Προς το περιεχόμενο

Netgear DG834G V.4

alejsalonica

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα NETGEAR DG834G V.4 WIRELESS και πάνω του συνδέονται

1. P.C. σε lan

2. Iphone

3. Sony Vaio μέσω wireless

Το πρόβλημα έχει το Sony το οποίο είναι στο άλλο δωμάτιο (Παρεμβάλλεται κουζίνα και χωλ)και ενώ δείχνει σήμα wifi 3/5 η ταχύτητα στο speedtest πέφτει πολύ!

Π.χ. ενώ στο P.C. είναι 5MBPS στο Sony < 1 5MBPS!

Το iphone επίσης όταν είναι στο δωμάτιο του Sony έχει παρόμοιες ταχύτητες.

Όλα μετρημένα με το speedtest.com

Άλλαξα κανάλι (από 11 σε 1,2,3...) αλλά τίποτα.

Καμία ιδέα;

Επίσης, γνωρίζετε αν αυτά τα powerline (TP-Link Powerline Kit 85Mbps TL-PA111 κλπ) , πρέπει να συνδέονται αποκλειστικά σε πρίζα ή μπορούν και σε πολύπριζο ;;;; (στις οδηγίες λένε χωρίς πολύπριζο αλλά μήπως κάποιος έχει δοκιμάσει και δουλεύει). Τα σκέφτομαι ως λύση!

Δημοσ.

Ξέχνα το speedtest μην το κοιτάς καν δεν θεωρείται καν μέτρο σύγκρισης για να δεις την γραμμή σου.

Το καλύτερο μέσω μέτρησης ειναι να κατεβάσεις κάτι απο ftp και να δείς πως πάει , τώρα ειναι λογικό να μην έχεις full σήμα αφου παρεμβάλεται τοίχος.

Έχεις παρατηρήσεις γενικά προβλήμα με την ταχύτητα σου ?

Αυτό με το πολύμπριζο δεν το ξέρω

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Το θέμα είναι ότι αυτό που βλέπω στη χρήση ανταποκρίνεται και στις μετρήσεις!

Μεγάλη μείωση ταχύτητας σε μόλις 7-8 μέτρα απόσταση αλλά με τοίχους ανάμεσα.

Οι εναλλακτικές είναι:

1. Αγορά νέου modem - router

2. Αγορά Access Point ως ενδιάμεσο στην κουζίνα - αλλά θα γεμίσω το σπίτι κεραίες...

3. Αγορά Powerline π.χ. http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Powerline.htm αλλά δεν υπάρχει πρίζα ελεύθερη κοντά στο modem router του γραφείου που έχω και το σταθερό για αυτό και ρωτάω αν το έχει δοκιμάσει κανείς με πολύπριζο.

Ποια η άποψή σας;

Και κάτι άλλο, παίζει ρόλο στην εμβέλεια το b/g/n ??????

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Το θέμα είναι ότι αυτό που βλέπω στη χρήση ανταποκρίνεται και στις μετρήσεις!

Μεγάλη μείωση ταχύτητας σε μόλις 7-8 μέτρα απόσταση αλλά με τοίχους ανάμεσα.

Οι εναλλακτικές είναι:

1. Αγορά νέου modem - router

2. Αγορά Access Point ως ενδιάμεσο στην κουζίνα - αλλά θα γεμίσω το σπίτι κεραίες...

3. Αγορά Powerline π.χ. http://www.plaisio.g...s/Powerline.htm αλλά δεν υπάρχει πρίζα ελεύθερη κοντά στο modem router του γραφείου που έχω και το σταθερό για αυτό και ρωτάω αν το έχει δοκιμάσει κανείς με πολύπριζο.

Ποια η άποψή σας;

Και κάτι άλλο, παίζει ρόλο στην εμβέλεια το b/g/n ??????

οι τοιχοι μειωνουν και ας ειναι 7-8 μετρα.

1.μπορεις να παρεις κατι καλυτερο απο αυτο χωρις να σημαινει οτι θα ανεβει το σημα.

2.μπορεις να παρεις ενα πιο δυνατο και να κλεισεις το ασυρματο απο το Netgear.

3.παιζουν και σε πολυπριζο.το ειδα με 2 devolo powerlines.

το b ισωςπαιξει πιο σταθερα σε μεγαλυτερη αποσταση με περισσοτερα εμποδια

το g οπως το ξερεις.

το N θεωρητικα μεγαλυτερη ταχυτητα μεγαλυτερη εμβελεια αρκει να εχεις και wi fi stick n.

και η καλυτερη λυση ethernet καλωδιο σε οποια γινεται.για αρχη δοκιμασε το ρουτερ σε καλυτερο σημειο και δοκιμασε με b.επισης προληπτικα και μονο κανε και ενα firmware update στον ρουτερ σου

και το βασικο ειναι.

Iphone και sony vaio οταν εισαι διπλα στον ρουτερ κατεβαζουν full η οχι παλι?γιατι το να συγκρινεις το pc που ειναι Lan με το wireless δεν ειναι μετρο.για αρχη πρεπει να δεις αν κατεβαζουν οσο το Pc Με το καλωδιο οταν εισαι διπλα στο ρουτερ.γιατι μπορει να ειναι διαφορα θεματα και να μην κατεβαζουν full και οχι υποχρεωτικα οι τοιχοι η το λιγο σημα.

δηλαδη πολλες φορες λογω παλιων drivers η γενικα λογω καναλιου λογω ασυρματης καρτας κτλ εχω δει pc να κατεβασει με 1000 kilboytes/sec με καλωδιο και με wireless ακομα και διπλα εφτανε 500.οποτε εσενα αν και διπλα στο ρουτερ δεν πιανουν 5 Mbit πχ αλλα ειναι στο 1 τοτε εχουμε αλλα θεματα.

Δημοσ.

Iphone και Sony κατεβάζουν φουλ όταν είναι δίπλα στο modem.

Με έσωσες με τα devolo!

Αυτό θα παίξει τελικά, η καλύτερη λύση μιας και δίνουν και παροχή ρεύματος...

thanx.

Δημοσ.

Iphone και Sony κατεβάζουν φουλ όταν είναι δίπλα στο modem.

Με έσωσες με τα devolo!

Αυτό θα παίξει τελικά, η καλύτερη λύση μιας και δίνουν και παροχή ρεύματος...

thanx.

αρα ειναι θεμα πραγματι εμποδιων.οποτε εκει δοκιμαζεις b mode επισης δοκιμασε να βαλεις το ρουτερ πιο ψηλα και οχι σε γωνιες .

το devolo απλα λυνει το θεμα του laptop γιατι το εχεις με καλωδιο αλλα για το iphone δεν βοηθαει εκτος αν βαλεις καποιο access point Μετα πανω στο devolo.to devolo δηλαδη δενειναι ασυρματο οποτε δεν θα βοηθησει το iphone

Δημοσ.

οτι αλλο χρειαστεις πες μας.ναι πολλες φορες καποια ρουτερακια ειδικα εχω παρατηρησει αυτα που εχουν 2 κεραιες(το δικο σου δεν εχει ) τρωνε μεγαλο σκαλωμα οταν εχουν απο τις 2 πλευρες τους τοιχο.πχ γωνιες.εχω δει access point 300 mw με δυο κεραιες να χανω Ping με το access point στα 2 μετρα επειδη ηταν σεμια γωνια .με το που μετακινηθηκε 30 εκατοστα και ειχε τοιχο μονο πισω ολα τελεια.

Δημοσ.

Δείχνει ότι λύθηκε το πρόβλημα με μετακίνηση του router - modem 30 cm πιο μακρυά από τη γωνία!

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις.

Αν επανέλθει θα το αναφέρω.

Δημοσ.

μια χαρα:D οι γωνιες δεν κανουν καλο στοwireless.ειδικα οταν υπαρχει τοιχος απο δυο πλευρες.(γωνια).an einai ενας τοιχος ειναι καλυτερα αλλα με 2 αστα να πανε.το εχω δει ακομα μια φορα περα απο αυτην την φορα που το ανεφερα πιο πανω.το ρουτερ γωνια και στην ευθεια δεν εφτανε ουτε 10 μετρα χωρις εμποδια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...