supernut Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Αυτά τα σώματα πως λειτουργούν ? Βγάζουν κάποια ακτινοβολία που ζεσταίνει τους τοίχους ή παράγουν θερμό αέρα ποιότητας κλιματιστικού ή αεροθέρμου ? Κοίταξε και για μεταφερόμενα τζάκια βιοκαυσίμων. Καίνει υγρό βιοκαύσιμο χωρίς καπνούς στάχτες καμινάδες και μαυρίλες στο σπίτι, είχα δεί ένα που έλεγαν οτι μπορεί να ζεστάνει και 45 τετραγωνικά. Ναι βγαζουν ακτινοβολια που ζεσταινουν τοιχους, επιπλα κλπ κλπ (και κατ'επεκταση τον αερα του δωματιου). Δεν παραγουν αερα. Γι'αυτα τα τζακια δεν ξερω κατι. Τα εχω ακουσει κι εγω, αλλα μεχρι εκει. Δεν τα εχω ψαξει καθολου.
siracos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Εγω εβαλα συνολικα 5 πανελ (3 των 400W σε καθε υπνοδωματιο, 1 των 600W στην κουζινα και 1 των 900W στο σαλονι). Ολα μαζι μου πηγε 1.580 ευρω. Δεν ξερω αν φαινονται πολλα, αλλα κανεις γρηγορα αποσβεση (λογο του οτι καινε πολυ λιγο) και σε σχεση με αλλες εταιριες εχει πολυ καλυτερες τιμες. Απ' όταν τα έβαλες σου έχει έρθει εκκαθαριστικός λογαριασμός ΔΕΗ ; Θα ήθελα όταν έρθει μια σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά για να δούμε το πραγματικό κόστος τους.
Haldol Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Σύγκριση με προηγούμενη χρονιά δε μπορεί να γίνει, δεδομένου ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν αλλάξει δύο φορές (μπορεί και τρεις, δε θυμάμαι). Το τι κοστίζουν μπορούμε να το βρούμε εύκολα πολλαπλασιάζοντας την ισχύ × τις ώρες που τρέχουν × την τιμή της κιλοβατώρας. Και βγαίνει εύκολα ένα ελάχιστο / μέγιστο σε ευρώ λαμβάνοντας υπόψιν τις κλίμακες της ΔΕΗ. Για μένα τα πραγματικά ερωτήματα σχετικά με αυτά τα panels είναι: - Είναι ασφαλή ή όχι; Ποιότητα κυκλώματος, μπαμ, κλπ; - Είναι αξιόπιστα ή όχι; Μπαμ στους δύο μήνες, στα δύο χρόνια, στα δέκα χρόνια; - Ποιότητα θέρμανσης; Κάνει τον αέρα νιανιά, όπως π.χ. ένα αερόθερμο; - Ταχύτητα θέρμανσης; Ένα A/C μπουμπουνίζει το δωμάτιο σε 15 λεπτά, αυτά; - Κόστος σε σχέση με άλλες τεχνολογίες; - Υγεία; Είναι καλό να τρώμε 1500W υπέρυθρες στο κεφάλι, αν το βάλουμε π.χ. στο κεφαλάρι του κρεβατιού; Ένα σώμα καλοριφέρ δεν εκπέμπει ποτέ τόσο πολύ.
