zoranb Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Επιστρέφοντας από τις διακοπές μου, ήταν κομμένο το νερό στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας, με ξένισε γιατί τα υπόλοιπα διαμερίσματα είχαν. Το δικό μου όμως (εδώ και 2 εβδομάδες που έλειπα) δεν είχε και πρέπει να είχε κοπεί για 2-3 μέρες max γιατί κάποια φυτά είχαν μαραθεί, ενώ άλλα που άντεχαν, ήταν οκ (έχω αυτόματο πότισμα). Άρχισα να ψάχνω εάν είχα κλείσει κάποια παροχή και δεν το θυμόμουνα αλλά μάταια, οπότε τελικά πάω στο ρολόϊ της ΕΥΔΑΠ στο πεζοδρόμιο εκεί λοιπόν κάποιος είχε κλείσει τη κεντρική παροχή του διαμερίσματός μου μόνο. Ε αυτό μου φάνηκε ύποπτο και σκέφτηκα πως ήταν ένας τρόπος οι διαρρήκτες να ξέρουν εάν υπάρχει κινητικότητα στο σπίτι ή όχι από το να κάθονται κ να το παρακολουθούν μέρα νύχτα. Εάν θα υπήρχε κάποιος στο σπίτι πολύ εύκολα θα το ξανατσέκαραν και θα έβλεπαν πως άνοιξε απο τον ιδιοκτήτη ή όχι. Πως όμως μπορεί κανείς να προφυλαχθεί από αυτό το κόλπο που εφαρμόζουν, αφού τα ρολόγια δεν μπορείς να τα κλειδώσεις έχει κανείς καμιά ιδέα;
cyber_katsarida Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 δεν ξέρεις αν είναι κόλπο. μπορεί να στο έκλεισαν τίποτα καλόπαιδα για πλάκα ή κάποιος να πήγε να κλείσει το δικό του και να μπέρδεψε τα ρολόγια και να άφησε κλειστό και το δικό σου (τώρα θα μου πεις γιατί να μην στο ανοίξει μετά...)
washcloud Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Κουλή η θεωρία Ζόραν. Τί κι αν δουν ότι το ρολόι είναι κλειστό; Μήπως θα το ρωτήσουν και θα τους πει πότε θα γυρίσεις; Τί τους εξασφαλίζει ότι δε θα πέσεις πάνω τους γυρνώντας την πιο ακατάλληλη στιγμή; ( Άσε που θέλει ψάξιμο συνήθως ποιό ρολόι είναι ποιό. Πώς θα το κάνουν χωρίς ερωτήσεις και κινώντας υποψίες; ). ...δε νομίζω πως κλέφτες λειτουργούν έτσι. Μόνο μαλάκες (που τους έχουν κάψει το μυαλό τα σχετικά έργα) που την έχουν δει κλέφτες. Ρώτα στην οικοδομή, και κατά πάσα πιθανότητα θ' ανακαλύψεις πως κάποιος "περίεργος" γέρος (ή γριά) που ήξερε ότι θα λείψεις, το έκλεισε, αυθαίρετα και πρωτοβουλιακά, "μη γίνει καμμιά ζημιά όσο λείπεις". Το συνηθίζουν. Και πριν απ' τους διαχειριστές μάλιστα.
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Τελικά αφού σου κλείσανε την παροχή νερού και κατάλαβαν ότι δεν ξεμυτίζεις από το διαμέρισμα και άρα λείπεις, το διέρρηξαν; Διότι εκεί βασίζεται η θεωρία σου.
Erwdios Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Κάποιος έφυγε για διακοπές, πήγε και έκλεισε την παροχή του νερού για να μην βρει το σπίτι του πλημμυρισμένο στην επιστροφή και σίγουρα μπέρδεψε τα ρολόγια, κλείνοντας το δικό σου. End of story
zoranb Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Επέστρεψα Πέμπτη, εάν η θεωρία μου είναι σωστή αυτοί μάλλον το έκλεισαν Τρίτη γιατί έχω αυτόματο πότισμα και τα φυτά ήταν άνυδρα. Εάν έβλεπαν πως τις πρώτες μέρες της εβδομάδας έλειπα και δεν ήμουν σπίτι (ο περισσότερος κόσμος επιστρέφει ΣΚ ή κ Κυριακή) θα είχαν πεδίο ελεύθερο. Και δεν θα έπεφταν πάνω μου εάν ερχόντουσαν βράδυ γιατί θα το τσεκάρανε αργά εάν είχει ανοίξει η κάνουλα, εάν ήταν κλειστή προφανώς αργά το βράδυ δεν θα ήταν κανείς στο σπίτι. Τελικά αφού σου κλείσανε την παροχή νερού και κατάλαβαν ότι δεν ξεμυτίζεις από το διαμέρισμα και άρα λείπεις, το διέρρηξαν; Διότι εκεί βασίζεται η θεωρία σου. Ναι το αποκλείεις πως ίσως έμπαιναν χθες που γύρισα, τυχαίο? δε νομίζω
μαφαλντα Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Επέστρεψα Πέμπτη, εάν η θεωρία μου είναι σωστή αυτοί μάλλον το έκλεισαν Τρίτη γιατί έχω αυτόματο πότισμα και τα φυτά ήταν άνυδρα. Εάν έβλεπαν πως τις πρώτες μέρες της εβδομάδας έλειπα και δεν ήμουν σπίτι (ο περισσότερος κόσμος επιστρέφει ΣΚ ή κ Κυριακή) θα είχαν πεδίο ελεύθερο. Και δεν θα έπεφταν πάνω μου εάν ερχόντουσαν βράδυ γιατί θα το τσεκάρανε αργά εάν είχει ανοίξει η κάνουλα, εάν ήταν κλειστή προφανώς αργά το βράδυ δεν θα ήταν κανείς στο σπίτι. Ναι το αποκλείεις πως ίσως έμπαιναν χθες που γύρισα, τυχαίο? δε νομίζω Το θέμα με τους γρίφους το έχεις διαβάσει;
PCharon Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Ρώτα πρώτα κάποιους ένοικους / το διαχειριστή μήπως έγινε κάποια δουλειά με υδραυλικά όσο έλειπες σε κάποιο σπίτι, οπότε θα έκλεισαν λάθος ρολόι ή θα έκλεισαν 2-3 ρολόγια γιατί δεν ήξεραν ποιό έπρεπε να κλείσουν και μετά ξέχασαν να το ανοίξουν πάλι. Αν δεν έγινε τίποτα τέτοιο όσο έλειπες, τότε ναι, ξεκίνα να υποψιάζεσαι. Επίσης επειδή αναφέρεις για φυτά και άρα αυτόματο πότισμα, μήπως τρέχει νερό από το πότισμα κι ενοχλεί κάποιον και πήγε και σου το έκλεισε; Μήπως κάποιος άκουσε το νερό και νόμισε πως έχεις διαρροή και το έκλεισε προληπτικά; Μήπως έχεις εχθρό εντός πολυκατοικίας και στο έκλεισε για σπάσιμο;
zoranb Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 ο διαχειριστής είμαι εγώ και κανείς απόσους είχαν μείνει δεν μου είπε για κάτι περίεργο! όσο για το αυτόματο πότισμα ίσως έχεις ένα δίκιο, αλλά ποιός τόσο ευσυνείδητος να το έκανε και μάλιστα χωρίς να μας ενημερώσει πως το έκανε, ακόμα δεν μας έχει πεί κανείς τίποτα, γιαυτό εμένα μου έκανε περισσότερο για κάτι ύποπτο thanx πάντως για τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις φίλε μου
PCharon Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Επίσης άλλη μία απορία, πώς στο καλό κάποιος άσχετος μπορεί να ξέρει τον αριθμό του ρολογιού που πρέπει να κλείσει για συγκεκριμένο σπίτι; Μόνο στο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ δεν τον γράφει; Σου έχουν ανοίξει/κλέψει ποτέ λογαριασμό;
zoranb Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 όπως είπα και πριν σε κάθε τάπα του ρολογιού γράφει τον όροφο, οκ αυτό ίσως πρέπει να το σβήσουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.