agelosLX Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια κυρίως αυτών που έχουν στείλει ολόκληρο pc στο εξωτερικό. Έχω ένα σύστημα με i7 και τα λοιπά το οποίο στεγάζεται σε ένα Coolermaster Cosmos RC1000 και θέλω να το στείλω εξωτερικό. Λόγω όγκου και βάρους του Cosmos σκέφτομαι να το αντικαταστήσω με το HAF X που είναι πιό συμμαζεμένο και πιό ελαφρύ. Τα κύρια ερωτήματά μου είναι τα εξής: - Πώς θα το στείλω? Με μεταφορική έχω ακούσει αλλά δεν έχω υπόψην κάποια... Μπορείτε να μου πείτε κάποια εταιρεία οικονομική και γενικά ασφαλή? - Πώς περίπου θα το πακετάρω για να πάει σώο? Να πω ότι δεν έχω την συσκευασία του Cosmos ούτε του HAF X που θα πάρω καθώς θα το αγοράσω από ένα παλικάρι. Αποτελεί πρόβλημα αυτό η μπορώ να το βάλω σε κάποιο άλλο κουτί και να είναι οκ για το ταξίδι? υγ: την κάρτα γραφικών και την ψύκτρα (GTX580 + Noctua NH-d14) σκέφτομαι να τις πακετάρω ξεχωριστά στα κουτιά τους και την μητρική,cpu,ram,psu να τα αφήσω βιδωμένα πάνω στο tower. Το ίδιο και για keyboard,mouse,οθόνη και πιθανόν ηχεία, θα τα πακετάρω δηλαδή στα κουτιά τους. Περιμένω τις γνώμες και τις προτάσεις σας!!
tarantules Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Το pc που στέλνεις στο εξωτερικό το στέλνεις σε κάποιον αγοραστή; Του το πουλάς δηλαδή; Εμπλέκονται χρήματα στη μέση ή το στέλνεις σε γνωστό σου;
agelosLX Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Όχι είναι για ιδιοκατανάλωση. Κατά πάσα πιθανότητα θα μετακομίσω τέλος του Σεπτέμβρη..
tarantules Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Απλά βγάλε τους σκληρούς δίσκους που έχει μέσα και τύλιξέ τους πολλές φορές με το πλαστικό που έχει φυσαλλίδες αέρα.Πουλάνε στα βιβλιοπωλεία και τα χαρτοπωλεία.Το κουτί που έχει μητρική,μνημες κάρτες κλπ άστο όπως έχει.Βρες ένα πιο μεγάλο χαρόκουτο να το βάλεις μέσα και γέμισε τα κενά με μπάλες από εφιμερίδες και είσαι οκ
logitech Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 φιλεμου στελνουν τα ελτα εδω και ο καταλογος με τις τιμες Link οσο για τους δισκους,καρτα και κουτι πηγαινε και παρε αεροπλαστ οπως σου ειπαν και τα παιδια και για τυχων κενα μεσα στα κουτια θα πας να παρεις μπαλονια (μικρα και θα κανεις διπλο κομπο)και θα κλεινεις τα κενα.
luminociter Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Επειδή και εγώ φεύγω εξψωτερικό και έψαξα λίγο να δώ τι παίζει, ανάλογα με την χώρα μπορείς να κάνεις τα ακόλουθα: 1) Να το στείλεις οδικώς με παράδοση στην πώρτα σου και η τιμή θα είναι ανάλογα με τον όγκο και το βάρος. Τα σθνηθησμένα κουτιά είναι 30x40x50 και όταν ρώτησα εγώ μου ρίπαν για 60 κιλά γύρω στα 200 euro. 2) Πιό συμφέρον θα ήταν να τα στείλεις αεροπορικώς στο μκοντινότερο αεροδρόμιο και να πάς εσύ εκεί να τα παραλάβεις. Μπορείς να προγραμματίσεις την πτήση σου να φτάσει την ίδια μέρα με τα πράγματά σου. Εκεί, για το ίδιο μέγεθπς κουτιών και τα ίδιδα κιλά μου είχαν πεί 120 ευρώ. Ρώτα στις νεταφορικές που στεγάζονται στο αεροδρόμιο. 3) Για τα ΕΛΤΑ ούτε καν να το σκέφτεσαι, για υπολογιστή θα ξεπεράσεις τα 200 ευρώ και αν τους δηλώσεις και αξία θα απαιτήσουν ασφάλεια, οπότε θα πας γύρω στα 250... Αν βρείς κάποια άλλη λύση γράψε σε παρακαλώ γιατί με ενδιαφέρει και εμένα. Να ξέρεις ότι στις πτήσεις εξωττερικού έχεις δικάιωμα μεταφοράς 23 kg σε μια μόνο αποσκευή που θα παραδωθεί στο ckeck-in, και όσα κιλά θές σε δύο χειραποσκευές, μια 25x35x50 (cabine size suitcase) και μια τσάντα χειρώς ή τσάντα aptop. P.S. Πακετάρισμα με bubble-rap (το πλαστικό με τις φούσκες) γίνεται και στο αεροδρόμιο με 5 euro.
agelosLX Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 ^^ 60 κιλά είναι πολλά ρε συ. Μάλλον για μεταφορική μέσω ξηράς λέω. Θα τηλεφωνήσω να μάθω περισσότερα γιατί με οποιοδήποτε άλλο μέσο σου πιάνουν τον κώλο άσχημα.
luminociter Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δεν σε συμφέρει γιατί μέσω ξηράς υπάρχει θέμα με τον όγκο που δεν υπάρχει τόσο στις αεροπορικές μεταφορές. Εκεί μετράει περισσότερο το βάρος. Αλλά ρώτα και αν μάθεις κάτι πές μας. Εγώ είχα ρωτήσει σε 6 και όλες μου είπαν ακριβώς το ίδιο, ότι δεν με συμφέρει μέσω ξηράς, μόνο αεροπορικά είναι καλύτερα.
logitech Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 και εμενα αεροπορικως και να παει να το παραλαβει καποιος δικο σου μου ακουγεται καλυτερο και ασφαλεστερο αμα το μεταφερεις στην αγγλια με την ολυμπιακη και σαν αποσκευη ειναι 17 ευρω το κιλο,αμα το μεταφερεις σαν εμπορευμα ειναι φτηνοτερο edit:εδω ειναι το τηλ. εταιρειας μεταφορων της ολυμπιακης:2103576407-408
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.