fbot Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Λοιπόν,όπως λέει και ο τίτλος θέλω να κάνω OC τον e6750 (μόλις του πήρα καινούριο cooler το Coolgate 10 της Spire) με motherboard P5NE-SLI και ram 2x1GB kingston 667(νομίζω 667) και 2x1GB patriot 667(σίγουρα)... μου maxarei στα 2.93GHz και αυτό με το automatic 10% overclock(δυνατότητα στο bios της motherboard) και είπα μιας και του πήρα ανεμιστήρα να το δοκιμάσω με manual ρυθμίσεις και να μην κάνει OC και CPU και RAMs μαζί. και θέλω συμβουλές για το τι βήματα προτείνεται να ακολουθήσω.
haris013 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 αρχισε απο εδω http://www.insomnia.gr/topic/203949-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-overclocking-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-core-2-duo-quad-cpus/ και οπου κολησεις βλεπουμε
fbot Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ για το link. Το πήρα από την αρχή και έκανα ακριβώς ότι προτείνει ο guide. Όλα κομπλέ μέχρι στιγμής. Προχωράω με αργά αλλά σταθερά βήματα. Βέβαια αυτό που με παραξενεύει είναι ότι με τα test του Prime95 το coretemp μου δίνει κοντά στους 69-70 βαθμούς κελσίου από τα πρώτα κιόλας test(2.74GHz για την ώρα. Έχω το Vcore στο Auto και πειράζω μόνο τα FSB. Κάνω κάτι λάθος?!
outlaw star Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ για το link. Το πήρα από την αρχή και έκανα ακριβώς ότι προτείνει ο guide. Όλα κομπλέ μέχρι στιγμής. Προχωράω με αργά αλλά σταθερά βήματα. Βέβαια αυτό που με παραξενεύει είναι ότι με τα test του Prime95 το coretemp μου δίνει κοντά στους 69-70 βαθμούς κελσίου από τα πρώτα κιόλας test(2.74GHz για την ώρα. Έχω το Vcore στο Auto και πειράζω μόνο τα FSB. Κάνω κάτι λάθος?! vcore παίζε manual μη το αφήνεις auto...αν είναι καλό κομμάτι ο επεξεργαστής, θερμοκρασιών επιτρέποντος φτάνει μέχρι και 3,6.... βέβαια έχε υπόψην σου ότι η μητρική που έχεις δεν είναι και ότι καλύτερο για κλοκάρισμα...πάντως, λογικά τα 3,2 τα έχεις, για μένα αυτός θα ήταν ο πρώτος στόχος και μετά βλέπεις...
fbot Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μόλις πάτησα τα 3.2 σταθερά με 12ωρο bench(burn in) με το Sandra. Δεν χρησιμοποίησα το Prime95 γιατί μου πετάει μπλε οθόνη dumping memory και μαμού ακόμα και στα 2.66 με όλα default και θερμοκρασίες επεξεργαστή max 70. Οπότε σκέφτηκα ότι είναι άλλο το πρόβλημα μας και όχι το OC. Να θεωρήσω ότι τα έφτασα τα 3.2 τώρα ή αν δεν μας το πει το Prime δεν ισχύει?!
fbot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Το OC φάνηκε πως δεν ήταν stable και το πήρα το πράγμα από την αρχή. Τώρα βρίσκομαι στα 3.1 Ghz με 1550 FSB και 1.45V Vcore και θερμοκρασία High 70 βαθμούς με το Orthos για Burn-In. To 1.45V για μόνο 3.1Ghz μου φαίνεται πολύ αλλά δεν τα πάει λιγότερο... Η απορία μου είναι... να συνεχίσω? γιατί η intel λέει πως ο επεξεργαστής σηκώνει μέχρι 1.5V Vcore, αλλά οι θερμοκρασίες είναι ήδη 70...
outlaw star Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Το OC φάνηκε πως δεν ήταν stable και το πήρα το πράγμα από την αρχή. Τώρα βρίσκομαι στα 3.1 Ghz με 1550 FSB και 1.45V Vcore και θερμοκρασία High 70 βαθμούς με το Orthos για Burn-In. To 1.45V για μόνο 3.1Ghz μου φαίνεται πολύ αλλά δεν τα πάει λιγότερο... Η απορία μου είναι... να συνεχίσω? γιατί η intel λέει πως ο επεξεργαστής σηκώνει μέχρι 1.5V Vcore, αλλά οι θερμοκρασίες είναι ήδη 70... 70 με τέτοια ζέστη μια χαρά είναι!πράγματι σηκώνει μέχρι 1,5(υπάρχουν και παιδάκια που δίνουν μέχρι 1,6), αλλά να κοιτάς τις θερμοκρασίες, με 1,5 πολύ πιθανό να ανέβουν αρκετά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.