Haldol Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Κοντινό μου πρόσωπο «ψάχνεται» για Kawasaki Ninja 250R, χωρίς να έχει οδηγήσει ποτέ ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανή μικρότερη. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι πριν να ανέβει σε μηχανή κάποιος οφείλει να έχει εμπειρία από αυτοκίνητο, ώστε να ξέρει πως σκέφτονται οι αυτοκινητιστές. Κυρίως όταν μιλάμε για σχετικά μεγάλη μηχανή και όχι κάνα scooterάκι. Οι κίνδυνοι δεν είναι λίγοι. Εσείς τι λέτε; Είναι ασφαλές κάτι τέτοιο, ή όντως θα πρέπει να ξεκινήσει από κάτι άλλο;
Erwdios Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Αυτοκίνητο ---> παπί ---> μηχανή Αυτό ακολούθησα εγώ
Aplostra Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 πες του να πάρει ενα μεταχειρισμένο suzuki dr400z ή κανα xtx
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Αυτοκίνητο ---> παπί ---> μηχανή Αυτό ακολούθησα εγώ Αν και δεν ειχα ποτε μηχανακι και εχω οδηγησει για λιγες εκατονταδες μετρα 2-3 φορες παπακι συμφωνω απολυτα.
panosno1com Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 συμφωνω και γω εστω αν δε μπορει λογω χρηματων να αγορασει αυτοκινητο , να παρει εστω ενα σκουτερακι/παπακι ωστε να δει πως ειναι να εισαι πανω σε 2 ροδες κλπ και αργοτερα οταν νιωσει ετοιμος παιρνει τη νιντζα...
Erwdios Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Και με τη μηχανή στην αρχή έξω απ' τα νερά μου ήμουν εντελώς, ειδικά μέχρι να συνηθίσω το γεγονός ότι η μηχανή στρίβει με το σώμα, ενώ το παπί στρίβει με το τιμόνι, αλλά αυτό με βοήθησε να είμαι συγκρατημένος κιόλας, γιατί μία πτώση με μηχανή είναι από τα χειρότερα που μπορούν να σου συμβούν.
spacefart Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 το καλο ειναι να παρει πρωτα μια cbr125 που'ναι κατι μεταξυ παπιου και "μηχανης" να συνηθησει την οδικη συμπεριφορα καθως και την χρησιμοποιηση του συμπλεκτη.. δεν χρειαζεται να παρει παπι μιας και μετα θα παει στην 250R , η μεταβαση απο την cbr125 στο 250R θα ειναι πολυ ομαλη.
QQTilt Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Το χω παρατηρήσει ξανά αυτό, το insomnia είναι forum στο οποίο μπορείς ν ακούσεις καλές γνώμες σχεδόν για οτιδήποτε εκτός από θέματα για μηχανές. Κατ αρχήν το "αν δε μπορει λογω χρηματων να αγορασει αυτοκινητο , να παρει εστω ενα σκουτερακι/παπακι" που είπε κάποιος δεν το σχολιάζω καν. Το μηχανάκι που αναφέρεις ότι σκέφτεται ν αγοράσει είναι απ τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει για πρώτο μηχανάκι, για το λόγο που σου περιγράφει ο spacefart, χωρίς να πρέπει να πάρει το cbr125 πρώτα όμως όπως λέει. Είπαμε να μην πάρει κατευθείαν μηχανή αλλά δεν είναι ανάγκη ν ανεβαίνει 100 κυβικά το χρόνο λες και είναι 14 χρονών, εκτός και αν είναι http://www.mototriti.gr/data/magazine/viewthema/38359.asp Εδώ ένα πολύ καλό συγκριτικό. Τα δύο μηχανάκια είναι πολύ κοντά σε όλα, αλλά εγώ θα πρότεινα το Cbr λόγω του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΥ πλεονεκτήματος, ειδικά για αρχάριο που είναι το abs. Αλλιώς θα μετρήσει μια-δυο στην αρχή
tarantules Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Κοντινό μου πρόσωπο «ψάχνεται» για Kawasaki Ninja 250R, χωρίς να έχει οδηγήσει ποτέ ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανή μικρότερη. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι πριν να ανέβει σε μηχανή κάποιος οφείλει να έχει εμπειρία από αυτοκίνητο, ώστε να ξέρει πως σκέφτονται οι αυτοκινητιστές. Κυρίως όταν μιλάμε για σχετικά μεγάλη μηχανή και όχι κάνα scooterάκι. Οι κίνδυνοι δεν είναι λίγοι. Εσείς τι λέτε; Είναι ασφαλές κάτι τέτοιο, ή όντως θα πρέπει να ξεκινήσει από κάτι άλλο; Εγώ θα πρότεινα στον φίλο σου μαζί με την Ninja (ή όποια ninja τέλος πάντων διαλέξει),να αγοράσει και τον παρακάτω καναπέ. Είναι ειδικά για άτομα που όντως "ψάχνονται"
Basilisc Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Ρε παιδιά πραγματικά ότι να ναι. Πές του φίλου σου να έχει βιδωμένο το κεφάλι στους ώμους και δεν θα έχει πρόβλημα. Και αμάξι να πάρει αν αρχίσει τις π@π@ριές και περάσει κανα στοπ ή κανα κόκκινο δεν θέλει και πολύ να τον κόψει καμιά νταλίκα στα δύο. Ειδικά η CBR που αναφέρει ο φίλος, αν προσφέρεται και με το συνδυασμένο σσύστημα φρεναρίσματος της Χόντα θα είναι πιο εύκολη και από ποδήλατο. Άσε που θα του επιτρέψει να βγεί και σε καμιά εθνική ή Κηφισίας χωρίς να τρέμει η καρδιά του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.