Προς το περιεχόμενο

mba vs master

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενεκα και της κρισης, για μας τους εργαζομενους, υπαρχει κατι (εντος Ελλαδας) σε ΜΒΑ που μπορουμε να κανουμε χωρις να ξεπαραδιαστουμε?

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενεκα και της κρισης, για μας τους εργαζομενους, υπαρχει κατι (εντος Ελλαδας) σε ΜΒΑ που μπορουμε να κανουμε χωρις να ξεπαραδιαστουμε?

Όλα τα καλά ΜΒΑ είναι ακριβά.

Αυτό που ανέφερα πιο πάνω, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, είναι εξαιρετικού επιπέδου, απαιτητικό, με καθηγητές από Αγγλία και Αμερική και κάνει 12000€, σύνολο για τα 2 χρόνια, με πληρωμένα και τα βιβλία.

Μπορείς να δεις εδώ: Link

Μαθήματα ένα σαββατοκύριακο το μήνα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά παιδια τι προτείνετε εσείς;

Καθαρά και μόνο απο άποψη γνώσεων, ποιο απο τα δυο θα επιλέγατε για business?

Το ΜΒΑ είναι πιο γενικό, αλλα μήπως είναι και καλύτερο;

Δημοσ.

Απλά πληροφοριακά, μερικά είδη Master's:

M.A.--> Master of Arts

M.S., MSc, M.Si., or M.C.A.--> Master of Science

MBA--> Master of Business Administration

MPA--> Master of Public Administration

LL.M--> Master of Laws

M.M. or M.Mus.--> Master of Music

M.F.A.--> Master of Fine Arts

and many more...

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά παιδια τι προτείνετε εσείς;

Καθαρά και μόνο απο άποψη γνώσεων, ποιο απο τα δυο θα επιλέγατε για business?

Το ΜΒΑ είναι πιο γενικό, αλλα μήπως είναι και καλύτερο;

Πολύς κόσμος εχει MBA και δεν βρίσκει δουλειά. Οπότε...

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή διαβάζω Πολ πολλές ανακρίβειες και ως κάτοχος και των δύο (MSc , MBA) έχω να πω πως είναι δύο τελείως διαφορετικά πτυχία και όχι απλά δύο ίδια μεταπτυχιακά. Το ότι κόσμος είναι άνεργος δεν εκ μηδενίζει το ΜΒΑ είναι αστείος ισχυρισμός. Το msc είναι πολύ πιο θεωρητικό από το ΜΒΑ και για αυτό θα δεις πως ζητάνε σχετική προϋπηρεσία για να το κάνεις. Όχι λόγω ψωνιου αλλά για να το καταλάβεις καλύτερα. Αν εισαι απόφοιτος που λογικά δε θα εχεις προϋπηρεσία μονόδρομος είναι το msc και μετά κάνε και ένα ΜΒΑ αν το θεωρήσεις απαραίτητο. Το ΜΒΑ είναι ένα πάρα πολύ δυνατό χαρτι που σου μαθαίνει Όχι μόνο γνώσεις αλλα και πως να σκεφτεσαι και για να το εκτιμήσεις πρέπει ηδη να εχουν δει τα ματια σου ειδάλλως α) θα σου είμαι αχρηστο και β) το πανεπιστήμιο που θα σε δεχτεί για ΜΒΑ δε θα το εμπιστευομουνα ούτε να μου μάθει να βγάζω αυγά. Είναι ακριβό λόγω του ότι σπουδαζεις με εππαγγελματιες με χρονια στον χωρο - τπν όποιο- και η χρησιμότητα στην επαφή επαγγελματικη σου ζωη ειναι priceless.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε astraleme μάλλον μπορείς να με βοηθήσεις σε αυτό που θέλω. Ηδη εργάζομαι στο τομέα business και θα με ενδιέφερε πιο πολύ να κάνω ενα μεταπτυχιακό, πιο πολύ για να εμβαθύνω τις γνώσεις μου και οχι τόσο για να πάρω ενα χαρτι που είναι must για τον εργασιακό τομέα.

Θα πρότεινες MBA ή MSc?

Δημοσ.

Επειδή διαβάζω Πολ πολλές ανακρίβειες και ως κάτοχος και των δύο (MSc , MBA) έχω να πω πως είναι δύο τελείως διαφορετικά πτυχία και όχι απλά δύο ίδια μεταπτυχιακά. Το ότι κόσμος είναι άνεργος δεν εκ μηδενίζει το ΜΒΑ είναι αστείος ισχυρισμός. Το msc είναι πολύ πιο θεωρητικό από το ΜΒΑ και για αυτό θα δεις πως ζητάνε σχετική προϋπηρεσία για να το κάνεις. Όχι λόγω ψωνιου αλλά για να το καταλάβεις καλύτερα. Αν εισαι απόφοιτος που λογικά δε θα εχεις προϋπηρεσία μονόδρομος είναι το msc και μετά κάνε και ένα ΜΒΑ αν το θεωρήσεις απαραίτητο. Το ΜΒΑ είναι ένα πάρα πολύ δυνατό χαρτι που σου μαθαίνει Όχι μόνο γνώσεις αλλα και πως να σκεφτεσαι και για να το εκτιμήσεις πρέπει ηδη να εχουν δει τα ματια σου ειδάλλως α) θα σου είμαι αχρηστο και β) το πανεπιστήμιο που θα σε δεχτεί για ΜΒΑ δε θα το εμπιστευομουνα ούτε να μου μάθει να βγάζω αυγά. Είναι ακριβό λόγω του ότι σπουδαζεις με εππαγγελματιες με χρονια στον χωρο - τπν όποιο- και η χρησιμότητα στην επαφή επαγγελματικη σου ζωη ειναι priceless.

Εγώ διαφωνώ αλλα επειδή έχεις MBA και ξέρεις όλους τους τηλεφωνικούς καταλόγους απέξω δεν θα το συνεχίσω.

Φίλε astraleme μάλλον μπορείς να με βοηθήσεις σε αυτό που θέλω. Ηδη εργάζομαι στο τομέα business και θα με ενδιέφερε πιο πολύ να κάνω ενα μεταπτυχιακό, πιο πολύ για να εμβαθύνω τις γνώσεις μου και οχι τόσο για να πάρω ενα χαρτι που είναι must για τον εργασιακό τομέα.

Θα πρότεινες MBA ή MSc?

Εγώ τώρα θα τρελαθούμε και γράφω και απο το ipad.

Ποιες είναι αυτές οι γνώσεις σου και θέλεις να τις εμβαθυνεις?

Δημοσ.

Εγώ τώρα θα τρελαθούμε και γράφω και απο το ipad.

Ποιες είναι αυτές οι γνώσεις σου και θέλεις να τις εμβαθυνεις?

Τι εννοεις ποιε ειναι;; Εχω ηδη ενα ΒΑ σε Business studies, δουλευω σε εταιρεια στο Marketing Department και θελω να αποκτησω περισσοτερες γνωσεις. Απο εμπειρια δοξα τον θεο εχω αρκετη και οσο περναει ο καιρος αποκτω περισσοτερη!

Δημοσ.

Τι εννοεις ποιε ειναι;; Εχω ηδη ενα ΒΑ σε Business studies, δουλευω σε εταιρεια στο Marketing Department και θελω να αποκτησω περισσοτερες γνωσεις. Απο εμπειρια δοξα τον θεο εχω αρκετη και οσο περναει ο καιρος αποκτω περισσοτερη!

και θες να αποκτησεις εμπειρια πανω σε τι?

Θα σε βοηθησω

Αν θελεις να δουλευεις για αλλους, παιρνεις ενα mba. Ξερεις αυτο με τον τρελο ανταγωνισμο, που ουτε οι ασιατες στις πατριδες τους δεν βρησκουν δουλεια.

Αν θελεις να δουλεψεις για εσενα, ή κανεις μια δικη σου επιχειρηση ή κανεις ενα μαστερ σε ενα τομεα που σου αρεσει/ θα το βαρεθεις λιγοτερο.

Εδω ειμαστε για οτι αλλο θες

Α ναι, Ολα τα καλα mba αντιγραφουν κατα κανονα το CFA.

πριν φυγω, το cfa το παιρνεις με 3000 δολλαρα και σου δινει και αμερικανική χρηματιστηριακη αδεια αν εχεις αμερικανικη εργασιακη εμπειρία.

υποσειμειωση: οι entrepreneurs εχουν σε κακο ματι το marketing. Οι ελληνες το εχουν σε ακομα χειρότερη μοιρα.

• Like 1
Δημοσ.

Είπα να μη συμμετέχω σε αυτήν την συζήτηση αλλά...

Στην Ελλάδα της ισοπέδωσης και της απαξιωσης διαβάζουμε έλα μωρέ, ποιο ΜΒΑ, ποιο μεταπτυχιακό κτλ. Αυτό που στην Ελλάδα λέμε σιγά το χαρτί, στο εξωτερικό μεταφράζεται σοβαρά μιλάς? έχεις ΜΒΑ? Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες σχολές θέλουν να βάλουν στο πρόγραμμα σπουδών τους ΜΒΑ ούτε τυχαίο είναι  εταιρείες πωλήσεων να υποχρεώνουν τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν προγράμματα ΜΒΑ.

Όσο για το πολλοί με ΜΒΑ είναι άνεργοι, είπαμε Ελλάδα είμαστε..... και άλλοι τόσοι άνεργοι είναι με διδακτορικά.

Δημοσ.

Πολύ γενικός τίτλος το MBA. Μία ''πίτα γύρο από όλα'' των οικονομικών. Αλλά στην Ευρώπη ( δεν λέω καν Ελλάδα) της λιτότητας ποιό μάνατζμεντ στην Διοίκηση ποιών επιχειρήσεων ;  Τί θα πει ''δυνατό'' χαρτί ;

Όπως προειπώθηκε ένα απλό μεταπτυχιακό π.χ. σε λογιστικά, χρηματοοικονομικά είναι πολύ πιο συγκεκριμένο και ουσιώδες.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρότεινες MBA ή MSc?

Tελειώνοντας το MSc μου και εχοντας παρει αρκετα mba courses, θα σε συμβουλευα πρωτα να ξεδιαλυνεις στο μυαλο σου τι ακριβως θες να κανεις, τι σε ενδιαφερει ως ανθρωπο αλλα και επαγγελματικα, για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε και να σου δωσουμε συγκεκριμενες κατευθυνσεις.

Εχεις αναφερθει σε 3 πραγματα (management, marketing, economics) τα οποια ειναι εντελως διαφορετικα μεταξυ τους! Βοηθα μας για να σε βοηθησουμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...