kickeras Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Λοιπόν, είχα κάνει και ένα post παλιότερα, τελικά αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα για την αλλαγή. Είμαι κάτοχος εδώ και 3 χρόνια του εξής: CPU: Q9550 με Hyper 212 M/B: ASUS P5E RAM: Corsair 4GB (2X2) PC6400 4-4-4-12 HDD: 2X Seagate 1TB 7200rpm GPU: EVGA GTX 260 AUDIO: X-FI x-treme audio PSU: Corsair 600w CASE: Thermaltake Armor Full Tower Το case το έχω 5 χρόνια Τώρα dvd-rw, κλπ δεν έχει σημασία. Αυτό θα φύγει ή σε κομμάτια ή ολόκληρο. Επιπλέον έχω και τις εξής οθόνες τις οποίες και θα κρατήσω: EIZO S2110W DELL U2711 Οπότε πάμε για σκέτο case. Χρήσεις του υπολογιστή? Πολύ programming, κυρίως 3d graphics programming και γενικά παίζω και λίγο με εργαλεία επεξεργασίας εικόνας (photoshop, etc). Gaming στο pc από όταν πήρα το ps3 είναι ελάχιστο - δε με καίει κιόλας. Προσανατολίζομαι στα εξής και εξηγώ παρακάτω: CPU: i7 2600K 275 ή i5 2500K 190 M/B: ASUS P8Z68-V PRO 150 RAM: Corsair Vengeance 16GB Dual Channel DDR3 4x4GB 9-9-9-24 125 GPU: Asus GeForce GTX 560 Ti 1GΒ 210 SSD: OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" 120GB 195 HDD: Western Digital Caviar Black 2TB 130 ή 2 Χ Samsung Spinpoint F3 1TB 100 AUDIO: Asus Xonar DS 40 PSU: Corsair Professional Series Gold AX750 150 CPU COOLING: Μάλλον κάποια corsair hydro. CASE: Εδώ το πρόβλημα. Corsair Obsidian 800d, 650d, κάτι άλλο? - CPU: Στον επεξεργαστή νομίζω ότι ο 2600Κ είναι υπερβολή. Δεν ασχολούμαι με encoding (εκτός αν τύχει) και γενικά το compiling δεν απαιτεί 8 threads...δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο benefit για τη συγκεκριμένη χρήση που να δικαιολογεί τη διαφορά κόστους - M/B: Dunno, για αυτή διάβασα καλά σχόλια, προτείνετε κ εσείς. - RAM: Νομίζω είμαστε οκ. - GPU: Δε με ενδιαφέρει να τρέχω με τρελό fps κάποια games. Με ενδιαφέρει να υπάρχει υποστήριξη DX11 και OpenGL 4.1 και να είναι Nvidia λόγω των softwares που προσφέρει στους developers για gpu programming. Γιαυτό και δεν διάλεξα καμια 570... - SSD: Νομίζω είμαστε οκ. - HDD: Εδώ δεν είμαι σίγουρος. Νομίζω η 2η επιλογή είναι καλύτερη σε ταχύτητα, αλλά επειδή μπορεί να έχω και εκεί ευαίσθητα δεδομένα, το raid με φοβίζει λίγο - AUDIO Η κάρτα ήχου δεν ξέρω αν είναι απαραίτητη ή αν αξίζει να κρατήσω την υπάρχουσα ή ακόμα και μια onboard - PSU: Καλό είναι να είναι modular, sleeved και οικονομικό. Τώρα δεν νομίζω να μου είναι απαραίτητα τα 750W, σε SLI δε θα πάω (αν χρειαστεί για κανα benching, ε θα βρω μία) - O/C: Έχω δει ότι οι sandybridge ανεβαίνουν αρκετά οπότε αν είναι 24/7 ναι γιατί όχι? Θα ήθελα να βάλω υδρόψυξη αλλά ίσως κάποια άλλη ατιγμή όταν θα υπάρχουν παραπάνω λεφτά για πέταμα διότι αν μπει θα μπει για cpu + gpu - COOLING: Κάποια hydro για τη cpu. Ποια αξίζει και πόσο μπορούν να φτάσουν σταθερά οι παραπάνω επεξεργαστές? Στο χαλαρό όχι να τους τεντώσω . - FANS: Αναλόγως το κουτί. Δεν είμαι fan του θορύβου, διότι όπως καταλαβαίνετε το pc θα τιμηθεί με πολλές πολλές πολλές ώρες εργασίας. - CASE: Στο κουτί τώρα. Δε ξέρω αν αξίζει να διαθέσω μεγάλο ποσό ή όχι. Σίγουρα θα το κρατήσω για πολύ καιρό όπως κράτησα και το τωρινό. Θέλω σίγουρα καλό cable management, απλό design, μαύρο μέσα έξω, όχι πλαστικούρα και μεγάλο χώρο. Το 800d είναι έρωτας εμφανισιακά (για μένα). Ωραίο cable management. Έχω δει ότι έχει ένα θεματάκι με το airflow μιας και είναι made for wc. Το 650d είναι πολύ ωραίο αλλά midi, μαρέσουν τα μεγάλα. Εξάλλου 170 ευρώ για midi? Αν πας σε wc μετά? E, θα μου πείτε εδώ πας για 250+ για full tower... Άλλες επιλογές που φαίνονται ενδιαφέρον είναι το Fractal Design XL ή το Xigmatek Elysium. Για το Level10 δεν είμαι σίγουρος από τις φωτογραφίες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω δει κανένα από αυτά από κοντά...Παίζει το κουτί να γίνει παραγγελία από έξω. Το budget όπως βλέπετε φτάνει μέχρι και 1600 ευρώ. Αν δεν υπάρχει επιλογή θα δοθούν αλλά και να μειωθεί προφανώς δε με χαλάει καθόλου. Δεν είναι ότι φυτρώνουν από τα δέντρα . Εξάλλου το μηχάνημα θα μείνει για 2 χρόνια ως έχει τουλάχιστον. Θα τα αγόραζα όλα από έξω (π.χ. γερμανικό amazon) που οι τιμές βγαίνουν κάπου 20% κάτω από εδώ, αλλά παίρνω το φπα πίσω λόγω επαγγέλματος ούτως ή άλλως. Συγνώμμη αν σας ζάλισα, αλλά μιας και η επένδυση που θα γίνει ούτε μικρή είναι αλλά ούτε και της μιας βδομάδας, θα ήθελα να καταλήξω σε ότι καλύτερο. Προτείνετε εσείς είτε κάτι καλύτερο, είτε πιο φθηνό, είτε διορθώστε κάτι που θεωρείτε ότι έκανα λάθος....γενικά any help is appreciated. Υ.Γ. Το pc ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα το στήσω εγώ.... και προφανώς δεν με νοιάζει το κατάστημα....μόνο από pixmania δε ξαναψωνίζω
karmen1983 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Corsair Obsidian 800d δαγκωτό από μένα για το κουτί. Αν είσαι Αθήνα πέρασε να το δεις από κοντά πριν το παραγγείλεις, αν και αυτές τις μέρες το έχω στο μαύρο του το χάλι Για τα υπόλοιπα συμφωνώ. Θα έβαζα τον i5 βέβαια και όχι τον i7... Για τους δίσκους καλύτερα 2 παρά ένας... Για το cooling από πλευράς hydro series πας στην H100... http://www.skroutz.gr/c/673/cpu-fans.html?keyphrase=corsair+h100 Για ανεμιστήρια αν πας στο 800D και δε θες να κρατήσεις τα μαμά που έχει θες 3 12αρια πάνω 1 14άρι/12άρι πισω 1 14αρι κάτω Και ένα 12άρι για την ψύξη των δίσκων... Οπότε ανάλογα πόσα δίνεις για φουρφούρια έχεις και επιλογές edit: Αν θυμάμαι καλά έχεις από οθόνες μία 27άρα Dell Και μία 20άρα? eizo ε;
SpirosLouis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 (για κούτα) καλά δεν λέω το Obsidian που λέει η κ.karmen είναι κορυφή δεν το συζητάμε. Αλλά μήπως να έβλεπες και κάτι ποιο φθηνό...σαν αυτό εδώ.. --> http://www.plaisio.g...ck-RC-550-K.htm Βλέπω ότι έχει κάποιες προοπτικές wc, επίσης μιλάει για πλήρης ησυχία.(και πιστεύω είναι ένα μεγάλο συν στην χρήση που θα του κάνεις) Σου παραθέτω και κάποια video reviews από το youtube να δεις άμα σε ενδιαφέρει. Για κάποιον λόγο μάλιστα, που ακόμα δεν έχω καταλάβει δεν έχει κριτικές... BTW από 'βδομάδα σχετικά(άμα αξιωθεί το πλαίσιο) θα μου έρθει και εμένα και άμα σε ενδιαφέρει μπορώ να σε ενημερώσω για το περίπου τι γίνεται. BTW2. Ξέρω πόσο σπαστικό είναι να γράφεις κώδικα και να ακούς ένα συνεχές βουιτό.....λαγκάρεις
kickeras Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 @karmen1983 Σφαίρα η απάντηση Ναι, όπως είπα, το budget είναι εκεί τώρα, αλλά ήδη ανέβηκε αρκετά . Τώρα αν δε γίνεται κάτι άλλο, ε κομμάτια να γίνει Συμφωνώ με αυτά που λες πάντως. - Μπορείς να κάνεις elaborate στο γιατί ι5 αντί για ι7? Δεν αξίζει η διαφορά για την τιμή ή κάτι άλλο? - Για τους δίσκους όπως είπα απλά με φοβίζει το raid μη πάθω και κανά χουνέρι και με κυνηγάνε αλλά μάλλον για εκεί το πάω. - Γιατί Η100 και όχι τις άλλες? Τι κερδίζω? Είναι και ακριβή η ρουφιάνα. Τώρα έχω την Hyper 212. Πόσο λες να φτάνει ο καθένας (again...στο χαλαρό....μη κάνουμε κανα coding καμιά μέρα και φάμε κανά reboot και τραβάω τις τρίχες μου)? - Για fans τι παίρνουμε ώστε να μην κάνουν σαν τραίνο αλλά να είναι και αξιόλογη η συμπεριφορά τους? Τα defaults δεν είναι καλά? - Ένα μειονέκτημα που έχει το 800d στην Ελλάδα είναι ότι το πουλάνε κακοπανάκριβα. Εδώ το visionstudio το έχει 350 ευρώ!!! Ναι το αναφέρω και πιο πάνω. Αν είσαι Αθήνα πέρασε να το δεις από κοντά πριν το παραγγείλεις, αν και αυτές τις μέρες το έχω στο μαύρο του το χάλι Αθήνα είμαι. Για πες και αν είσαι κοντά παίζει να περάσω. edit: Αν θυμάμαι καλά έχεις από οθόνες μία 27άρα Dell Και μία 20άρα? eizo ε; Ναι τα μωρά μου ... πάρε και μία παλιά pic...η dell έχει πάει δεξιά τώρα. @ SpirosLouis Φίλε μου, το είχα κοιτάξει αυτό το κουτί. Εμφανισιακά είναι απλό - άρα και ωραίο - αλλά πρώτον το μπροστά είναι πλαστικό, κάτι το οποίο δεν αναφέρεται στο site του πλαισίου αλλά εδώ και δεύτερον είναι midi. Το κουτί μου τώρα είναι 530 x 560 x 220 και δύσκολα μπορώ να πάω σε μικρότερο... BTW2. Ξέρω πόσο σπαστικό είναι να γράφεις κώδικα και να ακούς ένα συνεχές βουιτό.....λαγκάρεις Άρα με νοιώθεις
karmen1983 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 @karmen1983 Σφαίρα η απάντηση Ναι, όπως είπα, το budget είναι εκεί τώρα, αλλά ήδη ανέβηκε αρκετά . Τώρα αν δε γίνεται κάτι άλλο, ε κομμάτια να γίνει Συμφωνώ με αυτά που λες πάντως. - Μπορείς να κάνεις elaborate στο γιατί ι5 αντί για ι7? Δεν αξίζει η διαφορά για την τιμή ή κάτι άλλο? Διαφορά απόδοσης τιμής δε λέει... - Για τους δίσκους όπως είπα απλά με φοβίζει το raid μη πάθω και κανά χουνέρι και με κυνηγάνε αλλά μάλλον για εκεί το πάω. Να πάρεις ΑΛΛΟ ένα να έχεις back up. Εδώ θα δώσεις τόσα και τόσα άλλα 70 θα σκεφτείς; BACK UP Στο BACK UP για να είσαι ήσυχος. - Γιατί Η100 και όχι τις άλλες? Τι κερδίζω? Είναι και ακριβή η ρουφιάνα. Τώρα έχω την Hyper 212. Πόσο λες να φτάνει ο καθένας (again...στο χαλαρό....μη κάνουμε κανα coding καμιά μέρα και φάμε κανά reboot και τραβάω τις τρίχες μου)? Εχει διπλό ψυγείο. Είχα την H70 και με μία μικρή μόντα έριχνε φάπες σε πολύ καλή αερόψυχτρα. Τώρα η H80 με μονό ψυγείο έχει κοντά 90. Ε 10 ευρά διαφορά είναι... - Για fans τι παίρνουμε ώστε να μην κάνουν σαν τραίνο αλλά να είναι και αξιόλογη η συμπεριφορά τους? Τα defaults δεν είναι καλά? Τα defaults εμένα μου φάνηκαν φασαριόζικα και τα έβγαλα. Εβαλα αυτά αλλά είναι ακριβά http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/609 http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/912 Μπορείς να πας σε καλά fans όπως αυτά http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/685 Αλλά ανάλογα πόσα θα δώσεις πάει. Παίζουν και με Leds οπότε πες μου τι περίπου ψάχνεις και κατέληξε και σε κουτί - Ένα μειονέκτημα που έχει το 800d στην Ελλάδα είναι ότι το πουλάνε κακοπανάκριβα. Εδώ το visionstudio το έχει 350 ευρώ!!! Ναι το αναφέρω και πιο πάνω. Υπήρχε πρόσφατα στο stock house του πλαισίου στα 230 ευρά αν θυμάμαι καλά με όλα τα παρελκόμενα και σε άριστη κατάσταση. Το είχε δει παιδί από το φόρουμ και πολύ καλός μου φίλος. Για να το πει θα έχει δίκιο. Πέρασε μια βόλτα να το δεις από κοντά αν υπάρχει ακόμα. Κανένα 200άρι θα το πάρεις αν είσαι smart Αθήνα είμαι. Για πες και αν είσαι κοντά παίζει να περάσω. Στείλε μου ένα πμ τη Δευτέρα να κανονίσουμε... Ναι τα μωρά μου ... πάρε και μία παλιά pic...η dell έχει πάει δεξιά τώρα. οκ καλά θυμόμουν
SpirosLouis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δίκιο έχει η κάρμεν πάρε άλλον ένα σκληρό δίσκο να κάνεις 0+1 raid να είσαι σίγουρος-καλυμμένος.(να μην γράφεις σαν και εμένα cd :S )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.