Προς το περιεχόμενο

Αγορά γυαλιών για H/Y

jeanthira7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Λόγω του ότι παρουσιάζω ξηροφθαλμία σκέφτομαι να αγοράσω γυαλιά για ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου μην "βαρέσω" και καμμια μυωπία.

Στα οπτικά "Μεταξάς" που πήγα μου είπαν πως δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο εφόσον δεν έχω μυωπία.

Εσείς τι γνώμη έχετε?

:cry:

Δημοσ.

απλα μια καλη οθονη και καρτα γραφικων.και οποτε βλεπεις να στεγνωνουν βαζε δακρυα χωρις συντηρητικα(~5ε το πακετο).

αυτα τα γυαλια υπηρχαν για crt οθονες

Δημοσ.

Oφθαλμιατρος δεν ειμαι, αλλα μανιωδης χρηστης pc (ειδικα παλιοτερα) ημουν. Και επειδη ειχα περιπου αυτο που λες κι εσυ βρηκα την λυση χωρις "ειδικα" γυαλια και πρασινα αλογα: http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=12595

Ησυχασαν τα ματια μου, ησυχασε και το κεφαλι μου απτους πονους.

ΥΓ. Τωρα που βλεπω την τιμη της νομιζω οτι θα χτυπησω αλλη μια για το 2ο pc...

Δημοσ.

απλα μια καλη οθονη και καρτα γραφικων.και οποτε βλεπεις να στεγνωνουν βαζε δακρυα χωρις συντηρητικα(~5ε το πακετο).

αυτα τα γυαλια υπηρχαν για crt οθονες

+1

Πανε μια βολτα στον οφθαλμιατρο και θα σου δωσει τις καταλληλες.Μια το πολυ δυο φορες τη μερα θα βαζεις και θα σαι ΟΚ.

Δημοσ.

Oφθαλμιατρος δεν ειμαι, αλλα μανιωδης χρηστης pc (ειδικα παλιοτερα) ημουν. Και επειδη ειχα περιπου αυτο που λες κι εσυ βρηκα την λυση χωρις "ειδικα" γυαλια και πρασινα αλογα: http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=12595

Ησυχασαν τα ματια μου, ησυχασε και το κεφαλι μου απτους πονους.

ΥΓ. Τωρα που βλεπω την τιμη της νομιζω οτι θα χτυπησω αλλη μια για το 2ο pc...

Τελικά η Dell κάνει ΚΑΙ για τα μάτια.Γουάου.Σε λίγο θα αρχίσουν να την προτείνουν και 269 στους 273 οφθαλμίατρους...

Εγώ έχω ακούσει πως αν δεν έχεις μυωπία δεν πρόκειται να εμφανίσεις όσο και αν ασχολείσαι με το pc.

Φυσικά και θα πας σε οφθαλμίατρο αν σε ενοχλεί πολύ.

Δημοσ.

Τελικά η Dell κάνει ΚΑΙ για τα μάτια.Γουάου.Σε λίγο θα αρχίσουν να την προτείνουν και 269 στους 273 οφθαλμίατρους...

Δεν ειπα καπου οτι κανει και για τα ματια. Ειπα οτι ειχα προβλημα με τα ματια μου (πονουσαν/δακρυζαν) με τις προηγουμενες οθονες (crt και κατι ψευτοTN panels) μου και αγοραζοντας μια οθονη της προκοπης με σωστα χρωματα (και οχι να ποναν τα ματια σου για να διακρινεις το σκουρο μπλε απτο μαυρο) και ΚΥΡΙΩΣ νορμαλ φωτισμο και κοντραστ ωστε να μην ειναι ουτε τιγκα φωτεινη ουτε και τελειως σκουροχρωμη, σταματησα να εχω ενοχλησεις. Δεν χρειαζεται να εισαι επιστημονας για να παρατηρησεις οτι σταματησαν οι ενοχλησεις.

Tελος παντων για να μην πολυλογουμε. Οπως προαναφερθηκε, η ποιοτητα της οθονης οταν προκειται να καθεται κανεις πολλες ωρες μπροστα της, ειναι σημαντικη για την κουραση των ματιων. Καποιοι απτους λογους ειναι αυτονοητοι με κοινη λογικη.

Εγώ έχω ακούσει πως αν δεν έχεις μυωπία δεν πρόκειται να εμφανίσεις όσο και αν ασχολείσαι με το pc.

Α ναι? Για κατσε να περασω μια βολτα απτον οφθαλμιατρο να τον στολισω που ως τα 16 μου ειχα 0 μυπωια και μετα (που αρχισα να ασχολουμαι και με pc) πηγα στο 1.25 μεσα σε 3 χρονια. Αυτος μου ειπε οτι φταιει το pc, αλλα για να το λες εσυ....Θα τον περιλαβω.

Δημοσ.

Α ναι? Για κατσε να περασω μια βολτα απτον οφθαλμιατρο να τον στολισω που ως τα 16 μου ειχα 0 μυπωια και μετα (που αρχισα να ασχολουμαι και με pc) πηγα στο 1.25 μεσα σε 3 χρονια. Αυτος μου ειπε οτι φταιει το pc, αλλα για να το λες εσυ....Θα τον περιλαβω.

