Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Ram

georginiogr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν σταθερο υπολογιστη pentium 4 στα 2,8ghz. Η Μητρικη ειναι Gigabite PC3200 και η ram ηταν 1gb στα 400Mhz (δεν ξερω αν ηταν ddr η ddr2). Τον εχω δωσει στον αδελφο μου. Πριν ενα περιπου μηνα έκαψε τη ram που φορούσε και πήγε σε έναν τενεκε που εχει μαγαζι με υπολογιστες. Του έβαλε πανω μια Apacer στα 512mb στα 400mhz (δεν ξερω αν ειναι ddr η ddr2, μαλλον για ddr την κοβω επειδη το μηχανημα σερνεται ακομα και μετα απο φορματ).

To ερώτημα μου ειναι.... ποιος τυπος μνημης ram ειναι ο καλυτερος δυνατος που μπορω να κουμπωσω στο μηχανημα πανω; Θα προβω σε αγορα μεσω ebay οποτε δεν εχω και μεγαλη δυνατοτητα να κανω πατατα και να τη διορθωσω. Σιγουρα η μνημη που θα βαλω πανω θα ειναι τουλαχιστο 2gb αλλά δεν ξέρω εαν μπορω στο συγκεκριμενο τυπο μητρικης να βαλω κατι τελευταιας γενιας (ddr3 ας πουμε).

Δημοσ.

Δώσε μας τον ακριβή τύπο της μητρικής, και θα σου πούμε. Δεν μπορείς να βάλεις πάνω ότι γουστάρεις, πρέπει να είναι συμβατό με την μητρική.

Δημοσ.

Το CL σημαίνει Cas Latency και είναι τα timigs της μνήμης. Πρέπει όλες οι μνήμες που έχεις πάνω να είναι στα ίδια timings και συχνότητες. Πες τον ακριβή τύπο της μητρικής...

Δημοσ.

Δώσε μας τον ακριβή τύπο της μητρικής, και θα σου πούμε. Δεν μπορείς να βάλεις πάνω ότι γουστάρεις, πρέπει να είναι συμβατό με την μητρική.

Τρεχα γυρευε τωρα το κουτι της μητρικης. Που αλλου μπορω να δω τι μητρικη φοραω;

Το CL σημαίνει Cas Latency και είναι τα timigs της μνήμης. Πρέπει όλες οι μνήμες που έχεις πάνω να είναι στα ίδια timings και συχνότητες. Πες τον ακριβή τύπο της μητρικής...

Apacer 512mb UNB PC3200 CL2.5

Δημοσ.

ddr1 παιρνει...οποτε μην ψανχεις να τις αλλαξεις γιατι αμα βρεις θα ειναι πανακριβες

Ok ευχαριστω πολυ. Το αλλα με το CL? Μπορω να βαλω ειτε 2,5 ειτε 3,0? Εχει καποια διαφορα;

Δημοσ.

Η μητρική σου λοιπόν παίρνει μόνο DDR μνήμες. Το μέγιστο επίσης που σηκώνει η μητρική σου είναι 3GB.

Πιό συγκεκριμμένα:

3 184-pin DDR DIMM sockets

Supports DDR400 */DDR333/DDR266 DIMM

Supports up to 3GB DRAM (Max)

Supports only 2.5V DDR DIMM

Δημοσ.

Η μητρική σου λοιπόν παίρνει μόνο DDR μνήμες. Το μέγιστο επίσης που σηκώνει η μητρική σου είναι 3GB.

Πιό συγκεκριμμένα:

3 184-pin DDR DIMM sockets

Supports DDR400 */DDR333/DDR266 DIMM

Supports up to 3GB DRAM (Max)

Supports only 2.5V DDR DIMM

Για να μη σε ζαλήζω παραπανω.... αυτες ειναι καλες να τις παρω;

http://cgi.ebay.com/STT-DDR-400-PC-3200-2GB-2X-1GB-CL2-5-Dual-Channel-RAM-/190554684980?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5df1be34

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...