Manitari Magiko Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα. Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησα κι εγώ το παιχνίδι του Web Design με αφορμή τη σχολή μου (ετοιμάζω πτυχιακή). Ο καθηγητής μου πρότεινε το πακέτο XAMPP + PHP για να κάνω τη δουλειά μου. Μέχρι ένα σημείο όλα πήγαιναν ρολόϊ όταν επιχείρησα να συνδέσω βάση - σελίδα. Για κάποιο λάθος στην πορεία, που λογικά εγώ δε γνωρίζω ακόμη, δε μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα ("Page Not Found!") με αποτέλεσμα να έχω κολλήσει και να έχω χάσει αρκετό από το χρόνο που διαθέτω. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή καθώς και οποιαδήποτε πρόταση για κανέναν κατατοπιστικό οδηγό. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Uberalles_gr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μπορείς να μας δείξεις τον κώδικα που χρησιμοποιείς για να συνδέσεις σελίδα με βάση;;
Chemical Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις απαντηση, απο τη στιγμη που δεν ξερεις την ερωτηση
Adawn Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Για κάποιο λάθος στην πορεία, που λογικά εγώ δε γνωρίζω ακόμη, δε μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα ("Page Not Found!") μην το πάρεις στραβά ... λογικά είσαι σε σχολή πληροφορικής.... είσαι "τελειόφοιτος", δηλαδή έχεις κάνει όλα τα μαθήματα... και έχεις τέτοια κολλήματα? By the way: να σε ρωτήσω γιατί εγώ "ήμουν" πρωτάκι... στο 7ο εξάμηνο κάνεις πρακτική στο 8ο κάνεις πτυχιακή στο 7ο, όπου θα πας κάπου να δουλέψεις... 1ον? κανονικό 8αωρο? 2ον? αφού το πρόγραμμα σπουδών έχει μαθήματα και στο 7ο και στο 8ο εξάμηνο, πως συνδυάζονται? να φανταστώ ότι δηλώνεις τα μαθήματα έτσι ώστε να είναι όλα το απόγευμα ε? στο 8ο ... ταυτόχρονα κάνεις την πτυχιακή και μαθήματα?
Uberalles_gr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος για να σε βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε Στο 7ο εξάμηνο έχει ΜΟΝΟ μαθήματα/εργαστήρια. Στο 8ο εξάμηνο έχεις την πρακτική και την πτυχιακή σου. Όταν μπεις στο 8ο μπορείς να πάρεις πρακτική και πτυχιακή και να χρωστάς 100 μαθήματα. Βέβαια για να πάρεις πρακτική πρέπει να έχεις περάσει κάποια συγκεκριμένα μαθήματα. Εάν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος
Manitari Magiko Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Chemical, αν θεωρείς ότι ξέρεις καλύτερα την ερώτηση πες τη μου για να τη διατυπώσω σωστά. Ρωτάω σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παίρνω. No ofence. Adawn, την ίδια απορία είχα και ´γω όταν ήμουν ´´πρωτάκί´´ για τους παλαιότερους από μένα. Αλλά την έλυσα γρήγορα... Είναι λίγο ´´περίπτωσή´´ το συγκεκριμένο θέμα κι εδώ θα σταματήσω. Κακώς που το συζητάμε εδώ γιατί έιναι εκτός θέματος αλλά θα σου δώσω λίγα από τα φώτα μου. Σίγουρα δικαιούσαι πρακτική 7ο και πτυχιακή 8ο εξάμηνο, αλλά με την απαραίτητη προ'υ'πόθεση να έχεις περασμένα κάποια μαθήματα που σου ορίζει το πρόγραμμα σπουδών. Φυσικά και μπορείς να πάρεις π.χ. στο 7ο πρακτική και να παρακολουθείς ταυτόχρονα μαθήματα που χρωστάς. Το πώς θα τα δηλώσεις για να βολέψεις το πρόγραμμά σου είναι καθαρά δικό σου θέμα, στην περίπτωση μας λογικά απόγευμα. Τέλος δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά το πόσες ώρες θα δουλέψεις σαν πρακτική άσκηση είναι στην κρίση του νόμου και του κάθε εργοδότη ξεχωριστά με μισθό από βασικό μέχρι τίποτα. Uberalles_gr, ´´συγκεκριμένη´´ είμαι. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει καλύτερα το προφορικό, αν όχι θα προσπαθήσω να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένη. Από αρκετά tutorials που παρακολούθησα στο youtube είδα ότι για να γίνει η σύνδεση με την υπάρχουσα βάση προσθέτεις ορισμένες γραμμές εντολών στον κώδικά σου. Επανέλαβα αρκετές φορές το βήμα αυτό αλλά παίρνω συνεχώς το ίδιο αποτέλεσμα. Δε μπορεί να βρει την σελίδα, οπότε φαντάζομαι δε βρίσκει και τη βάση κι έτσι δε μπορεί να κανει και τη σύνδεση. Ελπίζω να μπόρεσα να σε κατατοπίσω κάπως καλύτερα. :/
Uberalles_gr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Για να έχεις σε μία php σελίδα σου σύνδεση με μία βάση, γράφεις πολύ απλά στην php σελίδα σου > $dbhost = 'localhost'; //ΙP (π.χ. 193.178.40.02) ή συνήθως είναι localhost $dbname = 'mydatabase'; //Το όνομα της βάσης $dbuser = 'myusername'; //Το username για να συνδεθώ στην βάση $dbpass = 'mypass'; //Το password για να συνδεθώ στην βάση $link = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass); $select_db=mysql_select_db($dbname); mysql_query('set character set utf8',$link); mysql_query("SET NAMES 'utf8'",$link); Μετά αρκεί να τρέξεις ένα query.
orotoi Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Γιατί? Έχει σχέση το page not found με το αν συνδέεται στην βάση? μανιτάρι μαγικό & ευωδιαστό.. Αυτό που λεν τα παιδιά να γίνεις πιο συγκεκριμένη είναι να μας πεις τα βήματα που έχεις ακολουθήσει μέχρι το λάθος και πιθανόν να δώσεις και τον κώδικα που χρησιμοποιείς. Το "συνδέω τη βάση με τη σελίδα" και "προσθέτω ορισμένες γραμμές κώδικα".. δε λένε κάτι. (φιλικά πάντα γιατί υπάρχουν και παρεξηγιάρηδες)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.