Leite333 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τι γνώμη σας αν αξίζει να ανοίξει κανείς μαγαζί με υπολογιστές στις μερες μας... Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι όνομα θα τραβούσε την προσοχή σας;
EstellePr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 5' minutes service. Σαν το "τακούνι σε 5' ". Πέραν του σοβαρού της πλάκας, Εάν μπορούσες να παρέχεις γρήγορο service, θα σε προτιμούσαν αρκετοί.
panos2171 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Θα ήθελα να ρωτήσω τι γνώμη σας αν αξίζει να ανοίξει κανείς μαγαζί με υπολογιστές στις μερες μας... Oχι,υπαρχει κορεσμος οπου και να κοιταξεις θα δεις και ενα τετοιο μαγαζι το οποιο φυσικα δεν μπορει να ανταγωνιστει τους μεγαλους.
washcloud Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τι γνώμη σας αν αξίζει να ανοίξει κανείς μαγαζί με υπολογιστές στις μερες μας... Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι όνομα θα τραβούσε την προσοχή σας; Για να ρωτάς έτσι φλου, μάλλον σημαίνει ότι απλά υπάρχει μια τάδε δυνατότητα (κεφάλαιο, κι επιδότηση ίσως) κι απλά την ψάχνεις πού να το διαθέσεις (σε μαγαζί). Μάλλον θα υπάρχει και μια σχέση με το αντικείμενο να υποθέσω. Το θέμα είναι αν δεν έχεις "εξασφαλισμένη" πριν καν το ανοίξεις, μια τάδε πελατεία, κατά πάσα πιθανότητα θα την κάνεις από κούπες, και το τί όνομα θα ήταν "τραβηχτικό", πάει περίπατο στις μέρες μας. ...αν πάντως όπως ειπώθηκε, μιλάμε ΚΑΙ για -δυνατότητα γρήγορου- σέρβις και ουχί μόνον για πωλήσεις, ε ίσως κάτι σε PriCe down store ή Fast Boot ξέρω-γω...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Ο κλαδος ειναι dead θαρρω ειδικα αν μιλαμε για αστικα κεντρα που παιζει τρελος ανταγωνισμος. Απτην αλλη, σε μη αστικα κεντρα τι πελατεια να βρεις πανω σε αυτον τον κλαδο... Επισης το παζαρι ειναι τοσο σπασμενο που θα πρεπει να δουλευεις με πολυ μικρο κερδος πανω στα προιοντα για να μη σε πουν απατεωνα. Kατι που μια μικρομεσαια επιχειρηση δεν μπορει να το κανει τοσο ευκολα. Ξερεις η νεα μοδα ειναι η εξης: Πελατης: Ναι γεια σας ποσο πουλατε τον intel i5 760? Εσυ: 210 ευρω. Πελατης: Οκ ευχαριστω. (Κλεινει το τηλ). Στη συνεχεια ανοιγει το pc, χτυπαει το skroutz, σε 2ο tab το ebay και σε 3ο tab το amazon, βλεπει οτι ολοι εχουν χαμηλοτερες τιμες απο σενα και αυτοματως και αβιαστα σε βγαζει ακριβο/σφαχτη/κλεφτη/αχρηστο/απατεωνα και τα σχετικα. Δεν θα καταλαβει ποτε του οτι οι μικροεπιχειρησεις για να σταθουν χρειαζονται μεγαλυτερο κερδος πανω στα προιοντα, διοτι πολυ απλα βλεπει τις τιμες στο εξωτερικο/μεγαλοαλυσιδες εσωτερικου και τις συγκρινει με τις δικες σου. Ουτε οτι οι μικρομεσαιες επιχειρησεις δεν γινεται να πιανουν τοσο καλη χονδρικη οσο πιανουν οι αλυσιδες, αρα τα περιθωρια κερδους τους ειναι ακομα πιο στενα. Και για να σταθεις ακομα και ως μαγαζι για τεχνικες επιδιορθωσεις, πρεπει να πουλας και προιοντα, εστω τα ανταλλακτικα που θα βαζεις. +Τη γραφειοκρατια +Οτι πρεπει να κανεις συνεταιρο το κρατος (σε περιπτωση που δεν εχεις ζημιες φυσικα) για να σου παιρνει τα ~μισα λεφτα απο τυχον κερδη...
Leite333 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Χαχαχαχαχα..........Ωραίες απαντήσεις. Ναι όντως υπάρχει ένα κεφάλαιο και μια σχέση με το αντικείμενο. Πιο πολυ σαν service μαγαζι και όχι τόσο σαν λιανική. Επίσης πιστεύω με ορισμένους στοχευμένους πελατές(σταθερούς σε σένα) μπορείς να έχεις ένα κάποιο κέρδος χωρίς να έχεις το απέραντο stock στο μαγαζί το οποίο θα σε βάζει συνέχεια μέσα. Οντως είναι πλύ δύσκολο να ανταγωνιστείς της αλυσίδες γιατι έχουνε πολύ χαμηλές τιμές. Ωστόσο πιστεύω το κακό με τις αλυσίδες είναι οτι σε έχουν δεμένο να παίρνεις συγκεκριμένα πράματα απο αυτούς με ελάχιστο πολλές φορές κέρδος. Το κακό είναι ότι έτσι πως έχουμε γίνει όλοι δίνουνε δουλειά με 500-600ε και με αυτά τα λεφτά δε μπορείς να ζήσεις. Πίστευω ότι μόνος σου να δουλεύεις ένα τέτοιο ποσό μπορείς να το βγάλεις. Σχετικά με το όνομα. Έχει κολλήσει το μυαλό μου γενικά και ήθελα να δω τι λέτε και σεις. Κάποια που έχω σκεφτεί υπάρχουνε ήδη. Τέλος ήθελα να προσθέσω ότι σε περίπτωση που έχεις ένα αψογο service και οργανωμένο , κάτι που δεν έχουνε τα περισσότερα καταστήματα ο πελάτης αν πληρώσει και κάτι παραπάνω στο ανταλλακτίκο (σχετικά με αλυσίδες) δε νομίζω ότι θα το πειράξει και τόσο εφόσον βέβαια γίνει η δουλειά του. Περιμένω περισσότερες απόψεις. Ευχαριστώ
aledjo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 εγω θα ελεγα οχι σε μια τετοια κινηση και το γιατι μπορεις να το διαβασεις αν εχεις ορεξη εδω http://www.insomnia.gr/topic/281644-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1/page__pid__4141698__st__800#entry4141698 ΑΛΛΑ υπαρχει και μια "πισω πορτα" που αν το χειριστεις σωστα μπορεις να πετυχεις. αυτο στηριζεται στην εμπιστοσυνη των πελατων σου και εσυ τους πιανεις το κολο και λενε και ευχαριστω. θελει τεχνη ομως αυτο. μη στηριζεσαι στη λογικη αυτους που λενε για το skroutz και σωστες τιμες! εχε παντα στο μυαλο σου οτι υπαρχουν ανθρωποι που πληρωνουν πολλαααα λεφτα σε καφετζουδες και αστρολογους! και τι προσφερουν αυτοι? τιποτα, λογια του αερα και τα κονομανε νομιμα! ετσι λοιπον και συ με αυτη τη τακτικη μπορεις να εχεις πελατες οι οποιοι ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρωσουν 2πλασια και 3πλασια λεφτα σε σχεση με τους αλλους, μονο και μονο επειδη τους εχεις κερδισει την εμπιστοσυνη και φυσικα το ξερουν οτι εισαι ακριβος αλλα το αξιζεις! καπως ετσι εχω χτισει μια μικρη πελατεια εγω και αφου ξερουν οτι ο μητσος περνει 40ευρω για το φορματ, προτειμανε εμενα να δωσουν 100ευρω γιατι τους εχω κερδισει! τωρα το πως.... ειναι προσωπικη τεχνη καποιος βεβαια θα ελεγε οτι ειναι απατεωνια αυτο αλλα αν σκεφτεις οτι εχουμε μια ελευθερη αγορα και ο καθενας χρεωνει οσο γουσταρει και ακομα οι αστρολογοι πουλανε νομιμα παραμυθια.... εμεις ειμαστε οι πιο σωστοι απ'ολους
jimarass Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 εγω θα ελεγα οχι σε μια τετοια κινηση και το γιατι μπορεις να το διαβασεις αν εχεις ορεξη εδω http://www.insomnia.gr/topic/281644-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1/page__pid__4141698__st__800#entry4141698 ΑΛΛΑ υπαρχει και μια "πισω πορτα" που αν το χειριστεις σωστα μπορεις να πετυχεις. αυτο στηριζεται στην εμπιστοσυνη των πελατων σου και εσυ τους πιανεις το κολο και λενε και ευχαριστω. θελει τεχνη ομως αυτο. μη στηριζεσαι στη λογικη αυτους που λενε για το skroutz και σωστες τιμες! εχε παντα στο μυαλο σου οτι υπαρχουν ανθρωποι που πληρωνουν πολλαααα λεφτα σε καφετζουδες και αστρολογους! και τι προσφερουν αυτοι? τιποτα, λογια του αερα και τα κονομανε νομιμα! ετσι λοιπον και συ με αυτη τη τακτικη μπορεις να εχεις πελατες οι οποιοι ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρωσουν 2πλασια και 3πλασια λεφτα σε σχεση με τους αλλους, μονο και μονο επειδη τους εχεις κερδισει την εμπιστοσυνη και φυσικα το ξερουν οτι εισαι ακριβος αλλα το αξιζεις! καπως ετσι εχω χτισει μια μικρη πελατεια εγω και αφου ξερουν οτι ο μητσος περνει 40ευρω για το φορματ, προτειμανε εμενα να δωσουν 100ευρω γιατι τους εχω κερδισει! τωρα το πως.... ειναι προσωπικη τεχνη καποιος βεβαια θα ελεγε οτι ειναι απατεωνια αυτο αλλα αν σκεφτεις οτι εχουμε μια ελευθερη αγορα και ο καθενας χρεωνει οσο γουσταρει και ακομα οι αστρολογοι πουλανε νομιμα παραμυθια.... εμεις ειμαστε οι πιο σωστοι απ'ολους Δεν είναι απατεωνια. Όλο το σύστημα σε όλες τις χώρες έτσι δουλεύει. Κάποιοι το λένε κλεψιά, κάποιοι admin fees, κάποιοι το λένε ¨να σου συμπληρώσω τη δηλωση¨ κ.τ.λ.
aledjo Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δεν είναι απατεωνια. Όλο το σύστημα σε όλες τις χώρες έτσι δουλεύει. Κάποιοι το λένε κλεψιά, κάποιοι admin fees, κάποιοι το λένε ¨να σου συμπληρώσω τη δηλωση¨ κ.τ.λ. οκ μαζι σου. αλλα πολλοι και ειδικα εδω μεσα το λενε απατεωνια γιατι πχ φορματ ξερουν να κανουν και οι ιδιοι! για φαντασου δηλαδη να πανε σε καφετερια, θα πουν στο σερβιτορο "τι? θες και λεφτα? καφε ξερω να κανω και γω σπιτι μου!" απορω δηλαδη γιατι πανε για καφε στη καφετερια αφου ξερουν να κανουν καφε και μονοι τους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.