STORM1978 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Τι γνωμη εχετε μεταξυ Samsung 128GB 470 Series , OCZ 120GB Vertex Plus, OCZ 120GB Agility III , και OCZ 120GB Vertex III?. Ενδιαφερομαι και για επιδοσεις αλλα περισσοτερο αξιοπιστια!
rafail1994 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Samsung από μένα αρκετά ποιο αξιόπιστοι και απο την corsair και απο την ocz . Απλώς "υστερούν" στης ταχύτητες
d3m0n Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Τι controller φοράει ο samsung; Αυτό καθορίζει κυρίως την αξιοπιστία και να υπάρχει υποστήριξη σε software, και όχι τόσο το όνομα... Samsung από μένα αρκετά ποιο αξιόπιστοι και απο την corsair και απο την ocz . Απλώς "υστερούν" στης ταχύτητες Τι προβλήματα αξιοπιστίας έχεις αντιμετωπίσει με corsair και ocz;
rafail1994 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Η samsung πουλαει κυρίως ssd σε μεγάλες εταιρίες βλέπε Apple,Dell οπότε πιστεύω οτι τα τεστ που πέρναν αυτοί οι ssd είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με άλλες εταιρίες που αφήνουν να βρούμε εμείς τα προβλήματα .(Βλέπε το περιστατικό με την intel ). Ο samsung έχει τον S3C29MAX01-Y340 controller που είναι κατασκευασμένος από την ίδια την samsung . Δεν λέω ότι ολοι οι υπόλοιποι ssd είναι για πέταμα απλώς δείχνω ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην samsung οπού δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα μέχρι τώρα.
JIMBOAthens Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Αν η μητρική σου διαθέτει SATA III δεν βλέπω κάτι άλλο εκτός από Agility 3 ή Vertex 3...
STORM1978 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Αν η μητρική σου διαθέτει SATA III δεν βλέπω κάτι άλλο εκτός από Agility 3 ή Vertex 3... Αν ειδες παραπανω ρωταω και για επιδοσεις και για αξιοπιστια γιαυτο και εβαλα και τον Samsung στην λιστα. Εχει usb3 και sta3 η μητρικη μου.
JIMBOAthens Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Αν ειδες παραπανω ρωταω και για επιδοσεις και για αξιοπιστια H OCZ σου δίνει 3 χρόνια εγγύηση (και για Agility3 και για Vertex3). Οι SSD γενικώς είναι αρκετά νέα προϊόντα. Πέραν της εγγύησης και τα User reviews δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος άλλος δείκτης αξιοπιστίας...
STORM1978 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 H OCZ σου δίνει 3 χρόνια εγγύηση (και για Agility3 και για Vertex3). Οι SSD γενικώς είναι αρκετά νέα προϊόντα. Πέραν της εγγύησης και τα User reviews δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος άλλος δείκτης αξιοπιστίας... Και η Samsung δινει τρια χρονια απλα λογω του συγκεντρωτικου review που παρουσιαστηκε απο το insomnia για τους ssd επελεξα στην λιστα και τον Samsung.
ati8assos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Αυτή την στιγμή, 1ος κατά σειρά επιλογής για μένα, με balanced overall απόδοση + αξιοπιστία, είναι ο Crucial m4 128GB 2η επιλογή θα ήταν ο Intel 510 Series 120GB 3η επιλογή ο Kingston 120GB HyperX Αργότερα μέσα στο χρόνο, αναμένεται και η νέα σειρά τις Samsung οπότε τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. Σε πραγματικές, καθημερινές συνθήκες οι διαφορές σε απόδοση/ταχύτητα από SSD σε SSD είναι ελάχιστες και δύσκολα αντιληπτές , οι διαφορές όμως αν μεταβεί κάποιος από HDD σε SSD είναι απλά τεράστιες , ειδικά στην απόκριση του συστήματος και το multitasking. Σχετικά με το ζήτημα της αξιοπιστίας/αντοχής /απόδοσης, στο πέρασμα του χρόνου θεωρώ πως παρόλο που τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τότε που κυκλοφόρησαν οι πρώτοι SSD, προβλήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες (βλέπε Intel ) οπότε τελικά καταλήγουμε στο τι υποστήριξη παρέχει η κάθε εταιρία στο προϊόν της ώστε αυτό να θεωρείται αξιόπιστο.
STORM1978 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Αυτή την στιγμή, 1ος κατά σειρά επιλογής για μένα, με balanced overall απόδοση + αξιοπιστία, είναι ο Crucial m4 128GB 2η επιλογή θα ήταν ο Intel 510 Series 120GB 3η επιλογή ο Kingston 120GB HyperX Αργότερα μέσα στο χρόνο, αναμένεται και η νέα σειρά τις Samsung οπότε τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. Σε πραγματικές, καθημερινές συνθήκες οι διαφορές σε απόδοση/ταχύτητα από SSD σε SSD είναι ελάχιστες και δύσκολα αντιληπτές , οι διαφορές όμως αν μεταβεί κάποιος από HDD σε SSD είναι απλά τεράστιες , ειδικά στην απόκριση του συστήματος και το multitasking. Σχετικά με το ζήτημα της αξιοπιστίας/αντοχής /απόδοσης, στο πέρασμα του χρόνου θεωρώ πως παρόλο που τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τότε που κυκλοφόρησαν οι πρώτοι SSD, προβλήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες (βλέπε Intel ) οπότε τελικά καταλήγουμε στο τι υποστήριξη παρέχει η κάθε εταιρία στο προϊόν της ώστε αυτό να θεωρείται αξιόπιστο. Επανερχομαι σημερα και ξαναρωτω ποιον απο τους τωρινους SSD προτεινετε μεχρι 200 ευρω και γιατι??? Παμε για αμεση αγορα.
ati8assos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχει αλλάξει κάτι στις επιλογές μου. Εξακολουθώ και προτείνω σαν overall καλύτερη αγορά τον Crucial m4 128GB (firmware 009 ) Οι λόγοι που προτείνεται: The SSD Manufacturers Bluff 4KB random QD=4 test Real World Tests SSD Write Endurance long test Το ότι χρησιμοποιεί πρώτης ποιότητας synchronous NAND της Micron ( τα ίδια που βάζει και στους enterprise class SSD) Και τέλος η τιμή/απόδοση είναι η καλύτερη + εχεις και επιπλέον 8GB από τους υπόλοιπους (128 έναντι 120)
jim22479 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Samsung από μένα αρκετά ποιο αξιόπιστοι και απο την corsair και απο την ocz . Απλώς "υστερούν" στης ταχύτητες οτι θελει λεει ο καθενας εδω μεσα !! εχεις στοιχεια για τους corsair ; Εγω εχω corsair 1 χρονο τωρα , και δε μου εχει βγαλει προβλημα!!
oddin Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Aπορώ πως προτείνετε τους Corsair Force και τους OCZ vertex 3 με το προβληματικό controller sandforce. Και σας μιλαω σαν 'πρώην' κάτοχος και των 2.. Αγορά Corsair Force 3, σε mobo P67.Koλήματα στα win απο την εγκατάσταση κιόλας,και μετά απο ώρα και μπλέ οθόνες για να δέσουμε. Δεν ήταν η παρτίδα με τα προβληματικά.Τελευταίο Firmware περασμένο. Βολτα στο site της corsair να δώ τι γίνεται.Χαμός,η corsair να δηλώνει οτι φταίει το sandforce,προσπαθεί να το φτιάξει με firmware και μέχρι τότε οποιος θέλει refund..Φυσικά μετα απο 5 μήνες ακόμα το ψάχνουν.. Δεν έβαλα μυαλό όμως..πήγα και τον Άλλαξα με OCZ Vertex 3,λιγότερα κολλήματα αρκετά μπλέ οθονούλες εν μέσο εργασιών που χάνονταν τα πάντα,πάλι βόλτα στο forum της ΟCZ (δεν το έκανα πριν...) τα ίδια.Το ψάχνουμε κτλπ... Πιο πολλοί είναι η κάτοχη με τα προβλήματα παρά τα stable συστήματα. Ποιος ο λόγος λοιπόν να τους πάρεις?Για λίγες μεγαλύτερες ταχύτητες?Δεν αξίζει. Intel 510 πλέον χωρίς κανένα πρόβλημα.
jim22479 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 δε ξερω για να το λες , πρεπει να την εχεις παθει και να το εχεις ψαξει! Εγω εχω τον Corsair force 2 και δεν αντιμετωπιζω προβληματα 1 χρονο τωρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα