REDODIN7 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Λοιπόν σήμερα ήθελα να μιλήσουμε για ένα χιλιοειπωμένο θέμα που όμως για άλλη μια φορα δεν βρέθηκε λύση, φυσικά μιλάω για τα δικαιώματα των μηχανικών των ΤΕΙ. Άλλη μια πολύπαθη μεταρρύθιση έγινε και οι μηχανική των ΤΕΙ πάλι μείναν απέξω παρα τις φαμφάρες που ακούμε τόσο καιρό. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να περνώ ένα πτυχίο που λέει κάτι και στη πράξη να απαξιώνεται από το ίδιο το κράτος που μου το έδωσε. Δεν είμαι ψωνισμένος ούτε παράλογος δεν ζητάω να είμαι ισότιμος του πολυτεχνείου αλλα να μου αναγνωριστεί το πτυχίο σαν Bachelor και να μπορώ να γραφτό κανονικά στο ΕΕΤ, δεν είναι δυνατόν να σπουδάζω τόσα χρονια και μην έχω δικαίωμα για μελέτη ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε μια πολυκατοικία παραμόνο σε μονοκατοικία. Ξέρω ότι πολύ θα διαφωνήσουν και άλλοι θα συμφωνήσουν και ελπίζω αυτό να γίνει σε ένα κόσμιο επίπεδο ώστε να μη κλειδωθεί το θέμα.
Mirlogria Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Οποιοσδήποτε γνωρίζει καλά τι ισχύει στην περίπτωση των σχολών Σ.Τ.ΕΦ. των Τ.Ε.Ι. και δεν είναι εγκάθετος,καταλαβαίνει ότι εδώ υπάρχει άνιση μεταχείριση (σε σχέση με τους συνάδελφους οποιονδήποτε άλλων σχολών) από το Ελληνικό "κράτος"! Παρ'όλα αυτά,μην περιμένεις καμία απολύτως αλλαγή...αν υπήρχε πολιτική βούληση το θέμα θα είχε λήξει σε μια νύχτα!Από τη στιγμή που αυτή η "νύχτα" δεν ήρθε εδώ και 28 χρόνια,μη την περιμένεις τώρα! Η απάντηση στην απορία σου είναι απλή...οι απόφοιτοι μηχανικοί Τ.Ε.Ι. είναι δεν είναι 30.000!Σύγκρινε τους με τα 150.000+ εγγεγραμμένα μέλη του Τ.Ε.Ε. και θα δεις το λόγο που μας έχουν φτυσμένους! Σ'αυτή τη χώρα δε μετράει το "δίκιο" και το "δικαίωμα" του καθενός,αλλά τα μεγέθη...όπως π.χ. έριξαν στη Football League τον Ηρακλή για πταίσματα και δεν άγγιξαν κανένα "μεγάλο" όσα εγκλήματα κι αν έκανε,έτσι και οι μηχανικοί των Τ.Ε.Ι. πληρώνουν το γεγονός ότι αποτελούν τη μειοψηφία του εκλογικού σώματος και βρίσκονται απέναντι σε μια "βαθιά εξουσία" που δεν τους θέλει (Τ.Ε.Ε.) και που κυριολεκτικά κόβει και ράβει δεκαετίες τώρα... Μην περιμένεις λοιπόν από κανέναν να σε "αναγνωρίσει" εδώ πέρα...κάνε αγωγές στα δικαστήρια (πρώτα στα Ελληνικά και έπειτα στα Ευρωπαϊκά) ή πήγαινε σε κάνα Κολλέγιο 1-2 χρόνια αν βιάζεσαι (αναλόγως τα μαθήματα που θα σου αναγνωρίσουν) και πάρε πτυχίο από εκεί να κάνεις τη δουλειά σου!Αυτό έχω να προτείνω προς το παρόν... Υ.Γ. Μη χρησιμοποιείς τη λέξη "ζητάω" γιατί σε υποτιμά..."απαιτώ" είναι το σωστό!
Traumatias Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Σκεφτείτε κιόλας ότι οι μηχανικοί των Πολυτεχνείων τσακώνονται και μεταξύ τους σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους -τυπικά, γιατί ουσιαστικά πολλοί το παίζουν μηχανικοί των πάντων-. Όταν έχουν να κάνουν και με τους απόφοιτους των ΤΕΙ πρέπει να σκυλιάζουν πραγματικά και ας έχει φτύσει και ο άλλος αίμα για να πάρει πτυχίο
Chrisxxx Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Ως γνωστον κανενας δεν θελει να χασει δικαιώματα ή να δωθουν δικαιώματα σε αλλους, έτσι όλοι πιεζουν για τα συμφέροντα τους. Οι πολιτικοί μηχανικοι τα έχουν παρει όλα στον κλαδο τους, οι ηλεκτρολόγοι στον δικο τους κλπ Αν υπήρχε κρατος δεν θα καναμε καν αυτη τη συζητηση.
kirileman Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Σκεφτείτε κιόλας ότι οι μηχανικοί των Πολυτεχνείων τσακώνονται και μεταξύ τους σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους -τυπικά, γιατί ουσιαστικά πολλοί το παίζουν μηχανικοί των πάντων-. Όταν έχουν να κάνουν και με τους απόφοιτους των ΤΕΙ πρέπει να σκυλιάζουν πραγματικά και ας έχει φτύσει και ο άλλος αίμα για να πάρει πτυχίο Οι υπερ-μηχανικοί (πολ. μηχανικοι) να δουλεύουν και να μπορούν να υπογράφουν τα πάντα όλα και όλοι οι άλλοι...
REDODIN7 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Αρε Ελλαδα και να σκεφτειτε στη σχολη μου ΤΕΙ Καβαλας Ηλεκτρολογος, μου βαλαν στα τελειωματα 5 νεα μαθηματα λογο αλλαγης προγραμματος συμφωνα με το ECTS τρομαρα τους Σκεφτείτε κιόλας ότι οι μηχανικοί των Πολυτεχνείων τσακώνονται και μεταξύ τους σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους -τυπικά, γιατί ουσιαστικά πολλοί το παίζουν μηχανικοί των πάντων-. Όταν έχουν να κάνουν και με τους απόφοιτους των ΤΕΙ πρέπει να σκυλιάζουν πραγματικά και ας έχει φτύσει και ο άλλος αίμα για να πάρει πτυχίο Το κακο ειναι οτι συμπεριφερονται ετσι μονο στα ΤΕΙ και οχι στα κολεγια....
Traumatias Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Οι υπερ-μηχανικοί (πολ. μηχανικοι) να δουλεύουν και να μπορούν να υπογράφουν τα πάντα όλα και όλοι οι άλλοι... Τρομάρα τους Πλάκα πλάκα τα επαγγελματικά δικαιώματα των πολιτικών μηχανικών ορίζονται από νόμους οι οποίοι ψηφίστηκαν το '30 και το '60 Μάλλον ήρθε επιτέλους η ώρα να μπει ο κλάδος στον 20ο αιώνα
Mirlogria Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Μάλλον στον 21ο εννοείς! Και γιατί να μπει;Μια χαρά είναι έτσι για τους διπλωματούχους! Εμπρός...πίσω!
xri_ni Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 To λαθος εχει γινει τα τελευταια χρονια που εχουν ανοιξει πανπολλες σχολες στα ΤΕΙ και που πολλα απο αυτα υπαρχουν ακριβως ιδιες σχολες στα ΑΕΙ.Οπως π.χ. η Διοικηση Επιχειρισεων..με ακριβως τον ιδιο τιτλο υπαρχει και σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ.Ο εργοδοτης ειναι ευνοητο ποιον θα προτιμησει.Τωρα για αυτο που λες επειδη δε ξερω η Ηλεκτρολογια που τελειωσες ειναι παρομοια με την Πολιτικων Μηχανικων?Αλλο δεν ειναι το ενα και αλλο το αλλο?Το λεω επειδη οι βασεις εισαγωγης του ενος και του αλλου δεν εχουν καμεια σχεση.
Traumatias Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 To λαθος εχει γινει τα τελευταια χρονια που εχουν ανοιξει πανπολλες σχολες στα ΤΕΙ και που πολλα απο αυτα υπαρχουν ακριβως ιδιες σχολες στα ΑΕΙ.Οπως π.χ. η Διοικηση Επιχειρισεων..με ακριβως τον ιδιο τιτλο υπαρχει και σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ.Ο εργοδοτης ειναι ευνοητο ποιον θα προτιμησει.Τωρα για αυτο που λες επειδη δε ξερω η Ηλεκτρολογια που τελειωσες ειναι παρομοια με την Πολιτικων Μηχανικων?Αλλο δεν ειναι το ενα και αλλο το αλλο?Το λεω επειδη οι βασεις εισαγωγης του ενος και του αλλου δεν εχουν καμεια σχεση. Οι πολιτικοί μηχανικοί είναι οι λεγόμενοι "μηχανικοί των πάντων" (ειρωνεία φυσικά ). Μπορούν να φτιάξουν και διαστημικό σταθμό, απλά δεν έχει τύχει. Εν πάση περιπτώσει, το κράτος θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για τα δικαιώματα των ηλεκτρολόγων και των μηχανικών γενικά που βγαίνουν από τα ΤΕΙ συγκριτικά με τους απόφοιτους των ΑΕΙ ΠΡΙΝ τα ανοίξει. Τώρα ο εργοδότης που λες, δεν είναι καθόλου ευνόητο το ποιον θα προτιμήσει. Μπορεί να προτιμήσει τον απόφοιτο του ΤΕΙ γιατί θα του κάνει την ίδια δουλειά που θα του έκανε ο απόφοιτος του ΑΕΙ σε περισσότερες περιπτώσεις από αυτές που φαντάζεσαι και να τον πληρώνει πολύ λιγότερο καθώς αυτή τη στιγμή τα προσόντα του θεωρούνται πολύ κατώτερα από τα προσόντα του άλλου (ο οποίος σαν απόφοιτος του πολυτεχνείου έχει μάστερ στο αντικείμενό του). Το κατά πόσο είναι ανώτερα ή κατώτερα δεν μπορώ να το ξέρω, καθώς δεν έχω δει τι μαθήματα κάνουν σε αυτά τα ΤΕΙ, τα παιδιά εδώ που πήγαν ξέρουν καλύτερα, αλλά αυτά τα πράγματα εξαρτώνται φυσικά και από την προσωπική δουλειά. Οι βάσεις εισαγωγής?? Πίστεψέ με, ότι και να πιστεύουν τα παιδάκια που μπαίνουν πρωτοετείς σε μια σχολή και οι Πανελλήνιες είναι το πιο συνταρακτικό γεγονός που έχει συμβεί στην μέχρι τότε επαγγελματική ζωή τους, κανένας εργοδότης, κανένας πελάτης, κανένα πανεπιστήμιο που θα ψάχνουν για μεταπτυχιακά δεν νοιάζεται για το πόσα μόρια μάζεψε στις πανελλαδικές εξετάσεις. True, but not so sad A! στον 21ο αιώνα όντως , μπορεί να μπερδεύτηκα επειδή νομίζω πως τώρα πια είμαστε στον 19ο οπότε ο 20ος είναι το μέλλον.
Pantelwolf Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι απλά ντροπή να βγάζουμε 4ετείς σχολές μηχανικών (όπως η Στεφ σε μας) και να μην σου επιτρέπει το ΤΕΕ να γραφτείς ως κάτοχος bachelor μηχανικού. Δηλαδή οι 3ετείς σπουδές του εξωτερικού είναι πιο ισχυρές; Και στην τελική αν πιστεύουν οτι δε χρειάζονται άλλοι μηχανικοί, ας τις κλείσουν, η ας τις κάνουν διετείς. Μας παίρνουν σε όλη την Ευρώπη για M.Eng ή M.Sc στο δεύτερο έτος και εδώ είναι απλώς ένα κωλόχαρτο.
Mirlogria Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε Pantelwolf,στα τέτοια μας!Άμα δε μας θέλουν μια δεν τους θέλουμε εμείς 10 στο φινάλε! Άκου να τις κλείσουν...σιγά μη τους κάνουμε και τη χάρη!
Pantelwolf Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι κοροϊδία, και πρέπει να σταματήσει. Και δεν είναι στα τέτοια μας, εσύ μπορείς να βάλεις υπογραφή; Στον δικό μου κλάδο είναι ακόμη χειρότερα. Οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει εταιρεία και να με ανταγωνίζεται. Τα Τει έχουν μηδενικά επαγγελματικά δικαιώματα και είναι απαράδεκτο. Και ας τα κλείσουν. Δε με ενοχλεί. Είμαι υπέρ των λιγότερων εισαχθέντων/αποφοίτων/τμημάτων. Δε μπορεί να μπαίνει κανεις σε τριτοβάθμιο ίδρυμα γράφοντας 10 και 11 σε πανελλήνιες. Με τι φόντα θα αντεπεξέλθει; Και χρειαζόμαστε τόσους απόφοιτους; Όσο για την ανωτατοποίηση μας, τόσα χρόνια το μόνο που άλλαξε είναι η ταμπέλα στη στάση του λεωφορείου που λέει "ΑΤΕΙ" πλέον.
digia Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα !! Αυτην την στιγμη ουτε ο μηχανικος που βγαινει απο το πολυτεχνειο δεν εχει δουλεια που εχει κανει 5 χρονια σκληρων σπουδων !!Οποιου δεν του αρεσει η ελλαδα φευγει στο εξωτερικο αλλωστε κι εγω αυτο σκοπευω να κανω που ειμαι εν δυναμη μηχανικος!!! Και να σας πω και κατι ενημερωθειτε για την κατασταση που επικρατει πρωτα στο πουλημενο τεε που αντι να τα βοηθουν καταστρεφουν τους νεους μηχανικους και τα πραγματα για μελετες στην ελλαδα ειναι πολυ πιο ευνοηκα και για εσας!! Αλλωστε με το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων πανε τα δικαιωματα !!! Οι νεοι μηχανικοι το σκεφτονται πολυ για να γραφτουν στο ΤΕΕ παω στοιχημα οτι αν ενημερωνοσασταν θα λεγατε ευτυχως που δεν αναγκαζεστε να γραφτειτε σε ενα επιμελητηριο και μαζι σε ενα ταμειο το ΤΣΜΕΔΕ το οποιο δεν θα σας αναγνωριζει σαν ανεργους σε μια τετοια οικονομικη κατασταση στην ελλαδα αλλα θα πρεπει να πληρωνετε κανονικα τις εισφορες σας στο ταμειο απλα και μονο για να μπορειτε να κανετε το επαγγελμα σας !! Ο καθε κλαδος και με τα προβληματα του !!!
aris1986 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 /οfftopic Γερμανικα που μπορω να μαθω και τι τιμες παιζουνε;Eιναι η μητρικη γλωσσα της Μηχανολογιας και δυστηχως τα χρειαζομαι για δουλειες που ψαχνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.