Προς το περιεχόμενο

Αγορα Ασυρματου Πληκτρολογιου - Ερωτησεις

rebellion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και το ενσυρματο πληκρτολογια που εχω αρχισε να "τα φτυνει" λεω να παρω ενα καινουριο και συγκεκριμενα αυτο http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Keyboards/Logitech-K360-Wireless-Indigo-Scroll-Keyboard-920-003276.htm αλλα θελω λιγο τα φωτα σας.

1)Διαβαζω οτι τα αυσρματα πληκρολογια σε συχνοτητα 2,4 Ghz δημιουργουν προβληματα στο Wi Fi και αυτοειναι προβλημα μαις και εχω wireless router.Ισχυει αυτο?Ειναι βεβαιο οτι θα εχω προβλημα με το wi fi του ρουτερ?Απο τι εξαρταται?

2) βλπεω στην εικονα 1682431.jpg οτι το συγκεκριμενο εχει μονο αγγλικα γραμματα.Θελω οπωσδηποτε να εχει και ελληνικα.Ειναι σιγουρο οτι θα εχει Ελληνικα?γιατι θα το παραγειλω μεσω Νετ.

3) Αν παρω και το αντιστοιχο ασυρματο mouse http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Mice/Mice/Logitech-M325-Wireless-Indigo-Scroll-Mouse-910-002398.htm θα κανω τη δουλεια μου με ενα ή με δυο πομποδεκτες?

Δημοσ.

Με το wi-fi λογικά δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.Μπορεί να εκπέμπει το wi-fi σου στα 2.4MHz αλλά το πληκτρολόγιο ανιχνεύει τα κανάλια και δεσμεύει κάποιο ελεύθερο (τουλάχιστον έτσι πιστεύω οτι γίνεται χωρίς να είμαι 100% σίγουρος).

Το Κ360 το έχω πάρει κι εγώ και έχει και Ελληνικά και Αγγλικά πάνω.

Δημοσ.

Με το wi-fi λογικά δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.Μπορεί να εκπέμπει το wi-fi σου στα 2.4MHz αλλά το πληκτρολόγιο ανιχνεύει τα κανάλια και δεσμεύει κάποιο ελεύθερο (τουλάχιστον έτσι πιστεύω οτι γίνεται χωρίς να είμαι 100% σίγουρος).

Το Κ360 το έχω πάρει κι εγώ και έχει και Ελληνικά και Αγγλικά πάνω.

thanx για της απαντησεις φιλε μου.

Ποιο K360 πηρες?Μαυρο η Μπλε?

Ειναι Βεβαιο οτι το Μπλε θα εχει και αυτο ελληνικα και Αγγλικα?

Δημοσ.

Αν το πάρεις από έξω φοβάμαι πως δε θα έχει γραμμένα ελληνικά πάνω. Θα γράφει ελληνικά αλλά δε θα τα βλέπεις. Αν το πάρεις από εδώ λογικά θα έχει. Πρόβλημα με τη συχνότητα δε θα έχεις, μη το σκέφτεσαι.

(το παρακάτω πιάνεται και για review)

Προσωπικά, πήρα ένα ασύρματο σετ Logitech ΜK260 και είναι ΓΤΠ. Εντάξει, δε περίμενα τίποτα φοβερό με <30€, αλλά υπό το όνομα Logitech περίμενα περισσότερα, γι αυτό και το πήρα σχεδόν στα τυφλά. Εϊχα 30€ διαθέσιμα και θα έπαιρνα ή αυτό ή το Microsoft 800 (αναρωτιέμαι αν το Ms είναι καλύτερο).

ΓΤΠ 1: Η σμίκρυνση του αριστερού Shift και η προσθήκη του άκυρου κομβίου δίπλα, πολύ γάματο (ο τόνος σωστός). Το ίδιο βλέπω και στη φωτό παραπάνω (κι ακόμα χειρότερα βλέπω), δε θα το ξαναέπαιρνα ποτέ, δε ξέρω τί με έπιασε και το δέχτηκα.

ΓΤΠ 2: Υποτίθεται πως πιάνει στα 10 μέτρα χωρίς μεταλλικά εμπόδια. Εμένα δε πιάνει στο 1,5 μέτρο όταν είναι μπροστά το πόδι μου (όχι, δεν είμαι ο ρόμποκοπ) ή όταν το πληκτρολόγιο δεν είναι... κάθετο.

ΓΤΠ 3: (τρία και κακορίζικο) Το ποντίκι έχει πολύ σκληρό μεσαίο κλικ. Στην αρχή ειδικά πας να το πατήσεις και από τη δύναμη μπορεί να κάνεις κατά λάθος κύλιση (πχ scroll σε ιστοσελίδα/αλλαγή όπλου σε game κτλ). Προφανώς αντί για κάποιο push διακοπτάκι της προκοπής έχει ένα απλό μεταλλικό έλασμα για διακόπτη (δε το άνοιξα να το δω, αλλά είναι προφανές από την αίσθηση που δίνει). Έχει μαλακώσει λίγο μετά από καιρό, αλλά και πάλι δεν είναι σόι. Είχα ποντίκι της Ms 12 ετών που ήταν απείρως καλύτερο.

ΓΤΠ 4: Κυρίως τα ΓΤΠ 1,2,3 με χαλάνε απίστευτα, αλλά θα αναφέρω και μερικά ακόμα σκόρπια:

- Έχει πολύ χάλια κλίση, αν δε σηκώσεις τα ποδαράκια πίσω δε παίζει να το χρησιμοποιήσεις σε τραπέζι, γέρνει προς την οθόνη.

- Το πληκτρολόγιο είναι από φτηνιάρικο μαύρο πλαστικό με επιφάνεια που βρωμίζει πολύ εύκολα και είναι κάπως ελαστικό, δηλαδή λυγίζει και τρίζει ολόκληρο λες και θα σπάσει, αν το σηκώσεις με το ένα χέρι. Παραλίγο να νομίσω πως αγόρασα folding και να το τυλίξω(black humor). Τα πλήκτρα τρίζουν επίσης όταν τα ακουμπάς.

- Τα πλήκτρα δεν είναι για πολλά βάλε-βγάλε, έτσι και χρειαστεί να το καθαρίσεις από σκόνη/σκουπίδια. Βγαίνουν με λίγο ζόρι και δείχνουν εύθραυστα εκεί που κρατιούνται. Εγώ το παλιό μου πληκτρολόγιο το καθάριζα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο κάτω από τα πλήκτρα κι έπλενα τα πλήκτρα, αυτό χλωμό το κόβω.

- Είναι κάπως μαζεμένο, τα κουμπιά είναι λίγο πιο κοντά μεταξύ τους και γύρω γύρω δεν έχει περιθώρια. Αυτό στην αρχή μπορεί να το δεις για θετικό, τάχα πως πιάνει λιγότερο χώρο πάνω στο γραφείο, αλλά μετά αλλάζεις γνώμη. Αν έρχεσαι από πιο «κανονικό» πληκτρολόγιο και πληκτρολογείς τυφλά/μισοτυφλά θα χάσεις λίγο το μπούσουλα με τα πιο πλησιασμένα πλήκτρα. Ακόμα δεν υπάρχει στήριγμα καρπού να ακουμπήσεις κι αυτό δεν είναι καλό για τα χέρια. Όταν το μεταφέρεις (εξάλλου ασύρματο σημαίνει και φορητό, πχ σπίτι το πας γραφείο-κρεβάτι-πολυθρόνα κτλ) τότε δεν έχεις σχεδόν από πού να το πιάσεις (πάνω δεξιά ίσως) χωρίς να πατήσεις κατά λάθος πλήκτρο.

- Ενδείξεις capslock/numlock/scrolllock δεν υπάρχουν, προφανώς για να μη σπαταλλάται ενέργεια. Σε μερικούς ίσως ξυνίσει αυτό.

