Προς το περιεχόμενο

Λάθος τροφοδοτικό ή πρόβλημα στην κάρτα γραφικών;

Centurion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πρόσφατα έστησα έναν υπολογιστή για τον πατέρα μου με κάποια καινούργια κομμάτια, σε συνδυασμό με κάποια που μου είχαν ξεμείνει από προηγούμενες αναβαθμίσεις.

Το σύστημα έχει ως εξής:

CPU. AMD Athlon 64x2 4200+ (παλιός)

GPU. ATI HD 3870x2 υλοποίηση ASUS (παλιά)

PSU. THERMALTAKE 700W APFC (W0356RE) (καινούριο)

RAM. CORSAIR 3GB DDR2 (καινούριες)

MOBO. ASROCK K10N78M PRO AM2+ (καινούρια)

HDD. 160 GB HITACHI SATA (παλιός)

Τώρα πάμε στο πρόβλημα.

Τη συγκεκριμένη κάρτα μου την είχαν δώσει όταν μου είχε χαλάσει η προηγούμενη (ίδιο μοντέλο και brand), σαν κάλυψη εγγύησης. Δεν την χρησιμοποίησα όμως γιατί αγόρασα μια καινούρια και αυτή την κράτησα για ρεζέρβα.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να τηνε βάλω στο νέο σύστημα για να μην κάθεται.

Τη στιγμή λοιπόν που το ανοίγω, ακούγεται δυνατός θόρυβος από τα ανεμιστήρια της κάρτας, δε βλέπω τπτ στην οθόνη και μετά αμέσως γίνεται shutdown. Δοκίμασα όλες τις θύρες DVI (έχει 4),αλλά δεν έγινε κάτι.

Τσέκαρα όλες τις συνδέσεις, το 6πινο και το 8πινο είναι συνδεδεμένα, όπως επίσης και το τετράπινο επάνω στη μητρική (δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτό με τα 12V rails και τα amps). Έφαγα όμως άκυρο πανυγηρικό.

Επίσης μιας και ο τίτλος λέει για τροφοδοτικό, πιστεύω ότι έχω κάνει βλακεία με αυτό. Τι θέλω να πω:

Οκ, τα watts δεν λένε όλη την αλήθεια και αυτό που πρόσεξα πιο πολύ κατά την αγορά του, ήταν να βγάζει τα σωστά amps στην 12V rail(λέει ότι δίνει 30). Αυτό που δεν πρόσεξα όμως είναι ότι το συγκεκριμένο PSU είναι 65+ και όχι 80+ certified.

Μήπως λοιπόν φταίει αυτό και έχω κάνει πατατιά και δεν παίρνει αρκετό ρεύμα η κάρτα; Ή να είναι κάτι άλλο; Μήπως η κάρτα δεν δουλεύει ανέκαθεν;

Προς το παρόν δουλεύει το pc κανονικά, έχω βάλει μια 8400GS σε hybrid sli με την ενσωματωμένη της μητρικής και είναι ικανοποιητικά για τα games που θέλουμε.

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Την κάρτα την είχες δοκιμάσει καθόλου όταν στη δώσανε; Μήπως είχε πρόβλημα γενικότερα. Έχεις κανα άλλο pc για να τη δοκιμάσεις;

Δημοσ.

Όχι, δυστυχώς δεν την είχα δοκιμάσει καθόλου γιατί είχα βάλει την καινούρια. Pc έχω να δοκιμάσω, απλά αυτή τη στιγμή κάνει ακόμα διακοπές στο εξοχικό. Σε καμιά βδομάδα θα γυρίσει. Απλά υποψιάζομαι το τροφοδοτικό γιατί όταν κλείνει δεν κάνει beeps, ενώ όταν είχε χαλάσει η πρώτη έκανε.

Δημοσ.

Χμμμμμ. Από ότι είδα η κάρτα θέλει περίπου 28Α για να δουλέψει και το τροφοδοτικό δίνει μέχρι 30Α. Ίσως τελικά φταίει το τροφοδοτικό γιατί είναι οριακά. Για σιγουριά αν έχεις κανα άλλο τροφοδοτικό δοκίμασε το να δεις.

Δημοσ.

τη καρτα τη πηρες απο το eshop?

Την είχε πάρει ο τεχνικός μου όταν την πρωτοπήρα και ο ίδιος μου έκανε και την αλλαγή. Δεν τον είχα ρωτήσει από που την πήρε. Οπότε άγνωστη η προέλευσή της :-D. Τώρα πλέον τα κάνω μόνος μου.

Χμμμμμ. Από ότι είδα η κάρτα θέλει περίπου 28Α για να δουλέψει και το τροφοδοτικό δίνει μέχρι 30Α. Ίσως τελικά φταίει το τροφοδοτικό γιατί είναι οριακά. Για σιγουριά αν έχεις κανα άλλο τροφοδοτικό δοκίμασε το να δεις.

Προς τα κει πάει το μυαλό μου κι εμένα. Αν ήταν χαλασμένη θα έπρεπε να δίνει κάποιο error στη μητρική όπως είπες.

Τροφοδοτικό έχω άλλο, αλλά είναι μάπα 350W και δεν κάνει σίγουρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...