Sorath Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Εργάζομαι σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρία, στο τμήμα μηχανογράφησης ώς τεχνικός Η/Υ. Βέβαια τα καθήκοντά μου δεν περιορίζονται μόνο στην προετοιμασία και αντιμετώπιση προβλημάτων των Η/Υ των χρηστών, αλλά και στα εξής παρακάτω: Active Directory Admin, Exchange Admin, SQL DB Admin, Websphere Admin, Citrix Admin, IT SOX Auditor(!) και γενικά ότι κουλό τύχει στην εταιρία αναφέρεται στο τεχνικό τμήμα που ανήκω. Σήμερα ο Δντής μου, μου δήλωσε οτι θέλει ένα Intranet site για να ανεβάζουμε κάποια έγγραφα και να τα βλέπουν οι εργαζόμενοι. Δεν έχω ποτέ μου ασχοληθεί επαγγελματικά με κατασκευή ιστοσελίδων αλλά κάτι απλό σε html μορφή έχω φτιάξει αρκετές φορές ερασιτεχνικά για την πάρτη μου. Έτσι δήλωσα, ότι κάτι απλό όπως απλή προβολή εγγράφων σε σελίδα μπορώ να το κάνω και μάλιστα έχω ήδη κάτι έτοιμο μιας και το χρησιμοποιούσα για ιδία χρήση. Η απάντηση ήταν οτι αυτό ήταν κάτι πολύ απλό. Θέλουν κάτι φαντεζί συνεπώς το θέλουν σε Sharepoint 2010! Δεν έχω ιδέα από Sharepoint. Επειδή την είχα μυριστεί την δουλειά, πριν 3 μήνες το είχα στήσει σε ένα server, αλλά με το που έκατσε το site, μετά δεν μπορούσα με τίποτα να βρω τον τρόπο να το φτιάξω όπως ήθελα. Μιλάμε για τρελό παίδεμα μέχρι που το παράτησα. Και το θέμα μου δεν είναι μόνο ότι δεν έχω ιδέα πως διάολο στήνεται αυτό αλλά και ότι στην ουσία δεν χρειάζονται μια τέτοια πλατφόρμα αφού κανένας δεν θα ανεβάζει υλικό στο site παρά μόνο εγώ. Αλλά άκουσαν για ένα Sharepoint (το έχουν ήδη αγοράσει κιόλας) και σου λέει "ε αυτό θα βάλουμε, αφου το έχουμε...". Και το σπαστικό είναι ότι προσπαθώ να τους εξηγήσω οτι ένας τεχνικός Η/Υ δεν μπορεί να έχει σχέση με Web Design & Development αλλά και πάλι η απάντηση ήταν "Ε δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Ένα κουμπάκι φέρνεις απο δώ, άλλο απο εκεί, σιγά το δύσκολο." Συνεπώς τι διάολο κάνω τώρα; Κάθομαι και μαθαίνω μόνος μου όλο αυτό πράγμα; Γίνεται; Και στο κάτω κάτω, γιατί να το κάνω; Για να συνεχίζω να παίρνω τον βασικό μισθό;;;
Xdanger Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δες αυτές τις 2 σελίδες http://www.sharepointhosting.com/video_tutorials.html http://sharepoint-tutorial.net/ Αν και μπορείς να φτιάξεις μια απλή σελίδα με html+php και να βάλεις το logo του sharepoint επάνω, δεν νομίζω να καταλάβει την διαφορά
platongr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Επίσης είναι καλή ευκαιρία να σου πληρώσουν να κάνεις κάποιο σεμινάριο...
alexitsios Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Το sharepoint δεν είναι απλό πράγμα. Καλύτερα να εγκαταστήσεις ένα wordpress να κάνεις τη δουλειά σου άνετα.
Sorath Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Υπάρχει όντως μια μικρή πιθανότητα για να με στείλουν σε σεμινάριο. Σίγουρα καλό θα ήταν. Επίσης, επειδή τους εξήγησα οτι το SharePoint δεν είναι και εύκολο για κάποιον που δεν το έχει δουλέψει ποτέ, φάνηκαν να είναι ανοικτοί σε διαφορετικές λύσεις οπότε το WordPress δεν είναι καθόλου κακή ιδέα!
Xdanger Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δες και αυτό http://www.opendocman.com/ έχει και user permissions
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.