Είπα ότι το ΆΚΟΥΣΑ(από γιατρό στην TV, καταλαβαίνεις τώρα :rolleyes: )όχι ότι το ξέρω.Για να στο είπε ο γιατρός σου κάτι θα ξέρει οπότε μην πας να τον "στολίσεις" άδικα!Την Dell την έχω και εγώ λες γι' αυτό να μην έχω πρόβλημα;Πέρασα 4 χρόνια σε οθόνη "μπαούλο" και 3 σε μια απλή 19" αλλά δεν παρατήρησα πρόβλημα με τα μάτια μου.Πιστεύω δεν είναι μόνο θέμα οθόνης.

Δημοσ.

Προφανψς δεν ειναι μονο θεμα οθονης, αλλα και η οθονη βοηθα την κατασταση, στο λεει παθων. Ξερεις τι ειναι να εχεις μια οθονη (LG w2486l LED) που για να ξεχωρισεις τις σκουρες αποχρωσεις επρεπε να βαλεις τερμα brightness και contrast? Αστα! Απτην αλλη οταν ηθελες να ξεκουρασεις λιγο το ματι επρεπε να χαμηλωσεις brightness και contrast αλλα πλεον δεν διεκρινες και πολλα στις σκουρες αποχρωσεις μιας και σκοτεινιαζε αρκετα η οθονη, αρα και παλι ταλαιπωρουνταν τα ματια.

Ο γιατρος btw αυτο που μου ανεφερε για τη μυωπια που απεκτησα λογω pc ηταν το εξης(πολυ χοντρικα): οταν το ματι συνηθιζει πολλες ωρες τη μερα να εστιαζει σε μια και μοναδικη αποσταση, τοτε σιγα σιγα δυσκολευεται να εστιασει σε μακρυτερες με αποτελεσμα την εμφανιση μυωπιας. Αρα εν προκειμενω δε παιζει ρολο ακομα και οθονη της Nasa να εχεις :P

Aλλα αλλο ζητημα η αισθηση κουρασης στα ματια και αλλο η μυωπια, εγω αναφερθηκα στην κουραση που αισθανομουν.

Δημοσ.

Μην εμπιστέυεσαι και 100% τους γιατρούς.

http://health.howstuffworks.com/mental-health/human-nature/health-myths/tv-bad-for-eyes.htm

Δημοσ.

+1

Πανε μια βολτα στον οφθαλμιατρο και θα σου δωσει τις καταλληλες.Μια το πολυ δυο φορες τη μερα θα βαζεις και θα σαι ΟΚ.

δεν χρειαζετε καν γιατρο για να βαλεις δακρυα.O καθενας μπορει να βαζει για να βοηθαει το ματι οποτε νιωθει ξηρο(π.χ. οδηγηση με μηχανη,πολλες ωρες στον αερα ,μπροστα απο οθονη,καψιμο σε video games κτλ).απλα να ειναι χωρις συντηρητικα γιατι με συντηρητικα μπορει να εχεις προβλημα με καμμια αλεργια

εχω δοκιμασει πολλες εταιριες με και χωρις συντηρητικα.παρε κατι απο αυτα naturale free tears(5.5e),refresh,thera tears,hyalovet(10e)

----------

το ματι εχει μυες οσο μεγαλωνεις τοσο θα "αδυνατιζει".ας πουμε αν εχεις αστιγματισμο οσο μεγαλωνεις θα τον "καταλαβαινεις".

γι αυτο οταν καιγεσε μπροστα σε οθονη να κανεις διαλειμματα,σωστες απαστασεις και υψος ματιων στην οθονη κτλ. Προσεξε τα για να σε προσεχουν και αυτα...

Δημοσ.

Πέρασα 4 χρόνια σε οθόνη "μπαούλο" και 3 σε μια απλή 19" αλλά δεν παρατήρησα πρόβλημα με τα μάτια μου.Πιστεύω δεν είναι μόνο θέμα οθόνης.

Σαφως δεν ειναι θεμα οθονης αλλα παιζει και αυτη τον ρολο της.Θυμαμαι για ενα διαστημα καιγομουν στην τοτε 17αρα CRT που ειχα.Απο ενα σημειο και μετα τα ματια μου οχι μονο πονουσαν μπροστα στον υπολογιστη αλλα συνεχεια,ακομα και οταν πηγαινα να κοιμηθω πονουσαν και μαλιστα πολυ μεσα.Φυσικα οπως μου ειπε ο οφθαλμιατρος ηθελαν ξεκουραση και απο ενα σημειο και μετα εριξα την φωτεινοτητα της οθονης πολυ χαμηλα για να μην με ενοχλει το εντονο φως της.

Οταν πηγα σε LCD δεν αντιμετωπισα προβλημα,οταν την αντικατεστησα με αυτην που ειμαι τωρα στην αρχη ζαλιζομουν και πονουσαν τα ματια μου αλλα τωρα ειμαι νταξει(αν και εχω καποιες επιφυλαξεις γιατι αν καθομαι αρκετες ωρες μετα δεν βλεπω μπροστα μου)

Να σημειωσω πως εχω 6.5 βαθμους μυωπια σταθερα εδω και 3 χρονια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...