Προς το περιεχόμενο

mba vs master

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτά τα 3 που ανέφερα πιο πάνω, είναι οι τομείς που βρίσκω πιο ενδιαφέρον! Βέβαια θεωρώ ότι τα οικονομικά είναι ένας τομέας που πάντα είναι επίκαιρος, και θεωρητικά ειναι εύκολο να βρεις δουλειά...

To management θεωρώ ότι θα με βοηθήσει αρκετά στις ικανότητες αλλά καθώς τις γνώσεις μου σαν επιχειρηματίας ή άτομο που ασχολείται με τις business.

Τέλος το λιγότερο ενδιαφέρον (για εμένα) αλλά πάντα επίκαιρο και σχεδόν απαραίτητο marketing ειναι η τελευταία μου επιλογή.

Οκ για economics κανείς ένα MSc, για management κανείς MSc ή MBA?

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτά τα 3 που ανέφερα πιο πάνω, είναι οι τομείς που βρίσκω πιο ενδιαφέρον! Βέβαια θεωρώ ότι τα οικονομικά είναι ένας τομέας που πάντα είναι επίκαιρος, και θεωρητικά ειναι εύκολο να βρεις δουλειά...

To management θεωρώ ότι θα με βοηθήσει αρκετά στις ικανότητες αλλά καθώς τις γνώσεις μου σαν επιχειρηματίας ή άτομο που ασχολείται με τις business.

Τέλος το λιγότερο ενδιαφέρον (για εμένα) αλλά πάντα επίκαιρο και σχεδόν απαραίτητο marketing ειναι η τελευταία μου επιλογή.

Φιλε μου το βλεπεις λαθος το θεμα. Ενας εργοδοτης δεν θα σε προσλαβει επειδη ξερεις πολλα πραγματα, θα σε προσλαβει επειδη ξερεις να κανεις κατι συγκεκριμενο πολυ καλα.

Πρωτα προσπαθησε να καταλαβεις τι σου αρεσει και τι θες να κανεις στο μελλον (δεν λεω οτι ειναι ευκολο) και μετα θα καταλαβεις ο ιδιος ποιο πτυχιο ειναι το σωστο για σενα. Οι καιροι ειναι δυσκολοι, μην πας και "πεταξεις" τα λεφτα σου σε ενα πτυχιο το οποιο δεν θα εχει αξια ουτε για σενα, ουτε για πιθανους εργοδοτες σου.

Δημοσ.

Ναι έχεις δίκιο. Είμαι ανάμεσα σε economics - management. Πιστεύω σε σιγά σιγα θα "κλείσω" προς τα κάπου..Εσυ σε ποιον τομέα είσαι;

Δημοσ.

Είπα να μη συμμετέχω σε αυτήν την συζήτηση αλλά...

Στην Ελλάδα της ισοπέδωσης και της απαξιωσης διαβάζουμε έλα μωρέ, ποιο ΜΒΑ, ποιο μεταπτυχιακό κτλ. Αυτό που στην Ελλάδα λέμε σιγά το χαρτί, στο εξωτερικό μεταφράζεται σοβαρά μιλάς? έχεις ΜΒΑ? Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες σχολές θέλουν να βάλουν στο πρόγραμμα σπουδών τους ΜΒΑ ούτε τυχαίο είναι  εταιρείες πωλήσεων να υποχρεώνουν τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν προγράμματα ΜΒΑ.

Όσο για το πολλοί με ΜΒΑ είναι άνεργοι, είπαμε Ελλάδα είμαστε..... και άλλοι τόσοι άνεργοι είναι με διδακτορικά.

μιλησαμε για global reality.

δεν μιλησε κανεις για ελλαδα.

Η ελλαδα ειναι ξεγραμμένη.

Επισης ανηκει στις amiable societies.

αμα το καταλαβες.

αν οχι ψαξτο

Πολύ γενικός τίτλος το MBA. Μία ''πίτα γύρο από όλα'' των οικονομικών. Αλλά στην Ευρώπη ( δεν λέω καν Ελλάδα) της λιτότητας ποιό μάνατζμεντ στην Διοίκηση ποιών επιχειρήσεων ;  Τί θα πει ''δυνατό'' χαρτί ;

Όπως προειπώθηκε ένα απλό μεταπτυχιακό π.χ. σε λογιστικά, χρηματοοικονομικά είναι πολύ πιο συγκεκριμένο και ουσιώδες.

αν θελει λογιστικα, μπορει να παρει και ενα ACCA. 

αναγνωριζεται και σαν μεταπτυχιακο εξω.

Και εγω αυτό είχα κατα νού...MSc Economics...

εχει χασει την αιγλη του, επειδη το εχουν πολλοι.

επισης, σε καποιους κυκλους: χαρτορίχτρα = οικονομολογος

Tελειώνοντας το MSc μου και εχοντας παρει αρκετα mba courses, θα σε συμβουλευα πρωτα να ξεδιαλυνεις στο μυαλο σου τι ακριβως θες να κανεις, τι σε ενδιαφερει ως ανθρωπο αλλα και επαγγελματικα, για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε και να σου δωσουμε συγκεκριμενες κατευθυνσεις.

Εχεις αναφερθει σε 3 πραγματα (management, marketing, economics) τα οποια ειναι εντελως διαφορετικα μεταξυ τους! Βοηθα μας για να σε βοηθησουμε.

exactly

για management κανεις ενα m.sc in management.

αν θελεις να γινεις υπαλληλος, κανεις ενα mba

αν θελεις να γινεις αφεντικο ή "αφεντικο" κανεις ενα m.sc in entreneurship or m.sc in small business and entrepreneurship.

Φιλε μου το βλεπεις λαθος το θεμα. Ενας εργοδοτης δεν θα σε προσλαβει επειδη ξερεις πολλα πραγματα, θα σε προσλαβει επειδη ξερεις να κανεις κατι συγκεκριμενο πολυ καλα.

Πρωτα προσπαθησε να καταλαβεις τι σου αρεσει και τι θες να κανεις στο μελλον (δεν λεω οτι ειναι ευκολο) και μετα θα καταλαβεις ο ιδιος ποιο πτυχιο ειναι το σωστο για σενα. Οι καιροι ειναι δυσκολοι, μην πας και "πεταξεις" τα λεφτα σου σε ενα πτυχιο το οποιο δεν θα εχει αξια ουτε για σενα, ουτε για πιθανους εργοδοτες σου.

το αφεντικο μπορει να θελει και εναν jack of all trades

Δημοσ.

Το MSc in entreneurship, είναι μια καλή λύση εαν ενδιαφέρεσαι αργότερα να κάνεις μια δική σου επιχείρηση. Και σίγουρα περιλαμβάνει πολύ management!!

Δημοσ.

Το MSc in entreneurship, είναι μια καλή λύση εαν ενδιαφέρεσαι αργότερα να κάνεις μια δική σου επιχείρηση. Και σίγουρα περιλαμβάνει πολύ management!!

ΟΧΙ

μπορεις να ανοιξεις την δικια σου επιχειρηση ή την θυγατρικη ΑΛΛΟΥ.

επειδη αποτι καταλαβαινω δεν ενδιαφερεται κανεις για το τι γινεται παγκοσμια.

Το entrepreneurship mentality χει μεγαλυτερη βαρυτητα απο ενα απλο mba (in the business world that is).

Επισης υπαρχει σοβαρη κριτική εναντιων των mba χαρτιων.

Δημοσ.

Το Entreneurship δεν έχει management μέσα; Εσυ έχεις κάνει entreneurship;

εχει απο ολα αλλα σε λιγες δοσεις επειδη: an entrepreneur navigates in uncharted waters and thus he has no need for detailed plans.

Επισκέπτης
Δημοσ.

για management κανεις ενα m.sc in management.

αν θελεις να γινεις υπαλληλος, κανεις ενα mba

αν θελεις να γινεις αφεντικο ή "αφεντικο" κανεις ενα m.sc in entreneurship or m.sc in small business and entrepreneurship.

κι αν θέλεις να κάνεις τέρμα βλακείες, ακούς τον viper2005

πλάκα κάνω

η άποψη μου είναι ότι αυτοί οι ισχυρισμοί πρέπει να γίνουν backed up με κάποια στοιχεία έτσι ώστε να μπορεί να κατανοήσει κάποιος ΓΙΑΤΙ να πάρει το χαρτί MBA/MSc/ACCA/κλπ. Ωραία που μας τα λέει εύκολα και απλά ο viper2005 αλλά εμείς στο insomnia ξαγρυπνάμε πάνω στις γνώσεις γιατί είμαστε και γαμώ τα παιδιά

... γκουχ γκουχ... εκτός μερικούς μερικούς που κάνουν

...γκουχ γκουχ...

Δημοσ.

κι αν θέλεις να κάνεις τέρμα βλακείες, ακούς τον viper2005

πλάκα κάνω

η άποψη μου είναι ότι αυτοί οι ισχυρισμοί πρέπει να γίνουν backed up με κάποια στοιχεία έτσι ώστε να μπορεί να κατανοήσει κάποιος ΓΙΑΤΙ να πάρει το χαρτί MBA/MSc/ACCA/κλπ. Ωραία που μας τα λέει εύκολα και απλά ο viper2005 αλλά εμείς στο insomnia ξαγρυπνάμε πάνω στις γνώσεις γιατί είμαστε και γαμώ τα παιδιά

... γκουχ γκουχ... εκτός μερικούς μερικούς που κάνουν

...γκουχ γκουχ...

αμα ξαγρυπνατε πανω στις γνωσεις μπορειτε να κανεται και μερικα searches στο google. 

Δεν ειμαστε εδω για να σας παρουμε απο το χερακι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

αμα ξαγρυπνατε πανω στις γνωσεις μπορειτε να κανεται και μερικα searches στο google. 

Δεν ειμαστε εδω για να σας παρουμε απο το χερακι.

έλα μην το μαμας τώρα γιατί up to now σε βρίσκω ξύπνιο.

από τη στιγμή που κάνεις κάποια assertions (για να μην πω για τα multi-quotes), κανα δυο linkακια εδώ κι εκεί θα μπορούσες να βάλεις χύμα για να δείξεις εσύ από που αντλείς τις πηγές σου.

Αν το θεωρείς κόπο, που να ζητούσαμε και dissertation/thesis

my 2 cents

Δημοσ.

έλα μην το μαμας τώρα γιατί up to now σε βρίσκω ξύπνιο.

από τη στιγμή που κάνεις κάποια assertions (για να μην πω για τα multi-quotes), κανα δυο linkακια εδώ κι εκεί θα μπορούσες να βάλεις χύμα για να δείξεις εσύ από που αντλείς τις πηγές σου.

Αν το θεωρείς κόπο, που να ζητούσαμε και dissertation/thesis

my 2 cents

BEc2sxNCEAAdefa.jpg

Δημοσ.

Καταρχήν να πούμε οτι το πιο σημαντικό είναι η εμπειρία. Η εμπειρία είναι το καλύτερο σχολείο!

Προσωπικά, πιστεύω οτι ενα ΜΒΑ είναι μια καλή γενική εξειδίκευση. Απο κει και πέρα εννοείτε οτι ενα MSc είναι κατι πιο ειδικό απο ενα γενικό ΜΒΑ!!

Δημοσ.

Καταρχήν να πούμε οτι το πιο σημαντικό είναι η εμπειρία. Η εμπειρία είναι το καλύτερο σχολείο!

Προσωπικά, πιστεύω οτι ενα ΜΒΑ είναι μια καλή γενική εξειδίκευση. Απο κει και πέρα εννοείτε οτι ενα MSc είναι κατι πιο ειδικό απο ενα γενικό ΜΒΑ!!

αναλογα σε ποια χωρα εισαι και τι κουλτουρα πρεπει να αντιμετωπίσεις.

λεω εγω τωρα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...