όχι οι 8 και 10 ωρες συνεχους λειτοργείας δεν θα επρεπε να φτάνουν την κάρτα σε τετοιες θερμοκρασίες!!!

Δημοσ.

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1420

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste/Arctic-Thermal-Paste-Ceramique-2-7Gr-CERAMIQUEUS.htm

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/197

Το κουτι του υπολογιστή σου έχει κανενα ανεμηστηρα να βγαζει αερα (συνηθως στο πισω μέρος) και κανένα να βάζει (συνηθως στο μπροστά μερος)??

Γενικότερα παντως όχι οι 8 και 10 ωρες συνεχους λειτοργείας δεν θα επρεπε να φτάνουν την κάρτα σε τετοιες θερμοκρασίες!!!

εχει 2 πισω..ο ενας που συνδεεται στο τροφοδοτικο και ο αλλος με την motherboard

Δημοσ.

οταν λες στην ψυκτρα της καρτας τι εννοεις? το μικρο ανεμνηστηρακι που ειναι τοποθετημενο πανω στην καρτα γραφικων?

Αυτο το ανεμηστηράκι είναι μερος μια ευρυτερης μεταλλικής κατασκευής η οποία αποτελέι την ψύκτρα της κάρτας και συνήθως στηριζεται πανω στην καρτα με κάποιες βίδες!!

Δημοσ.

Αυτο το ανεμηστηράκι είναι μερος μια ευρυτερης μεταλλικής κατασκευής η οποία αποτελέι την ψύκτρα της κάρτας και συνήθως στηριζεται πανω στην καρτα με κάποιες βίδες!!

ααα ναι τωρα καταλαβα πιο ενοεις...δηλαδη αν βαλω παστα εκει θα ειναι μια χαρα? και κατι αλλο...αν δεν σε βαζω σε κοπο μπορεις να μου ωρεις καποια link για παστα σε Multirama h kotsovolo που με βολευει περισσοτερο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...