Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για να μην ανοίγω άλλο θέμα και μιας και η ερώτηση μου είναι σχετική με το θέμα το ρωτάω εδώ.

γίνεται να βάλω καυστήρα πέλετ χωρίς να αλλάξω τον λέβητα?Το έχει ψάξει κανείς?Γιατί αν γίνεται συμφέρει η αλλαγή καυστήρα.

Γίνεται αλλά μην το κάνεις.

Ο χώρος καύσης του λέβητα πετρελαίου δεν κάνει για σωστή καύση του πέλλετ, και δεν είναι καθόλου εύκολος στο καθάρισμα της στάχτης.

Δημοσ.

κάθε πότε θέλει καθάρισμα?αν είναι μια φορά το χρόνο (6 μήνες είναι χειμώνας) τότε είναι οκ.Αν είναι κάθε μήνα είναι κάτι.Η διαφορά τιμής είναι χαοτική και άλλη λύση ποιο προσιτή δεν βρίσκω.

ο λέβητας είναι ferroli 4 χρονών και αν δεν κάνω λάθος είναι για 70.000 θερμίδες.

Δημοσ.

θα το ρωτήσω να δω αν γίνεται εύκολα το καθάρισμα.στον λέβητα έχω πολύ εύκολα πρόσβαση.Αν είναι το ίδιο εύκολο να αδειάσω την στάχτη δεν έχω πρόβλημα ακόμα και αν θέλει κάθε βδομάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To post αυτο (#20) , μου φερνει σε διαφημιση (για τα κοκκινα λεω).

Εστιαζω στα εξης :

1. Ειναι πολυ ασφαλη γιατι το θερμαντικο τους υλικο ειναι ανθρακονηματα και οχι αντιστασεις και δεν υπαρχει περιπτωση ΜΠΑΜ) (Το ανθρακονημα εκτος απο πανακριβο δεν ειναι αγωγος του ρευματος)

2. 60-70% οικονομια σε σχεση με πετρελαιο, 40% σε σχεση με τα A/C (Το 2ο για κανενα λογο. Στοιχεια υπαρχουν? Οτιδηποτε χρησιμοποιει ηλεκτρικο ρευμα δεν μπορει να εχει απο αποδοση πανω απο 100% . Το A/C σαν αντλια θερμοτητας που ειναι , πιανει ακομα κ το 400%. Αρα πως πιο οκονομικα απο το A/C?)

3. Αν ψαξεις στο ιντερνετ για τις υπερυθρες και την υγεια, θα βρεις πολλα πραγματα. Δεν ειναι επιβλαβης ακτινοβολια σαν τις UV. Αντιθετως, λενε οτι ειναι αρκετα καλες για τον ανθρωπο (Το εχω ξαναπει ολα τα σωματα πανω απο 0 βαθμους kelvin εκπεμπουν υπερυθρη ακτινοβολια , οποτε κ εμεις. Αρα ουτε καλες ουτε κακες.

Τελος και επειδη δεν ειμαι μηχανικος (βασικα ειμαι αλλα σε αλλο τομεα) , περαστε λιγο κ απο εδω http://www.michaniko...ρυθρη-θέρμανση/

Δικια μου θεση : Το μοναδικο πλεονεκτημα των πανελ υπερυθρης ακτινοβολιας ειναι οτι ειναι ομορφα. Κατα τα αλλα δεν ειναι τιποτα αλλο απο τροπος θερμανσης με ρευμα (αρα μεχρι 100% αποδοση κ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ)

Επεξ/σία από liakjim
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, έχει κανείς ιδέα τί είναι το S&P Radiant-1500, θερμοπομπός ή πάνελ υπέριθρης θέρμανση ;;

Μάλλον κάτι ενδυάμεσο, πιστέυω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και εγω σκεφτομαι να αγορασω υπερυθρο πανελ απο τη Red-in. Δοκιμαστικα ενα για αρχη επειδη τα εχει φθηνα. Και η crystalaudio βγαζει αλλα εχει αρκετη διαφορα στην τιμη

supernut, τα εχεις βιδωσει στους τοιχους ολα? Εγω ελεγα να παρω ενα επιδαπεδιο για αρχη ωστε αμα δεν με ικανοποιησει να μην εχω καταστρεψει τον τοιχο.

Βεβαια αυτα τα πανελ εχει σημασια που τα τοποθετεις και το να ειναι στο πατωμα ειναι λιγοτερο αποδοτικο.

Εχει καλωδιο που παει κατευθειαν στην πριζα το καθε σωμα? Επιλογες για διαφορετικα επιπεδα λειτουργιας/καταναλωσης εχει?

Καλησπερα,
εγω αγόρασα πάνελ υπέρυθρης απο αυτο το κατάστημα
Link.png Site: http://www.cocoon.gr">www.cocoon.gr
πήρα για δωμάτιό που είναι 13 τετραγωνικά ενα 400w...
και το εχω βάλει στον τοίχο και ειναι μια χαρα, κανει τη δουλεια του..
θα δουμε τωρα ποσο θα αποδιδει και στο μελλον

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...