mclaughlin Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα. Δεν έχω ρωτήσει ποτέ κάτι συγκεκριμένο στο forum αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα με απασχολεί αρκετά τελευταία. Σκέφτομαι πως έφτασε ο καιρός να δοκιμάσουμε κανένα νέο νέο είδος θέρμανσης μιας και το πετρέλαιο θα γίνει πολύ δυσβάσταχτο το χειμώνα. Έχετε υπ'οψιν σας κάτι πολύ οικονομικό εκτός από φυσικό αέριο γιατί δεν περνάει από την πόλη μου; Γράφω και με αφορμή ένα διαφημιστικό φυλλάδιο από μια εταιρεία που άνοιξε μάλλον πρόσφατα με νέα είδη θέρμανσης αλλά δεν τα έχω δει από κοντά. Η σελίδα της εταιρείας είναι: http://www.ellysea.gr/. Αν κάποιος από σας ξέρει για τα συγκεκριμένα είδη θα ήθελα πολύ να μου πει. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2011 από mclaughlin
CtrlFreak Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Έχω ακούσει και γω για την υπέρυθρη θέρμανση ότι είναι φθηνότερη του πετρελαίου... μέχρι να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος δηλαδή!
Marria Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Σομπα με υγραεριο, ξυλοσομπα, τζακι... οριστε επιλογες
mclaughlin Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Νομίζω οι ξυλόσομπες και τα τζάκια είναι χρήσιμα σε λίγες περιπτώσεις γιατί καλύπτουν λίγο χώρο σχετικά ή κάνω λάθος; Αυτό με την υπέρυθρη θα είχε ενδιαφέρον γιατί το κόστος της ΔΕΗ δε μπορεί να ανέβει με τους ρυθμούς του πετρελαίου. Θα δείξει. Αν κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο θα ήθελα να το συζητήσουμε.
supernut Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Οσο και να ανεβει η τιμη του ρευματος, δεν θα φτασει ποτε τα επιπεδα του πετρελαιου. Εγω ασχοληθηκα τωρα τελευταια με την υπερυθρη θερμανση και πηρα προσφατα πανελ απο μια εταιρια. Ειναι σαν τα air contition. Δεν μπορεις με ενα να ζεστανεις ολο το σπιτι. Θα βαλεις ενα σε καθε δωματιο. Ζεσταινουν ωραια τον χωρο και οταν μπαινεις στο σπιτι δεν σε πνιγει η αποτομη και εντονη αλλαγη της θερμοκρασιας. Το μονο που μενει να δω ειναι ο λογαριασμος και η διαφορα στην τιμη του. Συμφωνα με αυτα που μου ειπαν στο μαγαζι, το μεγαλυτερο σε μεγεθος πανελ που εχουν καιει 0,54 ευρω τη μερα για 8 ωρες λειτουργιας του πανελ. Αν θελετε παραπανω πληροφοριες μπορω να απαντησω σε διαφορες αποριες σας και να σας δωσω το σαιτ της εταιριας.
Haldol Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Το πιο σημαντικό είναι το σωστό ντύσιμο. Εάν είσαι ντυμένος σωστά, μπορείς να είσαι μια χαρά στους 14°C ενώ αν έχεις ντυθεί λάθος να κρυώνεις στους 20°C. Με πιο απλά λόγια, πάρε 3-4 φανέλες από μαλλί, μερικά ζευγάρια μάλλινες κάλτσες και θα δεις για πότε θα πηγαίνεις πιο σπάνια στο διακόπτη του καλορφιέρ. Είμαι off-topic με όσα λέω, αλλά η θέρμανση δεν έχει να κάνει μόνο με το πως θα ζεστάνουμε ένα χώρο. Είναι κυρίως το πως θα αισθανθούμε άνετα σε αυτόν - είτε αυτό σημαίνει το καλοριφέρ στο τέρμα ή πιο σωστό ντύσιμο.
supernut Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δεν εχεις αδικο, αλλα ποσο ανετα να νιωθεις μεσα στο σπιτι φορωντας 2 φανελες και μπουφαν; Χρειαζεσαι και την ζεστη (και δεν μιλαω για 30 βαθμους). Και με 24 μεσα στο σπιτι μπορεις να εισαι μια χαρα χωρις να φορας μπουφαν, αλλα ουτε και κοντομανικο. 1
pournaras Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Οσο και να ανεβει η τιμη του ρευματος, δεν θα φτασει ποτε τα επιπεδα του πετρελαιου. Εγω ασχοληθηκα τωρα τελευταια με την υπερυθρη θερμανση και πηρα προσφατα πανελ απο μια εταιρια. Ειναι σαν τα air contition. Δεν μπορεις με ενα να ζεστανεις ολο το σπιτι. Θα βαλεις ενα σε καθε δωματιο. Ζεσταινουν ωραια τον χωρο και οταν μπαινεις στο σπιτι δεν σε πνιγει η αποτομη και εντονη αλλαγη της θερμοκρασιας. Το μονο που μενει να δω ειναι ο λογαριασμος και η διαφορα στην τιμη του. Συμφωνα με αυτα που μου ειπαν στο μαγαζι, το μεγαλυτερο σε μεγεθος πανελ που εχουν καιει 0,54 ευρω τη μερα για 8 ωρες λειτουργιας του πανελ. Αν θελετε παραπανω πληροφοριες μπορω να απαντησω σε διαφορες αποριες σας και να σας δωσω το σαιτ της εταιριας. Δωσε λιγο ενα λινκ απο αυτα τα πανελ.
xri_ni Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Για ενα δωματιο παντως οι σομπες αλογονου κανουν θαυματα....το προβλημα ειναι για ολο το σπιτι.
Haldol Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δεν εχεις αδικο, αλλα ποσο ανετα να νιωθεις μεσα στο σπιτι φορωντας 2 φανελες και μπουφαν; Χρειαζεσαι και την ζεστη (και δεν μιλαω για 30 βαθμους). Και με 24 μεσα στο σπιτι μπορεις να εισαι μια χαρα χωρις να φορας μπουφαν, αλλα ουτε και κοντομανικο. Καλά, το χοντραίνεις λιγάκι. Δεν είπαμε να ντυθείς σα τα ΛΟΚ στο βουνό, για επιβίωση. Φοράω μάλλινη φανέλα, από πάνω απλή μπλούζα και είμαι μια χαρά στους 18°C. Καλοριφέρ δεν έχει ανάψει ακόμα.
pournaras Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Για ενα δωματιο παντως οι σομπες αλογονου κανουν θαυματα....το προβλημα ειναι για ολο το σπιτι. Ειναι ρευματορουφηχτρες ομως... 400watt η λαμπα... Εγω με κλειστα ματια θα πηγαινα σε υγραεριο.
supernut Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δωσε λιγο ενα λινκ απο αυτα τα πανελ. www.red-in.gr Απο αυτη την εταιρια τα πηρα εγω. Καλά, το χοντραίνεις λιγάκι. Δεν είπαμε να ντυθείς σα τα ΛΟΚ στο βουνό, για επιβίωση. Φοράω μάλλινη φανέλα, από πάνω απλή μπλούζα και είμαι μια χαρά στους 18°C. Καλοριφέρ δεν έχει ανάψει ακόμα. ναι ακουστηκε λιγο δραματικο... Αν και δεν εχει κανει ιδιαιτερα κρυα φετος. Εχουμε περασει και πολυ χειροτερα. Απλα εγω κυκλοφορω στο σπιτι μονο με ενα λεπτο ανοιξιατικο μπλουζακι. Για ενα δωματιο παντως οι σομπες αλογονου κανουν θαυματα....το προβλημα ειναι για ολο το σπιτι. Δουλεια κανουν αυτες οι σομπες, αλλα τι να το κανεις οταν καινε τοσο πολυ και οταν ζεσταινουν μονο ενα δωματιο Το υγραεριο ειναι αλλη περιπτωση. Αν εισαι τυχερος και εχουν βαλει στην περιοχη σου, οκ. Αν ομως οχι; Ασε που κι αυτο θα ακριβινει λογο παραγωγο πετρελαιου..
pournaras Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 www.red-in.gr Απο αυτη την εταιρια τα πηρα εγω. ναι ακουστηκε λιγο δραματικο... Αν και δεν εχει κανει ιδιαιτερα κρυα φετος. Εχουμε περασει και πολυ χειροτερα. Απλα εγω κυκλοφορω στο σπιτι μονο με ενα λεπτο ανοιξιατικο μπλουζακι. Δουλεια κανουν αυτες οι σομπες, αλλα τι να το κανεις οταν καινε τοσο πολυ και οταν ζεσταινουν μονο ενα δωματιο Το υγραεριο ειναι αλλη περιπτωση. Αν εισαι τυχερος και εχουν βαλει στην περιοχη σου, οκ. Αν ομως οχι; Ασε που κι αυτο θα ακριβινει λογο παραγωγο πετρελαιου.. Εγω μιλησα για μπουκαλες υγραεριου, κι οχι για φυσικο αεριο. Ακομη ειναι πολυ πιο φτηνο απο τα αλλα μεσα θερμανσης, απλα ο κοσμος το θεωρει βρωμικο - επικινδυνο, κλπ. Και τι τιμη σου ηρθαν αυτα;
supernut Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Εγω μιλησα για μπουκαλες υγραεριου, κι οχι για φυσικο αεριο. Ακομη ειναι πολυ πιο φτηνο απο τα αλλα μεσα θερμανσης, απλα ο κοσμος το θεωρει βρωμικο - επικινδυνο, κλπ. Και τι τιμη σου ηρθαν αυτα; Εγω εβαλα συνολικα 5 πανελ (3 των 400W σε καθε υπνοδωματιο, 1 των 600W στην κουζινα και 1 των 900W στο σαλονι). Ολα μαζι μου πηγε 1.580 ευρω. Δεν ξερω αν φαινονται πολλα, αλλα κανεις γρηγορα αποσβεση (λογο του οτι καινε πολυ λιγο) και σε σχεση με αλλες εταιριες εχει πολυ καλυτερες τιμες.
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Εγω εβαλα συνολικα 5 πανελ (3 των 400W σε καθε υπνοδωματιο, 1 των 600W στην κουζινα και 1 των 900W στο σαλονι). Ολα μαζι μου πηγε 1.580 ευρω. Δεν ξερω αν φαινονται πολλα, αλλα κανεις γρηγορα αποσβεση (λογο του οτι καινε πολυ λιγο) και σε σχεση με αλλες εταιριες εχει πολυ καλυτερες τιμες. Αυτά τα σώματα πως λειτουργούν ? Βγάζουν κάποια ακτινοβολία που ζεσταίνει τους τοίχους ή παράγουν θερμό αέρα ποιότητας κλιματιστικού ή αεροθέρμου ? Κοίταξε και για μεταφερόμενα τζάκια βιοκαυσίμων. Καίνει υγρό βιοκαύσιμο χωρίς καπνούς στάχτες καμινάδες και μαυρίλες στο σπίτι, είχα δεί ένα που έλεγαν οτι μπορεί να ζεστάνει και 45 τετραγωνικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα