kyriakos2121 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Καταρχήν θα παρακαλέσω όσοι το διαβάσουν να μην απαντήσουν με ειρωνικά σχόλια του στυλ << τι είμαστε εμείς εδώ για να σου πούμε τι να κάνεις ; >>Αν δεν είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε σας παρακαλώ μην κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το παρακάτω. Μετά από την εισαγωγή μου έχω να σας αναφέρω πως φέτος έχω την επιλογή να διαλέξω μια σχολή από τις 2 και πώς έχω την δυνατότητα αυτή ; Είμαι στην σχολή αστυφυλάκων , το 2010 έκανα το μηχανογραφικό μου για το ΤΕΙ Καβάλας στην Λογιστική ώστε να παίρνω άδειες κλπ , όπου και γράφτηκα παρακολουθούσα και κάποια μαθήματα ( συνέχιζα κανονικά στην σχολή αστυφυλάκων ) και φέτος τα παράτησα από την σχολή Αστυφυλάκων και έχω μόνο την λογιστική . Λοιπόν φέτος το 2011 έχοντας ως τελευταία φορά το δικαίωμα του 10 % έκανα τα χαρτιά μου για μια σχολή στην Πάτρα όπου ονομάζεται Επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων . Λοιπόν , είμαι σε δίλημμα , έχω μάθει τι σχολή είναι αυτή ( θα ήταν πολύ καλό να με βοηθούσε κάποιος απόφοιτος/φοιτητής της σχολής αυτής ) σε ποια σχολή να πάω ; Να παραμείνω στην Λογιστική Καβάλας ή να πάω στην σχολή αυτή της Πάτρας ; Ξέρω είναι λίγο ανώριμο το να μην ξέρω που να πάω αλλά και από τις 2 σχολές βγαίνεις το ίδιο πράγμα , από όσα μου έχουν πει δηλαδή.Τι να κάνω ρε παιδιά ; Ποιά είναι η καλύτερη σχολή ; Ας βοηθήσει κάποιος...
xri_ni Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Αρχικά πως παρατησες την αστυφυλακων στις μερες μας???!!!Φανταζομαι καταπιεση κτλ....Στο θεμα σου τωρα νομιζω παιζει ρολο και απο που εισαι γιατι αυτες οι σχολες ειναι στα δυο ακρα της Ελλαδας ωστε να εισαι και κοντα στο σπιτι σου.Δεν εχω τελειωσει καποια απο αυτες αλλα νομιζω αλλιως ειναι η Λογιστικη που ειναι κατι ξεκαθαρο, δηλαδη βγαινεις Λογιστης και αλλιως η αλλη, που νομιζω ειναι κατι σαν τη Διοικηση Επιχειρησεων .
Sellers Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Λοιπόν , είμαι σε δίλημμα , έχω μάθει τι σχολή είναι αυτή ( θα ήταν πολύ καλό να με βοηθούσε κάποιος απόφοιτος/φοιτητής της σχολής αυτής ) σε ποια σχολή να πάω ; Να παραμείνω στην Λογιστική Καβάλας ή να πάω στην σχολή αυτή της Πάτρας ; Ξέρω είναι λίγο ανώριμο το να μην ξέρω που να πάω αλλά και από τις 2 σχολές βγαίνεις το ίδιο πράγμα , από όσα μου έχουν πει δηλαδή.Τι να κάνω ρε παιδιά ; Ποιά είναι η καλύτερη σχολή ; Ας βοηθήσει κάποιος... Λες έχεις μάθει τι σχολή είναι αυτή. Πες και σε εμάς να έχουμε μια ιδέα. Αν δεν σε συγκινεί τπτ απο τα δύο, ή και τα δύο σου είναι το ίδιο, στην θέση σου θα καθόμουν στην λογιστική που έχεις κάνει και την αρχή και (φαντάζομαι) έχεις περάσει και κάποια μαθήματα. Επιπλέον, σαν επάγγελμα μου φαίνεται πιο ''σίγουρο'' απο το άλλο, χωρίς όμως να έχω ιδέα τι είναι το άλλο και έχοντας επίγνωση φυσικά της κατάστασης σήμερα. Για μένα, μείνε στην λογιστική. Αν μία στις 1000 δεν σου αρέσει και το άλλο, θα έχεις χάσει πολύ χρόνο και θα μείνεις με κάτι που τελικά δεν σε γεμίζει.
kyriakos2121 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Αρχικά πως παρατησες την αστυφυλακων στις μερες μας???!!!Φανταζομαι καταπιεση κτλ....Στο θεμα σου τωρα νομιζω παιζει ρολο και απο που εισαι γιατι αυτες οι σχολες ειναι στα δυο ακρα της Ελλαδας ωστε να εισαι και κοντα στο σπιτι σου.Δεν εχω τελειωσει καποια απο αυτες αλλα νομιζω αλλιως ειναι η Λογιστικη που ειναι κατι ξεκαθαρο, δηλαδη βγαινεις Λογιστης και αλλιως η αλλη, που νομιζω ειναι κατι σαν τη Διοικηση Επιχειρησεων . Αγαπητέ insomniac καταρχήν να σε ευχαριστήσω . Δεν αξίζει η αστυφυλάκων πια πίστεψε με αυτό έχει μείνει , ως ιδέα που ένας βλάκας έφηβος θα βγάλει λεφτά , που μέχρι τα 20 του επειδή θα μένει με τους γονείς του και θα παίρνει έναν μισθό της πλάκας ( δεν θα έχει σπίτι δικό του , φαγητό δικό του κλπ ) νομίζει ότι έχει λεφτά , πόσο μάλλον όταν αυτός ο 20χρονος ζει μέσα στην καύλα να το πω και συγνώμη του κάθε αστεράτου ανωτέρου ( ευτυχώς ο πατέρας μου είναι αξιωματικός και μου μίλησε και κατάλαβα ότι δεν αξίζει ) για τόσα λίγα λεφτά , επίσης μένεις στάσιμος , ένας μπάτσος ( γιατί πέρι μπάτσων μιλάμε ) σε όλη σου την ζωή , εγώ αυτό δεν το ανέχομαι . Πάμε παρακάτω . Στην Πάτρα έχω την κοπελιά μου όπου και σπουδάζει ( πράγμα που δεν με επηρεάζει πραγματικά καθόλου στις αποφάσεις μου ) , θα σας φανεί χαζό αυτό αλλά θα ήθελα πολύ να μείνω στην Πάτρα για να πάω στην σχολή αυτή επειδή βρήκα πανέμορφο σπίτι , ακούγεται χαζό το ξέρω αλλά δεν ξέρω αν η σχολή αυτή είναι το ίδιο καλή όσο με την Λογιστική ( εδώ περί σχολής Πάτρας http://www.teipat.gr/ekpaideysi/tmima_epixeirimatikou_sxediasmou_pliroforiakwn_sistimatwn.php ) . Επίσης η Καβάλα είναι πανέμορφη πόλη ( Α! Από Θεσσαλονίκη είμαι ) σε αντίθεση με την Πάτρα και τα σπίτια δεν είναι και τόόόσο όμορφα ... Λες έχεις μάθει τι σχολή είναι αυτή. Πες και σε εμάς να έχουμε μια ιδέα. Αν δεν σε συγκινεί τπτ απο τα δύο, ή και τα δύο σου είναι το ίδιο, στην θέση σου θα καθόμουν στην λογιστική που έχεις κάνει και την αρχή και (φαντάζομαι) έχεις περάσει και κάποια μαθήματα. Επιπλέον, σαν επάγγελμα μου φαίνεται πιο ''σίγουρο'' απο το άλλο, χωρίς όμως να έχω ιδέα τι είναι το άλλο και έχοντας επίγνωση φυσικά της κατάστασης σήμερα. Για μένα, μείνε στην λογιστική. Αν μία στις 1000 δεν σου αρέσει και το άλλο, θα έχεις χάσει πολύ χρόνο και θα μείνεις με κάτι που τελικά δεν σε γεμίζει. Με συγκινεί πολύ η Λογιστική μπορώ να πω αλλά όπως είπα και στον χρήστη από πάνω , βάζω λάθος κριτήρια επιλογής που για εμένα είναι σημαντικά δεν ξέρω γιατί . Π.χ. το σπίτι , το μέρος και κακώς βάζω τελευταία την σχολή αλλά σε αυτήν την περίπτωση απ'όσα έχω διαβάσει και μου έχουν πει φοιτητές της σχολής στην Πάτρα είναι πάνω κάτω τα ίδια . Προσπαθώ να μάθω από ποιο έμπειρους λ.χ. λογιστές κ.ο.κ. ώστε να πάρω αποφάσεις , εγώ εδώ μέσα ζητάω από εσάς να με βοηθήσετε να πάρω μια απόφαση . Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
xri_ni Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Αγαπητέ insomniac καταρχήν να σε ευχαριστήσω . Δεν αξίζει η αστυφυλάκων πια πίστεψε με αυτό έχει μείνει , ως ιδέα που ένας βλάκας έφηβος θα βγάλει λεφτά , που μέχρι τα 20 του επειδή θα μένει με τους γονείς του και θα παίρνει έναν μισθό της πλάκας ( δεν θα έχει σπίτι δικό του , φαγητό δικό του κλπ ) νομίζει ότι έχει λεφτά , πόσο μάλλον όταν αυτός ο 20χρονος ζει μέσα στην καύλα να το πω και συγνώμη του κάθε αστεράτου ανωτέρου ( ευτυχώς ο πατέρας μου είναι αξιωματικός και μου μίλησε και κατάλαβα ότι δεν αξίζει ) για τόσα λίγα λεφτά , επίσης μένεις στάσιμος , ένας μπάτσος ( γιατί πέρι μπάτσων μιλάμε ) σε όλη σου την ζωή , εγώ αυτό δεν το ανέχομαι . Πάμε παρακάτω . Στην Πάτρα έχω την κοπελιά μου όπου και σπουδάζει ( πράγμα που δεν με επηρεάζει πραγματικά καθόλου στις αποφάσεις μου ) , θα σας φανεί χαζό αυτό αλλά θα ήθελα πολύ να μείνω στην Πάτρα για να πάω στην σχολή αυτή επειδή βρήκα πανέμορφο σπίτι , ακούγεται χαζό το ξέρω αλλά δεν ξέρω αν η σχολή αυτή είναι το ίδιο καλή όσο με την Λογιστική ( εδώ περί σχολής Πάτρας http://www.teipat.gr..._sistimatwn.php ) . Επίσης η Καβάλα είναι πανέμορφη πόλη ( Α! Από Θεσσαλονίκη είμαι ) σε αντίθεση με την Πάτρα και τα σπίτια δεν είναι και τόόόσο όμορφα ... Μαλιστα, εγω ηθελα αστυφυλακων αλλα δε την επιασα...οχι οτι μου καθοταν καλα να μη ζησω φοιτητικη ζωη και να μενω σε κοινοβιο αλλα τεσπα ξερω και αλλα παιδια που τελικα την παρατησαν...ποσοι θα παρακαλαγαν σημερα για τη θεση που αφησες!!! Εμενα εχει περασει ο αδερφος μου Πατρα Διοικηση Επιχειρησεων και θυμαμαι οτι ηταν αναμεσα σ'αυτη και αυτη που περασες εσυ.Απ'οτι ειδα στο link δεν εχει να κανει τοσο με λογιστικα αλλα πιο πολυ με μαρκετινγκ κτλ,προσωπικα τη βρισκω πιο ενδιαφερουσα.Τωρα για δουλεια και νομικη να εχεις τελειωσει τιποτα δεν ειναι σιγουρο σημερα!
black_widow Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Ρε συ Κυριάκο O.K. δε σου αρέσει η αστυφυλάκων αλλά τι ακριβώς θα κάνεις τελειώνοντας αυτές τις σχολές. Λογιστική θα φας 4+ χρόνια για να καταλήξεις χαμάλης σε λογιστικό γραφείο . Που για να δείξουν προυπηρεσία και να μπορούν να προχωράνε οι άδειες ώστε να υπογράφουν σε υψηλότερης κατηγορίας βιβλίων αναγκάζονται οι υπάλληλοι να πληρώνουν εκείνοι τα ένσημα τους ( από μισθούς ό,τι δεήσει το αφεντικό , στην αρχή 0 ευρώ ). Έχεις λογιστή στην οικογένεια ; Επίσης θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου οτι οι σπουδές αυτές θέλουν λεφτά , καλά βιβλία σύγχρονα θα τα πληρώσεις από τη τσέπη σου ( 40 + ευρώ το ένα ), για να " δουλέψεις " κάπου θα πρέπει να μάθεις ένα κάρο λογιστικά προγράμματα που φυσικά τα μαθήματα θα τα πληρώσεις από την τσέπη σου κ.λ.π. Εννοείται ότι θα χρειαστείς δίπλωμα και μηχανάκι για εξωτερικές δουλειές . ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων έχω τελειώσει εγώ. Τώρα τα έπιασες τα λεφτά σου . Κάνεις μαθήματα λίγο απ' όλα Management , Δίκαια , Μαθηματικά , Λογιστική , Οικονομικά κ.λ.π. Όταν πρωτοβγαίνεις από τη σχολή ο εργοδότης σε εξισώνει με τα παιδιά που έχουν τελειώσει ταχύρυθμα γραμματέων. Για να πάρεις την άδεια γ' θες δύο χρόνια προυπηρεσίας ( ναι , θα πρέπει να την " αγοράσεις " δηλαδή ) . Δεν έχεις κάνει όμως τόσο πολλά μαθήματα λογιστικής όσο η σχολή λογιστικής οπότε γιατί να πάρουν σε λογιστικό. Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι καλή αν έχεις κάποιο κατάστημα , επιχείρηση που θα αναλάβεις ώστε να έχεις μία σφαιρική γνώμη σε διαφορετικά αντικείμενα ( που και πάλι εξαρτάται από εσένα , μη περιμένεις από το πρόγραμμα σπουδών και τους καθηγητές , θα πρέπει να διαβάζεις μόνος σου εκτός σχολής ). Από συμφοιτητές οι μόνοι που δουλεύουν είναι όσοι μπήκαν ως απόφοιτοι λυκείου με διαγωνισμό σε τράπεζα , όσοι έχουν μπαμπά λογιστή ( είχαμε και από αυτούς ) και όσοι δούλευαν παράλληλα με σχολή σε λογιστικά ή μετά τη σχολή με τις γνωστές τσάμπέ διαδικασίες. Από αντρες οι περισσότεροι έχουν φύγει φαντάροι κιόλας οπότε δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα ακόμα. Από κοπέλες οι περισσότερες γραμματείς , πωλήτριες , τηλεφωνήτριες κ.λ.π. ή συνήθως απλά άνεργες. Την κατηγορία ατόμων από νεολαίες , κοπέλες συστημένες από καθηγητές δε θα την πιάσω στο στόμα μου . Πληροφοριακά ανήκω στην υψηλότερη βαθμολογική κλίμακα ενώ ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 6,5. Για αυτούς που τελειώνουν τη σχολή με σκονάκι , γλύψιμο , αντιγραφή και δώσε το 5 να φύγουμε δε λέω , γιατι θα έπρεπε αυτοί να δουλέψουν σε σχετική δουλειά ; Επειδή τους χαρίστηκε ένα πτυχίο ; Να μπεις κάπου σε μία εταιρεία σε διεύθυνση human resources κ.λ.π. θέλει master και βύσμα. Επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων είχα συναδέλφους στην πρακτική από εκεί , κάνανε λίγο προγραμματισμό , λίγο Οικονομικά , λίγο απ' όλα και εκεί. Ειδικά για τη μία κοπέλα δε θέλω να σχολιάσω , θα γίνω πολύ κακιά. Αν θες 5ο πεδίο σώνει και καλά εγώ προτείνω Οικονομικά - Χρηματοοικονομικά + master , είναι πιο κλασικές σχολές . Και όχι ΤΕΙ ( εκτός Λογιστικής αν το σηκώνει το budget σου και οι γνωριμίες σου ). Δε συζητάμε για Ελλάδα , για εξωτερικό μιλάμε. Μη συγκρίνετε νομική με σχολές 5ου πεδίου , η κολλητή μου μία χαρά δουλεύει . Έπρεπε να περάσει από το λούκι του να πάρει την άδεια και να κάνει την πρακτική ( 1,5 χρόνος , δε θυμάμαι ακριβώς , μεγάλο διάστημα ! ) με απίστευτα ωράρια και μισθό part - time αλλά το διάβασμα και οι κόποι της ανταμείφθηκαν . Σαν υπάλληλος έπαιρνε αξιοπρεπή λεφτά , ποτέ δεν έκανε άσχετη δουλειά και τώρα δουλεύει ανεξάρτητα. Η οικογένεια της δεν είχε background δικηγορικό . Καλά για κριτήρια τύπου ποιά πόλη είναι όμορφη , που έχει ωραία σπίτια κ.λ.π. τι να πω , δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω μόλις τα διάβασα ή να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο.
kyriakos2121 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Ρε συ Κυριάκο O.K. δε σου αρέσει η αστυφυλάκων αλλά τι ακριβώς θα κάνεις τελειώνοντας αυτές τις σχολές. Λογιστική θα φας 4+ χρόνια για να καταλήξεις χαμάλης σε λογιστικό γραφείο . Που για να δείξουν προυπηρεσία και να μπορούν να προχωράνε οι άδειες ώστε να υπογράφουν σε υψηλότερης κατηγορίας βιβλίων αναγκάζονται οι υπάλληλοι να πληρώνουν εκείνοι τα ένσημα τους ( από μισθούς ό,τι δεήσει το αφεντικό , στην αρχή 0 ευρώ ). Έχεις λογιστή στην οικογένεια ; Επίσης θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου οτι οι σπουδές αυτές θέλουν λεφτά , καλά βιβλία σύγχρονα θα τα πληρώσεις από τη τσέπη σου ( 40 + ευρώ το ένα ), για να " δουλέψεις " κάπου θα πρέπει να μάθεις ένα κάρο λογιστικά προγράμματα που φυσικά τα μαθήματα θα τα πληρώσεις από την τσέπη σου κ.λ.π. Εννοείται ότι θα χρειαστείς δίπλωμα και μηχανάκι για εξωτερικές δουλειές . ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων έχω τελειώσει εγώ. Τώρα τα έπιασες τα λεφτά σου . Κάνεις μαθήματα λίγο απ' όλα Management , Δίκαια , Μαθηματικά , Λογιστική , Οικονομικά κ.λ.π. Όταν πρωτοβγαίνεις από τη σχολή ο εργοδότης σε εξισώνει με τα παιδιά που έχουν τελειώσει ταχύρυθμα γραμματέων. Για να πάρεις την άδεια γ' θες δύο χρόνια προυπηρεσίας ( ναι , θα πρέπει να την " αγοράσεις " δηλαδή ) . Δεν έχεις κάνει όμως τόσο πολλά μαθήματα λογιστικής όσο η σχολή λογιστικής οπότε γιατί να πάρουν σε λογιστικό. Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι καλή αν έχεις κάποιο κατάστημα , επιχείρηση που θα αναλάβεις ώστε να έχεις μία σφαιρική γνώμη σε διαφορετικά αντικείμενα ( που και πάλι εξαρτάται από εσένα , μη περιμένεις από το πρόγραμμα σπουδών και τους καθηγητές , θα πρέπει να διαβάζεις μόνος σου εκτός σχολής ). Από συμφοιτητές οι μόνοι που δουλεύουν είναι όσοι μπήκαν ως απόφοιτοι λυκείου με διαγωνισμό σε τράπεζα , όσοι έχουν μπαμπά λογιστή ( είχαμε και από αυτούς ) και όσοι δούλευαν παράλληλα με σχολή σε λογιστικά ή μετά τη σχολή με τις γνωστές τσάμπέ διαδικασίες. Από αντρες οι περισσότεροι έχουν φύγει φαντάροι κιόλας οπότε δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα ακόμα. Από κοπέλες οι περισσότερες γραμματείς , πωλήτριες , τηλεφωνήτριες κ.λ.π. ή συνήθως απλά άνεργες. Την κατηγορία ατόμων από νεολαίες , κοπέλες συστημένες από καθηγητές δε θα την πιάσω στο στόμα μου . Πληροφοριακά ανήκω στην υψηλότερη βαθμολογική κλίμακα ενώ ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 6,5. Για αυτούς που τελειώνουν τη σχολή με σκονάκι , γλύψιμο , αντιγραφή και δώσε το 5 να φύγουμε δε λέω , γιατι θα έπρεπε αυτοί να δουλέψουν σε σχετική δουλειά ; Επειδή τους χαρίστηκε ένα πτυχίο ; Να μπεις κάπου σε μία εταιρεία σε διεύθυνση human resources κ.λ.π. θέλει master και βύσμα. Επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων είχα συναδέλφους στην πρακτική από εκεί , κάνανε λίγο προγραμματισμό , λίγο Οικονομικά , λίγο απ' όλα και εκεί. Ειδικά για τη μία κοπέλα δε θέλω να σχολιάσω , θα γίνω πολύ κακιά. Αν θες 5ο πεδίο σώνει και καλά εγώ προτείνω Οικονομικά - Χρηματοοικονομικά + master , είναι πιο κλασικές σχολές . Και όχι ΤΕΙ ( εκτός Λογιστικής αν το σηκώνει το budget σου και οι γνωριμίες σου ). Δε συζητάμε για Ελλάδα , για εξωτερικό μιλάμε. Μη συγκρίνετε νομική με σχολές 5ου πεδίου , η κολλητή μου μία χαρά δουλεύει . Έπρεπε να περάσει από το λούκι του να πάρει την άδεια και να κάνει την πρακτική ( 1,5 χρόνος , δε θυμάμαι ακριβώς , μεγάλο διάστημα ! ) με απίστευτα ωράρια και μισθό part - time αλλά το διάβασμα και οι κόποι της ανταμείφθηκαν . Σαν υπάλληλος έπαιρνε αξιοπρεπή λεφτά , ποτέ δεν έκανε άσχετη δουλειά και τώρα δουλεύει ανεξάρτητα. Η οικογένεια της δεν είχε background δικηγορικό . Καλά για κριτήρια τύπου ποιά πόλη είναι όμορφη , που έχει ωραία σπίτια κ.λ.π. τι να πω , δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω μόλις τα διάβασα ή να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο. Καταρχήν χαίρομαι για το ενδιαφέρον σου και σε ευχαριστώ γι'αυτό. Σίγουρα τα 3/4 των σχολών πια στην Ελλάδα δεν αξίζει να υπάρχει , ευτυχώς οποιαδήποτε σχολή και να τελειώσω στόχος είναι να φύγω έξω (με τα δεδομένα του τώρα ) . Επίσης μηχανή και δίπλωμα ...έχω . Αυτό για τις γνωριμίες πιστεύω γίνεται κατά την πορεία , δεν μπορώ ενώ είμαι έφηβος να επενδύω από τώρα για το μέλλον . Τέλος για την αστεία σου φράση σου δίνω +1 αναγνωρίζοντας και ο ίδιος οτι αυτό που λέω είναι χαζό , αλλά πίστεψε με είμαι λίγο και απ'αυτό . Δεν θέλω να πάω πουθενά αν μένω σε μια τρύπα σαν ποντίκι , που θα είναι μέσα στην μπίχλα γιατί τα περισσότερα ( και ας με διαψεύσει αν μπορεί κάποιος , αν δεν είναι έτσι όπως τα λέω ) σπίτια πια σήμερα είναι πραγματικά για τα μπάζα και σε τιμές απίστευτα υψηλές . Θέλω να ζήσω όμορφα τα φοιτητικά μου χρόνια ( χωρίς αυτό να είναι και ο μοναδικός μου στόχος φυσικά ) χωρίς καθόλου μιζέρια . Είμαι λίγο ψείρας σε αυτά , για αυτό κοιτάω και την πόλη - σπίτι . Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες . Καλημέρα.
black_widow Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Κοίτα στα λέω αυτά γιατί και εγώ κάποια πράγματα δεν έκατσα να τα σκεφτώ ώριμα ( παρόλο που δεν είχα έξοδα για σπίτι αφού πέρασα στην πόλη μου ). Ήταν και καλύτερες οι εποχές τότε , πήγαινα ως φοιτήτρια ακόμα σε συνεντεύξεις και ήταν πιο πολλές οι θέσεις ( και πιο σχετικές ) οπότε είχες ένα περιθώριο να βρεις δουλειά . Πρέπει να σκέφτεσαι και πώς και πότε τα λεφτά που θα ξοδέψεις κατά τη διάρκεια των σπουδών σου ( ενοίκιο , λογαριασμοί κ.λ.π. ) θα αποσβεστούν. Τα ΤΕΙ δεν είναι σοβαρές επιλογές για 5ο πεδίο. . Θα σκάσεις που θα σκάσεις τόσα λεφτά θα έπρεπε να κατευθυνθείς προς ένα πιο σοβαρό ΑΕΙ συν τα λεφτά που θες για Master. Aκόμα καλύτερα αν φύγεις τώρα για εξωτερικό . Δες τις σπουδές δηλαδή σαν ένα business plan . Ναι είσαι νέος , θες να περάσεις ωραία αλλά μετά τι γίνεται ;
kyriakos2121 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Κοίτα στα λέω αυτά γιατί και εγώ κάποια πράγματα δεν έκατσα να τα σκεφτώ ώριμα ( παρόλο που δεν είχα έξοδα για σπίτι αφού πέρασα στην πόλη μου ). Ήταν και καλύτερες οι εποχές τότε , πήγαινα ως φοιτήτρια ακόμα σε συνεντεύξεις και ήταν πιο πολλές οι θέσεις ( και πιο σχετικές ) οπότε είχες ένα περιθώριο να βρεις δουλειά . Πρέπει να σκέφτεσαι και πώς και πότε τα λεφτά που θα ξοδέψεις κατά τη διάρκεια των σπουδών σου ( ενοίκιο , λογαριασμοί κ.λ.π. ) θα αποσβεστούν. Τα ΤΕΙ δεν είναι σοβαρές επιλογές για 5ο πεδίο. . Θα σκάσεις που θα σκάσεις τόσα λεφτά θα έπρεπε να κατευθυνθείς προς ένα πιο σοβαρό ΑΕΙ συν τα λεφτά που θες για Master. Aκόμα καλύτερα αν φύγεις τώρα για εξωτερικό . Δες τις σπουδές δηλαδή σαν ένα business plan . Ναι είσαι νέος , θες να περάσεις ωραία αλλά μετά τι γίνεται ; Συμπερασματικά , σύμφωνα δηλαδή με τα λεγόμενα σου μου προτείνεις να στραφώ σε κάτι πιο σίγουρο , δηλαδή ανάμεσα σε αυτές τις 2 , να καταλάβω πως εννοείς την Λογιστική . Κοίταξε , για ΑΕΙ δεν πιάνω κάτι σχετικό με το 10% βλέπε οικονομικά , διοίκηση επιχειρήσεων κλπ ειδικά αυτήν την χρονιά που ήταν και η τελευταία για το 10 % και όλοι θα έκανα τα χαρτιά τους ,επομένως οι βάσεις του 10 % θα πάνε στον Θεό. Εγώ έχω 15320 μόρια , επομένως λίγο δύσκολο . Για αυτό θέλω λογιστική .
xri_ni Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Συμπερασματικά , σύμφωνα δηλαδή με τα λεγόμενα σου μου προτείνεις να στραφώ σε κάτι πιο σίγουρο , δηλαδή ανάμεσα σε αυτές τις 2 , να καταλάβω πως εννοείς την Λογιστική . Κοίταξε , για ΑΕΙ δεν πιάνω κάτι σχετικό με το 10% βλέπε οικονομικά , διοίκηση επιχειρήσεων κλπ ειδικά αυτήν την χρονιά που ήταν και η τελευταία για το 10 % και όλοι θα έκανα τα χαρτιά τους ,επομένως οι βάσεις του 10 % θα πάνε στον Θεό. Εγώ έχω 15320 μόρια , επομένως λίγο δύσκολο . Για αυτό θέλω λογιστική . Δηλαδη με 15320 μορια δεν υπηρχαν πολυ καλυτερες σχολες να περασεις?Ειναι πολυ καλα τα μορια σου.
kyriakos2121 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δηλαδη με 15320 μορια δεν υπηρχαν πολυ καλυτερες σχολες να περασεις?Ειναι πολυ καλα τα μορια σου. Με το 10 % κάτι σχετικό , πίστεψε με όχι δεν υπήρχε . Αν τα μόρια μου ήταν με το 90% των εξεταζόμενων που έδιναν πανελλαδικές εξετάσεις θα είχα πολλές ελπίδες για μια καλή θέση σε ένα ΑΕΙ σχετικό πάντα. Στην περίπτωση μου τι κάνω ; Εγώ αυτήν την στιγμή είμαι ήδη στην Πάτρα , βλέπω σπίτια , μιλάω με ανθρώπους για την σχολή αλλά δεν πέφτω πουθενά ή καλύτερα η ζυγαριά λέει 55 % για την Λογιστική και 45 % για την άλλη σχολή . Και το θέμα είναι ότι είμαι λίγο υπερβολικός και αγχώνομαι πολύ και τα βράδια δεν μπορώ αν κοιμηθώ . Προσπαθώ να βρω τα + και τα - αλλά και στις 2 σχολές τα ίδια είναι . Θα ήταν πολύ καλύτερα αν μπορούσα να βρω κάποιον καθηγητή του αντίστοιχου ΤΕΙ εδώ στην Πάτρα να μου πει αν είναι καλή σχολή αλλά ποιος θα κάτσε να ξοδέψει τον χρόνο του...Τι να πεις...;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.