- Όταν οι μπαταρίες είναι αρκετά πεσμένες, ενώ το πληκτρολόγιο δουλεύει κανονικά όταν τις βάζεις, μετά από κάποιες ώρες (πχ το αφήνεις το βράδυ, το πιάνεις το πρωί) δε δουλεύει πια και για να ξαναδουλέψει πρέπει να τις βγάλεις και να τις ξαναβάλεις. Ελπίζω οι μπαταρίες που δοκίμασα να ήταν πραγματικά πολύ πεσμένες, αλλιώς αν είναι να κρατάει 2 χρόνια (όπως λέει) και να συμβαίνει αυτό μετά από κάποιο πέσιμο των μπαταριών, φέξε μου. Παρόμοιο φαινόμενο συμβαίνει και στο ποντίκι με πεσμένη μπαταρία. Φαίνεται να έχει κάποιο προγραμματάκι στο ασύρματό του που ρίχνει την ενέργεια ηρεμίας όταν δε χρησιμοποιείται για λίγη ώρα, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα με πεσμένες μπαταρίες να σταματάει να λειτουργεί.

- Όταν απομακρύνεσαι... πχ 2 μέτρα, αν δε πληκτρολογείς για λίγη ώρα όταν πας να πατήσεις πλήκτρο σου τρώει ένα-δύο πατήματα μέχρι να επικοινωνήσει. Μάλιστα αν πατήσεις μερικά πλήκτρα συνεχόμενα, πχ γράψιμο, εκεί που δε φαίνεται να αποκρίνεται τα πετάει όλα μαζί στο ξαφνικό (είπαμε, με φαγωμένα τα πρώτα ένα-δύο πατήματα). Θα μπορούσες να το πεις εξοικονόμηση ενέργειας αυτό, αλλά αν εκείνη τη στιγμή είσαι σε παιχνίδι ή σβήνεις πχ αρχεία σε κάποιον image viewer και δε ξέρεις αν πατήθηκε το Delete ή όχι και το πατήσεις διπλό και σβηστούν 2 εικόνες μαζί, ωραία φάση πληκτρολογίου για σίγουρο χειρισμό σε υπολογιστή...

Θετικά (έτσι για να μη μας τη πούνε):

- Είναι ασύρματο σετ ποντίκι/πληκτρολόγιο, γλυτώνεις τα καλώδια.

- Το ποντίκι έχει καλή απόκριση και γι ασύρματο, δε «χάνει» κίνηση και κινείται με ικανοποιητική ακρίβεια, τουλάχιστον όταν είσαι κοντά στο δέκτη (στα 2 μέτρα ήδη μου κάνει νερά).

- Η μπαταρία κρατάει λέει 2 χρόνια στο πληκτρολόγιο, 6 μήνες στο ποντίκι. Δεν είναι άσχημα αν ισχύει (εννοώ αν ισχύει χωρίς το πρόβλημα να χάνει επαφή με πεσμένη μπαταρία που ανέφερα). Το ποντίκι παίρνει μία ΑΑ και το πληκτρολόγιο 2 ΑΑΑ, καλό αυτό.

- Αναφέρει πως χρησιμοποιεί AES κρυπτογραφημένη επικοινωνία με το δέκτη για να μην υποκλέβεται. Βέβαια με το κόλλημα που τρώει με τα εμπόδια, σιγά μη μπορούσαν να σε υποκλέψουν, βλακεία feature.

Συμπερασματικά:

- Αν είναι να πάρετε κάποιο φτηνό ασύρματο σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι, από Logitech προτιμήστε το λιγότερο το ΜΚ520 (νομίζω 45~50€), τουλάχιστον είναι καλύτερο εργονομικά. Για τα <30€ δε ξέρω αν το αντίστοιχο της Microsoft ή κάποιο άλλο είναι καλύτερα από Logitech σε αυτά τα λεφτά, αλλά μάλλον είναι πιθανό.

Δημοσ.

Αν το πάρεις από έξω φοβάμαι πως δε θα έχει γραμμένα ελληνικά πάνω. Θα γράφει ελληνικά αλλά δε θα τα βλέπεις. Αν το πάρεις από εδώ λογικά θα έχει. Πρόβλημα με τη συχνότητα δε θα έχεις, μη το σκέφτεσαι.

