Προς το περιεχόμενο

Λουκέτο στα ΑΕΙ από 1/9;

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο 18χρονος Νίκος κατάφερε να εισαχθεί στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συγκεντρώνοντας μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες πανελλαδικώς, δηλαδή 19.721 μόρια, αλλά δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει πτυχίο από τη χώρα του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αδέσμευτος Τύπος", ο μικρός, αλλά θαυματουργός Νίκος αν και δηλώνει ευτυχής που κατάφερε να εισαχθεί σε ένα από τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα της χώρας, επιθυμεί να φύγει στο εξωτερικό.

"Ήμουν μαθητής στη Γερμανική Σχολή Αθηνών και παράλληλα με τις πανελλήνιες, έδωσα και τις αντίστοιχες Γερμανικές και κατάφερα να πάρω υποτροφία για τη σχολή Μηχανολογίας του Μόναχο", δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα.

Αν και για καιρό τώρα η επιλογή αποτελούσε δίλημμα, πλέον δηλώνει πεπεισμένος για τη μόνιμη μετανάστευσή του. "Τι να κάνω εδώ;", αναρωτιέται. "Στη Γερμανία ξέρω ότι θα μπορώ να ολοκληρώσω τον κύκλο σπουδών μου στα τέσσερα χρόνια, χωρίς να αγωνιώ για κάθε εξάμηνο για το αν θα το χάσω ή όχι, λόγω καταλήψεων, κινητοποιήσεων και έλλειψης οργάνωσης. Λυπάμαι αλλά είναι καλύτερο για μένα να φύγω", ολοκληρώνει ο 18χρονος Νίκος.

http://news247.gr/ellada/paideia/Panellinies/h_katantia_toy_ellhnikoy_panepisthmioy_diwxnei_toys_aristoyxoys.1347353.html

• Απαντ. 652
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πλύση εγκεφάλου λέγεται αυτό που κάνουν στο παιδάκι.

Υπάρχουν πολύ πιο σοβαροί λόγοι να σπουδάσεις στη Γερμανία από τον τεχνητή φοβία του "θα χαθεί το εξάμηνο".

Και οι εξετάσεις που έδωσε είναι το απολυτήριο...

Δημοσ.

ο νομος για την καταργηση του ασυλου εχει ψηφιστει? δλδ αμα παρω την αστυνομια και τους πω να τους παρουν σηκωτους και να μου ανοιξουν την σχολη θα γινει? η εστω εχουν υποχρεωση να το κανουν??

δν trollaro ενα ναι ή ενα οχι θελω...

Δημοσ.

Το ιδιο που θα γινει αν παρω τηλ εγω και τους πω να σε συλλαβουν γιατι δεν μου αρεσει αυτο που φορας .Τπτ.Πρεπει να διαπραξουν κατι για να συλληφθουν .Παντως ενδιαφερουσα σκεψη..

Δημοσ.

Το ιδιο που θα γινει αν παρω τηλ εγω και τους πω να σε συλλαβουν γιατι δεν μου αρεσει αυτο που φορας .Τπτ.Πρεπει να διαπραξουν κατι για να συλληφθουν .Παντως ενδιαφερουσα σκεψη..

ωωωωωωωωχ εσυ ... :fear: τεσπα μονο αυτο θα σου δωσω αμα βρεις κατι παρομοιο για την ενδυμασια πες το μου http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CCgQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.upatras.gr%2Findex%2Fpage%2Fid%2F92%2Ffile%2FN_1268_1982.pdf&rct=j&q=%CE%9D.%201268%2F1982%2C&ei=pSBdTo-nOc21hAeXx8CaBA&usg=AFQjCNGa6Wwb8Y7TytObT3gu4acLMKpWsw&sig2=fKiaeT9NlYOx-NotOZpH9g&cad=rja

Δημοσ.

Κοιτα η ερωτηση νομιζω ειναι αυτονοητη .Η αστυνομια παρεμβαινει οταν η σχολη κλεινει με το ετσι θελω ..την στιγμη που ψηφηστηκε ως τι θα παρεμβει;Επειδη το λες εσυ;Ωραια ε και;

Ναι ,ο Αδωνης μας πειραξε .Σε λιγο θα γινουμε Αμερικη και θα καλουμε την αστυνομια επειδη δεν εχει κοτοκροκετες το εστιατοριο..

Δημοσ.

η καταληψη δημοσιων κτηριων ειναι παρανομη ειτε εχει ψηφιστει ειτε οχι ... για πολλους λογους περισσοτερα εδω : http://en.wikipedia.org/wiki/Right_to_education το μονο που τους απέτρεπε μεχρι τωρα ητα το ασυλο καθως δεν μπορουσαν να μπουν στον πανεπιστημιακό χωρο... αλλα δν θα συζητησω εαν ειναι σωστο η οχι στ φορουμ εσυ πιστευεις τα δικα σου εγω τα δικα μου και... Η ερωτηση ειναι απλη οποιος ξερει απαντα το ασυλο αυτην την στιγμη υπαρχει η οχι?

Δημοσ.

Ναι υπάρχει! Δεν έχει βγει το ΦΕΚ. Παπαρολογίες είναι επειδή και να μην υπήρχε, η διαδικασία για την επέμβαση της αστυνομίας είναι ίδια όπως για όποια άλλη περίπτωση. DoH

Δημοσ.

Δλδ εισαι σιγουρος οτι μπορει να μπει η αστυνομια με το ετσι θελω και να ανοιξει την σχολη επεδη λες εσυ οτι ειναι παρανομη;Οκ τοτε παρε και πες μας τι σου ειπαν .Τι μας ρωτας;Οταν θα βγει το φεκ να παρει τηλ να δουμε τι θα του πουνε..

Δημοσ.

Δλδ εισαι σιγουρος οτι μπορει να μπει η αστυνομια με το ετσι θελω και να ανοιξει την σχολη επεδη λες εσυ οτι ειναι παρανομη;Οκ τοτε παρε και πες μας τι σου ειπαν .Τι μας ρωτας;

για τελευταια φορα ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ!!!! δεν το λεω εγω ΔΙΑΒΑΣΕ

και αντε για να μην σε κουραζω

Ν. 1268/1982, άρθρο 25, παράγραφος 4,

"Διακοπή του εκπαιδευτικού έργου αλλά και της εν γένει λειτουργίας ενός A.E.I., πέρα από τα προβλεπόμενα στο νόμο, είναι δυνατή με απόφαση της Συγκλήτου και μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις."

Δημοσ.

για τελευταια φορα ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ!!!! δεν το λεω εγω ΔΙΑΒΑΣΕ

και αντε για να μην σε κουραζω

Ν. 1268/1982, άρθρο 25, παράγραφος 4,

"Διακοπή του εκπαιδευτικού έργου αλλά και της εν γένει λειτουργίας ενός A.E.I., πέρα από τα προβλεπόμενα στο νόμο, είναι δυνατή με απόφαση της Συγκλήτου και μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις."

Ωραια για αυτο και σου ειπα .Απο το να παριστανουμε τους αυτοκλητους νομικους εδω .Παρε τηλ στην αστυνομια να δουμε τι θα γινει..μπορει να γινει η οχι;

Δημοσ.

Ο νόμος που αναφέρεις είναι υπό κατάργηση και σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, το άσυλο ισχύει.

Όταν πάψει να ισχύει ο νόμος του 1982, με την έκδοση του ΦΕΚ για το νόμο της Διαμαντοπούλου, τότε θα μπορείς να κάνεις καταγγελία στην αστυνομία ή θα καταθέτεις μήνυση για τα φοιτητικά εγκλήματα. Σήμερα και μέχρι την έκδοση του φεκ, πάλι μπορείς να το κάνεις και η εισαγγελεία θα στείλει αίτημα στην επιτροπή ασύλου του ιδρύματος, διότι έτσι ορίζεται στο νόμο του 82 και της Γιαννάκου.

Κατανοητό τώρα;

Το ποια θα είναι η διαδικασία και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις όταν πρωτομπει η αστυνομία σε πανεπιστήμιο, περίμενε και θα τις δούμε...

Όσο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση που αναφέρεις, νομίζω πως τα έχεις μπερδέψει λιγουλάκι.

Δημοσ.

Δεν φταει αυτος υπηρχε μια ερμηνεια προσφατα απο καποιον σε εναν νομο ,που ελεγε δικαιωμα στην εργασια και στην εκπαδευση για ολους ,ο οποιος προφανως εννοει οτι ολοι εχουν προσβαση στην παιδεια και την εργασια χωρις να εμποδιζεται καμια μειονοτητα ο οποιος ερμηνευτηκε απο καποιον ως οτι απογορευονται να γινονται απεργειες πχ γιατι δεν μπορει το εργοστασιο να δουλεψει,αρα απαγορευεται .Οχι και αυτο ηταν ενδιαφερουσα ερμηνεια..φταιω μετα εγω που σχολιαζω και γινομαι κακια .

Δημοσ.

Όσο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση που αναφέρεις, νομίζω πως τα έχεις μπερδέψει λιγουλάκι.

1) ευχαριστω για την ενημερωση αυτο ηθελα να μαθω αν μπορω να κανω καταγκελια οκ ακομα δν μπορω αναμενουμε

2) για εξηγησε μου εσυ τοτε .. γιατι εγω το καταλαβαινω ως

"Higher Education (at the University Level) should be provided according to capacity. That is, anyone who meets the necessary education standards should be able to go to university."

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...