siracos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μπορεί να γίνει σύγκριση γιατί ο λογαριασμός γράφει πάνω και τις κιλοβατώρες και εκεί θα φανεί. Στην πράξη δεν έχουν διαφορά από οποιοδήποτε άλλο μέσο ηλεκτρικής θέρμανσης με εξαίρεση τα a/c . Όλα αντιστάσεις έχουν το όνομα και ο τρόπος πλασαρίσματος στην αγορά αλλάζει
supernut Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Καλημερα και χρονια πολλα! Καλη χρονια σε ολους με υγεια!!!! Σύγκριση με προηγούμενη χρονιά δε μπορεί να γίνει, δεδομένου ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν αλλάξει δύο φορές (μπορεί και τρεις, δε θυμάμαι). Το τι κοστίζουν μπορούμε να το βρούμε εύκολα πολλαπλασιάζοντας την ισχύ × τις ώρες που τρέχουν × την τιμή της κιλοβατώρας. Και βγαίνει εύκολα ένα ελάχιστο / μέγιστο σε ευρώ λαμβάνοντας υπόψιν τις κλίμακες της ΔΕΗ. Για μένα τα πραγματικά ερωτήματα σχετικά με αυτά τα panels είναι: - Είναι ασφαλή ή όχι; Ποιότητα κυκλώματος, μπαμ, κλπ; (Ειναι πολυ ασφαλη γιατι το θερμαντικο τους υλικο ειναι ανθρακονηματα και οχι αντιστασεις και δεν υπαρχει περιπτωση ΜΠΑΜ) - Είναι αξιόπιστα ή όχι; Μπαμ στους δύο μήνες, στα δύο χρόνια, στα δέκα χρόνια; (Ειναι αξιοπιστα και τα συγκεκριμενα πανελ εχουν 5 χρονια εγγυηση) - Ποιότητα θέρμανσης; (πολυ καλυτερη απο οτι ενα αεροθερμο) Κάνει τον αέρα νιανιά, όπως π.χ. ένα αερόθερμο; (δεν ζεσταινει αερα, αλλα τα αντικειμενα) - Ταχύτητα θέρμανσης; Ένα A/C μπουμπουνίζει το δωμάτιο σε 15 λεπτά, αυτά; (Οπως το A/C. Μεσα σε 10 με 15 λεπτα εχει ζεστανει το χωρο) - Κόστος σε σχέση με άλλες τεχνολογίες; (60-70% οικονομια σε σχεση με πετρελαιο, 40% σε σχεση με τα A/C) - Υγεία; Είναι καλό να τρώμε 1500W υπέρυθρες στο κεφάλι, αν το βάλουμε π.χ. στο κεφαλάρι του κρεβατιού; Ένα σώμα καλοριφέρ δεν εκπέμπει ποτέ τόσο πολύ. (Αν ψαξεις στο ιντερνετ για τις υπερυθρες και την υγεια, θα βρεις πολλα πραγματα. Δεν ειναι επιβλαβης ακτινοβολια σαν τις UV. Αντιθετως, λενε οτι ειναι αρκετα καλες για τον ανθρωπο.)
Bspus Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Και εγω σκεφτομαι να αγορασω υπερυθρο πανελ απο τη Red-in. Δοκιμαστικα ενα για αρχη επειδη τα εχει φθηνα. Και η crystalaudio βγαζει αλλα εχει αρκετη διαφορα στην τιμη supernut, τα εχεις βιδωσει στους τοιχους ολα? Εγω ελεγα να παρω ενα επιδαπεδιο για αρχη ωστε αμα δεν με ικανοποιησει να μην εχω καταστρεψει τον τοιχο. Βεβαια αυτα τα πανελ εχει σημασια που τα τοποθετεις και το να ειναι στο πατωμα ειναι λιγοτερο αποδοτικο. Εχει καλωδιο που παει κατευθειαν στην πριζα το καθε σωμα? Επιλογες για διαφορετικα επιπεδα λειτουργιας/καταναλωσης εχει?
supernut Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Και εγω σκεφτομαι να αγορασω υπερυθρο πανελ απο τη Red-in. Δοκιμαστικα ενα για αρχη επειδη τα εχει φθηνα. Και η crystalaudio βγαζει αλλα εχει αρκετη διαφορα στην τιμη supernut, τα εχεις βιδωσει στους τοιχους ολα? Εγω ελεγα να παρω ενα επιδαπεδιο για αρχη ωστε αμα δεν με ικανοποιησει να μην εχω καταστρεψει τον τοιχο. Βεβαια αυτα τα πανελ εχει σημασια που τα τοποθετεις και το να ειναι στο πατωμα ειναι λιγοτερο αποδοτικο. Εχει καλωδιο που παει κατευθειαν στην πριζα το καθε σωμα? Επιλογες για διαφορετικα επιπεδα λειτουργιας/καταναλωσης εχει? Ναι τα εχω βιδωσει στο τοιχο. Αποδιδουν καλυτερα απο το να ειναι κατω στο πατωμα και ειναι πιο ασφαλη για παιδια, κατοικιδια κλπ κλπ. Καλωδιο εχει καθε σωμα (σουκο) για κατευθειαν στην πριζα. Για επιλογες σε θερμοκρασιες, καλο ειναι να παρεις και ενα θερμοστατη μαζι με το πανελ, γιατι αυτα απο μονα τους δεν εχουν κατι.
zverushka Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Υπάρχει και μια μέση λύση για υπέρυθρη θέρμανση - βρήκα μια κουρτίνα υπέρυθρης θέρμανσης που είναι πιο οικονομική από τα πάνελ και την χρησιμοποιώ εδώ και 1,5 μήνα, δέν είναι πολύ ισχυρή αλλά καίει λίγο ρεύμα και κρατάει μια ευχάριστη θερμοκρασία (σύν 4-6 βαθμούς) κάνει για μικρούς χώρους, εγώ την έχω βάλει στό μπάνιο, και στην κραβατοκάμαρα, την είχα και στο σαλόνι αλλά το σαλόνι είναι μεγάλο και ίσα-ίσα που σπάει το κύρο. Και όταν κάθομαι στον υπολογιστή την βάζω δίπλα. Με βολέυει γιατί μετακομίζω συχνά...
mariw22 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα σε όλους..είμαστε λίγο καιρό πριν το χειμώνα και αναρωτιόμαστε οικογενειακώς τι θέρμανση θα χρησιμοποιήσουμε μιας και ζούμε σε πολυκατοικία και φέτος αποφασίσαμε όλοι να μη κάψουμε τα καλοριφέρ, λόγω του ότι οι ένοικοι δεν πληρώνουν.Τι κάνουμε τώρα???Περνούν πολλά από το μυαλό μας,όπως πέλετ ή κλιματιστικά αλλά δεν καταλήγουμε κάπου. Τα κλιματιστικά έχουν το κακό πως μόλις τα σβήσεις αυτόματα η ζέστη χάνεται..αλλά είναι μία οικονομική λύση.Σε αντίθεση τα πέλετ σε 85τμ σπίτι,θα ζεστάνουν κυρίως το σαλόνι και τα δωμάτια θα είναι κρύα.Άρα θα χρειαστεί σύνδεση με τα καλοριφέρ που αυτόματα μας πάει στα 3000 ευρώ.Καμιά ιδέα κανείς??
TakisStathis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά καλησπέρα. Δεν έχω ρωτήσει ποτέ κάτι συγκεκριμένο στο forum αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα με απασχολεί αρκετά τελευταία. Σκέφτομαι πως έφτασε ο καιρός να δοκιμάσουμε κανένα νέο νέο είδος θέρμανσης μιας και το πετρέλαιο θα γίνει πολύ δυσβάσταχτο το χειμώνα. Έχετε υπ'οψιν σας κάτι πολύ οικονομικό εκτός από φυσικό αέριο γιατί δεν περνάει από την πόλη μου; Γράφω και με αφορμή ένα διαφημιστικό φυλλάδιο από μια εταιρεία που άνοιξε μάλλον πρόσφατα με νέα είδη θέρμανσης αλλά δεν τα έχω δει από κοντά. Η σελίδα της εταιρείας είναι: http://www.ellysea.gr/. Αν κάποιος από σας ξέρει για τα συγκεκριμένα είδη θα ήθελα πολύ να μου πει. Βρήκα το ακόλουθο (αναφέρεται σε όλες τις εναλλακτικές πηγές θέρμανσης). Εγώ έχω πέλλετ και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Dannie Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδια ξερει κανεις ποσο καιει(περιπου) την ωρα ενα 9αρι aircondition ενα καλοριφερ λαδιου με 10 φετες η ενα αεροθερμο (νομιζω οτι το πρωτο ειναι πολυ ποιο φτηνο η κανω λαθος?) thxs!
lary7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδια ξερει κανεις ποσο καιει(περιπου) την ωρα ενα 9αρι aircondition(Ενα καλο ινβερτερ περιπου 7οοW) ενα καλοριφερ λαδιου με 10 φετες (2000-2300W) η ενα αεροθερμο(2000W) (νομιζω οτι το πρωτο ειναι πολυ ποιο φτηνο η κανω λαθος?) thxs!
johnyboy Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 για να μην ανοίγω άλλο θέμα και μιας και η ερώτηση μου είναι σχετική με το θέμα το ρωτάω εδώ. γίνεται να βάλω καυστήρα πέλετ χωρίς να αλλάξω τον λέβητα?Το έχει ψάξει κανείς?Γιατί αν γίνεται συμφέρει η αλλαγή καυστήρα.
leftermann Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 τώρα τι καυστήρα έχεις, και θες να τον αλλάξεις με πετρελαίου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα