Προς το περιεχόμενο

Λουκέτο στα ΑΕΙ από 1/9;

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως να το οω ευγενικά;

Δεν μπορείς να μιλάς για ακαδημαϊκούς πολίτες, όταν τους απαγορευεις να είναι πολίτες. Η ακαδημαικότητα είναι μία επιπλέον ιδιότητα των πολιτών.

Ότι όλοι έχουμε άποψη πολιτική, την οποία έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να την εκφράζουμε,εκλογές, αποτελεί θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, τουλάχιστον απο την αναγέννηση και δώθε. Είναι ανησυχιτική η πρόταση σου, διότι φαίνεται πως δεν κατανοείς το περιεχόμενο της και τη σημαντικότητα της ελευθερίας της έκφρασης.

Τα μέτρα καταστολής και οι απαγορεύσεεις έχουν θεσπιστεί για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα ασυδοσίας και καταστρατήγησης της ελευθερίας μας πχ δε θα χρειαζόμασταν μπάτσους αν δεν εγκλιματούσαμε!

Δυστυχώς, έχω φτάσει σε επίπεδο να νομοθετούμε όχι για να προστατεύσουμε το κοινό καλό, αλλά τα δικαιώματα λίγων. Δεν είναι τυχαίο ότι τα απολυταρχικά καθεστώτα, οποιασδήποτε αποχρωσης, πράττουν αυτό που εσυ προτείνεις ως λύση για τα πανεπιστήμια, τη μη ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών, δράσεων κλπ κλπ, δηλαδή της πολιτικής για τα μικρά και τα μεγάλα με σκοπό τον περιορισμό της διαφορετικότητας.

Δεν ξέρω αν σε έπεισα, ελπίζω όμως να σου δημιούργησα κάποιους ενδοιασμούς για την πρόταση σου.

Θεε σας, συγκρίνει το στρατό με τα πανεπιστήμια!!!

Γκουλαγκ και στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι η λύση.

δλδ συγγνωμη αλλα αυτο το πράμα με τα κόμματα και τα φυτώρια τους,το θεωρείς σωστό;

Κανε ότι θες,μη του βαζεις πολιτικό/κομματικό μανδύα όμως.

Δεν τον συγκρίνω,έδωσα ενα παράδειγμα.

δλδ εσυ αν θες να μιλησεις για το μεταναστευτικό,πρεπει να κανεις οπωσδήποτε και προπαγάνδα; Να φέρεις και 2-3 του κόμματος και οκ; Ε οχι..

Γκουλαγκ και στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι η λύση.

Μπα,τα πρώτα έκαναν οι ομοϊδεάτες αυτών που επικαλούνται το άσυλο.

τα δεύτερα οι αγαπημένοι τους.

• Απαντ. 652
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι αλλα εδω που η ασυδοσία ειναι το πρώτο εθνικο σπορ,θελει ακραία μέτρα.

Τραβα στο στρατό να μιλήσεις για πολιτικά θέματα,κομματα κλπ εχει πάει το σεξ σύννεφο και πολύ σωστά.

ασε που αυτή την ελευθεριά έκφρασης,η μερίδα που την επικαλείται,την στερεί συνήθως απο τους υπολοίπους :)

Μαλιστα ,λοιπον δεν μπορω να σου εμποδισω το δικαιωμα να λες την αποψη σου .Ακομη και αν η αποψη σου ειναι οτι πρεπει να φιμωθουν ολοι .Ειναι αποψη σου.

Αφου υπαρει ασυδοασια τι την θελουμε την ελευθερια να φερουμε την χουντα πισω να ησυχασουμε .Συναινεσεις και αλλα.

Δημοσ.

Θεωρώ σωστό, να υπάρχει ένας χώρος που θα ακουστούν 30 διαφορετικές απόψεις.

Θεωρώ σωστό να μπορει ο καθένας να έχει δικαίωμα λόγου.

Θεωρώ υποχρέωση μου, να υπάρχει ένας χώρος που οι νέοι να έρχονται σε επαφή με όσες περισσότερες απόψεις και ιδεολογίες γίνεται.

Θεωρώ ύποχρεωση μου να τους 'εξοπλίσω' πνευματικά να αμφισβητήσουν ότι ακούσουν και να διαμορφώσουν δική τους άποψη.

Αυτόν το ρόλο έχει το πανεπιστήμιο και γενικότερα η πολυφωνία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, είτε το θέμα συζητήσεις είναι Αϊνστάιν ενάντια κβαντομηχανικής, είτε για σουβλατζίδικα, είτε για φιλοσοφικά κινήματα είτε οτιδήποτε.

Δημοσ.

Μαλιστα ,λοιπον δεν μπορω να σου εμποδισω το δικαιωμα να λες την αποψη σου .Ακομη και αν η αποψη σου ειναι οτι πρεπει να φιμωθουν ολοι .Ειναι αποψη σου.

Αφου υπαρει ασυδοασια τι την θελουμε την ελευθερια να φερουμε την χουντα πισω να ησυχασουμε .Συναινεσεις και αλλα.

αυτό ξέρεις πως λέγεται ε;

Να φέρουμε την δημοκρατία,οχι τη μλκια και ονείρωξη του κάθε επαναστάτη της κακιάς ωρας.

Και η δημοκρατία,θέλει χρόνο,κόπο,παιδεία κλπ και οχι τον κάθε ενα τα σπάει επειδή κάποιος μπαίνει στο ιδεολογικό του μάτι.

Θεωρώ σωστό, να υπάρχει ένας χώρος που θα ακουστούν 30 διαφορετικές απόψεις.

Θεωρώ σωστό να μπορει ο καθένας να έχει δικαίωμα λόγου.

Θεωρώ υποχρέωση μου, να υπάρχει ένας χώρος που οι νέοι να έρχονται σε επαφή με όσες περισσότερες απόψεις και ιδεολογίες γίνεται.

Θεωρώ ύποχρεωση μου να τους 'εξοπλίσω' πνευματικά να αμφισβητήσουν ότι ακούσουν και να διαμορφώσουν δική τους άποψη.

Αυτόν το ρόλο έχει το πανεπιστήμιο και γενικότερα η πολυφωνία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, είτε το θέμα συζητήσεις είναι Αϊνστάιν ενάντια κβαντομηχανικής, είτε για σουβλατζίδικα, είτε για φιλοσοφικά κινήματα είτε οτιδήποτε.

οχι ομως οργανώνοντας κομματικούς στρατούς.

Κι ενα πρώτο βημα,ειναι να καταργηθούν ακριβώς αυτοί,να περάσει ένα διάστημα και μετα σιγά σιγά να έρθουν τα πράματα σωστά και οχι αυτο το πράμα που συμβαίνει με τις νεολαίες.

Δημοσ.

Όσοι πιστεύουν σε μία αλήθεια και θέλουν να διακηρύτουν ας φτιάξουν εκκλησίες, οι υπόλοιποι ας έρθουν στα πανεπιστήμια.

Δημοσ.

Δλδ να απαγορευθει η καθε πολιτικη εκφραση μεσα στις σχολες;Γινεται αυτο;Επιτρεπεται να εμποδιζεις τον αλλο να εχει πολιτικες ανησυχιες;Προφανως και οχι .Οσο και να το θες η οχι αυτο το ατομο υπαρχει .

η πολιτικη εκφραση με την μορφη κομματων πρεπει να απαγορευθει. μην γελιομαστε το μονο που νοιαζει τον ελληνα φοιτητη ειναι ποια παραταξη θα κλεισει τα καλυτερα μπουζουκια να πανε να τα σπασουν.

Δημοσ.

Τα κόμματα είναι και αυτά φορείς ιδεολογιών, μπορεί να διαφωνώ με το περιεχόμενο τους και τους τρ´οπους δράσης τους, αλλά δεν τους απαγορευω να εκφράζονται.

Δημοσ.

αυτό ξέρεις πως λέγεται ε;

Να φέρουμε την δημοκρατία,οχι τη μλκια και ονείρωξη του κάθε επαναστάτη της κακιάς ωρας.

Και η δημοκρατία,θέλει χρόνο,κόπο,παιδεία κλπ και οχι τον κάθε ενα τα σπάει επειδή κάποιος μπαίνει στο ιδεολογικό του μάτι.

οχι ομως οργανώνοντας κομματικούς στρατούς.

Κι ενα πρώτο βημα,ειναι να καταργηθούν ακριβώς αυτοί,να περάσει ένα διάστημα και μετα σιγά σιγά να έρθουν τα πράματα σωστά και οχι αυτο το πράμα που συμβαίνει με τις νεολαίες.

Eσενα σε ενοχλουν οι επαναστατες ,εμενα μπορει να με ενοχλουν οσοι εχουν κοκκινα μαλλια γιατι με χαλαει στην αισθητικη μου .Γιατι να φυγουν αυτοι που θελεις εσυ .Και ποιοι ειμαστε εμεις οι δυο σε τελικη αναλυση να αποφασισουμε ποιος θα μιλαει και ποιος οχι .

Δημοσ.

Δεν νομιζω ,ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει οπου θελει αρκει να μην ειναι κατα του νομου .Εχουμε ελευθερια εκφρασης .Αρα το προβλημα εφεξης δεν ηταν το ασυλο ,ηταν οι αποψεις των ατομων .Δεν μπορεις να τους διωξεις γιατι λενε την γνωμη τους.

στην ελλαδα; εισαι σιγουρη;

Δημοσ.

Eσενα σε ενοχλουν οι επαναστατες ,εμενα μπορει να με ενοχλουν οσοι εχουν κοκκινα μαλλια γιατι με χαλαει στην αισθητικη μου .Γιατι να φυγουν αυτοι που θελεις εσυ .Και ποιοι ειμαστε εμεις οι δυο σε τελικη αναλυση να αποφασισουμε ποιος θα μιλαει και ποιος οχι .

Εγω θέλω την επανάσταση,με το υπάρχον σύστημα όμως πολύ απλά ΔΕΝ παίζει να γίνει τπτ,γιατί; γιατί αλλοτριώνονται οι πάντες.

Δημοσ.

Γιατί μπερδεύετε τα πολιτικά με την εκπαίδευση και τον χώρο του πανεπιστημίου?? Δηλαδή η αφισοκόλληση μέχρι και στο ταβάνι με κάνουν πιο πολιτικοποιημένο?? Όταν τα κόμματα ράβουν και κόβουν στο χώρο, έχουν τον τελευταίο λόγο στην διοίκηση και εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα γίνομαι εγώ πιο πολιτικοποιημένος?? Ελευθερία λόγου υπάρχει και θα υπάρχει αλλά εγώ βρίσκομαι στο πανεπιστήμιο και έχω πάει εκεί πρώτα απ όλα για να μορφωθώ και όχι για να πολιτικοποιηθώ. Αν γουστάρετε πολιτικοποίηση να βρίσκεστε, ακόμα και μέσα στο πανεπιστήμιο και να συζητάτε, όχι να βρίσκεστε και να παίζετε ξύλο όπως γίνεται τώρα. Άλλο πολιτικοποίηση και άλλο κομματικοποίηση.

Δημοσ.

Γιατί μπερδεύετε τα πολιτικά με την εκπαίδευση και τον χώρο του πανεπιστημίου?? Δηλαδή η αφισοκόλληση μέχρι και στο ταβάνι με κάνουν πιο πολιτικοποιημένο?? Όταν τα κόμματα ράβουν και κόβουν στο χώρο, έχουν τον τελευταίο λόγο στην διοίκηση και εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα γίνομαι εγώ πιο πολιτικοποιημένος?? Ελευθερία λόγου υπάρχει και θα υπάρχει αλλά εγώ βρίσκομαι στο πανεπιστήμιο και έχω πάει εκεί πρώτα απ όλα για να μορφωθώ και όχι για να πολιτικοποιηθώ. Αν γουστάρετε πολιτικοποίηση να βρίσκεστε, ακόμα και μέσα στο πανεπιστήμιο και να συζητάτε, όχι να βρίσκεστε και να παίζετε ξύλο όπως γίνεται τώρα. Άλλο πολιτικοποίηση και άλλο κομματικοποίηση.

Ωραια ,να μην κοβουν και ραβουν .Δεν απαγορευεται ομως η ελευθερια του να λες την αποψη σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...