v3odor Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Παιδιά έχω και εγώ μια απορία. Σκέφτομαι να συγκατοικήσω με ένα φίλο μου στη Θεσσαλονίκη. Η απορία έχει να κάνει σχετικά με τα χαρτιά και το συμβόλαιο του διαμερίσματος που θα νοικιάσουμε καθώς και τις αποδείξεις που θα παίρνουμε. Συγκεκριμένα, στο συμβόλαιο που θα υπογράψουμε θα αναγράφονται και τα 2 ονόματά μας? Επίσης θα μπορούμε να παίρνουμε 2 αποδείξεις ξεχωριστά, με το αντίτιμο του ενοικίου που αντιστοιχεί στον καθένα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
salliara Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Ναι, και τα 2 ονοματα στο συμβόλαιο. Τις αποδείξεις τις κανονίζετε με τον ιδιοκτήτη, που ναι μπορεί να σας κόβει ξεχωριστα, ετσι κι αλλιως στο συμβόλαιο αναφέρεται και τι πληρώνει ο καθένας σας.
arxaggelos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Πρόσεξε μόνο στο συμβόλαιο να αναφέρεται τί θα πληρώνει ό ένας σε περίπτωση αποχώρησης του άλλου. Αν τζάσει ο φίλος σου μπορεί ο ιδιοκτήτης να ζητήσει όλο το νοίκι από εσένα εκτός να ορίζεται διαφορετικά στο συμβόλαιο.
nicoc89 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Πρόσεξε μόνο στο συμβόλαιο να αναφέρεται τί θα πληρώνει ό ένας σε περίπτωση αποχώρησης του άλλου. Αν τζάσει ο φίλος σου μπορεί ο ιδιοκτήτης να ζητήσει όλο το νοίκι από εσένα εκτός να ορίζεται διαφορετικά στο συμβόλαιο. γιατι τι άλλο θα μπορούσε να γίνει ? να συνεχίσει να πληρώνει το δικό του μισο ? αμα ειναι έτσι να το κάνουν όλοι και μεσα στο μηνα να φεβγει ο ενας και ο αλλος να έχει σπίτι μισοτιμής , δεν ειναι λογικό. βέβαια δίκιο έχεις αλλα δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται αυτο.
spawnergr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 @ nicoc89 Να του δίνει το ελεύθερο να μην το κυνηγάει ο νοικοκύρης ισως?
Adawn Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 το θέμα είναι, μπορείς να συγκατοικήσεις? εγώ πάντως δεν μπορώ... πως να το κάνεις ρε φίλε θέλεις την ελευθερία σου... να φανταστώ ότι πέρασες κάπου και ζορίζεσαι οικονομικά και λες γιατί να μην παω με τον φίλο μου... άντε καλή υπομονή...
spawnergr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Άστον να το δοκιμάσει, ας κάνουν τα παιδιά ΕΝΑΝ χρόνο συμβόλαιο και αν όλα καλά ας το ανανεώσουν.
arxaggelos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 γιατι τι άλλο θα μπορούσε να γίνει ? να συνεχίσει να πληρώνει το δικό του μισο ? αμα ειναι έτσι να το κάνουν όλοι και μεσα στο μηνα να φεβγει ο ενας και ο αλλος να έχει σπίτι μισοτιμής , δεν ειναι λογικό. βέβαια δίκιο έχεις αλλα δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται αυτο. Βρε εγώ μαζί σου, η λογική αυτό λέει, αλλά έχω δει απίστευτα πράγματα και ενοικιαστές να λένε ό,τι π@π@ριά τους κατέβει αρκεί να γλιτώσουν 5 φράγκα που κανονικά υποχρεούνται να τα δώσουν.
nicoc89 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 @ nicoc89 Να του δίνει το ελεύθερο να μην το κυνηγάει ο νοικοκύρης ισως? τι εννοείς? εφόσον θα πρέπει να πληρωθούν 400 ευρό παραδείγματι και θα φύγει ο ένας που έδινε 200 , ο ιδιοκτήτης δεν θα του το αφήσει 200 θα θέλει 400 που έπαιρνε , οπότε δεν νομίζω να συμφωνήσει σε τέτοιο όρο γιατί αν κάνουν συμβόλαιο ενός χρόνου και στον μήνα φύγει ο ένας αυτός θα χάσει τα μισά λεφτά.
nicoc89 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Βρε εγώ μαζί σου, η λογική αυτό λέει, αλλά έχω δει απίστευτα πράγματα και ενοικιαστές να λένε ό,τι π@π@ριά τους κατέβει αρκεί να γλιτώσουν 5 φράγκα που κανονικά υποχρεούνται να τα δώσουν. ναι , το ξέρω απλά με παραξένεψε
spawnergr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 τι εννοείς? εφόσον θα πρέπει να πληρωθούν 400 ευρό παραδείγματι και θα φύγει ο ένας που έδινε 200 , ο ιδιοκτήτης δεν θα του το αφήσει 200 θα θέλει 400 που έπαιρνε , οπότε δεν νομίζω να συμφωνήσει σε τέτοιο όρο γιατί αν κάνουν συμβόλαιο ενός χρόνου και στον μήνα φύγει ο ένας αυτός θα χάσει τα μισά λεφτά. Βρε καλό μου παληκάρι, θα λέει το συμβόλαιο, αν τζαζ ο ενας, οκ μπορεί να go ο άλλος. Capiche?
nicoc89 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Βρε καλό μου παληκάρι, θα λέει το συμβόλαιο, αν τζαζ ο ενας, οκ μπορεί να go ο άλλος. Capiche? όχι , δεν θα το δεχτεί αυτο.
spawnergr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Τι λες ρε? Συγκατοίκηση είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα τον υποχρεώνει ο ιδιοκτήτης τον έναν απο τους δύο αν την κανει ο άλλος να πληρώνει κανονικά όλο το ενοίκιο? Δηλαδή θα είναι υπόλογος ο ένας απο τους δύο και για τους δύο, όπου εκεί που ήταν και οι δύο έχει μείνει μόνο ο ενας? Δεν υπάρχει αυτό και αν υπάρχει εγώ δεν θα υπέγραφα κάτι τέτοιο. Αλλά αλήθεια, αντι για να πληρώνει κάποιος 400 για να έχει ένα κοινόχρηστο μπάνιο,σαλόνι,κουζίνα και ένα δικό του δωμάτιο, γιατό δεν δίνει δίνει κάποιος 200 αντε 220 και βρίσκει ένα μικρότερο αλλα δικό του, μπάνιο,σαλόνι,κουζίνα και δωμάτιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα