saya Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Ε ας μην συγκρίνουμε τώρα ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο με το μέσο ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ βρε σάγια! Ξαναλέω, campus, τεχνικές και εκπαιδευτικές υποδομές, εργαστήρια, δραστηριότητες, ποιότητα μαθημάτων, καθηγητές. Η μέρα με την νύχτα είναι. Και πάλι όμως δεν σου φαίνεται παράξενο που κάλλιστα ο μ.ο. φοίτησης της νομικής του Yale και του ΤΕΙ Αυτοματισμού Πειραιά (τυχαίο παράδειγμα) μπορεί να είναι και ο ίδιος (άντε, να απέχουν ενα χρόνο); Αυτό δυστυχώς δεν έχει να κάνει με την τριτοβάθμια μόνο, αλλά με την εκπαίδευση γενικότερα. Μίλησες πρίν για στρατιωτάκια στα πανεπιστήμια. Εγώ σου λεω και στα γυμνάσια και στα λύκεια. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν μαζικά, αλλά δεν. Την λέξη "αιώνιος" προσωπικά την χρησιμοποιώ πάντα με την άσχημη έννοια, αυτούς που αναφέρεις τους καταλαβαίνω γιατί λίγο-πολύ είμαι ένας από αυτούς. Το πρόβλημά μου το έχω με όσους εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση. Το θέμα είναι πόσοι -από την σχολή μου- έχουν καθυστερήσει τις σπουδές τους από επιλογή (αναβολές, κόμματα και τα ρέστα) και πόσοι έχουν πραγματικά κάποιο πρόβλημα; Να είναι 80%-20%; Άντε 70%-30%. Παραπάνω δεν. Μιλάω αναλογικά με όσο κόσμο ξέρω από τη δική μου σχολή. Σε άλλες σχολές σίγουρα οι αριθμοί μπορεί να είναι και ανάποδοι. Αλλά αν το δεις συλλογικά, σε καμία περίπτωση οι "αραχτοί" δεν είναι μειοψηφία. Και σπάζομαι που εξ'αιτίας των "αιωνίων", παίρνει η μπάλα και τους υπόλοιπους. Βγάλανε τώρα λέει κατηγορία ημιφοίτησης or whatever. Μη χέσω. Το θέμα δυστυχώς είναι πως πια δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν καθηγητές, δεν υπάρχουν υποδομές, βολοδέρνουν και οι "αιώνιοι" κοπτώμενοι μάλιστα που σπουδάζουν ακόμα δίπλα σε πιπίνια, ε δεν θέλει και πολύ για να λυγίσει το σύστημα και να βουλιάξουμε όλοι μαζί. Να σε πληροφορησω κατι; Δεν ξερει τι γινοταν 20 χρονια πριν. Αλλα πλεον τα πιο πολλα παιδια αντιπαθουν τα κομματα. Αντε σε καθε τμημα οι κοματοποιημενοι να ειναι ολοι μαζι 50 ατομα; Ε και απο αυτους πολλοι τελειωνουν και στην ωρα τους. Ο πιο πολυς κοσμος που καθυστερει η καποιο προβλημα εχει η ανωριμοτητα λογω ηλικιας. Και ξερω και κοσμο που μπηκαν σε μια σχολη μεγαλωσαν παιδια και γυρισαν στα 40κατι και ειναι υποδειγματικοι φοιτητες. Αυτο που λεμε ισοβια παδεια; Κατι τετοιο. Δεν ειπα να τους πληρωνει η πολιτεια. Σαφως ηταν απαραδεκτο καποιοι να αφηνουν επιτηδες παιδια για να φαινεται οτι η σχολη εχει πολλα ατομα . Αλλα γιατι να το πληρωσει ο αλλος που δεν εχει αλλη επιλογη. Γιατι στην Ελλαδα μετα τον πρωτο χρονο μπαινεις με το 10% νκαι ,μετα απο ενα διαστημα νομιζω καταργειται. Ξανα πανελλαδικες; Ελεος. Δεν συγκρινα το γεηλ με τις Ελληνικες υποδομες. Αλλα ισα ,ισα στο γεηλ θα παρουν τους καλυτερους και παλι εκει ο μεσος ορος ειναι 6,5 χρονια. Και μια χαρα ειναι η φημη τους.Απο αυτο να καταλαβεις οτι καποια κολεγιακια μην πω ποιου στην Αγγλια, μεφημη αθλια . Δεν κρατουν αυτο το συστημα για την φημη τους. Και σου ξαναειπα και εγω να ημουν επιχειρηματιας τα ιδια θα εκανα. Πανεξυπνο ειναι. saya ασε το αμερικανικο συστημα εδω το ελληνικο καλα καλα δεν νιωθεις.ακουσε εκει στις ταινιες!! Συμβαινει για αυτο το βαζουν. Το να εισαι σινεφιλ νομιζω η να διαβαζεις βιβλια, ανοιγει το μυαλο. Πολυ περισσοτερο απο το εχεις αποψη απο αυτο που φανταζεσαι..καλυτερα περιπου πληροφορημενος παρα ασχετος με αποψη περι των παντων οπως μας συμφερει. Ασε με να γνωριζω πχ οτι στην Αμερικη εχει γκετο και ας το γνωριζω απο ταινια. Ψεμα ειναι; Ο τροπος μας πειραξε;
akpe Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 [..]η ανωριμοτητα λογω ηλικιας. Και λόγω "ευκαιρίας" Γιατι στην Ελλαδα μετα τον πρωτο χρονο μπαινεις με το 10% νκαι ,μετα απο ενα διαστημα νομιζω καταργειται. Ξανα πανελλαδικες; Ελεος.. I'm there with you, εγώ θα προτιμούσα ανεξάρτητες εισαγωγικές για κάθε σχολή με ή χωρίς προπαρασκευαστικό έτος, but that's just me. Συμβαινει για αυτο το βαζουν. Το να εισαι σινεφιλ νομιζω η να διαβαζεις βιβλια, ανοιγει το μυαλο. Πολυ περισσοτερο απο το εχεις αποψη απο αυτο που φανταζεσαι.. Ντάξ, γενικά αυτά που αναφέρεις μπορεί να συμβαίνουν αλλά η τηλεόραση και το σινεμά δεν είναι πάντα και η καλύτερη πηγή Εντωμεταξύ ακόμα και στο Αμέρικα πρέπει να δώσεις SAT/ACT, βέβαια εκεί δεν σε περιορίζει η ηλικία ούτε το πότε τελείωσες την δευτεροβάθμια. Αλλά και πάλι, δεν είναι τόσο εύκολο να μπείς σε ενα "καλό" πανεπιστήμιο.
saya Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Και λόγω "ευκαιρίας" I'm there with you, εγώ θα προτιμούσα ανεξάρτητες εισαγωγικές για κάθε σχολή με ή χωρίς προπαρασκευαστικό έτος, but that's just me. Ντάξ, γενικά αυτά που αναφέρεις μπορεί να συμβαίνουν αλλά η τηλεόραση και το σινεμά δεν είναι πάντα και η καλύτερη πηγή Εντωμεταξύ ακόμα και στο Αμέρικα πρέπει να δώσεις SAT/ACT, βέβαια εκεί δεν σε περιορίζει η ηλικία ούτε το πότε τελείωσες την δευτεροβάθμια. Αλλά και πάλι, δεν είναι τόσο εύκολο να μπείς σε ενα "καλό" πανεπιστήμιο. Η καλυτερη πηγη δεν ειναι. Αλλα καλυτερα να δεις 10 ταινιες για τον δευτερο παγκοσμιο, καλες πχ η να διαβασεις 10 βιβλια παρα να μην ξερεις τιποτα. Βεβαια το τι εγινε εκει οσο ενας αυτοπτης δεν προκειται ποτε να το μαθεις. Καποιες γνωσεις τις παιρνεις. Για αυτο λενε οτι ο ταδε εχει γνωσεις , ειναι διαβασμενος η βλεπει ντοκυμαντερ πχ, εχει δει ταινιες σκηνοθετων, οχι τυπου scream ,προς θεου. Στην Αμερικη νομιζω, πλυν καποιων σχολων που δινεις εξετασεις. Οι πιο πολλες ειναι με βαθμολογια. Αλλα στην Ελλαδα δεν γινεται αυτο. Εκει τα σχολεια λειτουργουν σαν ιδιωτικα. Αν καποιος δασκαλος δεν ειναι δικαιος μπορουν να τον διωξουν. Εδω με την μονιμοτητα. Θα βαζει ο καθενας οτι βαθμους θελει σε οποιον ειναι γνωστος του η τον συμπαθει. Το να παρεις σβαρνα 100 σχολες και να δινεις σε καθε μια ειδικα στην Αθηνα πχ θα ειναι ανεφικτο..
akpe Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Στην Αμερικη νομιζω, πλυν καποιων σχολων που δινεις εξετασεις. Οι πιο πολλες ειναι με βαθμολογια. Βαθμολογία δευτεροβάθμιας εννοείς; Όχι, καμία σχέση. Στα περισσότερα πανεπιστήμια (και -ίσως- και σε community colleges, δεν είμαι σίγουρος) πρέπει να δώσεις κάποια test όπως π.χ. το SAT. Βάσει του σκόρ σου σε αυτό το τέστ μπαίνεις, όχι της βαθμολογίας του λυκείου.
saya Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Βαθμολογία δευτεροβάθμιας εννοείς; Όχι, καμία σχέση. Στα περισσότερα πανεπιστήμια (και -ίσως- και σε community colleges, δεν είμαι σίγουρος) πρέπει να δώσεις κάποια test όπως π.χ. το SAT. Βάσει του σκόρ σου σε αυτό το τέστ μπαίνεις, όχι της βαθμολογίας του λυκείου. Tι να σου πω δεν ξερω σε τι ποσοστο γινεται. Α, εχουν και τις υποτροφιες . Πχ επειδη εισαι καλος αθλητης μπορει να σε παρουν σε ενα κολεγειο. Να παιζεις και στην ομαδα τους. Αρκει βεβαια να μην εχεις βαθμους 0. Μια βαση να κρατας.
Nord_Chaos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά γνωρίζει ή έχει κανείς ακούσει αν οι καταλήψεις πρόκειται να συνεχιστούν και μετά τις 12/09;..Μέχρι τότε έχει αποφασιστεί κατάληψη στα περισσότερα τμήματα πανελλαδικά..
akpe Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Στα τει αθήνας πάντως αποφασίσανε κατάληψη μέχρι 16/9 και έναρξη εξεταστικής στις 19/9 προφανώς προκειμένου να μην χαθεί το επόμενο εξάμηνο. Λογικά κάτι παρόμοιο θα κάνουν και οι άλλες σχολές...
Nord_Chaos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Καλό το ότι στα ΤΕΙ Αθήνας τουλάχιστον μιλάνε για έναρξη εξεταστικής..Εδώ στην Πάτρα, όχι μόνο για έναρξη δεν μιλάνε, αλλά για μεταφορά της εξεταστικής αυτής τον Γενάρη και διπλή εξεταστική τότε μαζί με τις εξετάσεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου..
vk13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά γνωρίζει ή έχει κανείς ακούσει αν οι καταλήψεις πρόκειται να συνεχιστούν και μετά τις 12/09;..Μέχρι τότε έχει αποφασιστεί κατάληψη στα περισσότερα τμήματα πανελλαδικά.. Λογικά θα συνεχιστούν. Και αυτό στο λέω γιατί έχει αρχίσει και η παράταξη του ΚΚΕ (το Μ.Α.Σ) να κατεβάζει καταλήψεις ακόμα και η ΠΑΣΠ σε μερικές σχολές στηρίζει. Υπάρχουν και ανεξάρτητοι φυσικά που δεν θέλουν καταλήψεις αλλά η πλειοψηφία των παρατάξεων είναι υπέρ. Οπότε είναι καθαρά θέμα πότε θα σταματήσουν αυτοί (αν και σύντομα δεν το βλέπω). Προσωπικά εκτιμώ τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες κατάληψη... Στα τει αθήνας πάντως αποφασίσανε κατάληψη μέχρι 16/9 και έναρξη εξεταστικής στις 19/9 προφανώς προκειμένου να μην χαθεί το επόμενο εξάμηνο. Λογικά κάτι παρόμοιο θα κάνουν και οι άλλες σχολές... Σοβαρά; Και αυτή η απόφαση βγήκε από το φοιτητικό σύλλογο ή από πρυτανεία κτλπ; Τουλάχιστον σας δίνουνε και 10 μέρες περιθώριο... Εμένα στη δική μου σχόλη όχι μόνο δε ξέρει κανείς τι θα γίνει με την εξεταστική (όταν τελειώσουν οι καταλήψεις) αλλά ακούγεται ότι πάει για διπλή το Φεβρουάριο. Αλλά εδώ υπάρχει ένα θέμα ρε παιδιά!!! Με το νέο νόμο καταργούνται οι διπλές εξεταστικές, πώς θα γίνει διπλή;;; Δηλαδή αρχίσανε τη μη εφαρμογή του από τώρα... Kαι για διπλή ακούγεται και για άλλες σχολές απ' ότι μαθαίνω από φίλους...
Nord_Chaos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Το κακό είναι ότι ο νόμος δεν αναφέρει κάτι περί διπλής εξεταστικής..Αν προβλέπονταν "απαγόρευση μετάθεσης μια εξεταστικής σε περίοδο διαφορετική από αυτήν που αρχικά προβλέπονταν", θα βλέπαμε τότε για πότε θα τρέχανε κάποιοι να ανοίξουν τις σχολές για να διενεργηθούν οι εξετάσεις... << Εδώ ο νέος νόμος >> (το άρθρο 33 αναφέρεται στις εξετάσεις)..
-nick- Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Βασικα αυτο δεν ειναι κακο, το καλο ειναι.
thomasG4 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Το κακό είναι ότι ο νόμος δεν αναφέρει κάτι περί διπλής εξεταστικής..Αν προβλέπονταν "απαγόρευση μετάθεσης μια εξεταστικής σε περίοδο διαφορετική από αυτήν που αρχικά προβλέπονταν", θα βλέπαμε τότε για πότε θα τρέχανε κάποιοι να ανοίξουν τις σχολές για να διενεργηθούν οι εξετάσεις... << Εδώ ο νέος νόμος >> (το άρθρο 33 αναφέρεται στις εξετάσεις).. Αρθρο 33,Παραγραφος 8 Οι εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά µετά τοπέρας του χειµερινού και του εαρινού εξαµήνου για τα µαθήµατα που διδάχθηκαν στα εξάµηνα αυτά, αντίστοι- χα. Ο φοιτητής δικαιούται να εξεταστεί στα µαθήµατα και των δύο εξαµήνων πριν από την έναρξη του χειµερι- νού εξαµήνου. Ειδική µέριµνα λαµβάνεται για την προ- φορική εξέταση φοιτητών µε αποδεδειγµένη πριν από την εισαγωγή τους στο ίδρυµα δυσλεξία, σύµφωνα µε διαδικασία που ορίζεται στον Εσωτερικό Κανονισµό του ιδρύµατος. Δεν χρειαζεται να απαγορευει συγκεκριμενα οτι η εξεταστικη δεν μπορει να μεταφερθει σε μια αλλη.Το λεει ξεκαθαρα οτι οι εξετασεις διενεργουνται αποκλειστικα μετα το περας του εκαστοτε εξαμηνου.
minaras_tio Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Στα τει αθήνας πάντως αποφασίσανε κατάληψη μέχρι 16/9 και έναρξη εξεταστικής στις 19/9 προφανώς προκειμένου να μην χαθεί το επόμενο εξάμηνο. Λογικά κάτι παρόμοιο θα κάνουν και οι άλλες σχολές... Αυτο που γραφει ο φιλος,ισχυει για ολο το τει? Γιατι η Στεφ στις 14 εχει συνελευση και μετα θα δειξει… http://www.neolaia.gr/2011/08/30/tei-synexis-enimerwsi-katalipseis-sineleyseis/
saya Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Και παλι λεει ο μαθητης δικαιουται να εξεταστει στα μαθηματα αυτα πριν την αρχη του χειμερινου εξαμηνου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.