xri_ni Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Το καλυτερο που διαβασα μεσα στα δικαιολογητικα πολιτικου γαμου ηταν αυτο: "Το φύλλο μιας τοπικής εφημερίδας, στο οποίο είναι δημοσιευμένη ανακοίνωση για την τέλεση πολιτικού γάμου" Γιατι θελει ντε και καλα να κανεις ανακοινωση στη εφημεριδα? Ο,τι γαμο και να κανεις σε αναγκαζουν να το βαλεις σε εφημεριδα.Δεν εχεις δει κατι ελληνες "σταρ" που βαζουν αγγελια στην τοπικη εφημεριδα της Ανω Κωλοπετινιτσας για να μη τους παρουν χαμπαρι οι δημοσιογραφοι.Νομιζω το κανουν για να κοινοποιησεις το γεγονος, να μην ειναι κρυφο.Τι να πει κανεις, ουτε εγω συμφωνω.
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Οσον αφορα τη δημοσιευση στην εφημεριδα νομιζω γινεται για να αποφευχθει το γεγονος καποιος απο τους δυο να ειναι διγαμος. Με ποιον τροπο αποφευγεται κατι τετοιο μεσω της δημοσιευσης δεν μπορω να το φανταστω. Παντως το χειροτερο νεο εθιμο κατα τη γνωμη μου ειναι η υπαρξη αριθμου λογαριασμου στο προσκλητηριο. Seriously? Aντι για δωρο θελεις χρηματα και το θετεις και τοσο ξεκαθαρα? Δεν υπαρχει περιπτωση να ακολουθησω. Προσωπικα και με τη λιστα γαμου σε καταστηματα εχω καποια θεματα αλλα καταλαβαινω πως εξυπηρετει και τις δυο πλευρες. Αλλα οχι κι αριθμος λογαριασμου.
antonl Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Οσον αφορα τη δημοσιευση στην εφημεριδα νομιζω γινεται για να αποφευχθει το γεγονος καποιος απο τους δυο να ειναι διγαμος. Με ποιον τροπο αποφευγεται κατι τετοιο μεσω της δημοσιευσης δεν μπορω να το φανταστω. Παντως το χειροτερο νεο εθιμο κατα τη γνωμη μου ειναι η υπαρξη αριθμου λογαριασμου στο προσκλητηριο. Seriously? Aντι για δωρο θελεις χρηματα και το θετεις και τοσο ξεκαθαρα? Δεν υπαρχει περιπτωση να ακολουθησω. Προσωπικα και με τη λιστα γαμου σε καταστηματα εχω καποια θεματα αλλα καταλαβαινω πως εξυπηρετει και τις δυο πλευρες. Αλλα οχι κι αριθμος λογαριασμου. Αυτό με την εφημερίδα ίσως έχει μείνει εδώ και καναν αιώνα που ήταν το μόνο μέσω μαζικής ενημέρωσης και δεν υπήρχαν 200 διαφορετικές. Ο αριθμός λογαριασμού μπορεί να φαίνεται κάπως κυνική ιδέα αλλά είναι το πιο πρακτικό νομίζω. Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις που δε μπορείς να πάρεις κάτι που (ουσιαστικά) δε θα είναι «πεταμένα» λεφτά. Ζευγάρια που χουν ήδη έτοιμο/επιπλωμένο το σπιτικό, άλλα που μένουν στο νοίκι οπότε δε χρειάζονται ούτε αυτοί κάτι, άτομα που δεν ξέρεις τόσο καλά ώστε να πάρεις κάτι που πραγματικά χρειάζονται. Επίσης, πχ έχω να πάω σε 3 γάμους στην επαρχία, οι καλεσμένοι είναι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο μόνιμος τόπος κατοικίας τους είναι Αθήνα. Σκέψου να τους πηγαίναν δώρα 200 καλεσμένοι εκεί (φορτηγάκι για κουβάλημα, αλλαγές δώρων σε διάφορες πόλεις κλπ). Προκειμένου να μαζευτούν Χ ίδια ή μη χρήσιμα αντικείμενα, κι εφόσον είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω κάποια χρήματα, ας πιάσουν τόπο. Άσε που είναι σωτήριο για όποιον απεχθάνεται τα ψώνια :Ρ
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Έχω απίστευτο άγχος όταν με καλούν σε βαφτίσια ή.. γαμήσια! Αμήχανα χαμόγελα, ψεύτικες ευχές, γυναίκες ντυμένες σαν να κάνουν πιάτσα στη Συγγρού, και το χειρότερο τα πιτσιρίκια (κακώς βρίσκονται στην εκκλησία) Την τελευταία φορά γλίτωσα το γάμο για αμιγώς ιατρικούς λόγους, και δεν απόλαυσα παιδική μου φίλη, με πισινό δύο στρέμματα ως νυφούλα (ε βέβαια, αν έχεις διαμερισματάρες..) Εν κατακλείδι, γίνε λίγο κακός και πες <<άσε με ρε φίλε δεν γουστάρω τους γάμους και τα καραγκιοζιλίκια>> και μην πας!
DKNI Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Τοπικη εφημεριδα? Εμας μας ζητησαν πανελληνιας κυκλοφοριας (και οντως, ο νομος υπαρχει για να αποφευγονται παρανομιες, πχ διγαμιες. Αυτο ηταν εποχες που υπηρχαν λιγες εφημεριδες παν. Κυκλοφοριας, και ειχε νοημα, πλεον απλα ειναι εθιμο και τυπικο). Εγω παντως το ειχα βαλει στην Πρασινη (πριν παει ο Παυλος με τον Τζιγγερ). Οσο για τους τραπεζικους λογαριασμους, καλο ειναι να υπαρχει. Πρωτον, κανεις δεν σε υποχρεωνει να πας σε τραπεζα, απλα υπαρχει. Αν θες πας δωρο η δινεις φακελακι. Δευτερον, ας μην γινομαστε γραφικοι, καποτε τα ζευγαρια ξεκιναγαν απο το 0, μια καφετιερα ηταν οντως σοβαρο δωρο οπως και ενα σιδερο. Πλεον ομως αυτα τα αγαθα ειναι ευκολο να αποκτηθουν (προ ΔΝΤ) και οι αναγκες ειναι αλλες. Καποιες δοσεις δανειου, προκαταβολη για αμαξι, το γαμηλιο ταξιδι... Εμεις καταχαρηκαμε το ρευστο που μαζεψαμε (σημ. Δεν ειχαμε λογαριασμο για να τα βαζουν εκει, ολα με φακελακι). Πολλα δωρα κανονικα τα χαιρομαστε ακομα αλλα και πολλα ηταν "δευτερευουσης σημασιας" οποτε αμα τα ειχαμε σε ρευστο θα ηταν ακομα καλυτερα Να ξερετε πως τα μεγαλα καταστηματα με πολλα ειδη, σου μετατρεπουν το αντικειμενο σε ρευστο. Ανοιγεις λιστα, παει ο αλλος, σου παιρνει καφετιερα αλλα το καταστημα σου λεει "εχουμε μια καφετιερα απο τον κυριο ταδε, η την κρατατε η παιρνετε κατι αλλο με ιδια χρηματα" και οταν κλεισει η λιστα σου λενε "παρτε μια καρτα - σαν πιστωτικη - εχει μεσα τοσα ευρω (οσα αντιστοιχουν στα δωρα που σου πηραν) και παρτε οτι θελετε"
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 μπορεί και να' ναι χαζή ερώτηση αλλά αν κάποιος ξέρει ας απαντήσει: παλιά τα ζευγάρια έστελναν ευχαριστήριες κάρτες για τα δώρα που τους έκαναν, κάνουν κάτι ανάλογο και τώρα με τις λίστες γάμου? θα ήταν και ένας τρόπος να είναι κανείς σίγουρος ότι ελήφθη το δώρο
ZAKKWYLDE Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Αληθεια? Γιατι? Εννοω ο δημαρχος δεν κανει την τελεση? Μονο κατι παραβολα 15 ευρω δινεις απο οτι διαβασα. Το καλυτερο που διαβασα μεσα στα δικαιολογητικα πολιτικου γαμου ηταν αυτο: "Το φύλλο μιας τοπικής εφημερίδας, στο οποίο είναι δημοσιευμένη ανακοίνωση για την τέλεση πολιτικού γάμου" Γιατι θελει ντε και καλα να κανεις ανακοινωση στη εφημεριδα? Πιστοποιητικά Αγαμίας = 35 ευρώ έκαστος Δημοσίευση σε Εφημερίδες = 70€ (ακριβότερα αν είσαι Αθήνα) Αίτηση για άδειες 50 ευρώ. Ανακοίνωση στην εφημερίδα θέλει για να μπορεί κάποιος να δει ότι γίνεται ο γάμος και αν έχει ενστάσεις να τις καταθέσει (π.χ. αν είστε συγγενείς, δίγαμοι κτλ). Δεν είναι και πολύ αποτελεσματικό μέσο βέβαια είναι η αλήθεια.
sistah Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μωρε μπραβο..! Εγω θα κανω δημοσιευση στην χρυση ευκαιρια στην κατηγορια: "Διαφορα" τρολολολ
Kill_bill2 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Φίλε μου μάλλον δεν θες να πληρώσεις για το δώρο της αδελφής γιατί είναι ψιλοάσχετη, και ψάχνεις για προφάσεις εν αμαρτία. Δεν παίζει ρόλο το "υλικό" της πρόσκλησης αλλα η πρόσκληση
pournaras Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Ο πολιτικός με τον θρησκευτικό κοστίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο. Προσωπικά θεωρώ τρισμέγιστη γυφτιά το να δεχτείς δώρα και να μην κάνεις ένα γλέντι. Με τα δώρα οι καλεσμένοι πληρώνουν το φαγητό+κέντρο κτλ και σου μένει και κάτι(αρκετά). Εκει ειναι ομως το τεραστιο λαθος. Αντι να θερωρουμε οτι ενα απλο γλεντακι οπου οι νεονυμφοι θελουν απλα να μοιραστουν τη χαρα τους με σενα το καναμε αλισβερισι πληρωνω δωρο αρα απαιτω και φαι - πιοτο - χορο. Αυτο πιστευω ειναι πολυ μεγαλυτερη γυφτια απο τη μερια του καλεσμενου. Και στην τελικη πως το αντισταθμιζεις; Ο ενας εδωσε δωρο 50 ευρω, ο αλλος 200, θα κατσει και σε καλυτερο τραπεζι και θα φαει κι αστακο; Καταντησαμε να μιζεριαζουμε διοτι το δωρο μας ηταν αρκετα ακριβο, αλλα το τραπεζι ηταν "φτηνιαρικο". Το δωρο (ειτε σε μορφη αντικειμενου, ειτε μορφη φακελλου), θα επρεπε να δινεται οταν ο αλλος νιωθει οτι θελει να το δωσει μεσα απο την καρδια του για να βοηθησει το φιλο/η του να σταθει στα ποδια του , κι οχι να αναζητα τη μασαμπουκα ως ανταλλαγμα. Οσον αφορα το αν ο θρησκευτικος γαμος κοστιζει το ιδιο με τον πολιτικο, ας μαθουμε πρωτα ποσο κοστιζει ο καθε ψαλτης, ποσο κοστιζει ο εξτρα νεοκωρος να σβηνει τα κερια, ποσο κοστιζει το αναμμα το καθε πολυελαιου, ποσο κοστιζει ο καθε εξτρα παπας, και ποσα θα παρει φακελακι ο αρχιπαπαρος (διοτι ολα αυτα ειναι εξτρα), τα προσθετουμε και βγαζουμε το ποσο μονο για την εκκλησια. Μετα περναμε και στο ποσα χιλιαρικα (εκει πλεον μετριεται), θα κοστισει ο λουλουδοστολισμος, ποσα χιλιαρικα (κι αυτο εκει μετριεται) το βιντεο-φωτογραφια, τα βαζουμε κι αυτα στο καλαθι και κανουμε τη σουμα. Διοτι οσο και να θελουμε, στο δημαρχειο ουτε την ιδια επισημοτητα απο θεμα λουλουδιων θα αναγκαστεις να εχεις, ουτε το τρικαμερο με εξτρα ληψεις απο ελικοπτερο.
chill Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Εκει ειναι ομως το τεραστιο λαθος. Αντι να θερωρουμε οτι ενα απλο γλεντακι οπου οι νεονυμφοι θελουν απλα να μοιραστουν τη χαρα τους με σενα το καναμε αλισβερισι πληρωνω δωρο αρα απαιτω και φαι - πιοτο - χορο. Αυτο πιστευω ειναι πολυ μεγαλυτερη γυφτια απο τη μερια του καλεσμενου. Και στην τελικη πως το αντισταθμιζεις; Ο ενας εδωσε δωρο 50 ευρω, ο αλλος 200, θα κατσει και σε καλυτερο τραπεζι και θα φαει κι αστακο; Καταντησαμε να μιζεριαζουμε διοτι το δωρο μας ηταν αρκετα ακριβο, αλλα το τραπεζι ηταν "φτηνιαρικο". Το δωρο (ειτε σε μορφη αντικειμενου, ειτε μορφη φακελλου), θα επρεπε να δινεται οταν ο αλλος νιωθει οτι θελει να το δωσει μεσα απο την καρδια του για να βοηθησει το φιλο/η του να σταθει στα ποδια του , κι οχι να αναζητα τη μασαμπουκα ως ανταλλαγμα. +00 well said
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Εκει ειναι ομως το τεραστιο λαθος. Αντι να θερωρουμε οτι ενα απλο γλεντακι οπου οι νεονυμφοι θελουν απλα να μοιραστουν τη χαρα τους με σενα το καναμε αλισβερισι πληρωνω δωρο αρα απαιτω και φαι - πιοτο - χορο. Αυτο πιστευω ειναι πολυ μεγαλυτερη γυφτια απο τη μερια του καλεσμενου. Και στην τελικη πως το αντισταθμιζεις; Ο ενας εδωσε δωρο 50 ευρω, ο αλλος 200, θα κατσει και σε καλυτερο τραπεζι και θα φαει κι αστακο; Καταντησαμε να μιζεριαζουμε διοτι το δωρο μας ηταν αρκετα ακριβο, αλλα το τραπεζι ηταν "φτηνιαρικο". Το δωρο (ειτε σε μορφη αντικειμενου, ειτε μορφη φακελλου), θα επρεπε να δινεται οταν ο αλλος νιωθει οτι θελει να το δωσει μεσα απο την καρδια του για να βοηθησει το φιλο/η του να σταθει στα ποδια του , κι οχι να αναζητα τη μασαμπουκα ως ανταλλαγμα. Αυτό δεν αφορά το ζευγάρι αλλά τον καλεσμένο. Εγώ απο την πλευρά μου νιώθω την υποχρέωση να κάνω ένα τραπέζι/γλέντι στον κόσμο ο οποίος με βοηθά να ξεκινήσω την οικογένειά μου. Ούτε βέβαια έκανα καμία διάκριση σε αυτόν που ίσα πλήρωσε το φαγητό του απο αυτόν που έδωσε μεγάλο δώρο. Ο καθένας ότι μπορεί/αισθάνεται. Οσον αφορα το αν ο θρησκευτικος γαμος κοστιζει το ιδιο με τον πολιτικο, ας μαθουμε πρωτα ποσο κοστιζει ο καθε ψαλτης, ποσο κοστιζει ο εξτρα νεοκωρος να σβηνει τα κερια, ποσο κοστιζει το αναμμα το καθε πολυελαιου, ποσο κοστιζει ο καθε εξτρα παπας, και ποσα θα παρει φακελακι ο αρχιπαπαρος (διοτι ολα αυτα ειναι εξτρα), τα προσθετουμε και βγαζουμε το ποσο μονο για την εκκλησια. Μετα περναμε και στο ποσα χιλιαρικα (εκει πλεον μετριεται), θα κοστισει ο λουλουδοστολισμος, ποσα χιλιαρικα (κι αυτο εκει μετριεται) το βιντεο-φωτογραφια, τα βαζουμε κι αυτα στο καλαθι και κανουμε τη σουμα. Διοτι οσο και να θελουμε, στο δημαρχειο ουτε την ιδια επισημοτητα απο θεμα λουλουδιων θα αναγκαστεις να εχεις, ουτε το τρικαμερο με εξτρα ληψεις απο ελικοπτερο. Όλα αυτά είναι προαιρετικά έξοδα. Λουλούδια δεν χρειάζεται να έχεις και ο βιντεοφωτογράφος δεν έχει να κάνει τίποτα με το μυστήριο του γάμου. Βάζεις έναν δικό σου άνθρωπο με βιντεοκάμερα και τραβάει.
DKNI Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Όλα αυτά είναι προαιρετικά έξοδα. Λουλούδια δεν χρειάζεται να έχεις και ο βιντεοφωτογράφος δεν έχει να κάνει τίποτα με το μυστήριο του γάμου. Βάζεις έναν δικό σου άνθρωπο με βιντεοκάμερα και τραβάει. Παλια στο Τεξας. 200Ε η εκκλησια (τα πληρωνει ο κουμπαρος συνηθως) Λουλουδια ΦΥΣΙΚΑ και χρειαζεται να εχεις, και τραβα πες στη νυφη και τα σογια που θελουν θρησκευτικο οτι δεν θα στολισεις. 2000 τα λουλουδια, με τις υγειες σας. (Νταξει, το πολυ πες δεν παιρνεις decorator οπως ειχαμε εμεις ενα "παλικαρι") Οσο για το "βαζεις εναν δικο σου να τραβαει" πρωτον, πρεπει να ειναι ΓΑΜΑΤΟΣ, δηλαδη οχι ο φιλος σου που τραβαει καλες φωτο, μιλαμε για ανθρωπο που θα μπορεσει να βγαλει και να φωτισει ολοσωστες φωτογραφιες και βιντεο (πως θα τα κανει και τα δυο) για να βγει αλμπουμ και dvd επαγγελματικο. Ε, προσωπικα δεν εχω κανεναν φιλο η γνωστο που να μπορει να τα κανει ολα αυτα (ειδικα τον φωτισμο) χωρις να ειναι επαγγελματιας. Και δευτερον, δηλαδη θα χωσεις καποιον καλεσμενο να σου κανει "δουλεια" την ωρα που παντρευεσαι? Οποτε τον φωτογραφο δεν τον γλυτωνεις. Ολα αυτα τα "εγω ειμαι cool τυπακος και δεν θα κανω ακριβο και παραδοσιακο γαμο" τα λεγαμε και εμεις μεχρι που ηρθε η ωρα. Η πικρη αληθεια ειναι πως αν τελικα κανεις θρησκευτικο, και την Εκκλησια θα πληρωσεις, και λουλουδια θα βαλεις, και φωτογραφο θα εχεις. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πεις την γνωμη σου για να βγει πιο νεανικος και trendy και οχι βαρετος ή καρακιτσαριο Ακομα και αν εσυ καταφερες να τα αποφυγεις αυτα τα εξοδα, τοτε εισαι η εξαιρεση της εξαιρεσης ω εξαιρεση
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Παλια στο Τεξας. 200Ε η εκκλησια (τα πληρωνει ο κουμπαρος συνηθως) Λουλουδια ΦΥΣΙΚΑ και χρειαζεται να εχεις, και τραβα πες στη νυφη και τα σογια που θελουν θρησκευτικο οτι δεν θα στολισεις. 2000 τα λουλουδια, με τις υγειες σας. (Νταξει, το πολυ πες δεν παιρνεις decorator οπως ειχαμε εμεις ενα "παλικαρι") Οσο για το "βαζεις εναν δικο σου να τραβαει" πρωτον, πρεπει να ειναι ΓΑΜΑΤΟΣ, δηλαδη οχι ο φιλος σου που τραβαει καλες φωτο, μιλαμε για ανθρωπο που θα μπορεσει να βγαλει και να φωτισει ολοσωστες φωτογραφιες και βιντεο (πως θα τα κανει και τα δυο) για να βγει αλμπουμ και dvd επαγγελματικο. Ε, προσωπικα δεν εχω κανεναν φιλο η γνωστο που να μπορει να τα κανει ολα αυτα (ειδικα τον φωτισμο) χωρις να ειναι επαγγελματιας. Και δευτερον, δηλαδη θα χωσεις καποιον καλεσμενο να σου κανει "δουλεια" την ωρα που παντρευεσαι? Οποτε τον φωτογραφο δεν τον γλυτωνεις. Ολα αυτα τα "εγω ειμαι cool τυπακος και δεν θα κανω ακριβο και παραδοσιακο γαμο" τα λεγαμε και εμεις μεχρι που ηρθε η ωρα. Η πικρη αληθεια ειναι πως αν τελικα κανεις θρησκευτικο, και την Εκκλησια θα πληρωσεις, και λουλουδια θα βαλεις, και φωτογραφο θα εχεις. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πεις την γνωμη σου για να βγει πιο νεανικος και trendy και οχι βαρετος ή καρακιτσαριο Ακομα και αν εσυ καταφερες να τα αποφυγεις αυτα τα εξοδα, τοτε εισαι η εξαιρεση της εξαιρεσης ω εξαιρεση Όλα τα μυστήρια είναι δωρεάν πρωτα απόλα. Τώρα αν εσύ κάνεις γάμο σε κανένα ξωκλήσσι θεωρώ θεμιτό ένα μικρό ποσό για τη συντήρησή του. Τώρα αν η νύφη σου έχει πρόβλημα που δεν θα στολίσεις την Εκκλησία προφανώς θα έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα το να πάει σε ένα Δημαρχείο χωρίς νυφικό. Άρα σε μια τέτοια περίπτωση δεν υφίσταται σύγκριση πολιτικό vs θρησκευτικό. Στο πολιτικό μπορείς με ελάχιστα έξοδα να μαζέψεις 5 φίλους/οικογένεια και να τον κάνεις...το ίδιο ακριβώς μπορείς να κάνεις και στον θρησκευτικό. Μαζεύεις γονείς+κουμπάρο πας σε μια εκκλησία και κάνεις τον γάμο με ελάχιστα έξοδα (ούτε λουλούδια ούτε φωτογράφους). Τώρα αν η νύφη σου θέλει μεγαλεία...προφανώς θα τα ζητήσει και στον πολιτικό γάμο...εχω δεί πολιτικούς γάμους υπερπαραγωγές αρκετά ακριβότερους απο θρησκευτικούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.