Προς το περιεχόμενο

Μετατροπη πριζας τηλεφωνου σε ethernet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε ναι με τα κλασσικά μπλε κόκκινα δεν μπορείς να κάνεις κατι. Θα πρέπει να τα αλλάξεις.

android.png

Μπορεις αλλα θελει να βαλεις πριζακι μετα και να εχεις τουλαχιστον 2 ζευγαρια spare.

Ναι αυτα ειναι δεν γινεται τιποτα ε?Και πως τα αλλαζω?

βασικα τωρα που το ανοιξα εχειι ολα τα χροματα κοκκινο πλε καφε κτλ ολα δηλαδη σαν να ειναι ethernet

ειναι ethernet .απλα στην τηλεφωνια χρησιμοποιουν το ενα ζευγαρι απο τα τεσσερα συνηθως το μπλε ασπρο μπλε η το πορτοκαλι ασπρο πορτοκαλι γιανα μεταφερουν το τηλεφωνο σεολεςτις πριζες.τα αλλα μενουν spare.αν παρεις 2 ζευγαρια απο τα αλλα φτιαχνεις 100αρι δικτυο.αν παρεις και τα 4 δηλαδη αν δεν θες να μεταφερεις το τηλ στο αλλο πριζακι τοτε μπορει να παιξει και 1000αρι.βεβαια αν περνας και το τηλεφωνο μεσα εχεις λιγες παρεμβολες ειδικα αν το καλωδιο ειναι πολλα μετρα λογω της τασης του τηλεφωνου

20110812115051.jpg

πως θα δω πιο παει που?

εκανα το εξης ενωσα τα καλοδια στο κατο οροφο ολα το πορτοκαλο με το πορτοκαλι της ethernet κτλ και πανο το ιδιο και δεν βρικε τιποτα ,μηπος φτεει που τα ενωσα ολα? (το καθε χρομα ξεχωριστα οχι ολα μαζι)

για να βρισκεις με το Beeper πρεπει να ενωσεις το μπλε ασπρο με το μπλε για να κανει κυκλο οποτε να το βρει το πολυμετρο.οταν το κανεις ετσι οπως το εκανες δεν βρισκεις κατι.με αυτο που εκανες απλα μεταφερεις τα παντα απο το ενα πριζακι στο αλλο.δεν κανει κυκλο για να σου σφυριξει.οταν εχεις γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος ή μπαταρία τοτε εκει ναι θαπιασει αυτο που εκανες στην φωτο αλλα δεν θα πιασει το αλλο με το πολυμετρο.

Μην τα ενώσεις ολα μαζί.

Μπορείς να το κάνεις με 2 τρόπους ειτε ενώνεις ενα ζευγάρι μεταξύ τους και και απο την αλλη μεριά με ενα πολύμετρο βάζεις μια επιλογή που οταν δεί οτι υπάρχει κύκλωμα κανει ενα μπιιπ μπιιμ (ετσι το κάνω εγώ) η αλλη λύση ειναι να βάλεις μια πλακέ μπαταρία απο την μια και απο την αλλη με ενα λαμπάκι να το ψάχνεις ζεύγη μεχρι να ανάψει :P

Νομίζω πάντως οτι εχουμε τα καλώδια να κάνουμε την δουλειά , το θέμα ειναι τι καταλλήγει στην αλλη μεριά

συνηθως στις τελευταιες πριζες βρισκεις μονο το ethernet Που ερχεται αφου δεν παει πουθενα αλλου οποτε ολα ειναι πιο ευκολα.

α οταν εβαζα και τα 2 μαζι δεν εκανε το κυκλωμα σωστα?

λιγο πιο πανω απαντηθηκε

γιατι μπορει να μην ειναι ιδια τα χρωματα δηλαδη το μπλε κατο να ειναι με το πορτοκαλιο πανο?

αν το δεις αυτο ποτε α.σημαινει οτι καποιος εκανε βλακεια.δηλαδη δεν του εφτανε το Καλωδιο και εκανε καμια ματηση πισω απο κανα τοιχο και δεν συνεχισε και σωστα τα χρωματα.αν την βλακεια την εχει κανει σε καποιο πριζακι απλα τα ανοιγεις ολα και με τα χρωματα το βρισκεις.θα εχει βαλει πχ πορτοκαλι με μπλε.

Οχι απλα μπορεί στην αλλη μεριά να εχει 2 η 3 ζεύγη με μπλέ οποτε πρέπει κάπως να καταλάβεις ποιο ειναι το δικό σου, αυτο που θέλεις δηλαδή B)

εκει η γεννητρια βολευει τρελλα

Ενώνεις τα καλώδια με συγκεκριμένο πρότυπο (T568B);

rj45_eia_tia_568b.png

αν θελει και τηλεφωνο βαζει 2 ζευγαρια και παιζει 100 αρι.τα βαζει στο 1,2,3,6.

Ναι μετα απο 1 ωρα δοκιμες και βλακιες ενωσεις που εκανα τα καταφερα

οκ απλα φτιαξτα καλα να μην εχεις θεμα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδεια γινετε να κανω το ιδιο αλλα με usb ? δηλαδη να δινω απο κατω και απο πανω να περνει?

Δημοσ.

ξεχασε το.δεν θα παιξει το Usb τοσα μετρα.υπαρχει κατι παρομοιο το οποιο το πουλανε εξω.δηλαδη Usb απο την μια μετα γινεται ethernet και μετα ξανα Usb αλλα λενε οτι παει 20 μετρα.δεν το εχω δοκιμασει αλλα βλακεια το θεωρω και πατεντια.

Δημοσ.

Κι εγώ δε βρίσκω λόγο να το κάνεις. Αφού την ίδια δουλειά που κάνει το usb μπορεί να την κάνει και το ethernet και λίγη παραπάνω ακόμα.

Δημοσ.

Νομίζω πως και οι εκτυπωτές πλέον έχουν ethernet port. Με αυτή τη λογική το είπα, κι εγώ εκτυπωτή φαντάστηκα.

Δημοσ.

Νομίζω πως και οι εκτυπωτές πλέον έχουν ethernet port. Με αυτή τη λογική το είπα, κι εγώ εκτυπωτή φαντάστηκα.

καποιοι δινουν και ethernet καποιοι ειναι και wireless καποιοι παιζουν το κλασσικο usb.

Δημοσ.

οκ την βρηκα την ακρη θα κατευενω ενα ορφο αχαχαχχα0χ0α0χα0 για να περναει αρχεια ο μπρο στο πανο πισι το ηθελα αλλα πηρε σκληρο οποτε.... χ0α0χα0

Δημοσ.

οκ την βρηκα την ακρη θα κατευενω ενα ορφο αχαχαχχα0χ0α0χα0 για να περναει αρχεια ο μπρο στο πανο πισι το ηθελα αλλα πηρε σκληρο οποτε.... χ0α0χα0

αν και δεν πολυκαταλαβα οπως το εγραψες αλλα φαντασου οτι μπορειτε να παρετε ενα φτηνο nas και να το εχετε πανω στο ρουτερ και ολα οκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...