jmallen3 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα! εχω για το λαπτοπ μου αυτη[/url τη βαση που εχει 3 ανεμιστηρακια απο κατω που συνδεονται μεταξυ τους και βγαινουν σε εξοδο usb για να το βαζω στο laptop και να λειτουργουν.θα ηθελα να ρωτησω εαν θα μπορουσα να κανω κατι αντιστοιχο,δηλαδη να παρω ανεμιστηρακια σαν αυτο( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809152 ) και να προσθεσω κατω απο τη βαση του λαπτοπ αλλα να βαλω και καποιο πανω στο router για να το ψυχει.γινεται αυτο και εαν ναι πως??δεν με πειραζει εαν θα βγαζουν εξοδο σε usb η θα θελουν πριζα κατευθειαν.
tarantules Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Κάνε αυτό που έκανα εγώ με το δικό μου router (post1206 foto3)
jmallen3 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 ναι κατι τετοιο θελω να κανω αλλα το ανεμιστηρακι πώς θα το συνδεσω μετα στην πριζα η στο usb? απο οτι εχω δει δεν εχουν τετοια εξοδο στο καλωδιο οταν τα αγοραζεις
tarantules Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Πολύ απλά παίρνεις ένα τροφοδοτικό μεταβλητής τάσης ώστε να ρυθμίζεις και την ταχύτητα του ανεμηστήρα.Το δικό μου είναι το πορτοκαλί στην foto.Πάνω από 5 ευρώ δεν έχει. Να , σαν αυτό
jmallen3 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 σε αυτο το τροφοδοτικο μπορω να βαλω μονο ενα ανεμιστηρακι η και περισσοτερα? επισης αυτο εχει να ρυθμιζεις την ταχυτητα του ανεμιστηρα?υπαρχει καποιο αλλο που να μπορω να βαλω πανω απο ενα ανεμιστηρακι? ευχαριστω για τις πληροφοριες που δινεις tarantules!
jmallen3 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 σε αυτο μπορω να βαλω μεχρι 230V η λαθος καταλαβα? θελω να βαλω ενα μεγαλο ανεμιστηρακι και ενα μικρο για το ρουτερ.γινεται?
tarantules Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μην μπερδεύεις την ΕΝΑΛΑΣΣΟΜΕΝΗ τάση 230V που είναι η είσοδος που παίρνει ο μετασχηματιστής σου από πχ ένα πολύπριζο με την ΣΥΝΕΧΗ τάση που δίνει σαν έξοδο... Όλα τα ανεμιστήρια για pc και γενικότερα όλα τα εξαρτήματα ενός υπολογιστή που τροφοδοτούνται ΜΕΤΑ το τροφοδοτικό δουλεύουν σε συνεχή τάση (είτε 5V είτε 12V είτε 3,3V)
jmallen3 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 μπορεις να μου προτεινεις 2 ανεμιστηρες (1 μεγαλο(140mm μαλλον σκεφτομαι) για κατω απο το λαπτοπ) και ενα μικροτερο για πανω στο ρουτερ που να ταιριαζουν με το τροφοδοτικο αυτο και να κανουν καλη δουλεια?
tarantules Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Όποιο ανεμιστηράκι για pc διαλέξεις θα κάνει.Όλα στα 12V παίζουν (στις μέγιστες στροφές).Αν θες λιγότερες στροφές για να μην κάνουν θόρυβο απλά επιλέγεις από το διακοπτάκι λιγότερη τάση.Πχ στα 5V θα γυρνάει στις μισές στροφές απότι στα 12V.Απλά να ξέρεις οτι αν χαμηλώσεις την τάση πάρα πολύ, δεν θα εκκινούν.Τη βάζεις λίγο παραπάνω. Η βάση που αναφέρεις στο 1ο σου post έχει ήδη 3 ανεμιστήρια.Γιατί θες να του προσθέσεις κι άλλα; Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Εαν σου σηκώνει πάρα πολύ θερμοκρασία το laptop καλύτερα να κοιτάξεις να το καθαρίσεις από σκόνες. Επίσης εαν έχει περάσει πάρα πολύ καιρός μπορεί η πάστα στην ψύκτρα του επεξεργαστή να έχει ξεραθεί και να μην κάνει καλή δουλειά.Εαν ποιάνουν τα χέρια σου μπορείς να ανοίξεις το laptop και να την αντικαταστήσεις.Εαν όχι, άφησέ το όπως έχει. Επίσης μπορείς να κάνεις undervolting στο laptop για να μειώσεις τις θερμοκρασίες. Ψάξε στο forum για το θέμα.Υπάρχει σχετικό post
jmallen3 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 υπερβολικα μεγαλες θερμοκρασιες στο λαπτοπ δεν εχω,απλα θελω να ειναι οσο το δυνατον χαμηλοτερες και για αυτο θελω να βαλω αλλον εναν ανεμιστηρα απο κατω στη δεξια μερια του λαπτοπ που δεν του χω βαλει. επισης Undervolting μου εχουν πει οτι δεν γινεται να κανω γιατι ειναι καινουριος ο επεξεργαστης(i7 sandy bridge)
tarantules Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Ε τότε όσον αφορά το laptop είσαι υπερβολικός.Προτείνω να το αφήσεις όπως έχει.Τώρα για το router σου εαν σου σηκώνει θερμοκρασίες σεβαστές βάλτου ένα οποιοδήποτε σε χαμηλές στροφές όπως εγώ να ξεμπερδεύεις. Στο δικό μου router είχα θερμοκρασίες αρκετά μεγάλες σε σημείο να ζεματάει όταν το έποιανα αλλά ποτέ δεν μου κολούσε.Τα tomson είναι πολύ ανθεκτικά.Απλά εγώ ήθελα να μην το βλέπω να ζεματάει και του έβαλα από πάνω ένα μιας και έχει γρύλιες και ψύχεται πολύ καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.