Adawn Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 ρε παιδιά, δεν είπαμε για το άλλο να νοικιάσει ένας και να μείνουν 2, παράνομο? πόσοι σπουδάζουν και βρίσκουν γκόμενες, αυτές έχουν το δικό τους... και όταν τελειώσουν μαθήματα τον ιούνιο το αφήνουν να πάνε στον γκόμενο... δηλαδή αυτό είναι παράνομο? ε στο κάτω κάτω πες ότι είσαι φούστης (πλακα)
spawnergr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Παράνομο είναι να ζούνε (σε ορισμένες περιπτώσεις και αναλόγως το συμβόλαιο) παραπάνω άτομα απο ότι γράφει το συμβόλαιο.
arxaggelos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 arxaggelos εισοδηματίας? όχι, ταλαίπωρος που τρέχω για σπίτια άλλων επειδή μένω κοντά...
salliara Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Στο συμβόλαιο συνήθως γράφει οτι απαγορεύεται η χρήση του σπιτιού (σαφώς +η κατοχή κλειδιών) από οποιοδήποτε άλλο άτομο (πέραν του μισθωτή δλδ) Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί ως κατοικία του Μισθωτή. Απαγορεύεται απολύτως οποιαδήποτε μετατροπή της χρήσης του μισθίου, όπως και η εν όλω ή εν μέρει υπεκμίσθωση, ή η υπ' οποιονδήποτε τίτλο, με ή χωρίς αντάλλαγμα, παραχώρηση της χρήσης του μίσθιου σε τρίτο, χωρίς τη ρητή έγγραφη συναίνεση του Εκμισθωτή. Αμα τύχεις σε στρίτζο ιδιοκτήτη μπορεί να σε τραβήξει ασχημα.
spawnergr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 @arxaggelos Κρίμα είναι τότε να κάνεις τον εισπράκτορα, αλλά δεν ξέρω τι σχέση έχεις και ο ιδιοκτήτης αν είναι κάποιο μέλος της οικογενείας σου. Ευχαριστώ, salliara (?)
lary7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Τι λες ρε? Συγκατοίκηση είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα τον υποχρεώνει ο ιδιοκτήτης τον έναν απο τους δύο αν την κανει ο άλλος να πληρώνει κανονικά όλο το ενοίκιο? Δηλαδή θα είναι υπόλογος ο ένας απο τους δύο και για τους δύο, όπου εκεί που ήταν και οι δύο έχει μείνει μόνο ο ενας? Δεν υπάρχει αυτό και αν υπάρχει εγώ δεν θα υπέγραφα κάτι τέτοιο. Καλα οι ιδιοκτητες δεν ειναι μ@λ@κες. Το σπιτι νοικιαζεται εναντι καποιου αντιτιμου, αμα το παρουν 2 ατομα τοτε το μοιραζονται. Αμα φυγει ο ενας τοτε ειτε το νοικιαζει ο ιδιοκτητης σε αλλον (αναλογος την συμφωνια) η ζητα απο τον συγκατοικο που μενει να πληρωσει ολο το ενοικιο. Απολυτως λογικο θα ελεγα και συμβαιναι κατα κορον.Και εγω συγκατοικουσα 2 χρονια και οταν εφυγε ο συγκατοικος βρηκα αλλο σπιτι μικροτερο γιατι λυσαμε το συμβολαιο, θα ηταν παραλογο να του ελεγα να μεινω με τα μισα γιατι μαζι το ειχαμε νοικιασει. Αλλά αλήθεια, αντι για να πληρώνει κάποιος 400 για να έχει ένα κοινόχρηστο μπάνιο,σαλόνι,κουζίνα και ένα δικό του δωμάτιο,γιατό δεν δίνει δίνει κάποιος 200 αντε 220 και βρίσκει ένα μικρότερο αλλα δικό του, μπάνιο,σαλόνι,κουζίνα και δωμάτιο. Με 200 σπιτι με αυτους τους χωρους που λες δεν βρισκεις με την καμια στο κεντρο-κοντα σχετικα στα πανεπιστημια. Απο 250 αρχιζουν τα κατοικισιμα σπιτια με θερμανση κτλ. Αντι ομως 250 για 30 μετρα, δινεις 400 με συγκατοικο και βρισκεις σπιτι 90 μετρα, με ανεση στους χωρους και 3 δωματια και εισαι αρχοντας. Συν οτι αμα πετυχει η συγκατοικηση (ευκολο για μη υποχονδριους αντρες) περνας υπεροχα.
arxaggelos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 (επεξεργασμένο) Τι λες ρε? Συγκατοίκηση είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα τον υποχρεώνει ο ιδιοκτήτης τον έναν απο τους δύο αν την κανει ο άλλος να πληρώνει κανονικά όλο το ενοίκιο? Δηλαδή θα είναι υπόλογος ο ένας απο τους δύο και για τους δύο, όπου εκεί που ήταν και οι δύο έχει μείνει μόνο ο ενας? Δεν υπάρχει αυτό και αν υπάρχει εγώ δεν θα υπέγραφα κάτι τέτοιο. Αλλά αλήθεια, αντι για να πληρώνει κάποιος 400 για να έχει ένα κοινόχρηστο μπάνιο,σαλόνι,κουζίνα και ένα δικό του δωμάτιο, γιατό δεν δίνει δίνει κάποιος 200 αντε 220 και βρίσκει ένα μικρότερο αλλα δικό του, μπάνιο,σαλόνι,κουζίνα και δωμάτιο. Άλλο σπίτι, άλλο πανσιόν! Εφόσον κάποιος δεσμεύει όλο το σπίτι, ή το πληρώνει ή φεύγει. Είναι εντελώς παράλογο να πληρώνεις μόνο "το μερίδιό σου" γιατί έτσι αφενός μπορεί να γίνει η λαμογιά που ειπώθηκε πριν (να μπούνε δύο μούφα και μετά ο ένας να την κάνει για να μείνει τo σπίτι στον άλλον με τα μισά λεφτά) ή απλά ο άλλος να αράξει και να μην ψάχνει συγκάτοικο, και ούτε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να το νοικιάσει μισό. Ακόμη και στο δικαστήριο να πάει ο ενοικιαστής επειδή δεν τον χωνεύει ο ιδιοκτήτης και θέλει να τον πετάξει έξω, το δικαστήριο θα του δώσει μινιμουμ ένα εξάμηνο προστασία (=να μείνει στο σπίτι) ΑΛΛΑ με την υποχρέωση να καταβάλλει όλο το ενοίκιο. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2011 από arxaggelos
insomniaK Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Παίδες, ότι κάποιος φεύγει από το σπίτι δε σημαίνει ότι ακυρώνεται το συμβόλαιο. Είναι υποχρεωμένος να πληρώνει.-
Haldol Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Τι λες ρε? Συγκατοίκηση είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα τον υποχρεώνει ο ιδιοκτήτης τον έναν απο τους δύο αν την κανει ο άλλος να πληρώνει κανονικά όλο το ενοίκιο? Δεν είναι τομάτες, να πάρεις ένα κιλό να δώσεις 3€ ή να πάρεις μισό κιλό και να δώσεις 1,5€. Το μίσθωμα μένει πάντα ίδιο, ανεξαρτήτως του αν θα μείνουν λιγότεροι από όσοι συμφωνήθηκαν στο σπίτι. Άμα κλείσεις αυτοκίνητο για εσένα και τη γυναίκα σου (ιδιοκτησία εξ' ημισείας) και τελικά πριν το παραλάβεις χωρίσεις, θα σου το αφήσει ο αντιπρόσωπος μισοτιμής; Για κάντο να μου φέρεις κι εμένα ένα 135i που το λιγουρεύομαι.
Adawn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 με αυτά που λέτε... δηλαδή να πάμε να νοικιάσουμε και να το αφήσουμε και να μην πάρει τα λεφτά του ο άνθρωπος... απλά είναι τα πράγματα, αμα φύγει ο ένας... θα τζάσι και τον άλλον , μαλακας είναι να παίρνει το μισό νοίκι ... τέτοιους έξυπνους έχει η χώρα, και κάτι σχολές λογιστικής με 7-8 και καταντήσαμε έτσι... ας μάθουμε την προπαίδεια πρώτα...
spawnergr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Καλά πληρώνετε εσείς νταβατζιλίκια αλλονών και έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο. Τι σοι συμβόλαια υπογράφετε, που σας χαντακώνουν? Με αυτές τις λογικές που έχετε, καλά κάνετε και τα παθαίνετε αυτά που παθαίνετε.
Adawn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Καλά πληρώνετε εσείς νταβατζιλίκια αλλονών και έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο. Τι σοι συμβόλαια υπογράφετε, που σας χαντακώνουν? Με αυτές τις λογικές που έχετε, καλά κάνετε και τα παθαίνετε αυτά που παθαίνετε. φίλε εγώ δεν ξέρω τι παίζει, είναι απλή λογική... πάμε μαζί να νοικιάσουμε για 1 χρόνο, 300 ευρώ σύνολο , 150+150 εσυ μετά απο 2 μήνες να φύγεις. αρα? τι απομένει? εγω... δηλαδή ο ανθρωπος θα παίρνει 150 ευρω... ρε να το κάνουμε ολοι αυτο, να βρουμε άνθρωπο να στήσουμε κομπίνα ώστε να νοικιάζουμε με 100 ευρω.... κάτι τέτοια ακους εδώ μεσα και είναι να χτυπάς το κεφάλι στον τοίχο για ώρες...
arxaggelos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Καλά πληρώνετε εσείς νταβατζιλίκια αλλονών και έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο. Τι σοι συμβόλαια υπογράφετε, που σας χαντακώνουν? Με αυτές τις λογικές που έχετε, καλά κάνετε και τα παθαίνετε αυτά που παθαίνετε. Εσύ λοιπόν που ξέρεις από συμβόλαια, μάλλον δεν έχεις υπόψη ότι η λέξη συμβόλαιο (όπως και η συγφκατοίκηση γενικότερα) γίνεται υπό όρους και προϋποθέσεις που σε δεσμεύουν. Τα συμβόλαια γενικά έχουν την έννοια της δέσμευσης σε μια σειρά υποχρεώσεων και δικαιωμάτων, έτσι ώστε όλες οι πλευρές να δώσουν κάτι και να πάρουν κάτι. Αν φύγει ο ένας, ο άλλος πληρώνει το σύνολο γιατί όπως είπα το σπίτι ΔΕΝ ειναι πανσιόν που νοικιάζεται τμηματικά. Θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι έσυ έχεις υπογράψει να μπορείς να πληρώνεις μόνο το μερίδιό σου αν φύγει ο άλλος; Αν το δέχτηκε αυτό ο ιδιοκτήτης, το έκανε από για δικούς τους λόγους, όχι επειδή ήταν υποχρεωμένος.
spawnergr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Είναι δυνατόν? Είπε κανένας να χαρίσει σε κανέναν τίποτα ρε σεις? Λέτε λέτε λέτε, με βάση τα δικά σας συμπεράσματα. "Χαχα αν γίνεται αυτό, έλα να πάρουμε ένα αυτοκίντηο να πάρουμε το μισό", ο άλλος "Τι λεει ο αλλος, αν είναι να πληρώσω εγώ το μισό" ΠΟΙΟΣ είπε ότι θα πληρώνεις το μισό ή και το ολόκληρο? Πάντως όχι εγώ. Πάμε ξανα απο την αρχή σε φάση απλή για να καταλαβαινόμαστε. Πέρνω ένα αυτοκίνητο/σπίτι/μηχανή/μαντρί με κάποιον άλλον, κάποιους άλλους. Όταν εγώ (ο Α) με τον άλλον (τον Β) πάρουμε πχ ένα αυτοκίνητο και το πάρουμε μαζί και ξαφνικά ο άλλος (ο Β) σταματάει να πληρώνει το μερίδιο του τι γίνεται? Σταματάει ο Α και ο Β να πληρώνουν, τους παίρνουν το αυτοκίνητο άμεσα, μαζί και με ότι λεφτά έχουν πληρώσει, τα παίρνουν και αυτά, οπότε σε αναγκάζει ο ιδιοκτήτης του οχήματος να συνεχίζεις να πληρώνεις (χωρίς το αυτοκίνητο) εφόσον όταν έλεγες ότι στις 1η κάθε μήνα θα έδινες το ποσό και έχεις καθυστερήσει 2-3-4-5 δόσεις, αναλόγως βέβαια και πόσο υπομονή μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης μέχρι να ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες είτε δικαστικά είτε χωρίς ή συνεχίζουν κανονικά και ο Α και ο Β να πληρώνουν κανονικά, έχουν το αυτοκίνητο και όλα καλά. Στο θέμα του σπιτιού τώρα, εφόσον εγω ο Α πληρώνω σήμερα για το Σεπτέμβριο και ο Β δεν δίνει το ενοίκιο και το μερίδιο που του αναλογεί, γυρνάει ο ιδιοκτήτης στους υπόχρεους και του ξε-σπιτώνει μέσα σε 15-30 μέρες, υπόλοιπα χρήματα που έχουν να πληρωθούν πρέπει να πληρωθούν και μετά τις 15-30 μέρες το νοικιάζει αλλού. Η΄ αν θέλει να το τραβήξει πιο βαθιά ο ιδιοκτήτης, το πάει νομικά και σε υποχρεώνει και τον Α και τον Β να πληρώνουν κανονικά μέχρι να λήξει το συμβόλαιο, είτε οι Α και Β είναι μέσα στο σπίτι, είτε όχι. Τι στο καλό? Τα συμβόλαια είναι συμβόλαια και εφόσον οι όροι δεν παραβιάζονται ούτε απο τους υπόχρεους ούτε απο τον ιδιοκτήτη τότε όλα μέλι γάλα. Σε περίπτωση που γίνει κάποια παράβαση απο την μια πλευρά, δίνει στην άλλη πλευρά το δικαιωμα και νομικά αλλά και φυσικά να κινηθεί με τις προβλεπόμενες διαδικασίες που αναφέρω παραπάνω. ΌΛΑ τα στοιχεία σου δίνεις στο συμβόλαιο. ΑΦΜ - ΑΤ - Ονοματεπώνυμο - Τωρινή κατοικία κτλπ κτλπ. Αυτό θέλω να εξηγήσω και όχι να χαρίσω σε κανέναν τίποτα.
Mika Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 στο εξωτερικο παντως γινεται αυτο με τη ενοικιαση ανα δωματιο. και αν φυγει ο ενας, τοτε ο ιδιοκτητης παιρνει λιγοτερα χρηματα οσο το δωματιο του ενος συγκατοικου ειναι αδειο. εδω δεν το εχω πετυχει πουθενα. παντως, ενα σπιτι που πχ νοικιαζω μονος μου 300 ευρω, δεν προκειται να εχει 300 ευρω νοικι αν μεινουμε 2 συγκατοικοι. περισσοτερα ατομα -> περισσοτερη φθορα, επομενως για 2 ατομα το νοικι θα αυξηθει. αντιστοιχως, επειδη αναφερθηκε, αν δυο συγκατοικοι δινουν συνολο 400 ευρω και φυγει ο ενας τοτε δεν θα μεινει ο αλλος να δινει 400 αλλα καποιο μικροτερο ποσο (πχ 300 ευρω). αυτες ειναι οι συμφωνιες που συνηθως γινονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα