Προς το περιεχόμενο

Λουκέτο στα ΑΕΙ από 1/9;

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω μια χαρα διαβαζω. "αν δεν ήταν αυτοί οι μλκες με αυτές τις ιδέες δεν θα ήταν μέσα". Λες οτι αν δεν ηταν το ιντυμιντια θα ηταν εξω . Πώς? Και πως εισαι σιγουρος οτι εγινε χειροτερη η ποινη του?

Σου το έκανα πιο λιανά αλλά απ'οτι φαίνεται όντως ΔΕΝ ξέρεις να διαβάζεις...

Πάρε ξανά την επεξήγηση...

1ον) κάνανε χειρότερα την ποινή του και την μελλοντική του πρόωρη αποφυλάκιση και 2ον) αν δεν ήταν αυτοί οι μλκες με αυτές τις ιδέες δεν θα ήταν μέσα ένας πολλά υποσχόμενος νέος. αυτό είναι γενικά για τους σκαλωμένους αναρχάδες

• Απαντ. 652
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εδω και 10+ χρονια..

Όντως αυτά έχουν ξεκινήσει με τη διεύρυνση της τριτοβάθμιας από το 1997-1998 και δώθε.

B)

Δημοσ.

Όντως αυτά έχουν ξεκινήσει με τη διεύρυνση της τριτοβάθμιας από το 1997-1998 και δώθε.

B)

Άρα από το 1997 πληρώνουμε δίδακτρα... hmmm seems legit...

Δημοσ.

Σου το έκανα πιο λιανά αλλά απ'οτι φαίνεται όντως ΔΕΝ ξέρεις να διαβάζεις...

Πάρε ξανά την επεξήγηση...

Καταρχην κοψε το επιθετικο υφακι "μπαρμπα" και τα ρεστα.

δευτερον σε ρωτησα και δεν απαντησες, πως εισαι σιγουρος οτι εγινε χειροτερα η ποινη του.

Εγω ξερω οτι σε κρατουμενους για πολιτικους λογους, μαζευονται χρηματα βρισκουν δικηγορους κλπ. Οι περισσοτεροι ΘΕΛΟΥΝ υποστηριξη απο τον χωρο τους οταν τους πανε μεσα. Μεσε σε μια νυχτα σε συναυλια αλληλεγγυης ειχαν μαζευτει 2000 ευρω ξερω γω για εγγυησεις κ τα ρεστα.

Δημοσ.

Πέτυχαν τον σκοπό τους; Χέστηκαν όλοι πάνω τους και δεν ξαναπάτησε άνθρωπος; Αυτοί κάνουν καλά την δουλειά που θέλουν να κάνουν. Δε καταλαβαίνω που κολλάει βέβαια στην συζήτηση αλλά οκ.

Δηλαδή τι περισσότερο μπορούσαν να κάνουν;

Λαοθάλασσα έξω απ'τη βουλή κατά του μνημονίου και η κυβέρνηση έκανε τη πάπια.

Δημοσ.

Zeniath, μάλλον θα είσαι ο πρώτος που θα πληρώσεις λόγω μη κατανόησης.

Να το αναδιατυπώσω για να το καταλάβεις, αν έχεις άγνωστε λέξεις υπάρχει θέμα να τις ρωτήσεις:

Η μετακύλιση του κόστους σπουδών από τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα προς τους φοιτητές και τις οικογένειες τους ξεκίνησε με τη διεύρυνση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από κοινοτικούς πόρους. Όταν αυτοί τελείωσαν, το 2001 και κάποιοι το 2004, οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων επέστρεψαν στα προ διεύρυνσης νούμερα, αλλά υπήρχαν αρκετά περισσότερα τμήματα πια.

Το αποτέλεσμα είναι, σήμερα, ο οικογενειακός προϋπολογισμός να πρέπει να καλύψει την έλλειψη πόρων από τα πανεπιστήμια, που ωστόσο ακόμα διακηρύττουν (όπως και η πολιτική ηγεσία) ότι προσφέρουν δημόσια, δωρεάν παιδεία.

Δημοσ.

Καταρχην κοψε το επιθετικο υφακι "μπαρμπα" και τα ρεστα.

δευτερον σε ρωτησα και δεν απαντησες, πως εισαι σιγουρος οτι εγινε χειροτερα η ποινη του.

Εγω ξερω οτι σε κρατουμενους για πολιτικους λογους, μαζευονται χρηματα βρισκουν δικηγορους κλπ. Οι περισσοτεροι ΘΕΛΟΥΝ υποστηριξη απο τον χωρο τους οταν τους πανε μεσα. Μεσε σε μια νυχτα σε συναυλια αλληλεγγυης ειχαν μαζευτει 2000 ευρω ξερω γω για εγγυησεις κ τα ρεστα.

Εννοείται πως θέλουν υποστήριξη αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος που θα ασχοληθεί μαζί τους χώρια την πλύση εγκεφάλου που έχουν φάει κ νομίζουν ότι είναι κ ήρωες. Όταν κάνεις ληστείες/βανδαλισμούς κλπ μόνο πολιτικός κρατούμενος δεν είσαι. Με συναυλίες όμως δεν μειώνεις τα 15-20 χρόνια μέσα. Πως είμαι σίγουρος; Για να έχω επαφές κλπ και να έχω μπει και στο μάτι της αστυνομίας λόγω της σχέσης μου με το εν λόγω πρόσωπο κάτι θα ξέρω.

Δημοσ.

Εννοείται πως θέλουν υποστήριξη αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος που θα ασχοληθεί μαζί τους χώρια την πλύση εγκεφάλου που έχουν φάει κ νομίζουν ότι είναι κ ήρωες. Όταν κάνεις ληστείες/βανδαλισμούς κλπ μόνο πολιτικός κρατούμενος δεν είσαι. Με συναυλίες όμως δεν μειώνεις τα 15-20 χρόνια μέσα. Πως είμαι σίγουρος; Για να έχω επαφές κλπ και να έχω μπει και στο μάτι της αστυνομίας λόγω της σχέσης μου με το εν λόγω πρόσωπο κάτι θα ξέρω.

Δεν σου μιλαω για ληστειες, σου μιλαω για συμμετοχη σε πορειες κλπ, οχι για πραξεις που θα φας 10 χρονια φυλακη. Αλλα για κατι λιγοτερο μεμπτο, οπου η οικονομικη και δικηγορικη βοηθεια θα σε βοηθησει.

Δημοσ.

Zeniath, μάλλον θα είσαι ο πρώτος που θα πληρώσεις λόγω μη κατανόησης.

Να το αναδιατυπώσω για να το καταλάβεις, αν έχεις άγνωστε λέξεις υπάρχει θέμα να τις ρωτήσεις:

Η μετακύλιση του κόστους σπουδών από τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα προς τους φοιτητές και τις οικογένειες τους ξεκίνησε με τη διεύρυνση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από κοινοτικούς πόρους. Όταν αυτοί τελείωσαν, το 2001 και κάποιοι το 2004, οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων επέστρεψαν στα προ διεύρυνσης νούμερα, αλλά υπήρχαν αρκετά περισσότερα τμήματα πια.

Το αποτέλεσμα είναι, σήμερα, ο οικογενειακός προϋπολογισμός να πρέπει να καλύψει την έλλειψη πόρων από τα πανεπιστήμια, που ωστόσο ακόμα διακηρύττουν (όπως και η πολιτική ηγεσία) ότι προσφέρουν δημόσια, δωρεάν παιδεία.

Εγώ φίλε μου μια χαρά καταλαβαίνω και ξέρω τι λέω όπως και ξέρω ότι 5μιση χρόνια τώρα (ναι είμαι ρεμάλι αιώνιος το ξέρω) δεν έχω δώσει φράγκο για τις σπουδές μου και οι καθηγητές μας κυνηγάνε για να ΠΑΡΟΥΜΕ τα συγγράματα τα δωρεάν όχι να πληρώσουμε επιπλέον κ από την τσέπη μας.

ΠΧ: Το ότι ο αδερφός μου είναι 11 χρόνια φοιτητής φταίει το κράτος που δεν τον πληρώνει κιόλλας ή μήπως αυτός όντας τόσα χρόνια φοιτητής κοστίζει στο κράτος; Ρε θα σοβαρευτούμε η θα λέμε ασυναρτησίες;

Δεν σου μιλαω για ληστειες, σου μιλαω για συμμετοχη σε πορειες κλπ, οχι για πραξεις που θα φας 10 χρονια φυλακη. Αλλα για κατι λιγοτερο μεμπτο, οπου η οικονομικη και δικηγορικη βοηθεια θα σε βοηθησει.

Άλλο αυτό δεν μιλάω για τέτοια γεγονότα. Σε τέτοιες καταστάσεις υποστηρίζω και εγώ όπως έχω κάνει κ στο παρελθόν όπως και θα κάνω και στο μέλλον, αυτά μπορείς να τα ξεπεράσεις και να συνεχίσεις την ζωή σου.

Υ.Γ. Κοίτα να δεις που τα τα βρούμε σε κάποια θέματα. Δεν ζητάω να ακολουθείς τις απόψεις μου, αλλά σέβομαι το ότι αναγνωρίζουμε πως σε κάποια πράγματα συμφωνούμε. :)

Δημοσ.

Οχι δεν καταλαβαινεις .Δεν εννοει αυτο οταν λεει μετακυλιση .Δεν σημαινει οτι πρεπει να τον πληρωνουν.Αλλα τελος παντων ,εννοει οτι μειωνεται η χρηματοδοτηση και θα αναγκαστουν απο εδω και περα να αυξηθουν τα εξοδα των οικογενειων.

Δημοσ.

Zeniath, uίγεις ένα άλλο σημαντικό θέμα: τη διάρκεια σπουδών.

Πια είναι πολύ αργά, διότι όλοι έχουν αποδεχτεί τα χρονικά όρια.

Για εμένα είναι λάθος να υπάρχει μέγιστο χρονικό όριο φοίτησης για την αποβολή κάποιου από το ίδρυμα. Το σωστό θα ήταν η αποβολή να εξαρτάται από την επίδοση του φοιτητή.

Με παράδειγμα για να γίνει κατανοητό: Αν κάποιος κρίνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει μόνο σε 2 μαθήματα το εξάμηνο του, θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να δηλώσει μόνο 2 μαθήματα. Αν το έκανε αυτό για όλα τα μαθήματα του σε μία σχολή με 60 μαθήματα, θα τελείωνε σε 15 χρόνια. Με τον όρο όμως, σε περίπτωση αποτυχίας έστω και σε 1 μάθημα σε οποιοδήποτε εξάμηνο, το πανεπιστήμιο υποχρεωτικά τον αποβάλει.

Σε αυτήν την πρόταση υπάρχει η ένσταση, ότι σε 15 χρόνια πολλά αλλάζουν στην επιστήμη (όπως και στη ζωή των ανθρώπων, πχ ανεργία, έλλειψη πόρων, παιδιά κλπ κλπ), αλλά τι 15; τι 11 που κάνει ο αδερφός σου (για παράδειγμα);

Με αυτόν τον τρόπο, όντως το πανεπιστήμιο θα ήξερε και ποιοι σπουδάζουν και ποιοι παρακολουθούν και θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τους πόρους του. Άλλο να βάζεις μάθημα σε αμφιθέατρο των 300 και να το παρακολουθούν 50 κι άλλο να χρειάζεσαι μία αίθουσα των 50. Παρόμοια και τις θέσεις στα εργαστήρια και πάει λέγοντας.

Ωστόσο, αυτό είναι πια φιλολογική συζήτηση.

Δημοσ.

κάνα ΙΕΚ θα κλείσει? να γελάσουμε λίγο...

ρε το ΞΥΝΗ είναι 40 χρόνια στην αγορά...

εεελα ρε το 70 υπήρχαν ΙΕΚ, waw...

Δημοσ.

Zeniath, uίγεις ένα άλλο σημαντικό θέμα: τη διάρκεια σπουδών.

Πια είναι πολύ αργά, διότι όλοι έχουν αποδεχτεί τα χρονικά όρια.

Για εμένα είναι λάθος να υπάρχει μέγιστο χρονικό όριο φοίτησης για την αποβολή κάποιου από το ίδρυμα. Το σωστό θα ήταν η αποβολή να εξαρτάται από την επίδοση του φοιτητή.

Με παράδειγμα για να γίνει κατανοητό: Αν κάποιος κρίνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει μόνο σε 2 μαθήματα το εξάμηνο του, θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να δηλώσει μόνο 2 μαθήματα. Αν το έκανε αυτό για όλα τα μαθήματα του σε μία σχολή με 60 μαθήματα, θα τελείωνε σε 15 χρόνια. Με τον όρο όμως, σε περίπτωση αποτυχίας έστω και σε 1 μάθημα σε οποιοδήποτε εξάμηνο, το πανεπιστήμιο υποχρεωτικά τον αποβάλει.

Σε αυτήν την πρόταση υπάρχει η ένσταση, ότι σε 15 χρόνια πολλά αλλάζουν στην επιστήμη (όπως και στη ζωή των ανθρώπων, πχ ανεργία, έλλειψη πόρων, παιδιά κλπ κλπ), αλλά τι 15; τι 11 που κάνει ο αδερφός σου (για παράδειγμα);

Με αυτόν τον τρόπο, όντως το πανεπιστήμιο θα ήξερε και ποιοι σπουδάζουν και ποιοι παρακολουθούν και θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τους πόρους του. Άλλο να βάζεις μάθημα σε αμφιθέατρο των 300 και να το παρακολουθούν 50 κι άλλο να χρειάζεσαι μία αίθουσα των 50. Παρόμοια και τις θέσεις στα εργαστήρια και πάει λέγοντας.

Ωστόσο, αυτό είναι πια φιλολογική συζήτηση.

Συμφωνώ και επ'αυξάνω

Οχι δεν καταλαβαινεις .Δεν εννοει αυτο οταν λεει μετακυλιση .Δεν σημαινει οτι πρεπει να τον πληρωνουν.Αλλα τελος παντων ,εννοει οτι μειωνεται η χρηματοδοτηση και θα αναγκαστουν απο εδω και περα να αυξηθουν τα εξοδα των οικογενειων.

Καταλαβαίνω μωρέ τι λέει απλά τι θέτω σαν πρόβλημα κατά την άποψή μου:

1ον) Όταν οι καθηγητές βγάζουν βιβλία και σε υποχρεώνουν να πάρεις και τα 2 (το ένα δωρεάν και το άλλο με φράγκα) τότε δεν είναι θέμα κυβερνητικό αλλά λεχριτιάς από θέμα καθηγητών που θέλουν να βγάλουν φράγκα από εμάς.

2ον) Αν τις χρηματοδοτήσεις δεν τις τρώγανε μεταξύ τους (πάλι οι καθηγητές) δεν θα υπήρχε πρόβλημα με συνέπεια να πουν ότι σίτιση με εκκαθαριστικό, εστίες τέλος, βιβλία τα αγοράζετε, βοήθημα γιοκ κλπ κλπ.

Δεν λέω πάλι ότι όλοι οι καθηγητές είναι λεχρίτες, ίσα ίσα είμαι χαρούμενος που έχω καθηγητές που τους βλέπω σαν πρότυπα (έτσι θα έπρεπε όχι να τους μισούμε) αλλά οι κακοδιοίκηση και οι μειώσεις των χρηματοδοτήσεων είναι άμεση συνέπεια κακών καθηγητών/ΔΣ/Συμβουλείων κλπ

Δημοσ.

Απο που προκυπτει αυτο;Οτι τα χρηματα μειωθηκαν λογω κακοδιαχειρισης .Τα χρηματα μειωθηκαν λογω περικοπων.

Δημοσ.

Απο που προκυπτει αυτο;Οτι τα χρηματα μειωθηκαν λογω κακοδιαχειρισης .Τα χρηματα μειωθηκαν λογω περικοπων.

Nop πρώτα ξεκίνησαν οι περικοπές "για να μάθουν" οι καθηγητές και μετά ήρθε η τρόικα. Θα μου πεις καλή δικαιολογία η κακοδιαχείριση, όντως αλλά δεν σταματάει να ισχύει είτε σαν πραγματικός λόγος είτε σαν δικαιολογία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...