weissheit Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Παιδιά καλησπέρα, αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι αν έχει περάσει κάποιος αγωνίσματα στο πυροσβεστικό σώμα ή έστω αν έχει ακούσει, αλλά όχι απ' τον μπατζανάκη του ξαδέρφου του θείου του, έγκυρες πληροφορίες. Είναι ζόρικα για κοπέλα; Δεν είμαι τόσο γυμνασμένη, αλλά ένα 1000αρι με λίγη προπόνηση θα μπορούσα να το βγάλω στον απαιτούμενο χρόνο, απλά δεν ξέρω πόσο δύσκολες είναι άλλες δοκιμασίες, όπως αυτή με την μεταφορά αλτήρα βάρους 25 κιλών (δηλαδή περίπου των μισών από εμένα) και επίσης δεν ξέρω τι εννοεί όταν γράφει "Ανάβαση – κατάβαση σε ολκωτή πυροσβεστική κλίμακα σε ύψος εννέα (9) μέτρων, τοποθετημένη σε πυροσβεστικό πύργο ασκήσεων", αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, θα του ήμουν ευγνώμων! Τέλος, μια ακόμα ερώτηση, σχετική με το σώμα, άσχετη με τα αγωνίσματα. Θέλω να λάβω μέρος γιατί η προκήρυξη προσφέρει θέση στον τόπο που σπουδάζω. Διάβασα τι δικαιολογητικά χρειάζεται, και δεν είδα κάτι, αλλά ρωτάω για να είμαι σίγουρη. Ξέρετε αν μπορώ να μπω στην πυροσβεστική ενώ παράλληλα σπουδάζω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
panosno1com Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 με μια γρηγορη αναζητηση στο google, η ολκωτη κλιμακα ειναι σκαλα (καλα αυτο το ξεραμε ) http://www.firemuseum.gr/modules/art/viewcat.php?cid=19&uid=&orderby=titleA βεβαια ειναι αρχαια φωτο αλλα σιγουρα κατι τετοιο θα ναι! μετα για τους αλτηρες ειδα οτι ειναι : γ) Μεταφορά ανά χέρι αλτήρα με λαβή βάρους είκοσι πέντε (25) κιλών έκαστος σε απόσταση εκατό (100) μέτρων χωρίς διακοπή των κινήσεων και χωρίς επαφή των αλτήρων με το έδαφος σε χρόνο 50΄΄. Τωρα πως ακριβως το εννοει δε μπορω να καταλαβω, πιστευω πως θα ειναι παιρνεις τον αλτηρα (Το βαράκι δλδ ) και περπατας 100μετρα χωρις να σταματησεις και χωρις να τον αφησεις κατω..! Α η σκαλα λογικα δε θα ειναι ετσι στον αερα ,θα ακουμπαει λογικα σε καποιο πυργο ειτε ξυλινο ειτε οτιδηποτε αλλο ... Τωρα λογικα για τα αγωνισματα θελει μια εντατικη προετοιμασια (λεω εντατικη χωρις να ξερω το επιπεδο φυσικης σου καταστασης,αν εισαι αθλητρια πχ νταξει λιγο προπονηση βγαζεις το 1000ρι... ) κ μετα απο μια γρηγορη νεα αναζητηση,στο goolge βρηκα οτι αυτα ειναι τα αγωνισματα! 1. Πέντε (5) έλξεις σε μονόζυγο. 2. Βάδισμα, χωρίς υποδήματα και με τρεις (3) υποχρεωτικές στάσεις, σε δοκό δέκα (10) μέτρων. 3. Μεταφορά ανά χέρι αλτήρα με λαβή, βάρους είκοσι πέντε (25) κιλών έκαστος. 4. Ανάβαση-κατάβαση σε ολκωτή πυροσβεστική κλίμακα ύψους εννέα (9) μέτρων. 5. Δρόμος χιλίων (1000) μέτρων σε τέσσερα (4) λεπτά. 6. Άλμα εις μήκος τέσσερα (4) μέτρα. 7. Άλμα εις ύψος ενός (1) μέτρου και δέκα (10) εκατοστών.
weissheit Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Θα αρχίσω προπόνηση από τη 1 του μήνα, γιατί κι εμένα το 1000άρι με απασχολεί. Αλλά δεν ξέρω και την δυσκολία των αλμάτων εις μήκους και ύψους, γιατί σαν νούμερα μου φαίνονται μεγάλα. Επίσης δύσκολο πρέπει να είναι και το βάδισμα σε δοκό, εκτός και αν έχει ένα κάποιο φάρδος. Δεν είμαι αθλήτρια αλλά έχω καλή φυσική κατάσταση, οπότε θα δούμε. Ξέρει κανείς επίσης αν "χαρίζουν" κανέναν πόντο ή είναι απόλυτα αυστηροί; Δεν είμαι ακριβώς 1,65..
akpe Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Σοφία, εσύ; Έχω έναν γνωστό στο σώμα, δεν ξέρω μεν πότε πέρασε τα αγωνίσματα και κατα πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τότε, αλλά θα ρωτήσω αύριο μεθαύριο και θα σου πω.
weissheit Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Ουπς..αποκαλύφτηκα! Εντάξει, ρώτησε αν μπορείς και για το αν είναι επιεικείς με το ύψος στις γυναίκες, όπως επίσης και το αν παίζει ρόλο που σπουδάζω σε ΑΕΙ! Θα περιμένω απάντηση, ευχαριστώ!
akpe Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Το ΑΕΙ δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, θα τα μάθουμε. Πάντως αφού έχεις καλή φυσική κατάσταση δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, έχω δει φωτογραφίες με συναδέλφους του και δεν θα τους έλεγες και κεντέρηδες
weissheit Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μήπως όμως τους έλεγες Πύρρους Δήμες! Μου φαίνονται δύσκολα τα αθλήματα συγκριτικά με αυτά που ζητούν σε στρατό, αστυνομία, λιμενικό πάντως, δεν ξέρω.
greekparot Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Επειδη τα εχω περασει, σε 1η φαση κοιτα να μπορεσεις να αποκτησεις δυναμη για να κανεις την 1η δοκιμασια που ειναι 5 ελξεις. Ειναι πολυ δυσκολες και φευγουν ετσι οι γυναικες.. Η σκαλα ακουμπα σε εναν πυργο, απο κατω υπαρχει φουσκωτο στρωμα οποτε δεν εχεις προβλημα αν πεσεις. Αυτο το κανουν για να δουν αν εχεις υψοφοβια. Το ιδιο ισχυει και για τους αλτηρες. Ξεκινα απο τωρα. Καμψεις δικεφαλων με αλτηρες + πολλες ελξεις οπως αναγραφει η προκηρ. με τα χερια εμπρος, για να αποκτησεις δυναμη. Αν δεν καπνιζεις το 1000αρι με προπονηση μερα παρα μερα θα το βγαλεις.
opera Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 καλη επιτυχια αν και με 50 κιλα σωματικο βαρος θα δυσκολευτεις με τους αλτηρες,εγω αντι αλτηρων ειχα να μεταφερω ανθρωπινο ομοιωμα στη πλατη (2001).
insomniaK Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Πάντως αν σκεφτείς πως τους καλοκαιρινούς μήνες θα χρειαστεί να δουλεύεις 12ωρο με όλο τον εξοπλισμό ζωσμένη και να κινήσε σε δάση σέρνοντας μάνικες, τα αθλήματα μάλλον είναι το εύκολο μέρος.
weissheit Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ όλους παιδιά για τις απαντήσεις σας, είναι αρκετά κατατοπιστικές. Τελικά όντως οι έλξεις πρέπει να είναι οι πιο δύσκολες, θα γραφτώ σε κανένα γυμναστήριο, ή θα ψάξω ειδικό προπονητή. Το άλμα εις ύψος που θέλει 1μ και 10 εκ, να με απασχολεί; Το σκέφτομαι για το καλοκαίρι, όντως, αλλά δεν πειράζει, επείγει περισσότερο να βρω μια δουλειά, όλες έχουν τις δυσκολίες τους! Κι εγώ άντε καλά να προπονηθώ και να περάσω τα αγωνίσματα, αλλά σιγά μην με πάρουν! Έχω δύο πτυχία ξένων γλωσσών που απ ότι διάβασα μετράει, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα άλλο (πχ εθελοντισμό και δίπλωμα οδήγησης)! Επίσης έχω και καλούτσικο βαθμό απολυτηρίου, αλλά δεν νομίζω ότι παίρνω κάποια μόρια απ' αυτό! Τέλος πάντων, σαν εμπειρία θα το δοκιμάσω!
UpToDate_ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Αλμα εις υψος 1μ; Μου θυμιζεις κατι κοπελιες στον Πανελληνιο που εκαναν προπονηση αθληματα για τον στρατο και ντυμενες με οσα λιγοτερα μπορουσαν,spikes κλπ δεν μπορουσαν να περασουν το 1 μετρο... τραγικες καταστασεις...
weissheit Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Εντάξει, δεν νομίζω ότι είχαν κάτι να χάσουν, προπόνηση έκαναν. Τα αγαθά κόποις κτώνται.
UpToDate_ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Εχεις δει ποσο ειναι 1 μετρο ετσι; =p Δεν σου μιλαω για μια φορα, εκει ειναι το θεμα.. οι 2 στις 3 που ειχε το παλικαρι που τις προπονουσε εβγαζαν ακυρες 3 συνεχομενες προσπαθειες.. Γι' αυτο μιλαω για τραγικοτητες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα