leonidas_fs Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Αυτό που λέει είναι απολύτως φυσιολογικό! Δεν κάνεις PhD για να πας να πιάσεις μια δουλεία! Το κάνεις για να είσαι μέλος μια ερευνητικής ομάδας και πιθανόν να διδάξεις! Ασε που πλέον όλοι κάνουν PhD γιατι μπορούν! Εγω συνεχίζω να πιστεύω οτι στην Ευρώπη τουλάχιστον, το νουμερο 1 προσόν είναι η εμπειρία. Γιατι στην τελική αυτό είναι που σε κάνει σωστό επαγγελματία.
viper2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Δεν το έθεσα σωστά επειδή δεν ανανέπνεω σωστά αυτό το διήμερο. Μιλάω για το πρώτο κομμάτι του πόστ και την κριτική που υπάρχει για τα πτυχία. Στο ίδιο τοπικ υπάρχει έντονη κριτική για το MBA. Απλως να θυμίσω ότι αυτά τα ποστς είναι του 2011. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα τώρα. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2013 από viper2005
rg550 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) @leonidas_fs, αν θές πραγματικά να αποκτήσεις ή να διευρύνεις τις γνώσεις σου, θα σου πρότεινα να ασχοληθείς μα καποια πιστοποίηση τύπου ACCA, CFA κτλ. Κανένα μάστερ πλέον δεν θα σου προσφέρει ότι θα σου προσφέρει μια τέτοια πιστοποίηση, είτε μιλάμε για πρακτική γνώση είτε για "χρησιμότητα" στην αγορά εργασίας. Για το θέμα του phd τώρα, είναι τουλάχιστον χαζομάρα να ξεκινάς ενα phd επειδή δε βρίσκεις δουλειά ή επειδη πιστευεις οτι θα σου προσφέρει φοβερό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας (εκτός αν μιλάμε για senior θέσεις και καλύπτεις τα 10+ χρόνια εμπειρίας που συνήθως ζητάνε), υπολόγισε οτι στα 3 ή 4 χρόνια που διαρκεί ενα phd είσαι ουσιαστικά εκτός αγοράς εργασίας. Για να ξεκινήσεις ένα διδακτορικό και για να το τελειώσεις πρέπει αρχικά να έχεις το (διαρκές) επιστημονικό ενδιαφέρον για τον τομέα-θέμα σου. Οποιοσδήποτε άλλος λόγος για να μπλέξεις με ενα διδακτορικό θα σε οδηγήσει μαθηματικά στο να το παρατήσεις. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2013 από rg550
Blackie Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Αναβίωση strikes back. Πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας, γι' αυτό θέλω να σας (τα) πρήξω κι εγώ λίγο. Είμαι μεταξύ MBA του Αριστοτέλειου και MSc στη Διεθνή λογιστική, ελεγκτική και χρηματοοικονομική διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Και τα 2 κοστίζουν περί τα 5000. Το πρώτο στα Ελληνικά, το δεύτερο στα Αγγλικά. Εγώ εργάζομαι εδώ και 5-6 χρόνια σε εξωτερικό λογιστήριο, αλλά δεν έχω κατασταλάξει αν μπορώ να αντέξω την όλη φάση της λογιστικής, παρ'όλο που είμαι αρκετά καλός στον τομέα μου. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να ασχοληθώ με το management, αλλά δε ξέρω αν έχω τα φόντα γι'αυτό. Από εκεί και πέρα, αν εξαιρέσεις νομοθεσίες, εγκύκλιους και όλα τα συναφή, έχω να ανοίξω βιβλίο από τη λήψη του πτυχίου μου, ήτοι πριν 6 χρόνια, οπότε σε οικονομετρίες, ποσοτικές μέθοδοι, στατιστική κλπ (αν και δε νομίζω να διδάσκονται στο MSc), θα τα βρω λίγο σκούρα, χώρια το γεγονός πως δουλεύω γύρω στις 45-50 ώρες την εβδομάδα. Πέραν των παραπάνω, θα ήθελα να ασχοληθώ με κάποιο certification (ACCA, CIMA, CPA), απλά δε ξέρω αν είναι προτιμότερα από τα παραπάνω και ειδικά το CPA που μ'αρέσει περισσότερο, επειδή δεν εφαρμόζεται τόσο στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ε.Ε. Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω; Διεθνές ή Αριστοτέλειο; MSc, MBA ή πιστοποίηση;
leonidas_fs Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Προσωπική μου γνώμη Διεθνες με τα χίλια. Απο τα πιο αξιόλογα πανεπιστήμια της Ελλάδας, ανανεωμένο με συχνά conferences που μπορείς να παρακαλουθήσεις, καθηγητές σχετικά νέους και γενικά σου δίνει την άποψη οτι λειτουργεί σαν ιδιωτικό πανεπιστήμιο εξωτερικού. Είναι αυτό που λέμε οτι εκει μέσα "το ψάχνουν". Εαν ήταν να κάνω και άλλο μεταπτυχιακό, θα σκεφτόμουν μόνο το Διεθνές.
viper2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Αναβίωση strikes back. Πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας, γι' αυτό θέλω να σας (τα) πρήξω κι εγώ λίγο. Είμαι μεταξύ MBA του Αριστοτέλειου και MSc στη Διεθνή λογιστική, ελεγκτική και χρηματοοικονομική διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Και τα 2 κοστίζουν περί τα 5000. Το πρώτο στα Ελληνικά, το δεύτερο στα Αγγλικά. Εγώ εργάζομαι εδώ και 5-6 χρόνια σε εξωτερικό λογιστήριο, αλλά δεν έχω κατασταλάξει αν μπορώ να αντέξω την όλη φάση της λογιστικής, παρ'όλο που είμαι αρκετά καλός στον τομέα μου. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να ασχοληθώ με το management, αλλά δε ξέρω αν έχω τα φόντα γι'αυτό. Από εκεί και πέρα, αν εξαιρέσεις νομοθεσίες, εγκύκλιους και όλα τα συναφή, έχω να ανοίξω βιβλίο από τη λήψη του πτυχίου μου, ήτοι πριν 6 χρόνια, οπότε σε οικονομετρίες, ποσοτικές μέθοδοι, στατιστική κλπ (αν και δε νομίζω να διδάσκονται στο MSc), θα τα βρω λίγο σκούρα, χώρια το γεγονός πως δουλεύω γύρω στις 45-50 ώρες την εβδομάδα. Πέραν των παραπάνω, θα ήθελα να ασχοληθώ με κάποιο certification (ACCA, CIMA, CPA), απλά δε ξέρω αν είναι προτιμότερα από τα παραπάνω και ειδικά το CPA που μ'αρέσει περισσότερο, επειδή δεν εφαρμόζεται τόσο στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ε.Ε. Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω; Διεθνές ή Αριστοτέλειο; MSc, MBA ή πιστοποίηση; acca is the only way forward Και ειναι και πιο φθηνο...
Blackie Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! 2 Ερωτήσεις: 1. Ξέρουμε αν στο ACCA ή στο MSc στο Διεθνές έχουν τα κωλομαθήματα που προανέφερα; Είδα το πρόγραμμα σπουδών όπου δεν είχε κάτι παρεμφερές, αλλά δε ξέρω αν υπάρχουν στην ύλη γενικά. Επίσης, το MSc, μιας και το ACCA δεν έχει προθεσμίες κλπ, είναι βατό για εργαζόμενο με 45 ώρες/εβδομάδα ή θα μου βγει η πίστη; 2. Viper, εξήγησέ μου λίγο αν κατάλαβα καλά τα βήματα: 1. Γράφεσαι στο ACCA Global ( σ.σ.: Απαραίτητη προϋπόθεση Bachelor σε σχετικό πτυχίο), όπου πληρώνεις κάθε χρόνο την ταρίφα σου. 2. Αγοράζεις/βρίσκεις την ύλη (σ.σ.: είναι σταθερή ή αλλάζει κάθε 1-2 χρόνια 3. Όταν είσαι έτοιμος δηλώνεις συμμετοχή στα μαθήματα. 4. Έστω πως αποφοιτείς επιτυχώς, μετά πρέπει να βρεις ελεγκτική εταιρεία για 3 χρόνια, αρκεί και λογιστήριο ή έχω μπερδευτεί; Bonus question #1: Είναι καθαρά θεωρητικό και ίσως ψιλοπρακτικό, ή έχει και economics μέσα, σαν τα μαθήματα που μισώ (βλ. προηγούμενο post); Bonus question #2: Έχεις άποψη για τα υπόλοιπα certifications (CIA, CFA, CIMA, CMA κλπ);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα