Προς το περιεχόμενο

Eρωτηση για μνημη και θερμικη παστα

mesverko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.1)Ερωτηση για μνημη. Ειχα 2χ1gb ddr2 600mhz και χθες εβαλα ακομα 1 ddr2 800mhz.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως θα μαθω αν οι μνήμεσ ειναι σε dual channel (οι παλιες) και αν εκανα καλα που πηρα μνήμη 800mhz αντι για 600.Κατεβασα το speccy και στην καρτελα για την ram λεει

Type DDR2

Size 3072 MBytes

Channels # Dual

DRAM Frequency 333.3 MHz

CAS# Latency (CL) 5 clocks

RAS# to CAS# Delay (tRCD) 5 clocks

RAS# Precharge (tRP) 5 clocks

Cycle Time (tRAS) 15 clocks

Command Rate (CR) 2T

Physical Memory

Eπισης μια χαζη ερωτηση.Παντα δειχνει την μιση συχνοτητα της συνολικης μνήμης?(333mhz)

2)Εχω ξεκολιση 5-6 φορες τον την ψυκτρα απο τον επεξεργαστη.Η παστα θελει αλαγμα?Παιζει σοβαρο ρολο στην θερμοκρασια η δεν χρειαζεται καν να μπω στον κοπο να αγορασω?

Δημοσ.

Γεια σας.1)Ερωτηση για μνημη. Ειχα 2χ1gb ddr2 600mhz και χθες εβαλα ακομα 1 ddr2 800mhz.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως θα μαθω αν οι μνήμεσ ειναι σε dual channel (οι παλιες) και αν εκανα καλα που πηρα μνήμη 800mhz αντι για 600.Κατεβασα το speccy και στην καρτελα για την ram λεει

Type DDR2

Size 3072 MBytes

Channels # Dual

DRAM Frequency 333.3 MHz

CAS# Latency (CL) 5 clocks

RAS# to CAS# Delay (tRCD) 5 clocks

RAS# Precharge (tRP) 5 clocks

Cycle Time (tRAS) 15 clocks

Command Rate (CR) 2T

Physical Memory

Eπισης μια χαζη ερωτηση.Παντα δειχνει την μιση συχνοτητα της συνολικης μνήμης?(333mhz)

Από τη στιγμή που δούλεψε και μπούταρε δεν έκανες βλακεία στην επιλογή.

Αυτές όμως με τα 800MHz θα δουλέψουν σε πιο κάτω συχνότητα όπως και έκαναν.

Και ναι δείχνει τη μισή συχνότητα.

2)Εχω ξεκολιση 5-6 φορες τον την ψυκτρα απο τον επεξεργαστη.Η παστα θελει αλαγμα?Παιζει σοβαρο ρολο στην θερμοκρασια η δεν χρειαζεται καν να μπω στον κοπο να αγορασω?

Δηλαδή μισό... Εχεις βγάλει 5-6 φορές την ψύχτρα και δεν έχεις αλλάξει την πάστα; :shock:

Καθάρισες την παλιά πάστα τουλάχιστον και κούμπωσες την ψύχτρα ή μπα;

Και ναι παίζει σημαντικό ρόλο και να μπεις στο κόπο να αγοράσεις και να βάλεις...

edit: Από περιέργεια τι θερμοκρασίες έχεις;

Δημοσ.

Δεν την εχω αλαξει καν και την εχω αφησει ετσι :) Δεν το ειχα σκεφτει αυτο.Οι θερμοκρασιες κυμαινονται απο 50-80,συνηθως σε αδρανεια 56 και οταν δουλευει φτανει και τους 80, σπανια 85 (xwris overclock)

Δημοσ.

Δηλαδη ποση μπορει να ειναι διαφορα σε θερμοκρασια?( α)με παστα β)χωρις παστα)

Ναι θα την αλαξω.ηδη εχω κανει παραγγελια

Δημοσ.

Δηλαδη ποση μπορει να ειναι διαφορα σε θερμοκρασια?( α)με παστα β)χωρις παστα)

Σίγουρα δε θα έχεις 80 βαθμούς...

Και αν υποθέσω ότι δεν έχεις καθαρίσει και την παλιά προβλέπω να πέφτει 20+ βαθμούς σε Idle

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...