Προς το περιεχόμενο

mba vs master

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια ειμαι αποφοιτος του τμηματος εμποριας και διαφημισης ΤΕΙ θεσσαλονικης και ενδιαφερομαι να κανω ενα master η mba μπορειτε να μου πειτε πιες οι διαφορες αυτων τν δυο..??ας πουμε θελω να κανω μαστερ στο management ποια η διαφορα με το mba..?και γενικα αν εχει κανει κανενας καποιο αναλογο μαστερ να μας πει τις αποψεις του

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αχααααμ , το master ειναι το μεταπτυχιακο σου.

απο κει και περα επιλεγεις εσυ το ειδος/τομεα/εξειδικευση.

το mba ειναι συγκεκριμενο μεταπτυχιακο.

Δημοσ.

Δυστυχώς πάντως το MBA είναι υπερεκτιμημένο στην αγορά εργασίας σε σχέση με τα άλλα MSc. Επειδή μπορεί να το κάνει από ψυχολόγος, μέχρι μηχανικός έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη και πολλοί το θεωρούν ως κάτι "ανώτερο" πράγμα που προφανώς δεν ισχύει.

Και στις τιμές το κοπανάνε αναλόγως. Ουσιαστικά όμως είναι ακόμα ένα MSc και μάλιστα από τα εύκολα.

• Like 2
Δημοσ.

Τα αρχικά ΜΒΑ είναι γενικότερα ένα μάρκετινγκ τρικ για λόγους πρεστίζ κτλ. Αυτό φυσικά συνεπάγεται και φούσκωμα της τιμής. Είναι ένα MSc με το χαρακτηριστικό ότι είναι αρκετά γενικευμένο. Συνήθως όταν βλέπεις ένα πρόγραμμα να χαρακτηρίζεται MSc Business Administration είναι λίγο πιό εξειδικευμένο (π.χ κατευθυνση finance). Αν προέρχεσαι ήδη απο σχολή μανατζμεντ το ΜΒΑ θα σου φανεί παιχνιδάκι. Αν είσαι πιο τεχνικο προσδιορισμό ίσως να δυσκολευτείς λίγο περισσότερο.

Δημοσ.

Αν προέρχεσαι ήδη απο σχολή μανατζμεντ το ΜΒΑ θα σου φανεί παιχνιδάκι.

Αν προέρχεσαι ήδη από σχολή μάνατζμεντ και πας και κάνεις MBA, εγώ αν ήμουν εργοδότης θα σε απέρριπτα λόγω βλακείας.

• Like 3
Δημοσ.

Αν προέρχεσαι ήδη από σχολή μάνατζμεντ και πας και κάνεις MBA, εγώ αν ήμουν εργοδότης θα σε απέρριπτα λόγω βλακείας.

Μου είχε πει ένας καθηγητής στο ΤΕΙ να κάνω MBA ( σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων έχω τελειώσει ) γιατί λέει καλό είναι να εξειδικευτώ στο διδακτορικό ( και φυσικά χωρίς να έχω ποτέ πει η καημένη τίποτα για διδακτορικό ). Μου φαίνεται θα αποφεύγω να ζητάω γνώμη από καθηγητές :devil:

Δημοσ.

Μου είχε πει ένας καθηγητής στο ΤΕΙ να κάνω MBA ( σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων έχω τελειώσει ) γιατί λέει καλό είναι να εξειδικευτώ στο διδακτορικό ( και φυσικά χωρίς να έχω ποτέ πει η καημένη τίποτα για διδακτορικό ). Μου φαίνεται θα αποφεύγω να ζητάω γνώμη από καθηγητές :devil:

Σπούδαζες δηλαδή 4 χρόνια διοίκηση και σου έλεγε να κάνεις άλλο ένα χρόνο ...εισαγωγικά μαθήματα στη διοίκηση (??!!) για να εξειδικευτείς μετά από 5 χρόνια σπουδών σε κάτι? Μεγάλη διάνοια ο τύπος, θέλω να μου τον γνωρίσεις να με συμβουλέψει για το μέλλον μου.

Δημοσ.

Σπούδαζες δηλαδή 4 χρόνια διοίκηση και σου έλεγε να κάνεις άλλο ένα χρόνο ...εισαγωγικά μαθήματα στη διοίκηση (??!!) για να εξειδικευτείς μετά από 5 χρόνια σπουδών σε κάτι? Μεγάλη διάνοια ο τύπος, θέλω να μου τον γνωρίσεις να με συμβουλέψει για το μέλλον μου.

Αυτοί οι καθηγητές πρέπει να νομίζουν ότι τις σπουδές τις κάνουμε έτσι για να περνάει η ώρα και να τρώμε τα λεφτά των γονιών γιατί δε ξέρουν τι να τα κάνουν ρε παιδί μου. Ότι αν κάνω ποτέ μεταπτυχιακό θα πρέπει εγώ να σκάσω τα λεφτά και σίγουρα δε θέλω να τα πετάξω τα λεφτά μου ούτε σαν σκέψη δεν τους περνάει. Κάπου εκεί τελείωσε και ο τελευταίος το γραπτό του ( σε αίθουσα σε εξεταστική η συζήτηση ) και γλίτωσα από το να ακούσω και άλλες βλακείες...

Γεια σας παιδια ειμαι αποφοιτος του τμηματος εμποριας και διαφημισης ΤΕΙ θεσσαλονικης και ενδιαφερομαι να κανω ενα master η mba μπορειτε να μου πειτε πιες οι διαφορες αυτων τν δυο..??ας πουμε θελω να κανω μαστερ στο management ποια η διαφορα με το mba..?και γενικα αν εχει κανει κανενας καποιο αναλογο μαστερ να μας πει τις αποψεις του

Έχεις σκεφτεί σε ποιό κλάδο θες να απασχοληθείς ή απλά θα κάνεις ένα master να βρίσκεται ( λες οτι είσαι απόφοιτος , δε λες για επαγγελματική εμπειρία ) ; ΤΟ MBA συνήθως το προτιμούν απόφοιτοι κλάδων μη διοικητικού / οικονομικού υπόβαθρου ( π.χ. ΙΤ ) που έχουν επαγγελματική εμπειρία και θέλουν να ανέβουν στην ιεραρχία και να πάρουν managerial θέση. Κάνεις λίγο απ' όλα λίγο management , λίγο λογιστική κ.λ.π.

Με τις σπουδές σου τις δικές σου θα κοίταγα να εξειδικευτώ σε κάτι που να έχει σχέση με τις σπουδές μου , π.χ. κάτι σχετικό με internet marketing , social media κ.λ.π.

Δημοσ.

Τα μαθήματα του MBA είναι συνήθως αρκετά πιο εξειδικευμένα απο το προπτυχιακό. Ο απόφοιτος μάνατζμεντ δεν έχει και πολλές εναλλακτικές επιλογές. Δυσκολα θα τα καταφέρει σε ένα MSc τεχνικού χαρακτήρα. Θα κάνει ή MBA ή κανα Economics/HR/Finance κτλ.

Δημοσ.

Τα μαθήματα του MBA είναι συνήθως αρκετά πιο εξειδικευμένα απο το προπτυχιακό.

Δεν νομίζω, ακόμα και του Harvard το MBA έχει πολύ γενικά μαθήματα που ίσως για έναν με μη συναφές αντικείμενο να είναι δύσκολα, αλλά δεν πρέπει επουδενί να πιάνει απροετοίμαστο ή να αποτελεί "καινούρια γνώση" για έναν που τα έκανε 4 χρόνια.

Και πάλι δεν λέω ότι είναι κακό ή ότι απαγορεύεται ή ότι δεν θα του δώσει prestige λόγω βλαμμένης νοοτροπίας της αγοράς εργασίας που εξυψώνει το MBA παραπάνω απ' ότι πρέπει, λέω ότι είναι άχρηστο και βλακώδες. Καλύτερα να κάτσει να διαβάσει κάποιος να βγάλει κάτι πιο τεχνικό ή πιο εξειδικευμένο (Finance/Marketing) παρά να κάνει γενικούρες στο μεταπτυχιακό του.

Πότε θα εξειδικευτεί, στο διδακτορικό που είπε κι ο καθηγητής της black_widow?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To ΜΒΑ πριν από χρόνια απευθυνόταν μόνο σε εργαζόμενους. Για να σε δεχτούν έπρεπε να έχεις επαγγελματική προϋπηρεσία.

Πλέον έχει γεμίσει ο τόπος με κάθε είδους και ποιότητας ΜΒΑ.

Ουσιαστικά αυτό που ρωτά αυτός που άνοιξε το τοπικ, είναι για τις διαφορές μεταξύ ΜΒΑ και απλό μάστερ σε Management.

Μεγάλες διαφορές δεν υπάρχουν. Το master in management είναι ένα μικρό ΜΒΑ. Είναι συνήθως πιο απλό και δεν φτάνει σε τόσο μεγάλη ανάλυση στα θέματα διοίκησης.

Βέβαια όλα αυτά έχουν να κάνουν με το Ίδρυμα το οποίο προσφέρει τα μεταπτυχιακά.

Έχω δοκιμάσει και σας προτείνω το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Έχει και MSC Management και ΜΒΑ για εργαζόμενους επιχειρήσεων. Είναι δημόσιο πανεπιστήμιο, άρα αναγνωρισμένο και τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά από πολύ καλούς καθηγητές.

Δημοσ.

Το master in management είναι ένα μικρό ΜΒΑ. Είναι συνήθως πιο απλό και δεν φτάνει σε τόσο μεγάλη ανάλυση στα θέματα διοίκησης.

Διαφωνώ. Η βασική τους διαφορά είναι ότι το MSc έχει ακαδημαϊκή προσέγγιση ενώ το MBA πιο πρακτική. Συνεπώς το MBA θεωρητικά σε προετοιμάζει καλύτερα για την αγορά, ενώ το MSc είναι πιό εξειδικευμένο σε θεωρητικά θέματα.

Δημοσ.

Διαφωνώ. Η βασική τους διαφορά είναι ότι το MSc έχει ακαδημαϊκή προσέγγιση ενώ το MBA πιο πρακτική. Συνεπώς το MBA θεωρητικά σε προετοιμάζει καλύτερα για την αγορά, ενώ το MSc είναι πιό εξειδικευμένο σε θεωρητικά θέματα.

Καμμία διαφωνία! Μαζί σου!

Η "μεγαλύτερη ανάλυση" συνήθως συνεπάγεται και μια πιο πρακτική προσέγγιση στα θέματα διοίκησης. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...