Προς το περιεχόμενο

Ποια ψηφιακη?

vaggelisp7406

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ψαχνω μια καλη ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη μεχρι 100-110 ευρω για να αγορασω..Εχετε να μου προτεινετε κατι? Ποια ειναι καλυτερη? Sony? Olympus? nikon?

Κανεις παιδια??

Δημοσ.

Πάρε μια sony cybershot αφού δεν θέλεις να δώσεις πολλά χρήματα, απλή σε λειτουργίες και πολύ καλές φωτογραφίες.

Εγώ ειχα πάρει αυτη πριν κανα χρόνο Sony w310 12.1 mp υπάρχουν πλέον βέββαια και πιο καινούργια μοντέλα

Δημοσ.

Η Olympus δεν ειναι καλες? Ακουσα οτι ειναι καλυτερες απο τις sony..

Ακουσα οτι οι Olympus ειναι καλυτερες σαν ψηφιακες απο τις Sony..Δεν ειναι αληθεια?

Δημοσ.

Έχω ακούσει οτι και οι olympus ειναι πολύ καλές αλλα δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποια για να σου πώ την γνώμη μου.

Δημοσ.

Η Olympus δεν ειναι καλες? Ακουσα οτι ειναι καλυτερες απο τις sony..

Ακουσα οτι οι Olympus ειναι καλυτερες σαν ψηφιακες απο τις Sony..Δεν ειναι αληθεια?

Πρέπει να βρεις τί μοντέλα προσφέρουν φέτος οι διάφορες μάρκες και μετά να κάνεις σύγκριση, να βρεις reviews και ΚΥΡΙΩΣ photo samples και θα πάρεις την απόφασή σου, αν έχεις βέβαια κάποια ιδέα από imaging. Αν θες να επιλέξεις με ιδία βούληση θέλει ψάξιμο, αλλιώς για να μη το παιδεύεις πας σε ένα μαγαζί με 110€ στη τσέπη και σου προτείνουν αυτοί (σημειώσεις i]οι τιμές είναι παντού ίδιες σχεδόν και ii] απλά πριν πας κοίτα ποιά μοντέλα είναι τα φετινά για να ξέρεις τί θα ζητήσεις για σύγκριση, αν σου πασάρουν περσινό τουλάχιστον να το κάνουν με έκπτωση). Υλικό υπάρχει στο διαδίκτυο μπόλικο για να βγάλεις γνώμη. Η SONY δε βγάζει τίποτα στα 100/110€, τα αντίστοιχα δικά της πάνε λίγο παραπάνω. Προσωπικά δε τρελαίνομαι για SONY, κυρίως όνομα πουλάει και σε πολλά από τα προϊόντα της όταν το ψάχνω καταλήγω πως κοστίζουν κάπως παραπάνω χωρίς λόγο.

- Από τεχνικής και μόνο πλευράς χαρακτηριστικών μπορείς με ευκολία να πάρεις πληροφορίες και να συγκρίνεις μοντέλα εδώ αλλά και να πάρεις προτάσεις:

http://snapsort.com/

- Κάποια reviews αρκετά αναλυτικά μπορείς να βρεις:

http://www.ephotozine.com/

http://www.photographyblog.com/

(αλλά και στο amazon από εντυπώσεις χρηστών βέβαια ο καθένας εκεί λέει τα δικά του, μη τα πάρεις 100% τοις μετρητοίς)

Για παράδειγμα γύρω στα 95€ η Olympus έχει την VG-130, δες Review αναλυτικότατο: http://www.photographyblog.com/reviews/olympus_vg_130_review/

Η κάθε μία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ούτως ή άλλως σε αυτά τα χρήματα θα πάρεις μια απλή compact για point & shoot φωτογραφήσεις χωρίς πολύ σκέψη, με μικρό οπτικό ζουμ, εύκολα μεταφέρσιμη και με προκαθορισμένα shooting profiles πλήρως αυτόματα/ημιαυτόματα γι αρχάριους. Μη περιμένεις φοβερά πράγματα με 100€, απλά αποδεκτές/καλές φωτό σε αρκετό φως που μπορείς να τυπώσεις ή να δεις στην ανάλυση της οθόνης ενός PC. Κατά τα λοιπά όλες οι γνωστές μάρκες με παράδοση βγάζουν αποδεκτές μηχανές για τα λεφτά τους, κυρίως θα ψάξεις κανά review για να βρεις μήπως κάποιο μοντέλο βγάζει κάποιο έντονο αρνητικό σχόλιο και δείγμα φωτό. Για παράδειγμα εμένα αυτό που μου τη σπάει σε πολλά μοντέλα της Olympus είναι πως εφαρμόζει από μόνη της φίλτρο sharpen σε αρκετό βαθμό, οπότε ναι μεν κάνει τις φωτογραφίες να φαίνονται πιο εστιασμένες/αποδεκτές όταν τις βλέπεις σε μικρότερη ανάλυση (πχ στην οθόνη του PC), αλλά όταν τις μεγενθύνεις δείχνει artifacts και το έμπειρο μάτι βλέπει το πείραγμα. Προτιμώ με τη φυσική εστίαση (ότι κατάφερε) και να κάνεις εσύ μόνος το sharpen ή να το επιλέγεις με ρύθμιση. Αν ο σκοπός είναι να τις τυπώνεις και γενικά δεν ενδιαφέρεσαι για επεξεργασία εκ των υστέρων, τότε δε σε νοιάζει αυτό, αντίθετα είναι θετικό. Απλά ένα στοιχείο/παράδειγμα.

Να σημειώσω πως τα περίφημα μεγκαπίξελ μόνο με το φως του ήλιου αποδίδουν 100%, αλλιώς είτε θόρυβο θα έχεις, είτε «όχι τέλεια» εστίαση και τα πραγματικά άξια μεγκαπίξελ πέφτουν στο μισό. Το σούρουπο και το βράδυ καμία από τις φτηνές ψηφιακές δε δίνει καλά αποτελέσματα, μόνο σε κοντινά με φλας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...