(το παρακάτω πιάνεται και για review)

Προσωπικά, πήρα ένα ασύρματο σετ Logitech ΜK260 και είναι ΓΤΠ. Εντάξει, δε περίμενα τίποτα φοβερό με <30€, αλλά υπό το όνομα Logitech περίμενα περισσότερα, γι αυτό και το πήρα σχεδόν στα τυφλά. Εϊχα 30€ διαθέσιμα και θα έπαιρνα ή αυτό ή το Microsoft 800 (αναρωτιέμαι αν το Ms είναι καλύτερο).

ΓΤΠ 1: Η σμίκρυνση του αριστερού Shift και η προσθήκη του άκυρου κομβίου δίπλα, πολύ γάματο (ο τόνος σωστός). Το ίδιο βλέπω και στη φωτό παραπάνω (κι ακόμα χειρότερα βλέπω), δε θα το ξαναέπαιρνα ποτέ, δε ξέρω τί με έπιασε και το δέχτηκα.

ΓΤΠ 2: Υποτίθεται πως πιάνει στα 10 μέτρα χωρίς μεταλλικά εμπόδια. Εμένα δε πιάνει στο 1,5 μέτρο όταν είναι μπροστά το πόδι μου (όχι, δεν είμαι ο ρόμποκοπ) ή όταν το πληκτρολόγιο δεν είναι... κάθετο.

ΓΤΠ 3: (τρία και κακορίζικο) Το ποντίκι έχει πολύ σκληρό μεσαίο κλικ. Στην αρχή ειδικά πας να το πατήσεις και από τη δύναμη μπορεί να κάνεις κατά λάθος κύλιση (πχ scroll σε ιστοσελίδα/αλλαγή όπλου σε game κτλ). Προφανώς αντί για κάποιο push διακοπτάκι της προκοπής έχει ένα απλό μεταλλικό έλασμα για διακόπτη (δε το άνοιξα να το δω, αλλά είναι προφανές από την αίσθηση που δίνει). Έχει μαλακώσει λίγο μετά από καιρό, αλλά και πάλι δεν είναι σόι. Είχα ποντίκι της Ms 12 ετών που ήταν απείρως καλύτερο.

ΓΤΠ 4: Κυρίως τα ΓΤΠ 1,2,3 με χαλάνε απίστευτα, αλλά θα αναφέρω και μερικά ακόμα σκόρπια:

- Έχει πολύ χάλια κλίση, αν δε σηκώσεις τα ποδαράκια πίσω δε παίζει να το χρησιμοποιήσεις σε τραπέζι, γέρνει προς την οθόνη.

- Το πληκτρολόγιο είναι από φτηνιάρικο μαύρο πλαστικό με επιφάνεια που βρωμίζει πολύ εύκολα και είναι κάπως ελαστικό, δηλαδή λυγίζει και τρίζει ολόκληρο λες και θα σπάσει, αν το σηκώσεις με το ένα χέρι. Παραλίγο να νομίσω πως αγόρασα folding και να το τυλίξω(black humor). Τα πλήκτρα τρίζουν επίσης όταν τα ακουμπάς.

- Τα πλήκτρα δεν είναι για πολλά βάλε-βγάλε, έτσι και χρειαστεί να το καθαρίσεις από σκόνη/σκουπίδια. Βγαίνουν με λίγο ζόρι και δείχνουν εύθραυστα εκεί που κρατιούνται. Εγώ το παλιό μου πληκτρολόγιο το καθάριζα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο κάτω από τα πλήκτρα κι έπλενα τα πλήκτρα, αυτό χλωμό το κόβω.

- Είναι κάπως μαζεμένο, τα κουμπιά είναι λίγο πιο κοντά μεταξύ τους και γύρω γύρω δεν έχει περιθώρια. Αυτό στην αρχή μπορεί να το δεις για θετικό, τάχα πως πιάνει λιγότερο χώρο πάνω στο γραφείο, αλλά μετά αλλάζεις γνώμη. Αν έρχεσαι από πιο «κανονικό» πληκτρολόγιο και πληκτρολογείς τυφλά/μισοτυφλά θα χάσεις λίγο το μπούσουλα με τα πιο πλησιασμένα πλήκτρα. Ακόμα δεν υπάρχει στήριγμα καρπού να ακουμπήσεις κι αυτό δεν είναι καλό για τα χέρια. Όταν το μεταφέρεις (εξάλλου ασύρματο σημαίνει και φορητό, πχ σπίτι το πας γραφείο-κρεβάτι-πολυθρόνα κτλ) τότε δεν έχεις σχεδόν από πού να το πιάσεις (πάνω δεξιά ίσως) χωρίς να πατήσεις κατά λάθος πλήκτρο.

- Ενδείξεις capslock/numlock/scrolllock δεν υπάρχουν, προφανώς για να μη σπαταλλάται ενέργεια. Σε μερικούς ίσως ξυνίσει αυτό.

- Όταν οι μπαταρίες είναι αρκετά πεσμένες, ενώ το πληκτρολόγιο δουλεύει κανονικά όταν τις βάζεις, μετά από κάποιες ώρες (πχ το αφήνεις το βράδυ, το πιάνεις το πρωί) δε δουλεύει πια και για να ξαναδουλέψει πρέπει να τις βγάλεις και να τις ξαναβάλεις. Ελπίζω οι μπαταρίες που δοκίμασα να ήταν πραγματικά πολύ πεσμένες, αλλιώς αν είναι να κρατάει 2 χρόνια (όπως λέει) και να συμβαίνει αυτό μετά από κάποιο πέσιμο των μπαταριών, φέξε μου. Παρόμοιο φαινόμενο συμβαίνει και στο ποντίκι με πεσμένη μπαταρία. Φαίνεται να έχει κάποιο προγραμματάκι στο ασύρματό του που ρίχνει την ενέργεια ηρεμίας όταν δε χρησιμοποιείται για λίγη ώρα, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα με πεσμένες μπαταρίες να σταματάει να λειτουργεί.

- Όταν απομακρύνεσαι... πχ 2 μέτρα, αν δε πληκτρολογείς για λίγη ώρα όταν πας να πατήσεις πλήκτρο σου τρώει ένα-δύο πατήματα μέχρι να επικοινωνήσει. Μάλιστα αν πατήσεις μερικά πλήκτρα συνεχόμενα, πχ γράψιμο, εκεί που δε φαίνεται να αποκρίνεται τα πετάει όλα μαζί στο ξαφνικό (είπαμε, με φαγωμένα τα πρώτα ένα-δύο πατήματα). Θα μπορούσες να το πεις εξοικονόμηση ενέργειας αυτό, αλλά αν εκείνη τη στιγμή είσαι σε παιχνίδι ή σβήνεις πχ αρχεία σε κάποιον image viewer και δε ξέρεις αν πατήθηκε το Delete ή όχι και το πατήσεις διπλό και σβηστούν 2 εικόνες μαζί, ωραία φάση πληκτρολογίου για σίγουρο χειρισμό σε υπολογιστή...

Θετικά (έτσι για να μη μας τη πούνε):

- Είναι ασύρματο σετ ποντίκι/πληκτρολόγιο, γλυτώνεις τα καλώδια.

- Το ποντίκι έχει καλή απόκριση και γι ασύρματο, δε «χάνει» κίνηση και κινείται με ικανοποιητική ακρίβεια, τουλάχιστον όταν είσαι κοντά στο δέκτη (στα 2 μέτρα ήδη μου κάνει νερά).

- Η μπαταρία κρατάει λέει 2 χρόνια στο πληκτρολόγιο, 6 μήνες στο ποντίκι. Δεν είναι άσχημα αν ισχύει (εννοώ αν ισχύει χωρίς το πρόβλημα να χάνει επαφή με πεσμένη μπαταρία που ανέφερα). Το ποντίκι παίρνει μία ΑΑ και το πληκτρολόγιο 2 ΑΑΑ, καλό αυτό.

- Αναφέρει πως χρησιμοποιεί AES κρυπτογραφημένη επικοινωνία με το δέκτη για να μην υποκλέβεται. Βέβαια με το κόλλημα που τρώει με τα εμπόδια, σιγά μη μπορούσαν να σε υποκλέψουν, βλακεία feature.

Συμπερασματικά:

- Αν είναι να πάρετε κάποιο φτηνό ασύρματο σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι, από Logitech προτιμήστε το λιγότερο το ΜΚ520 (νομίζω 45~50€), τουλάχιστον είναι καλύτερο εργονομικά. Για τα <30€ δε ξέρω αν το αντίστοιχο της Microsoft ή κάποιο άλλο είναι καλύτερα από Logitech σε αυτά τα λεφτά, αλλά μάλλον είναι πιθανό.

Τοσα προβληματα με το ασυρματο της logitech?Με απογοητευεις ετσι οπως τα λες. Η Διαταξη του υπολογιστη μου ειναι με το πληκτρολογιο πανω στο γραφειο και το κουτι που θα μπαινει ο πομποδεκτης κατω δεξια διπλα στα ποδια μου.Δηλαδη ΘΑ Χανει το Σημα του καθε τρεις και λιγο?Ειναι Δυνατον?Απο την αλλη λες το ασυρματο ποντικη πιανει καλα και δεν χανει σημα.Πως γινετε το ενα να εινα Οκ και το αλλο Οχι?Ιδιο ποποδεκτη δεν εχουν?

Εχετε και αλλοι προβληματα στο σημα με το ασυρματο τηςς logitech σε κοντινη αποσταση?

Στην τελικη Να παω με σιγουρια οτι δεν θα εχω προβληματα με το Σημα στο πληκτρολογιο που παραθετω πιο πανω η να παω σε ενσυρματο?Λεφτα για πεταμα δεν υπαρχουν!

Δημοσ.
Η Διαταξη του υπολογιστη μου ειναι με το πληκτρολογιο πανω στο γραφειο και το κουτι που θα μπαινει ο πομποδεκτης κατω δεξια διπλα στα ποδια μου.Δηλαδη ΘΑ Χανει το Σημα του καθε τρεις και λιγο?

Όχι δεν έχει πρόβλημα σε αυτή τη θέση. Όταν όμως απομακρυνθείς λίγο (άλλο 1 μέτρο) και μάλλον όταν κατέβει το πληκτρολόγιο σε πιο χαμηλό ύψος, τότε ναι συμβαίνει. Όταν το παίρνω στο κρεβάτι μου δεν απέχω πάνω από 1,5 μέτρο από το δέκτη, αλλά πέφτω σε χαμηλότερο υψόμετρο από εκείνο του γραφείου και αρχίζει τα προβλήματα. Μιλάμε όμως για γελοία απόσταση γι ασύρματο, όταν στα χαρακτηριστικά αναφέρει «10 μέτρα», έλεος. Με το πόδι μου ανάμεσα δυσκολεύεται να επικοινωνήσει, τί να πω...

Απο την αλλη λες το ασυρματο ποντικη πιανει καλα και δεν χανει σημα.Πως γινετε το ενα να εινα Οκ και το αλλο Οχι?Ιδιο ποποδεκτη δεν εχουν?

Όχι δε κατάλαβες. Το ποντίκι έγραψα πως έχει καλή ποιότητα κίνησης σα ποντίκι όταν είναι κοντά (στο γραφείο πάνω και δίπλα κάτω το κουτί του PC). Αν έχεις χρησιμοποιήσει κακό ασύρματο ποντίκι θα καταλάβεις τί εννοώ (δηλαδή δε κάνει πηδήματα κτλ). Όταν όμως απομακρύνονται χαλάνε τα πράγματα.

Επίσης το πρόβλημα της επικοινωνίας δεν οφείλεται στο δέκτη στη USB, αλλά στο πομπό πληκτρολογίου/ποντικιού, που είναι δύο πομποί ανεξάρτητοι. Ο πομπός στο καθένα - και ειδικά στο πληκτρολόγιο όπως φαίνεται - πέφτει σε λήθαργο για λόγους οικονομίας στη μπαταρία προφανώς και χάνει τη καλή επικοινωνία, όχι το πραγματάκι στη USB. Αυτό το νιώθεις όταν δεν είσαι ΔΙΠΛΑ στο κουτί (στο γραφείο όπως είπες). Σκατά ασύρματο 10 μέτρων δηλαδή.

Τοσα προβληματα με το ασυρματο της logitech?Με απογοητευεις ετσι οπως τα λες.

Είναι το πιο φτηνό μοντέλο της. Προφανώς το όνομα δε σώζει τη φτήνια, εκεί καταλήγω. Δε ξέρω αν αντίστοιχες συμπεριφορές έχουν κι άλλα μοντέλα της, πιθανολογώ πως ναι, χωρίς να παίρνω όρκο (δοκιμάζεις και μαθαίνεις). Πάντως είναι «νορμάλ» αυτά που περιγράφω, δηλαδή δεν είναι ούτε χαλασμένα, ούτε είναι ιδέα μου, απλά φαίνεται να είανι ο τρόπος που δουλεύει έτσι.

Πάντως εμένα δε με πείραξε μόνο το ασύρματο ψέμα των 10 μέτρων, όσο με πείραξε η χαζή σμίκρυνση του αριστερού Shift και η ποιότητα του μεσαίου κλικ στο ποντίκι, ε, νομίζω ακόμα και στα πιο φτηνά δε κάνεις τέτοιες βλακείες.

Δημοσ.

Να πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου μιας και το έχω κι εγώ; Μου επιτρέπετε;

Μόλις τώρα διάβασα τα παραπάνω του PCharon και απόρησα...

Καταρχήν το οτι δεν σου ποιάνει ούτε στο 1,5 μέτρο:

-Σε απόσταση 3 μέτρων μέσα στο ίδιο δωμάτιο κοιτώντας προς το δέκτη έποιανε μια χαρά...

-Σε απόσταση 3 μέτρων μέσα στο ίδιο δωμάτιο κοιτώντας αντίθετα προς το δέκτη έποιανε μια χαρά...

-Βγαίνω από δωμάτιο και πάω προς το διάδρομο (συνολική απόσταση 6 μέτρα) με οπτικά εμπόδια τοίχους από τούβλο και σιδηρομπετό, έποιανε μια χαρά κοιτώντας αντίθετα από το δέκτη...

-Συνεχίζω προς την κουζίνα 12+ μέτρα απόσταση από το δέκτη με τα εμπόδια που προανέφερα , συν οτι ο δέκτης κοιτούσε προς την αυλή,έποιανε επίσης μια χαρά...Τόσο πολύ που δεν το πίστευα και έκατσα και έγραψα στην κουζίνα και πήγα μετά να δω αν είχε χάσει έστω και ένα γράμμα...

Όσον αφορά το LED : Μόνο για το caps lock έχει...

Όσον αφορά τα τριξίματα ή εγώ είμαι κουφός ή αυτό είναι αθόρυβο...

Όσον αφορά την φτηνοκατασκευή: Δεν είναι από αλάβαστρο αλλά δεν το λές φτηνοκατασκευή...Έχω δει πάρα πολύ φτηνότερα.(Έχω ασύρματο πληκτρολόγιο με trackball αγορασμένο από Αγγλία με πλαστικό που σου έρχετε να το πετάξεις από το παράθυρο).

Αυτό για το AES όντως βλακεία είναι και άχρηστο.Θα μου ήταν χρήσιμο εαν δούλευα σε κάποια μυστική κυβερνητική οργάνωση ή σε κάποια...γιάφκα.

Ερώτηση κρίσεως: Είναι εύκολο να μου επιβεβαιώσεις οτι μιλάμε για το ίδιο ακριβώς μοντέλο;

Εαν ναι ίσως και να έπεσες σε ελλατωματικό μοντέλο...

Δημοσ.

Μα δε μιλάμε για το ίδιο μοντέλο, απλά έκανα ένα review σε ένα φτηνό της Logitech.

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Keyboards/Logitech-Wireless-Combo-MK260-920-002989.htm

Είναι η δική μου αποτίμηση από ένα φτηνό σετ της Logitech, απλά. Δε ξέρω πόσα της Logitech είναι σόι και πόσα όχι.

Προφανώς εκείνο που έχεις εσύ έχει άλλο σύστημα δέκτη πομπού και είναι καλύτερο.

Υ.Γ. Καλά εγώ να δεις πώς απόρησα, χα.

Υ.Γ.2 Πάντως αυτή τη μαλακία με το κομμένο αριστερό Shift θα την απέφευγα, ασχέτως λειτουργίας ασύρματου. Δε το προτείνω.

Δημοσ.

Είπα κι εγώ! Την έχω σε πολύ εκτίμηση την Logitech και τα προϊόντα της.Και κυρίως το after sale service της.

Αυτά είναι τα 3 ασύρματα που έχω:

Το κάτω κάτω είναι το πρώτο μου και αγαπημένο μου της Liteon το SK7100 που λειτουργεί με υπέρυθρες.Δίπλα στην οθόνη φαίνεται και ο δέκτης.Το πάνω-πάνω είναι με το trackball.Σκληρά πλαστικά χάλια ποιότητας και πανάκριβο.Το Logi το ξέρετε ήδη...

gallery_93050_327_102340.jpg

Δημοσ.

Βρε ναι κι εγώ την έχω σε εκτίμηση, έχει βγάλει και μαμώ τα πράγματα (και game controllers μη ξεχνάμε, αθάνατες συσκευές). Γι αυτό το πήρα στα τυφλά. Εντάξει με <30€ δε περιμένεις θαύματα, είναι ψιλοτζαμπέ, αλλά σα Logitech περίμενα περισσότερα σε ποιότητα κατασκευής και απόδοση. Απλά δεν αξίζει το συγκεκριμένο σετ που πήρα εγώ, τίποτα παραπάνω. Θέλω να δυσφημίσω ΜΟΝΟ το συγκεκριμένο που πήρα. :mrgreen:

Αυτό με τις υπέρυθρες υποθέτω θα θέλει άμεση επαφή. Βασικά αν έβρισκα κάποιο με υπέρυθρες που να μη θέλει ντε και καλά άμεση επαφή (όπως κάποια καλά τηλεκοντρόλ συσκευών πχ) θα με ενδιέφερε να το ξέρω.

Δημοσ.

Αυτό με τις υπέρυθρες υποθέτω θα θέλει άμεση επαφή. Βασικά αν έβρισκα κάποιο με υπέρυθρες που να μη θέλει ντε και καλά άμεση επαφή (όπως κάποια καλά τηλεκοντρόλ συσκευών πχ) θα με ενδιέφερε να το ξέρω.

Αυτό που βλέπεις με τις υπέρυθρες ποιάνει μια χαρά ακόμα και όταν δεν έχει οπτική επαφή.Μην ξεχνάς οτι οι υπέρυθρες είναι φως που σημαίνει οτι διαθλάται πχ από τους τοίχους.

Το συγκεκριμένο το έχω από το 1991 και είναι σαν καινούριο όπως φαίνεται.Του κουτιού! (το έχω και το κουτί του) :-D

Δημοσ.

1991, ουάου, δεν ήξερα πως είχαν βγάλει από τότε! Απίστευτο κομμάτι, χα.

Εγώ είχα δει μόνο της Microsoft κάποιο πριν λίγα χρονια με υπέρυθρες και δεν ήταν πολύ σόι.

Δημοσ.

Και οι χειρολαβές δεξιά και αριστερά επίσης.Από κάτω είναι σαν βαρελάκι οβάλ για να αγκαλιάζει το χέρι.Θυμάμαι τότε όταν το πήρα είχα χεστεί κυριολεκτικά από τη χαρά μου και έλεγα οτι ήταν η καλύτερή μου αγορά.Είναι το μοναδικό πράγμα που έχω τόσο παλιό που δουλεύει (αν εξαιρέσεις ένα επίσης παλιό pc Shneider Euro PCII με οθόνη 16 χρωμάτων!) :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...