Προς το περιεχόμενο

Phenom II x6 1090t + Cpu cooler Πολύ θόρυβος

nothingspecial

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα αυτόν τον επεξεργαστή και ο θόρυβος είναι πάρα πολύ ενοχλητικός. Υπάρχει κανείς που να είχε το ίδιο πρόβλημα και να βρήκε λύση; Είναι σίγουρο ότι με νέα ψύκτρα θα διορθωθεί το πρόβλημα; Ποιά είναι καλύτερη στην ψύξη και αθόρυβη (και δοκιμασμένη ;

Υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα μου χωρίς καινούργια ψύκτρα;(τίποτα μέσα από το bios. Το cool and quiet, smart fan, c1e δεν επιασαν.)

Δημοσ.

Το μαμά ψυχτράκι είναι φασαριόζικο το έχουμε ξαναπεί. Αφού δεν έκαναν δουλειά oι ρυθμίσεις που ανέφερες στο Bios, πας για νέα ψύχτρα. Πες μας πόσα διαθέτεις και ποιο κουτί έχεις...

btw Welcome :)

Δημοσ.

Με τον 1055t είχα το ίδιο, αλλά με το που έβαλα cool & quiet και το έριξα από level 9 σε level 4, επήλθε ο παράδεισος-με το ζόρι ακούγεται.

Όταν λες level τι εννοείς; Πως το ρυθμίζεις;

Το μαμά ψυχτράκι είναι φασαριόζικο το έχουμε ξαναπεί. Αφού δεν έκαναν δουλειά oι ρυθμίσεις που ανέφερες στο Bios, πας για νέα ψύχτρα. Πες μας πόσα διαθέτεις και ποιο κουτί έχεις...

btw Welcome :)

Το κουτί δεν μπορώ να το βρω. Διαθέτω από 20 -40 ευρώ αντε 50 αν δεν υπάρχει κάτι φθηνότερο

Δημοσ.

Με τον 1055t είχα το ίδιο, αλλά με το που έβαλα cool & quiet και το έριξα από level 9 σε level 4, επήλθε ο παράδεισος-με το ζόρι ακούγεται.

καλα ειναι αλλα τραβαει κατι γκαζιες καλες οταν κανει ζεστη ασε που νομιζω οτι οταν ζοριστει η cpu (λεμε τωρα) θα εχουμε γελια

πρεπει να βρουμε καλη οικονομικη ψυκτρα με καποιο oc potential

Δημοσ.

Το κουτί δεν μπορώ να το βρω. Διαθέτω από 20 -40 ευρώ αντε 50 αν δεν υπάρχει κάτι φθηνότερο

Μέτρα τουλάχιστον το πλάτος του κουτιού σου. Η ακόμα καλύτερα την απόσταση από το socket Μέχρι το πλαϊνό

Δημοσ.

Μέτρα τουλάχιστον το πλάτος του κουτιού σου. Η ακόμα καλύτερα την απόσταση από το socket Μέχρι το πλαϊνό

Δεν πιστεύω ν υπάρξει πρόβλημα. Είχα μετρήσει κιόλας και μάλλον κάποιο 12αρι θα χωράει. Πόση απόσταση να έχει περίππου;

Δημοσ.

Όταν λες level τι εννοείς; Πως το ρυθμίζεις;

Ρύθμιση στροφών για το fan. Στο bios με το που ενεργοποιω "CPU Quiet Fan", από κάτω έχω άλλα 2 μενού

Target CPU Temperature

Target Fan Speed > Πάει από level 1-9 και ήταν από default στο 9 (εξού και ο πονοκέφαλος).

Δημοσ.

Δεν πιστεύω ν υπάρξει πρόβλημα. Είχα μετρήσει κιόλας και μάλλον κάποιο 12αρι θα χωράει. Πόση απόσταση να έχει περίππου;

Περίπου ειλικρινά δεν ξέρω.... :rolleyes:

Δημοσ.

καλα ειναι αλλα τραβαει κατι γκαζιες καλες οταν κανει ζεστη ασε που νομιζω οτι οταν ζοριστει η cpu (λεμε τωρα) θα εχουμε γελια

πρεπει να βρουμε καλη οικονομικη ψυκτρα με καποιο oc potential

Aνάλογα τη χρήση που κάνει ο καθένας, φαντάζομαι. Για την ώρα με την χρήση που κάνω στον υπολογιστή δεν κάνει κιχ (παιχνίδια και OC δεν με αφορούν). Εχει ενα μήνα που δουλεύω συνεχόμενα 15ωρα με 2gb photoshop αρχείο (συγχρόνως ανοιχτός FF με streaming video κλπ) και μόνο προχθές για 5-10 λεπτάκια πάτησε λίγο γκάζια και μετά ηρέμησε στα νορμάλ. I'm good. :mrgreen:

Δημοσ.

Περίπου ειλικρινά πήγαινε και μέτρα τι απόσταση έχεις από το σόκετ μέχρι το πλαϊνό καπάκι γιατί προτάσεις καλές υπάρχουν αλλά αν δεν κλείνει το ριμάδι, εκεί να δεις χαβαλέ!... :rolleyes:

Δημοσ.

με ac στο δωματιο ομως ε?

ουτε εγω παιζω παιχνιδια αλλα ενα oc θα το φαει να ανεβουν λιγο τα GHZ να δουμε διαφορα σε πραγματικες συνθηκες

Δημοσ.

Ρύθμιση στροφών για το fan. Στο bios με το που ενεργοποιω "CPU Quiet Fan", από κάτω έχω άλλα 2 μενού

Target CPU Temperature

Target Fan Speed > Πάει από level 1-9 και ήταν από default στο 9 (εξού και ο πονοκέφαλος).

Σε εμένα δεν τα βγάζει μήπως κάνω κανα λάθος; Πες λίγο πως πάς και ενεργοποιείς cpu quiet fan

Δημοσ.

με ac στο δωματιο ομως ε?

Mπα. Το AC είναι σε άλλο δωμάτιο και πάλι είναι ζήτημα αν το έχω ανοίξει 5 ώρες όλο το καλοκαίρι.

Σε εμένα δεν τα βγάζει μήπως κάνω κανα λάθος; Πες λίγο πως πάς και ενεργοποιείς cpu quiet fan

Είναι θέμα μητρικής/αν το υποστηρίζει to bios της. Στο δικό μου, είναι στο μενού "H/W Monitor"

006nrz.th.jpg

[/url]

Δημοσ.

Είναι θέμα μητρικής/αν το υποστηρίζει to bios της. Στο δικό μου, είναι στο μενού "H/W Monitor"

006nrz.th.jpg

[/url]

Εγώ έχω αυτήν gigabyte ga 990xa μπορεί κανείς να μου πει πως τα ενεργοποιώ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...