arxaggelos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Στο θέμα του σπιτιού τώρα, εφόσον εγω ο Α πληρώνω σήμερα για το Σεπτέμβριο και ο Β δεν δίνει το ενοίκιο και το μερίδιο που του αναλογεί, γυρνάει ο ιδιοκτήτης στους υπόχρεους και του ξε-σπιτώνει μέσα σε 15-30 μέρες, υπόλοιπα χρήματα που έχουν να πληρωθούν πρέπει να πληρωθούν και μετά τις 15-30 μέρες το νοικιάζει αλλού. Η΄ αν θέλει να το τραβήξει πιο βαθιά ο ιδιοκτήτης, το πάει νομικά και σε υποχρεώνει και τον Α και τον Β να πληρώνουν κανονικά μέχρι να λήξει το συμβόλαιο, είτε οι Α και Β είναι μέσα στο σπίτι, είτε όχι. Μα αυτό λέμε! Αν φύγει ο ένας, οι εναλλακτικές είναι οι εξής: - φεύγει και ο άλλος, εξοφλούν έξοδα, και ο ιδιοκτήτης το ξανανοικιάζει. Αν το συμβόλαιο ορίζει ενημέρωση πχ 3 μήνες πριν την αποχώρηση, πληρώνει ο καθένας το μερίδιό του ως τότε εφόσον δεν ξανανοικιαστεί στο μεταξύ το σπίτι - κάθεται μέσα ο άλλος, αυτός που φεύγει εξοφλεί τα δικά του (από μισά με αυτόν που μένει, για όσο έμειναν μαζί) και από κεί κι έπειτα αναλαμβάνει τα πάντα αυτός που μένει. Ισχύει η περίοδος ενημέρωσης που είπα πριν, απλα αυτή τη φορά αφορά μόνο το μισό που αναλογεί σε αυτόν ππυ φεύγει. - σε οποιαδήποτε ανάμειξη δικαστηρίου, είτε ο ιδιοκτήτης δεν τα βρίσκει με τον ένα είτεμε τους δύο, είτε δεν πληρώνουν, είτε θέλουν αφύγουν είτε δεν θέλουν κλπ κλπ, είναι σίγουρο θα έλεγα ότι το δικαστήριο θα αφήσει τους ενοικιαστές μέσα με το στανιό είτε θέλει ο ιδιοκτήτης είτε όχι ΑΛΛΑ θα τηρηθούν οι όροι του συμβολαίου, δηλαδή θα πληρώνουν. Αν δεν πληρώνουν σύμφωνα με το συμβόλαιο, το δικαστήριο δεν τους προστατεύει. Με απλά λόγια, το δικαστήριο απλά θα επιβάλλει την τήρηση του συμβολαίου αλλά όχι τσάμπα. Όσο για αυτό που λες "μετά τις 15-30 μέρες το νοικιάζει αλλού" επειδή δεν είναι σίγουρη 100% η έυρεση συγκατοίκου ή ενοικιαστή, για αυτόν το λόγο όποιος είναι μέσα πληρώνει όλο το νοίκι μέχρι να βρεθεί κάποιος.
lary7 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 στο εξωτερικο παντως γινεται αυτο με τη ενοικιαση ανα δωματιο. και αν φυγει ο ενας, τοτε ο ιδιοκτητης παιρνει λιγοτερα χρηματα οσο το δωματιο του ενος συγκατοικου ειναι αδειο. εδω δεν το εχω πετυχει πουθενα. αυτες ειναι οι συμφωνιες που συνηθως γινονται. Και ομως, μια πρωην μου νοικιαζε ετσι σπιτι. Ο ιδιοκτητης νοικιαζε με το 'κεφαλι', αρκει να ηταν κοριτσια. Ετσι σε ενα σπιτι με 1 δωματιο και 1 σαλονοκουζινα εμεναν 2 ατομα, ψιλο-δραμα αλλα εβγαινε φθηνα κατα ατομο. Οταν εφευγε η μια, εβαζε αλλη. παντως, ενα σπιτι που πχ νοικιαζω μονος μου 300 ευρω, δεν προκειται να εχει 300 ευρω νοικι αν μεινουμε 2 συγκατοικοι. περισσοτερα ατομα -> περισσοτερη φθορα, επομενως για 2 ατομα το νοικι θα αυξηθει.αντιστοιχως, επειδη αναφερθηκε, αν δυο συγκατοικοι δινουν συνολο 400 ευρω και φυγει ο ενας τοτε δεν θα μεινει ο αλλος να δινει 400 αλλα καποιο μικροτερο ποσο (πχ 300 ευρω). Ολα εξαρτωνται απο την συμφωνια και το ποσο επιβλεψη εχει ο ιδιοκτητης. Εμας παλιοτερα οταν εφυγε ο συγκατοικος δεν μειωνε καθολου την τιμη. Αλλα για 6 μηνες ειχαμε φερει 3ο συγκατοικο χωρις επισεις να μας κανει καμια ενοχληση.
Adawn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Αλλα για 6 μηνες ειχαμε φερει 3ο συγκατοικο χωρις επισεις να μας κανει καμια ενοχληση. σιγά, λες ότι είναι φίλος, περαστικός.... απλανα είσαι προσεκτικός μην σε πάρουν χαμπάρι οι γείτονες ...
spawnergr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Αυτό ρε φίλε τι μαλ@κια πας σε ένα σπίτι όλα καλά ωραία και σε λεεί μόνο κορίτσια? Τι φάση ρε πορνόγερε? Έχεις και καμια webcam και τα ανεβάζεις κατευθείαν στο youjizz?
*nenya* Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Κι εγώ ενδιαφέρομαι για συγκατοίκηση. Αλλά θά'θελα να μάθω για τα θέματα από νομικής πλευράς πρώτα. Π.χ. τί γίνεται με το συμβόλαιο του σπιτιού; Και τα 2 ονόματα μέσα; Τί γίνεται με τους λογαριασμούς, σε ποιού το όνομα θά'ναι; Τί γίνεται μετά με την φορολογική δήλωση; Πρέπει να πάω σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και να τους πω ότι νοικιάζω σπίτι με συγκάτοικο; Ουφφφφ την γραφειοκρατία φοβάμαι... Κατά τ'άλλα, σκέφτομαι για συγκατοίκηση με φίλο μου (ΟΧΙ boyfriend, απλά φίλος, και όχι κολλητός). Ήδη έχουμε συζητήσει κάποια πραγματάκια, ευτυχώς λατρεύει την καθαριότητα και την οργάνωση οπότε σ'αυτό τουλάχιστον θα τα πάμε μια χαρά.Καμιά πρόταση για θέρμανση; Να ψάξουμε σπίτι με air-condition, πετρέλαιο, κάτι άλλο; Και επίσης θέλουμε σπίτι επιπλωμένο και γαμώτο είναι πολύ λίγες οι αγγελίες για επιπλωμένα διαμερίσματα...έχω ήδη ψάξει σε χρυσή ευκαιρία και aggeliopolis. Any other sites?
Cossutius. Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 σπιτογατος. Ωχου δυσκολα τα πράγματα πλέον με τις συγακτικοισεις...Ονομα στο συμβολαιο, ποιος το χρεωνεται στη δηλωσή του και τέτοια... Εμεις μέναμε στην αρχη 3 κρεμμανταλάδες, εφυγε ο ένας που τελείωσε, ήρθε η αδελφη του άλλου και τρωγαμε φαγάκι σπιτικό, ο ιδιοκτητης ηξερε οτι θα μενουμε 3 και ενίοτε γονεις καμια φορά, κανα πάρτυ και παρέα κάθε βράδυ και κανένα προβλημα. Εφορία έβαζαν οι γονεις το ποσοστό που έδινε ο καθένας. Εγω και ο πρώτος επειδη εργαζόμασταν συγχρόνως, βάζαμε το ποσοστό μας στη φορολογικη δηλωση και τελείωμε το θέμα...Αυτά βέβαια πριν 17 χρόνια...χαχαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα