Προς το περιεχόμενο

Πεφτει η ασφαλεια μετα απο ανοιγμα τροφοδοτικου

panos217

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...Θα ηθελα μια βοηθεια αν ειναι ευκολο. Εχω το εξης περιεργο προβλημα με τον υπολογιστη, ανοιγω το ups απο το κουμπακι μπροστα και μολις παταω τον διακοπτη του τροφοδοτικου πεφτει η ασφαλεια. Αυτο δεν το κανει παντα συμβαινει συνηθως οταν μενει για πολυ ωρα ο υπολογιστης εκτος ρευματος (οταν δηλαδη ειναι ολα κλειστα...)Πριν απο το ups το οποιο ειναι ενα της Lima στα 1000Va ειχα ενα πολυμπριζο ασφαλειας μαρκας central το οποιο εμφανιζε το προβλημα συχνοτερα. Το τροφοδοτικο μου ειναι αυτο η μητρικη: αυτη καρτα γραφικων: Gigabyte nvidia gtx560 oc. Ο επεξεργαστης ειναι ο 2500κ της intel.

Δημοσ.

Το αυτοματακι ειναι legrand B10A και η ασφαλεια 25Α...πριν καν πατησω power να το κανει? Με ενα ψυγειο και 3 λαμπες αναμενες?

Δημοσ.

Γεια σου φίλε , λες ότι στο κάνει κυρίως όταν το pc μένει κλειστό αρκετή ώρα. Αυτό ίσως σημαίνει ότι το στιγμιαίο ρεύμα φόρτισης των πυνκωτών εξομάλυνσης του τροφοδοτικού ενεργοποιούν την ασφάλεια , ίσως έχεις πέσει σε καμμία υπερευάισθητη .Δοκίμασε να αντικαταστήσεις - κάποιος ηλεκτρολόγος πάντα - με μία άλλη ίδια ασφάλεια Β10Α , αν δεν πετύχει βάλε μία βραδείας ενεργοποίησης C10A , είναι αυτές που χρησιμοποιούνται σε κυκλώματα A/C. Για βραχυκύκλωμα δεν νομίζω γιατί η ασφάλεια θα έπεφτε κάθε φορά που ανοίγεις το PC.

Δημοσ.

Όπως είπε και ο dangar δοκίμασε να αλλάξεις την ασφάλεια σου .

Είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα άλλα έμενα έπεφτε επειδή φορτωνόταν αρκετά το δίκτυο .

Δημοσ.

Επίσης, δοκίμασε να αλλάξεις πρίζα

και

δοκίμασε να αποφορτίζεις τους πυκνωτές (πατώντας το power button για 30" έχοντας κλειστό το διακόπτη του τροφοδοτικού)..

Πάντως με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να έχεις και διαρροή-βραχυκύκλωμα.

Για να είσαι 100% σίγουρος ότι φταίει η ασφάλεια, μπορείς να βγάζεις δοκιμαστικά το ψυγείο απ την πρίζα πριν ανοίξεις το pc.

Κάτι τελευταίο, πάνω στο πολύπριζο πόσες συσκευές συνδέεις...?

Δημοσ.

B16 μην βάλεις γιατί αλλάζεις κλίμακα στην εγκατάσταση - η ασφάλεια προστατέυει την γραμμή εγκατάστασης , ποτέ την κατανάλωση.

Δεν στο είπα πριν και δεν ξέρω αν το έχεις κάνει ήδη , πρέπει να απομονώσεις μία μία τις συσκευές που έχεις στην ίδια πρίζα για να δείς ποια δημιουργεί πρόβλημα. Μπορεί να μην είναι το pc αλλά το UPS π.χ..

Δημοσ.

Πανω στο ups εχω συνδεμενα μια οθονη, το πισι, το ρουτερ και τα ηχεια...ειναι πολλα ε? οκ θα βαλω μια C τοτε

Δημοσ.

Πανω στο ups εχω συνδεμενα μια οθονη, το πισι, το ρουτερ και τα ηχεια...ειναι πολλα ε? οκ θα βαλω μια C τοτε

Άσε μόνο το pc και την οθόνη πάνω..!

Δημοσ.

Την προηγουμενη εβδομαδα αφησα μονο το πισι πανω και το ξαναεκανε... το απογευμα θα δοκιμασω να αλλαξω ασφαλεια και θα το παρακολουθησω.

Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα, επ'ουδενεί δεν αντικαθιστούμε ασφάλεια των 10Α με μία των 16Α, μιας και σε περίπτωση υπερφόρτισης δεν θα προστατεψει τα καλώδια από υπερθέρμανση.

Σε πρώτη φάση δοκίμασε εάν στο κάνει και σε άλλη πρίζα (που να τροφοδοτείται από διαφορετικό μικροαυτόματο των 10Α). Εάν δεν πέσει έχει πρόβλημα ο μικροαυτόματος, οπότε φωνάζεις ηλεκτρολόγο να στον αλλάξει. Εάν πέσει, δοκίμασε να το συνδέσεις σε κάποια πρίζα που να παίρνει από 16άρα ασφάλεια (π.χ. του πλυντηρίου ρούχων με τη βοήθεια μπαλαντέζας). Εάν πέσει και αυτή, τότε κάποιο πρόβλημα έχει το UPS σου (το βλέπω δύσκολο να τραβάει παραπάνω ρεύμα). Εάν δεν πέσει η 16άρα, αυτό σημαίνει ότι το UPS τραβάει στιγμιαία ρεύμα που ενεργοποιεί τον μικροαυτόματο των 10Α. Σε αυτή την περίπτωση, καλείς ηλεκτρολόγο να στην αλλάξει με μία C10 ή K10 που έχουν λιγότερο ευαίσθητο μαγνητικό και αντέχουν τα υψηλά ρεύματα εκκίνησης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...